Javena Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Kapselku ,jestem z Tobą i trzymam kciuki.!!!!!!!!!!!!:) Quote
danal1983 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 u nas zwierzaki wychodza niesterylizowane i niekastrowane w wiekszości, za to urzad miasta płaci za to w przypadku, gdy włąsciciele zwierzecia sie na to zdecydują. niektóre psiaki kastrujemy i sterylizujemy na nasz koszt, ale wszystkich nie dajemy rady;( trzeba przetłumaczyc wlascicielom dokladnie jakie zalety ma ten zabieg Quote
danal1983 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 aha . trzymam kciu za spacer. niech sie okaże, że to dobrzy ludzie i niech Kapsel zawładnie ich sercami;) Quote
fiorsteinbock Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 U nas Urzad Miasta zwalnia z podatku, gdy sie bierze psa ze schronu i nic poza tym. Wolimy aby wykastrowany wyszedl, poniewaz logika pewnych adoptujacych jest poza naszym zasiegiem i daremne sa tlumaczenia. Nawet argumenty ropomacicza czy prostaty nie przemawiaja...rece opadaja sluchajac madrosci ludowych jak to psa sie okalecza, bo...suka musi miec raz mlode itd/itp. Nie raz mialyscie do czynienia z takimi osobami...co tu wiecej pisac :( Quote
wire fox Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Jota, wstrzymajmy sie z allegro - zobaczymy jutro. Ja mu robilam i moge ponowic bez problemu, tylko moze naniesc jakies poprawki... :) W tej sytuacji to narazie wstrzymamy się rzecz jasna:) :) ! Modlę się żeby nie było potrzebne :) - oczywiście nie ze skąpstwa ;)! Trzymam kciuki za chłopaka ! Zachowuj się Kapselku !!!! Quote
danal1983 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 fiorsteinbock napisał(a):U nas Urzad Miasta zwalnia z podatku, gdy sie bierze psa ze schronu i nic poza tym. Wolimy aby wykastrowany wyszedl, poniewaz logika pewnych adoptujacych jest poza naszym zasiegiem i daremne sa tlumaczenia. Nawet argumenty ropomacicza czy prostaty nie przemawiaja...rece opadaja sluchajac madrosci ludowych jak to psa sie okalecza, bo...suka musi miec raz mlode itd/itp. Nie raz mialyscie do czynienia z takimi osobami...co tu wiecej pisac :( tak, wszystko prawda, czasem płakac się chce, bo my mówimy ale to i tak jak grochem o ściane... Quote
fiorsteinbock Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Odnosnie kastracji Kapselka, jesli dzisiaj nie pojdzie do domu to staniemy na glowie, zeby wycieli go w schronisku. Problem jest taki, ze na chwile obecna nie ma miejsc w szpitaliku, po zabiegu nie moze wrocic na ogolny, dlatego tak czy inaczej trzeba czekac :( Quote
elik Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Odnosnie kastracji Kapselka, jesli dzisiaj nie pojdzie do domu to staniemy na glowie, zeby wycieli go w schronisku. Problem jest taki, ze na chwile obecna nie ma miejsc w szpitaliku, po zabiegu nie moze wrocic na ogolny, dlatego tak czy inaczej trzeba czekac :( Trzymam kciuki za to, żeby Kapselek nie wyszedł ze schroniska póki nie zostanie wykastrowany. Podobni jak Ty mam duże wątpliwości co do świadomości ludzi w tym względzie. Quote
fiorsteinbock Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 No i chyba jest dalej w schronie, Grazynka nie dzwonila ani P. Kierowniczka. Z jednej str sie ciesze, bo mamy czas na kastarcje a z drugiej...moze domek jest odpowiedzialny. W koncu ja tez mialam psa, niekastrowanego ale bezdzietnego :) Quote
fiorsteinbock Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Boze...znowu dogo nie funkcjonuje...napisalam tekst i mi wcielo, eh.. Kapselek chyba dalej w schronie, Grazynka by zadzwonila. Z jednej str sie ciesze, bo mamy czas na zabieg ale z drugiej, przeciez domek moglby byc odpowiedzialny... :) ja tez mialam psa, niekastrowanego ale bezdzietnego :) Quote
Piromanka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Edyto i Grażynko - napisałam do Was obydwu PW. Quote
fiorsteinbock Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Dostalam, odpisalam - nie doszlo, skrzyneczka u kolezanki zapchana :) Dzieki Kochana, biore sie za robote!!! Quote
Piromanka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Dostalam, odpisalam - nie doszlo, skrzyneczka u kolezanki zapchana :) Dzieki Kochana, biore sie za robote!!! Już wyczyściłam skrzyneczkę jak coś ;-) Quote
elik Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Boze...znowu dogo nie funkcjonuje...napisalam tekst i mi wcielo, eh.. Kapselek chyba dalej w schronie, Grazynka by zadzwonila. Z jednej str sie ciesze, bo mamy czas na zabieg ale z drugiej, przeciez domek moglby byc odpowiedzialny... :) ja tez mialam psa, niekastrowanego ale bezdzietnego :) Kochana Cioteczko nie martw się. Kapselek jest tak śliczny, że domek na pewno dla niego znajdziemy. Nasz Puszek ma super domek a ciągle jeszcze przychodzą o niego zapytania. Kapselek jest brany pod uwagę, jako zastępstwo za Puszka :) Ale na pewno przed adopcja wykastrujemy go. Tylko to daje pewność, że nie będziemy kiedyś szukały domków dla biednych cierpiących jego dzieci, wnuków, prawnuków...... Quote
giselle4 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 elik napisał(a):Kochana Cioteczko nie martw się. Kapselek jest tak śliczny, że domek na pewno dla niego znajdziemy. Nasz Puszek ma super domek a ciągle jeszcze przychodzą o niego zapytania. Kapselek jest brany pod uwagę, jako zastępstwo za Puszka :) Ale na pewno przed adopcja wykastrujemy go. Tylko to daje pewność, że nie będziemy kiedyś szukały domków dla biednych cierpiących jego dzieci, wnuków, prawnuków...... witaj,to Ty telefonowalas do mnie.... ok jezeli Kapsel dzisiaj nie zostanie zabrany przez pana z dziecmi to bardzo prosze zaopiekuej sie nim... Jest jeszcze Pani z Warszawy,starsza osoba ktorej jamnik szorstkowłosy odszedl i wrecz blagała aby jak bedzie ktos jechal do Wawki pomogl w transporcie... ale na dzien dzisiejszy jestem pusta ,kazdy grosz na wage złota a wybieramy najgorsze przypadki Rocki,Babel,Szmeges,Baby kazda ma stełe i czasem mysle jak je oplace........ ale myslimy o kazdym Edi by glowe mi rozbiła ...nie moge niczego zawalic w sprawie Kapselka..on tak dlugo juz czeka:) odpisze zgodnie z umowa po poludniu..... Quote
elik Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 giselle4 napisał(a):witaj,to Ty telefonowalas do mnie.... ok .... To dzwoniła kkanarekk, ale działamy wspólnie. Jesteśmy gotowe wykastrować go po wyadoptowaniu ze schronu. Dobrze byłoby, żeby nie został wybrany przez pana z dziećmi. Coś nie mam przekonania do takich adopcji. Często kończą się nie dobrze dla psa :( Schron po wydaniu psa niestety nie interesuje się jego dalszym losem. Quote
giselle4 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Nooooo i zegnamy KAPSELKA kochany z takimi dziewczynkami czeka cie milosc do konca... Jedna ma 7 ,druga 5 lat obie karmily Kapsla z reki smaczkami... Kapsel ,mimo moich obaw okazal sie wspanialym facetem z dziecmi sie przywitał.....pochodzi kolo Panci Pana odarował najpiekniejszymi sladami lapek na spodniach..... nie byulo juz mowy o tym ze namyslą sie po spacerku......adopcja i autem fiuuuu do domku Edytko zmien tytuł i ciesz sie ....Twoje dziecko poszło:) Quote
giselle4 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Schron po wydaniu psa niestety nie interesuje się jego dalszym losem.[/QUOTE] Tutaj troche sie nie zgodze.... psiaki ktore My-wolontariuszki wydajemy zawsze pozniej wiemy co i jak u nich dostajemy fotki,maile....itd Quote
Piromanka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 BRAWO!!!!!!!!!!!! Cudownie!!!!!!!!!!!!!! Quote
Wunia Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 cieszę się :D jakoś po takich wiadomościach bezsens, bezradność i beznadzieja życia idzie na dalszy plan :D Brawo :) Quote
Piromanka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Edytko, to może tej Pani chętnej zaadoptować Kapselka, którą Ci wczoraj podesłałam, zaproponować innego psiaka od Was? Quote
Asia76 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='Piromanka']Edytko, to może tej Pani chętnej zaadoptować Kapselka, którą Ci wczoraj podesłałam, zaproponować innego psiaka od Was? a może Nellka lub Czesia? http://www.dogomania.pl/threads/177052-Trzeci-rok-w-schronisku-prosze-o-pomoc-i-Dt-dla-Czeski http://www.dogomania.pl/threads/178973-Nella-wrA-ciA-a-do-schroniska-wciAE-A-czeka-na-swA-j-dom Quote
giselle4 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Zrobiłam taki wybieg ze pobieglam do nich z Nelka...za mną zas kazałam isc Emilce z Kapslem zachwycili sie Nelką ale Pani powiedziała nasz tamten.... nie udało sie ..... Quote
wire fox Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Cieszę się i mam nadzieję,że Kapselek będzie szczęśliwy w tym domu !! :):) Czekamy na wieści o Kapselku! Czy wiadomo skąd Państwo dowiedzieli się o nim ? Quote
elik Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Tak, życzymy Kapselkowi miłości i czekamy na fotki z domku. To jakiś bardzo nowoczesny schron, i tolerancyjne kierownictwo, że psiaki mogą wydawać wolontariuszki. Szkoda, że tak nie jest w innych schronach. Quote
Recommended Posts