Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudak napisał(a):
Tak. Mają wątek na miau. Tam też szukałam mu tymczasu na czas leczenia, niestety nawet na 2 tygodnie nie znaleźliśmy :(
Póki sytuacja z małymi kociakami się nie ustabilizuje (a te rodzą się teraz codziennie...) nie ma szans. DT w Szczecinie są przepełnione.

masakra z tym kocim przychówkiem !!!! państwo powinno wprowadzić odgórny absolutny zakaz rozmnażania zwierząt przez kolejne powiedzmy 10 lat i z drugiej strony też nakaz kontrolowania sytuacji rozmnażania dziko żyjącej populacji!!! inaczej utoniemy!!!

nie sądziłam, że może być tak beznadziejnie, żeby nawet dla jednego dosłownie kociaka nie było miejsca .. !!! .. i nie dałoby się Go gdzies upchnąć choćby pod sufitem ..

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sytuację bardzo komplikuje to, że jest on nosicielem tej całej chlamydiozy, więc z nieszczepionymi, osłabionymi kotami ani z kociakami nie powinien mieć kontaktu, a głównie takie znajdują się w Domach Tymczasowych :(

Posted

[quote name='Cudak']Dziękuję :)

na suche jedzonko, na koto:
Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy"

Po ostatnim zamówieniu zostało nam na koncie 2.29 zł :(
Bardzo prosimy o wpłaty, żebyśmy za miesiąc znów mogli kupić suchą karmę...
Witam serdecznie, chcialam zapytac kto karmi te koty z portu, ostatnio dawalam karme Mysza 1 dla kotow z portu dla Pani Justyny,ktora podobno karmi te koty.....:)

Posted

Otatnio w ramach akcji reklamowej te dwie organizacje rozdawaly karme...

[FONT=MS Shell Dlg 2] Stowarzyszenie na Rzecz Odpowiedzialnej Opieki Nad Zwierzętami i Fundacja Jak Pies z Kotem[/FONT]

Posted

[quote name='Ellig']Witam serdecznie, chcialam zapytac kto karmi te koty z portu, ostatnio dawalam karme Mysza 1 dla kotow z portu dla Pani Justyny,ktora podobno karmi te koty.....:)

Dziękujemy :loveu:
Paczka z karmą doszła 05.05.br, o czym było pisane w tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/184605-Kocia-Rodzinka-%285-maluszk%C3%B3w%29...-potrzebuje-wsparcia!-Prosz%C4%99-o-pomoc! , bo i tamte koty (też z portu) się na nią "załapały".

Z karmy od Was korzysta w chwili obecnej również nasz portowy rekonwalescent - Wampirek:

bo jest ona o wiele bardziej wartościowa od tej, którą koty dostawały na co dzień.

2 paczuszki, po 2 kg zostały "awaryjnie", gdyby między jednym a drugim zamówniem nie było, co dawać kotom do jedzenia, a na dzień potrzebują ok 1,5-2 kg suchego - w zależności od tego, czy dostają coś dodatkowo (co jakiś czas dostają teraz ryby z drugiego portu) i ile okolicznych kotów (takich, które mieszkają w pobliżu i mają swoich właścicieli) przychodzi się do nich stołować...

Generalnie koty karmi Pani Basia. W ostatnim czasie, dokładnie od kiedy zaczęliśmy łapać koty do sterylek, p. Basia przekazała mi klucz i karmię je ja. Steryki na chwilę obecną zakończyliśmy, ale przez chorobę Wampirka nadal codziennie chodzę do portu je karmić, żeby móc go obserwować i jeździć z nim do weterynarza. Jak tylko będę pewna, że jest już zdrowy (czyli w ciągu kilku dni), oddam klucz Pani Basi i znów Ona będzie je karmiła, a ja nadal będę zajmować się organizacją karmy i dostarczaniem jej do portu.

[quote name='Ellig']Otatnio w ramach akcji reklamowej te dwie organizacje rozdawaly karme...

[FONT=MS Shell Dlg 2] Stowarzyszenie na Rzecz Odpowiedzialnej Opieki Nad Zwierzętami i Fundacja Jak Pies z Kotem[/FONT]
Nie wiadomo, czy jeszcze rozdają?

edit:

[quote name='Cudak']Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy"

Po ostatnim zamówieniu zostało nam na koncie 2.29 zł :(
Bardzo prosimy o wpłaty, żebyśmy za miesiąc znów mogli kupić suchą karmę...
Doszło do pomyłki - po zamówieniu zostało 13,53 PLN (liczyłam ceny normalne - 125 zł/worek, a Fundacja dostaje kilka zł zniżki...).
Nadal prosimy o wsparcie!

Posted

Serdecznie dziekuje za informacje,teraz juz wiem ,ze dobrze trafilam/ zreszta tropiac urwiska:) /
Jak tylko bedzie karma dla kotow to bede informowac, niestety nie stac nas na wysylanie karmy kurierem dlatego trzeba bedzie przekazywac informacje o tym ,ze ktos jest, bedzie w Warszawie i bedzie do Ciebie jechal....zaraz wysle swoj mail na pw.

Tu mozna sie dowiedziec czy jeszcze prowadza akcje rozdawania karmy:
Stowarzyszenie na Rzecz Odpowiedzialnej Opieki
nad Zwierzętami Domowymi

Wymysłów 17
96-500 Sochaczew

Teresa Łuczak
Kierownik Biura
tel: +48 514 353 405
[email protected]

Pozdrawiam serdecznie :)

Posted

[quote name='Cudak']Dziękujemy :loveu:
Paczka z karmą doszła 05.05.br, o czym było pisane w tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/184605-Kocia-Rodzinka-%285-maluszk%C3%B3w%29...-potrzebuje-wsparcia!-Prosz%C4%99-o-pomoc! , bo i tamte koty (też z portu) się na nią "załapały".

Z karmy od Was korzysta w chwili obecnej również nasz portowy rekonwalescent - Wampirek:

bo jest ona o wiele bardziej wartościowa od tej, którą koty dostawały na co dzień.

2 paczuszki, po 2 kg zostały "awaryjnie", gdyby między jednym a drugim zamówniem nie było, co dawać kotom do jedzenia, a na dzień potrzebują ok 1,5-2 kg suchego - w zależności od tego, czy dostają coś dodatkowo (co jakiś czas dostają teraz ryby z drugiego portu) i ile okolicznych kotów (takich, które mieszkają w pobliżu i mają swoich właścicieli) przychodzi się do nich stołować...

Ja mam jeszcze tą karmę, rzeczywiście wysyłka jest bardzo droga, za ostatnią pocztową zapłaciłam 30 zł, a jeszcze zostało. Wyślę w tym tygodniu.

Posted

Ellig dziękuję :loveu:

Zaraz napiszę maila do Stowarzyszenia, może akurat się uda...

Z transportem będzie ciężko. Na wątkach transportowych na pewno warto spróbować, zaraz będę szukać.

Wysyłka, czy to pocztą, czy kurierem faktycznie jest bardzo droga..
Dobrze by było znaleźć firmę, która ma podpisaną umowę z kurierem i ma tańszą wysyłkę (np sklep internetowy Animalia ma wysyłkę kurierem do 30 kg za 13 zł, do 10 kg za 10 zł...), ale to również nie będzie proste... Pewnie można to załatwić jedynie mając znajomości.

Posted

[quote name='Cudak']Ellig dziękuję :loveu:

Zaraz napiszę maila do Stowarzyszenia, może akurat się uda...

Z transportem będzie ciężko. Na wątkach transportowych na pewno warto spróbować, zaraz będę szukać.

Wysyłka, czy to pocztą, czy kurierem faktycznie jest bardzo droga..
Dobrze by było znaleźć firmę, która ma podpisaną umowę z kurierem i ma tańszą wysyłkę (np sklep internetowy Animalia ma wysyłkę kurierem do 30 kg za 13 zł, do 10 kg za 10 zł...), ale to również nie będzie proste... Pewnie można to załatwić jedynie mając znajomości.

Ja pracuję w takiej firmie, mamy umowę i chciałam tak to wysłać. Tylko nie wiem jak wejść do pracy z takim worem karmy pod pachą :evil_lol:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ja pracuję w takiej firmie, mamy umowę i chciałam tak to wysłać. Tylko nie wiem jak wejść do pracy z takim worem karmy pod pachą :evil_lol:

Weź Walusia do pomocy :razz:

Posted

mysza 1 napisał(a):
... jak wejść do pracy z takim worem karmy pod pachą :evil_lol:

Najpierw wynieś z roboty dużo papieru z nadrukiem firmowym - zapakuj w domu i takie wnoś. Może nawet ktoś pomoże wnosić widząc jak ciężko pracujesz:diabloti:

Posted

urwisek napisał(a):
Najpierw wynieś z roboty dużo papieru z nadrukiem firmowym - zapakuj w domu i takie wnoś. Może nawet ktoś pomoże wnosić widząc jak ciężko pracujesz:diabloti:

Myślisz, że w jakimś magazynie pracuję :evil_lol: po jakiego grzyba bym miała takie paki nosić.:evil_lol:

Posted

Cudak napisał(a):
Szkoda, że bliżej czegoś takiego nie ma.

Przeczytałem - brzmi jak nie z tego kraju.
Wiersz? Aż pomyśleć chwilę musiałem - dla mnie ze "środka" to Wy tam nad morzem wszystkie blisko siebie :diabloti:

mysza 1 napisał(a):
Myślisz, że w jakimś magazynie pracuję :evil_lol: po jakiego grzyba bym miała takie paki nosić.:evil_lol:

Nie no wiesz - może ....dokumenty :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='urwisek']Przeczytałem - brzmi jak nie z tego kraju.
W rzeczywistości niestety wygląda to "nieco" inaczej niż na stronie ;) W każdym razie pomoc dla wolnożyjących kotów jest tam duża, choć nie jest jeszcze idealnie.

"U nas" też jest TOZ - w zasadzie jakieś 25 km od nas, w mieście, w którym jest najbliższa lecznica i gdzie leczyłam Wampirka.
TOZ jest przy lecznicy (innej). Jak zapytałam mojego weta, czy warto tam pójść i poprosić o pomoc dla kotów, powiedział, żebym poszła, ale gwarantuje mi, że wyjdę stamtąd poirytowana :evil_lol:

[quote name='urwisek']Wiersz? Aż pomyśleć chwilę musiałem - dla mnie ze "środka" to Wy tam nad morzem wszystkie blisko siebie :diabloti:
Niby blisko... gdyby jeszcze samochody na wodę chciały jeździć ;) a ja to nawet samochodu nie mam :-(

[quote name='urwisek']Nie no wiesz - może ....dokumenty :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
...a tam dokumenty - zapas chipsów :diabloti:

A tak na poważnie - mysza1 ile płacicie za wysyłkę kurierem w Twojej firmie?
Może jakoś byśmy uzbierali?

Posted

urwisek napisał(a):
Przeczytałem - brzmi jak nie z tego kraju.
Wiersz? Aż pomyśleć chwilę musiałem - dla mnie ze "środka" to Wy tam nad morzem wszystkie blisko siebie :diabloti:

Nie no wiesz - może ....dokumenty :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

nad jakim morzem Urwisek???! jak byłam w Szczecinie, to do morza było co najmniej 90km :evil_lol:
z Torunia nie mam wiele dalej :diabloti:
wygląda na to, że wszyscy jesteśmy jakby ze "środka" .. :eviltong:

Posted

Ja mam do morza ok 40-50 km :razz: (czyli mniej niż do Szczecina)
...za to na miejscu mam Zalew Szczeciński, w którym strach się kąpać ze względu na zanieczyszczenia :roll:
ale konie o tym nie wiedzą :diabloti: