Cudak Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Dziękuję, że jesteście... Zapraszam również na wątek kociaków, urodzonych w porcie: http://www.dogomania.pl/threads/184605-Kocia-Rodzinka-%285-maluszk%C3%B3w%29...-potrzebuje-wsparcia!-Prosz%C4%99-o-pomoc! Potrzebne jest wsparcie na ich utrzymanie ( i odrobaczanie, szczepienia, sterylkę kocicy-matki, dojazdy do weta...). Pomału szukamy dla nich nowych domków, może akurat któryś wpadnie komuś w oko ;) Quote
kamilawa Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 I mnie Lara zaprosiła. ;) Na razie nie mam jak pomóc. Grosza nie mam by wesprzeć... Ale jutro poczytam i jeszcze zobaczę co mogę zrobić. Quote
__Lara Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='kamilawa']I mnie Lara zaprosiła. ;) Na razie nie mam jak pomóc. Grosza nie mam by wesprzeć... Ale jutro poczytam i jeszcze zobaczę co mogę zrobić.[/QUOTE] Dzięki kochana :D :D :D Quote
Cajus JB Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Dzięki __Lara za zaproszenie. Próbowaliście szukać pomocy na miau? Quote
ilon_n Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Jak się ma dzisiaj kocurek?? Czy On ma już jakieś imię?? EDIT rozsyłam info do ludzi w szczecinie .. może ktoś wesprze na te 2 tygodnie sytuację i odciąży z dojazdów .. Quote
magdola Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='ilon_n'] EDIT rozsyłam info do ludzi w szczecinie .. ..[/QUOTE] własnie:mad::diabloti: a tak powaznie to u mnie odpada:( Mam 2 psy i dziecko:( Popytam wsrod znajomych, ale watpie... finansowo tez cieniutko...:shake: PS. A gdzie do weta jezdzicie? Quote
ilon_n Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Dzięki magdola za przybycie. Cenna sieć kontaktów szczecińskich może przynieść jakieś rozwiązanie :) Quote
Cudak Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 [quote name='Cajus JB']Próbowaliście szukać pomocy na miau?[/QUOTE] Tak. Tam właśnie ktoś zaproponował załatwienie darmowego leczenia w Szczecinie. Tyle, że bez DT nie ma to sensu, bo na same dojazdy trzeba by mieć jakieś 50 zł, czyli więcej niż teraz wychodzi nam na dojazdy do najbliższej lecznicy i zastrzyki... Cały czas szukamy DT, ale o ten naprawdę ciężko, tym bardziej, że kocur chory... [quote name='ilon_n']Jak się ma dzisiaj kocurek?? Czy On ma już jakieś imię??[/quote] Nazywa się Wampir vel Kić ;) Obecnie siedzi w dużej, wystawowej klatce w baraku w porcie. Będę tam dopiero po południu, więc nie wiem, jak dziś się czuje :-( Ale podejrzewam, że lepiej, bo już wczoraj miał lepsze samopoczucie i lepiej wyglądał. [quote name='ilon_n']rozsyłam info do ludzi w szczecinie .. może ktoś wesprze na te 2 tygodnie sytuację i odciąży z dojazdów ..[/QUOTE] Dziękuję. [quote name='magdola']PS. A gdzie do weta jezdzicie?[/QUOTE] Do Goleniowa. To najbliższa lecznica. (na miejscu nie mamy już weta) Quote
Cudak Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Doszła wpłata od ilon_n 30 zł :loveu: Czyli w sumie na koncie kocurka mamy 50 zł (z wpłatą z miau). Nie wiem, czy mogłabym prowadzić rozliczenie w tym poście? Bo 1. post zaczyna robić się nieczytelny... Rozliczenie z leczenia Wampirka: wpłaty: 06-05-2010 ilon_n 30 PLN 10-05-2010 marysia55 20 PLN wydatki: 05-05-2010 1. wizyta u weta + dojazd - 50 PLN 06-05-2010 2. wizyta u weta + dojazd - 30 PLN 08-05-2010 3. wizyta u weta + dojazd - 30 PLN 10-05-2010 4. wizyta u weta + dojazd - 30 PLN Wampirek zjadł wszystko, co wczoraj dostał :) Wygląda o niebo lepiej, tylko oddycha jeszcze ciężko, ale nic dziwnego, jeśli choroba zdążyła zaatakować też płuca... W każdym razie leczenie przynosi efekty i cieszę się, że dzięki Wam będzie mogło być kontynuowane :multi: Obawiam się tylko, czy w przyszłości nie będzie nawrotów choroby :shake: Trzeba będzie go obserwować i w razie czego od razu reagować. Może wspomagać go dodatkowo jakimiś witaminami? Quote
ilon_n Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Pozdrowienia dla Kicia (ogromnie podoba mi się ta krótka wersja imienia :) i dla Cudak, bo w tych okolicznościach ociera się o bardzo duże ryzyko w związku z chorobą Kicia!! I przy okazji zapraszam do świeżo otwartego sklepiku, z którego utarg w całości będzie przeznaczony na leczenie i hotelik dla niewidomego Juranda. Cioteczki dorzućcie do skarbonki naszego ślepego Juranda, tanie ciuszki dla maluszki, zapraszamy na bazarek:: http://www.dogomania.pl/threads/185036-Bazarek-ciuszkowy-quot-UBIERZ-MALUSZKA2-quot-do-16.05-na-leczenie-i-hotel-niewidomy-Jurand?p=14624432#post14624432 Quote
Cudak Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 ilon_n napisał(a):Pozdrowienia dla Kicia (ogromnie podoba mi się ta krótka wersja imienia :) i dla Cudak, bo w tych okolicznościach ociera się o bardzo duże ryzyko w związku z chorobą Kicia!! Dziękujemy za pozdrowienia :) (Mam nadzieję, że nie zarażę się od Kicia, bo narażam nie siebie, a Dziecko. Rękawiczek gumowych oczywiście zawsze muszę zapomnieć kupić, ale po każdym powrocie z portu dokładnie myję ręce antybakteryjnym Carexem ;) ) Quote
Cajus JB Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Rozumiem. Teraz tylko podniosę. Doczytam wątek w nocy. Quote
ilon_n Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Dokładnie to ryzyko miałam na myśli!! Nz, nz, zakup rękawiczki prędziutko! Quote
__Lara Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Jak się tu tłumnie zrobiło :D :D :D Cudak, obowiązkowo rękawiczki!!!! Quote
marysia55 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 A ja sobie nocną porą zaglądam i kocurka podrzucam na górną półkę. Może ktoś jeszcze z kaską zaglądnie i wspomoże kociaki. Quote
ilon_n Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 ja również podniosę nocą kociaki, bo to takie nocne zwierzaki :) Quote
gazzy Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Ja zaglądam , ale kaski nie mam. Kociaki do siebie brałam... Też były chore. Miały koci katar. One były ode mnie ze schroniska. Nie wiem jak tutaj pomóc. Jakbym była na miejscu to jeszcze , ale mieszkam na Mazurach...:shake: Quote
Cudak Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Byliśmy dziś u weta. Dostał zastrzyk. Jest ogromna poprawa :multi: Kotek wygląda o niebo lepiej. Nosek i oczka już czyste. Płucka też ładnie się oczyściły (czego krwiste dowody znalazłam dziś w jego klatce...) i oddycha dużo lepiej - ciszej. Wet mówił, że może jeszcze tylko 1-2 zastrzyki będą potrzebne. W poniedziałek będzie dokładnie wiadomo. Prosimy o kciuki! Quote
Igiełka Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Witajcie Cudak to wspaniała wiadomość że kotek wraca do zdrowia super. Trzymamy mocne kciuki. :lol::lol: Quote
Cudak Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Kciuki bardzo potrzebne ;) Byłoby naprawdę super, gdyby skończyło się na jeszcze 1-2 zastrzykach. I kocisko też byłoby szczęśliwe, bo samemu w klatce jednak mu już smutno... Mam tylko nadzieję, że choroba nie będzie nawracać :shake: a w takim skupisku to jednak bardzo możliwe... Przydałby mu się domek, ale kto przygarnie dorosłego kocura... Quote
Recommended Posts