Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie przeczytałam cały wątek.

Emigrantko gratuluję.

A co do samej Buby obejrzałam filmiki i Ona jest CUDOWNA jakie oczka w ogóle emanuuje od niej taki spokój i powaga.

A czym kierownik karmi pieski w schronisku:lol: bo Ona taka paróweczka
Ale jeszcze raz gratuluję można się zakochać!

Powodzenia w załatwianiu tych urzędniczych spraw

Posted

Samym mieskiem z warzywami,kaszki mieleckie nie lubią.To jedyne czego im nigdy nie brakuje....jedzonko,a ze siedza bez ruchu bo ,boksy małe,to tyja,az wstyd nieraz mówic ,ze ze schroniska.:evil_lol::diabloti:

Posted

Ulka18 napisał(a):
A w schronisku nie da sie tego zalatwic? Jest wet w Mielcu, ktory wystawia paszporty i robi to bardzo dobrze, schronisko ma doswiadczenie w wyjazdach do USA, DE, Szwajcarii. Krew tez mozna by ze schroniska wyslac, mysle, ze jakos mozna by to dograc. Oczywiscie jesli Buba bylaby w DT to byloby szybciej i latwiej. W schronisku dluzej trzeba by czekac.

Ten okres 6 miesiecy to okres kwarantanny. Pies powinien być odizolowany od potencjalnego zagrożenia wszelkimi choróbskami i zdrowy opuścić nasze granice tak, żeby w Anglii był bezpieczny dla innych zwierząt. To nie tylko kwestia szczepień ale i dokładnego odrobaczenia.
Schronisko w żadnym wypadku nie może być miejscem jego kwarantanny.
Nie wymądrzam sie tu wcale, tylko kiedys przerabiałam ten temat z dziewczynami ktore adoptują psy do Szwecji, a Anglia z tego co wiem - jest jeszcze bardziej restrykcyjna.
A więc Bubulinda ten okres musi przeczekać u jakiejś dobrej duszyczki w bezpiecznym miejscu.

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Oglądajcie 2kę zaraz będzie Express reporterów, znowu znęcanie nad zwierzętami :(

Z tego, co wiem, o "przytuliskach" pani Ewy B. z woj. mazowieckiego...

"

Posted

halcia napisał(a):
Samym mieskiem z warzywami,kaszki mieleckie nie lubią.To jedyne czego im nigdy nie brakuje....jedzonko,a ze siedza bez ruchu bo ,boksy małe,to tyja,az wstyd nieraz mówic ,ze ze schroniska.:evil_lol::diabloti:

Bardzo dobre schronisko macie, w wielu wątkach są pieski z Mieleckiego schroniska i zawsze ta współpraca z kierownikiem zauważyłam układa się bardzo dobrze, ale Buba to jest kluseczka :)

Posted

becia66 napisał(a):
Ten okres 6 miesiecy to okres kwarantanny. Pies powinien być odizolowany od potencjalnego zagrożenia wszelkimi choróbskami i zdrowy opuścić nasze granice tak, żeby w Anglii był bezpieczny dla innych zwierząt. To nie tylko kwestia szczepień ale i dokładnego odrobaczenia.
Schronisko w żadnym wypadku nie może być miejscem jego kwarantanny.
Nie wymądrzam sie tu wcale, tylko kiedys przerabiałam ten temat z dziewczynami ktore adoptują psy do Szwecji, a Anglia z tego co wiem - jest jeszcze bardziej restrykcyjna.
A więc Bubulinda ten okres musi przeczekać u jakiejś dobrej duszyczki w bezpiecznym miejscu.

Zgodze sie z Becia.
Wazne tez zeby byla pod dobra opieka ze wzgledu na trudy podrozy, to jednak ok 20 godzin w autku bedzie i lepiej zeby byla dobrze przygotowana. No i tez bedzie mozna poznac Bubowe zwyczaje domowe, Emi bedzie wiedziec mniej wiecej czego moze sie spodziewac i jak sobie wszystko zaplanowac.
Pomoge Emi w utrzymaniu Bubiszona w PL wiec potencjalny DT nie musi sie obawiac ze zostanie z psem na glowie bez zadnego wsparcia. A i przeciez jest wielu innych ludzi ktorzy sa zauroczeni Buba wiec w razie tfu tfu problemow tez pewnie pomoga.
I rowniez zobowiazuje sie do transportu suczyska z Pl do UK, moge nawet na pismie zeby DT byl spokojny ;)

Posted

Emigrantka napisał(a):
(...)

To naprawde chodzi tylko o przetrzymanie Bubasa - z 1- 2 wizytami do weta...

Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie
na okres max 6 miesiecy
za rozsadna cene.
Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad
(bede tu potzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina),
wyrobic Bubie paszport.

Najlepiej w okolicach Torunia
- skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie
(uklony w strone ciotki Furciaczek)
na mieciutkiej podusi z kokardka
na kolanach cala droge jak krolewne.
BO JEJ SIE NALEZY

A ja przypomnę, że...

Posted

Kochani, czy Buba ma czipa? Bo to kluczowa sprawa. Moze jednak pomysł Ulki z pobraniem krwi juz w schronisku jest wart rozwazenia? Zegar tyka od momentu pobrania materiału. Kiedy Buba miała szczepienie p/wściekliźnie? Mozna to sprawdzić?
Emi jest chora ze złości i zrozpaczona, bo padł jej komp. I jakos od wczesnego wieczora nie moze sobie dac z tym rady:(

Posted

Majqa, schronisko, w którym amputowano naszemu Pepo łapke w sposób skandaliczny, czipuje wszystkie psy. Inne też, nawet te kiepskie. Nie wiem, jak Mielec.
Dziewczyny sprawdzą?
A jakie sa wymagania "imperialistów" w zakresie szczepień p/wirusowych? Sa jakies, czy nie słyszeli o takich?

Posted

Skanera w domu nie mam( musialabym gdzies leciec zrobic) ale moge zrobic foty odp. dokumentow i wpisow w paszportach i wrzucic.
Inne szczepienia nie sa konieczne ale warto miec, jest na to w kazdym razie miejsce tosowne w paszporcie.

Posted

Dobry pomysł Furciaczku. Czip - by nie gdybać, a mieć pewność trzeba poczekać na Dziewczyny... Ja sądzę, że nie ma czipa, bo dusiłam je o zebranie mi wsiech konkretów o suni do tekstu ogłoszeniowego, nie wierzę, by pominęły taką istotność.

Posted

To jutro...wlasnie dostalam zawalu bo nie mam certyfikatu Prezesa, suki jest a jego niema....cholera a one zawsze razem z paszportami w teczce, w sejfie...na granicy mi nie oddali czy co?? Ide kopac po szufladach, jak nie znajde to sie chyba wieszam ;/

Posted

majqa napisał(a):
Tylko spokojnie, bo w nerwach coś przeoczysz. Zaoffowałam apel Emi na Luckim. :-)

Przypomne Ci o tym spokoju jak bede z Bubiszonem granice przekraczac...to jest tak strasznie stresujace przez te ich przepisy i dbalosc o kazda *******e brrr Moje juz kilka razy sobie podrozowaly i za kazdym razem choc wiem ze wszystko Ok mam stan przedzawalowy na przejsciu granicznym hihi

Posted

Niestety, z relacji znajomych wiem o tych stresach. Trzeba mieć stalowe nerwy i zdrowe serducho. Dobrze, że Bubulek nie będzie łapał o co biega w tym zamęcie.

Posted

majqa napisał(a):
Niestety, z relacji znajomych wiem o tych stresach. Trzeba mieć stalowe nerwy i zdrowe serducho. Dobrze, że Bubulek nie będzie łapał o co biega w tym zamęcie.

I dobrze ze wyglada jak wyglada...tutaj usilnie myla moja suke Cane Corso z Pitbulem i chca usypiac...wiec mialam dodatkowe stresy...

Posted

Hejka! Właśnie posłałam watek Buby do Asi z Brzyścia - miejsca niet, na ostatnie załapie sie Lady od Tereski, ta w typie charcim, z ulicy. I dobrze, bo ona w wiekszej potrzebie. Ale moze na poczatku marca, jak pani Asia wróci z wyjazdów, to coś sie wykroi. To jeszcze kawałek czasu - szukamy wiec czegos "szybszego".