eloise Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 a to moze być dom z innymi zwierzetami? chodfzi tylko o dokumentację medyczną na ten okres 6 miesiecy? Quote
obraczus87 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='eloise']a to moze być dom z innymi zwierzetami? chodfzi tylko o dokumentację medyczną na ten okres 6 miesiecy?[/QUOTE] No chyba może byc dom ze zwierzakami ;) Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 No pewnie, jak najbardziej..... tu bedzie z psem i kotem....przeciez... no i ze i z Mloda..... Ja ide do pracy (zaim mnie na zbity ryj wywala) - sama nic z tamtej strony nie wykombinuje, musze tu prosic o pomoc w przetrzymaniu Bubasa dla mnie..... Formalnosci recytuje przez sen ciotka Furciaczek ktora Bube bedzie tu z Polski wiezc - jak sie zwlecze z wyra (poszlysmy spac kolo 4 rano) to tu wpadnie i napisze co Bubie potrzeba... Buba trzymaj sie laluniu ;) Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa juz wiemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Nikus na 6 miesiecy Bube wezmie .... Nikussssssssssssssssssssssssssssssss gdzie sie chowaszzzzzzzzzzzzzzzzzzz????? Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Eloise - no wlasnie mi cos przed oczami skoczylo... dzieki za zmaine tyltulu - niech mi sie teraz nikt nie wazy Buby probowac zwinac bo...:mad: czekalam cierpliwie ale teraz to ona juz jest MOJA - cale te... ile to jest.. kg :) Quote
Nikus Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 hihi nie chowam się.....zastanawiam tylko nad tym co piszesz....Jak pokryjesz koszty remontu po tym jak mój Nikuś będzie się witał z Bubą i przeprowadzisz nas blisko Torunia to kto wie..może się z Livką skusimy?:evil_lol: Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Ej... ja biedna jestem - szukam tymczasu "po kosztach plus cos tam troszke" bo to jednak 6 miesicy i koszty weterynarza tam tez pewnie beda... Noooooo sobie jaj nie rob Nikus bo...... bo.. no bo.... Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Tu jest troche tego no.. info ;) http://www.dogomania.pl/threads/177478-Buba-ma-szansAE-na-dom-w-UK-potrzebny-domowy-tymczas-na-6-miesiAE-cy/page38 jak ktos przegapil.... Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie na okres max 6 miesiecy za rozsadna cene. Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad (bede tu potzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina), wyrobic Bubie paszport. Najlepiej w okolicach Torunia - skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie (uklony w strone ciotki Furciaczek) na mieciutkiej podusi z kokardka na kolanach cala droge jak krolewne. BO JEJ SIE NALEZY Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Tu jest troche tego no.. info ;) http://www.dogomania.pl/threads/177478-Buba-ma-szansAE-na-dom-w-UK-potrzebny-domowy-tymczas-na-6-miesiAE-cy/page38 jak ktos przegapil.... Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie na okres max 6 miesiecy za rozsadna cene. Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad (bede tu potzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina), wyrobic Bubie paszport. Najlepiej w okolicach Torunia - skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie (uklony w strone ciotki Furciaczek) na mieciutkiej podusi z kokardka na kolanach cala droge jak krolewne. BO JEJ SIE NALEZY Quote
MagdaNS Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Oj, jakie super wieści od rana :). Malutka słodka Buba wyemigruje nam na wyspy do psiejsko - czarodziejskiego domku :) Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Tu jest troche tego no.. info http://www.dogomania.pl/threads/1774...siAE-cy/page38 jak ktos przegapil.... Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie na okres max 6 miesiecy za rozsadna cene. Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad (bede tu potzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina), wyrobic Bubie paszport. Najlepiej w okolicach Torunia - skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie (uklony w strone ciotki Furciaczek) na mieciutkiej podusi z kokardka na kolanach cala droge jak krolewne. BO JEJ SIE NALEZY Quote
yoko100 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 czytam i wlasnym oczom nie wierze. Choc jedna dobra nowina dzis z rana. Bubus juz nie bedziesz polskim psiakiem:) Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Jak to nei bedzie polskim psiakiem? Bedzie bedzie - w niedziele rosol w domu ;) Noooooooooooooo a jak inaczej. (juz w pracy jestem jakby ktos chcial wiedziec heheh) Quote
agusiazet Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Emigrantko, ale przecież te pół roku to nie tylko przetrzymanie psa i wyrobienie paszportu, ale wożenie (nie wiem ile razy)krwi do badań do Puław lub do Berlina. Poza tym w UK pies powyżej 6 roku życia musi mieć ubezpieczenie zdrowotne, że nie porzucisz go na wypadek choroby. Wiem, bo próbowałam to wszystko załatwić półtora roku temu, gdy chciałam zabrać mojego Sonego (wtedy 9,5 roku) do Anglii. To wożenie krwi jeszcze można przeskoczyć, bo znalazłam weta, który się dokształcał w Puławach i był skłonny wozić (koszt badań podali mi 1000 zł), ale z tym ubezpieczeniem kapucha. Pogadaj z tym angielskim wetem dogłębnie, bo ważna jest kolejność szczepień, wyrabiania paszportu i Anglicy bardzo tego przestrzegają! Bez skrupułów zabierają Ci psa na granicy, jeśli tylko coś im się nie spodoba w posiadanych papierach:( Mimo, wszystko życzę sukcesu i znalezienia takiego tymczasu!!! Quote
Becia66 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Z tego co wiem , to krew do Puław można wysłać / wet / i słyszałam o stawce 450zł - skąd to 1000 ?:-o Quote
MagdaNS Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 O matko, straszne procedury.... Ciekawe jak to się przekłada na jakość życia psów i problem bezdomności... Mam nadzieję, że adekwatnie do biurokracji... Chyba do żadnego kraju nie ma aż takich wymagań... No nic, będziemy trzymać kciuki, żeby Bubie i wszystkim jej pomagającym udało się przez te procedury przebrnąć... Chociaż jak czytam, że i na granicy psa człowiekowi zabierają, to sobie myślę, że to chyba tylko Anglicy potrafią mieć taką znieczulicę na stosunki piesko - człowiecze... Quote
agusiazet Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='becia66']Z tego co wiem , to krew do Puław można wysłać / wet / i słyszałam o stawce 450zł - skąd to 1000 ?:-o[/QUOTE] Wysłać krew owszem, ale tylko w specjalnych warunkach, lub jeździć z psem. Całość kosztów podały mi Puławy, mówiąc jednocześnie, że w Berlinie wychodzi taniej! W Anglii nie widziałam ani jednego bezpańskiego psa, ale schroniska są, więc i psy niczyje też są! Quote
majqa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Reno, myśl, gdzie by tu może ją do nas zgarnąć. Widziałaś tego diabełka wstawionego przez Furciaczek przy Łodzi??? ;-) Quote
MagdaNS Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Oj są... Ja 7 lat temu, jak kupiłam moją Emi ['], rasowego Border Collie, przez pierwsze 3 miesiące pobłażałam jej i we wszystkim ulegałam... Po 3 miesiącach wpadła mi w ręce książka o BC brytyjskiego autora, bo tam ta rasa - podobno - jest bardzo popularna. Wstrząsnęło mną jedno zdanie - ze w UK są schrony pełne BC, z którymi właściciele sobie nie radzą, bo od początku źle je prowadzili, a potem sprawy zaszły tak daleko, że psy "właziły im na głowę" i sobie z nimi nie radzą z rożnych powodów. To mnie zmobilizowało do pracy z Emi. Nie wiem, na ile jest to prawdą o tych Borderach w schroniskach, ale nie wyobrażam sobie rasowego BC za kratkami... A, cioteczki bardziej doświadczone z psiakami - zajrzyjcie do CARMEN, bo tam znowu pan ma problemy wychowawcze i szybko potrzebuje pomocy :) Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 [quote name='agusiazet']Emigrantko, ale przecież te pół roku to nie tylko przetrzymanie psa i wyrobienie paszportu, ale wożenie (nie wiem ile razy)krwi do badań do Puław lub do Berlina. Poza tym w UK pies powyżej 6 roku życia musi mieć ubezpieczenie zdrowotne, że nie porzucisz go na wypadek choroby. Wiem, bo próbowałam to wszystko załatwić półtora roku temu, gdy chciałam zabrać mojego Sonego (wtedy 9,5 roku) do Anglii. To wożenie krwi jeszcze można przeskoczyć, bo znalazłam weta, który się dokształcał w Puławach i był skłonny wozić (koszt badań podali mi 1000 zł), ale z tym ubezpieczeniem kapucha. Pogadaj z tym angielskim wetem dogłębnie, bo ważna jest kolejność szczepień, wyrabiania paszportu i Anglicy bardzo tego przestrzegają! Bez skrupułów zabierają Ci psa na granicy, jeśli tylko coś im się nie spodoba w posiadanych papierach:( Agusiazet - prosze, nie mieszaj, nie siej paniki jak... sie nie znasz :) Ja tu w UK mieszkam juz prawie 20 lat wiec.. Ponizej pytam/prosze o to co jest mi jest FAKTYCZNIE potrzebne wiec prosze nie mieszaj. Dziekuje. ************************************************************* Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie na okres max 6 miesiecy za rozsadna cene. Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad (bede tu potzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina), wyrobic Bubie paszport. Najlepiej w okolicach Torunia - skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie (uklony w strone ciotki Furciaczek) na mieciutkiej podusi z kokardka na kolanach cala droge jak krolewne. BO JEJ SIE NALEZY Quote
majqa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 I znów mi to zrobiłaś Emi, nie masz litości, znów parsknęłam. Ubóstwiam Cię Kobieto! Quote
Emigrantka Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Majqa -- Ty tu nie ryj tylko kombinuj.... diabelek nie byl bez powodu tam ;) Buzka... Dzieki wszystkim :) Bubus trzymaj sie - ciotka Furciaczek juz autko czysci dla Ciebie.... na podroz heheheh (nie lubie jak mnie, starego wrobla.... no.. nie ucz ojca dzieci robic mialam komus napisac ale... grzeczna bede - obiecuje ehheeh) Quote
malibo57 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 No, i Mielec jest full - Teresa, jak mówiłam "wstawia" tam szpicowatą z ulicy. Może początek marca. Qurczę, może u DIF? Ale tam drogo, niestety. Quote
Recommended Posts