Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lo Boszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee - juz sie boje.

Buba - nie chca mi Cie dacccccccccccccccccccccccccccccccc :(

ja pracuje, nie mam ogrodka - przekopane....

moj pies domowy normalnie taki jest sponiewierany - o....

I jeszcze jest terroryzowana przez kota psychola o....

I .....

Posted

[quote name='majqa']I wariograf, chyba, że potrafi go oszukać.[/QUOTE]

Wezme Fur ze soba...jej to nikt nie potrafi oszukac i kazdy czlek ze zlymi zamiarami jest natychmiastowo namierzany:diabloti:

Posted

No proszę, ja już widzę dwa minusy. Jeśli to TV, to czemu wyłączony!!!??? :mad: Niunie nie mogą oglądać wiadomości? A poza tym... leżą nieprzykryte... :roll:

Posted

Ja wiem ze Zara bedzie Cie chciala zjesc na wejsciu ale jej nie damy - dostanie eksmisje do Ciotki Gosia.Marta na Twoj przyjazd i bedzie mialall; TLUMACZONE ze Ty NASZA jestes, tak jak i kot ;)

Dobra - gdzie ta ankieta, huh?

I kto mi ja wypisze?

Huh?

;)

Potrzebny tymczas dla Buby na max 6 miesiecy (w najgorszym wypadku) - az panna paszport dostanie.

Ma ktos pomysl na DOMOWY tymczas dla Bubasa?

Posted

[quote name='majqa'] leżą nieprzykryte... :roll:

jak chca to sie przykrywaja:

Jeśli to TV, to czemu wyłączony!!!??? Niunie nie mogą oglądać wiadomości?

Ale kolo TV jest Wii - i mam Wii Fut i Wii Sport - BUba bedzie miala gdzie cwiczyc ;)

Posted

Na dobranoc:

Potrzebuje LUDZIA ktory przetrzyma mi MOJA Bube u siebie
na okres max 6 miesiecy
za rozsadna cene.

Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad
(bede tu potzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina),
wyrobic Bubie paszport.

Najlepiej w okolicach Torunia
- skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek
(uklony w strone ciotki Furciaczek)
na mieciutkiej podusi z kokardka
na kolanach cala droge jak krolewne.
BO JEJ SIE NALEZY

Czy ktos w tym moze pomoc?

Dziekuje slicznie.....i spadam spac bo dzisiaj zamiast na 8:30 w pracy bylam na....11 ;)

Posted

[quote name='Emigrantka']Furciaczek - dzieki.

Powiedz tym kretynom ktorzy mi TU psa ze schronu dac nie chieli - i "se musialam kupic" :([/QUOTE]

Spoko mi tez by nie dali...polowie ludzi z dogo by nie dali:roll:
Ich strata...ale zal psiakow ktore traca szanse na dobry dom ehh

[quote name='Emigrantka']Na dobranoc:

Najlepiej w okolicach Torunia - skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek (uklony w strone ciotki Furciaczek) na mieciutkiej podusi z kokardka na kolanach cala droge jak krolewne.

[/QUOTE]

Nie musza byc straszne ok. Torunia...Lodz:diabloti:, Poznan, Warszawa...jak sie uprzec to 3miasto ( rodzine tam mam wiec pretekst zeby pojechac:lol:...na upartego to gdziekolwiek byle dobra opieka. Transport jakos mozna dograc tymbardziej ze duzo wczesniej bedzie znalo sie date. Choc nie ukrywam ze dobrze by bylo gdyby Buba przed podroza przynajmniej te 2 dni ze mna spedzila zebym mogla dopilnowac termnu odrobaczenia i odpchlenia ( musi byc co do godziny wpisane w paszport na 24-48h przed przekroczeniem granicy i odpowiednimi srodkami zatwierdzonyi przez DEFRe)- jesli przekroczy sie ten przedzial to trzeba po Francji latac , szukac weta i czekac gdzies az mina 24h...masakra jednym slowem:roll:
A moj wet doswiadczony w sprawach paszportowych wiec tez by papiery sprawdzil ( nie pytajcie co on przezywal jak swoje prywatne psy przewozilam-zycia chlop nie mial:evil_lol:).
Dla uspokojenia dodam ze moje burki w te podroz nie pojada:evil_lol:

Posted

Acha - jeszcze dodam, 3 pokoje (mieszkanie) na 1 pietrze (niskie schody).

Ja, corka (prawie 20 lat), On-ka Zara i Rudy Kot Tiger.

Pracuje od 8.30 (no chyba ze przesiedze za dlugo na dogo i zaspie to od 11 heeh) do 4.30.

Zare wyprowadza na godzine w polowie dnia Gosia.Marta, dogadam sie oczywsicie zeby brala obie no chyba ze Bubie sie nie bedzie chcialo tak dlugo lazic i bedzie wolala uwalic sie i spac - w domu przewaznei jest corka ktora studiuje i moze Bubasa na krotszy spacer wziasc jakby cos.

Rano i wieczorem z psicami bede wychodzic ja, albo my obie albo corki chlopak ktory u nas miszka.

Jest gdzie wyjsc u nas, naprawde jest gdzie (mapki chyab strone wczesniej)

Buba - ja spac nei moge przez Ciebie.....znowu jutro zaspie panienko heheheh

Moja sunia jest wysterylizowana, Bube jezeli bedzie potrzeba wysterylizuje tutaj jak.. jak troche schudnie - jezeli nie jest.

U nas nie ma miejsc zakazanych dla psa czy kota - kto je na stole w kuchni, Zara mi kurze skrzydla pod poduszki wklada, bloto z foteli sciram dziennie, ludzi ktorym wlos z psa w kanapce przeszkadza po prostu nie wpuszcam do domu....boe nie bede psow i kota stresowac ;)

To jak - moge Bube zabrac do siebie?

:D

Posted

O MATKO JEDYNA!!!!
Ja chyba jeszcze snie????

NO nie moge:crazyeye::crazyeye::crazyeye::multi::multi::multi::sweetCyb::sweetCyb::Cool!::Cool!::iloveyou::cunao::knajpa:

Bubson wstawaj!!!!!!
Ale nummer!!!!!

Posted

Jeszcze nie wierzę w to, co przeczytałam!!!
W zeszłym roku kilka miesięcy czekała mielecka Kasia na podróż do USA. Teraz zapowiada się dom na Wyspach dla mieleckiej Bubuni. No po prostu jeszcze nie wierzę!!!

Posted

Ja tez nie wierze,czytam i nic do mnie nie dociera!Podróz autem? bo samolot nie sadze,zeby był wskazany dla bubsona.O matko,a jak Twoja sunia jej nie zaakceptuje!!!!Ale w cud wierzyłam,to fakt.

Posted

Witam z rana - Bubsona by sie wymyzialo a tu je nie ma (jeszcze) pod reka bleeeeeeeeee

Zara - mam troche czasu jej wbic do lba ze bedzie drugi pies, w ten weekend zaczynamy "obce" psy do domu sprowadzac....

Z tej strony bedzie dobrze.. spoko, damy rade

Z tamtej strony jednak - ktos cos zasugeruje?

Mam dzisiaj zapiernicz w pracy ale kolo poludnia zajrze do MOJEJ Buby ;)

na okres max 6 miesiecy
za rozsadna cene.

Ludzia ktory bedzie w stanie zaopiekowac sie Bubulcem w domu (zadne kojce) na ten czas, zabrac ja do DOBREGO weta na przeglad
(bede tu potzebowala komplet jej wynikow z Polski, moj wet bedzie sobie tlumaczyl, dobrego weta mamy, Rudolf ma na ime heheheh dusza chlopina),
wyrobic Bubie paszport.

- skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie
BO JEJ SIE NALEZY

Posted

Buba jest przyzwyczajona do ciaglej obecnosci innych suczek i psow. Nie powinno byc problemow, no chyba, ze rezydentce sie grubinka nie spodoba.

Emigrantka, co musimy juz zaczac zalatwiac? Jakies szczepienia? Zaden mielecki pies nie mieszka w UK, doswiadczenia w tych skomplikowanych procedurach nie mamy.

Posted

Nie ma juz kwarantanny jako takiej ale Buba bedzie musiala w Polsce czekac 6 miesicy na wjazd tutaj - dlatego szukam.....

na okres max 6 miesiecy
za rozsadna cene.

wyrobic Bubie paszport.

- skad to do mnie dowiezie Bube ciotka Furciaczek - samochodem oczywiscie
BO JEJ SIE NALEZY