Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Dziękuję serdecznie kochanej Malibo za podarunek lekowy "CARDIOforce"[/FONT][FONT=Comic Sans MS] dla Frania! :loveu::loveu::loveu:

Bieżące wydatki Franeczka wynoszą (bez transportu do weterynarza :(:(:(): [SIZE=4]188 zł
[SIZE=3]Szczegółowo wygląda to tak:
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
73 zł – wizyta u neurologa oraz okulisty dnia 16.06.2011
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]65 zł - wizyta z lekiem przeciwbólowym „Synulox” w iniekcji i zakup antybiotyku na kolejnych 5 dni
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]50 zł - krople do oczu „Tropicamid” i „Floxal” oraz „Encorton”
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]Do informacji darczyńców - Ajlii obiecała niebawem wkleić skany rachunków.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Kwotę: 188 zł wysyłałam na konto Ajlii. Jednocześnie proszę Ajlii o potwierdzenie dotarcia wpłaty na wątku.

[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wydatki Frania od początku przeniesienia do hoteliku ogółem wynoszą: 896 zł 26 gr[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Stan posiadania Franeczka na dziś to tylko: 420 zł. :(:(:(
Mam nadzieję, że przewozy do weterynarzy zapłacimy z bazarków, bo zbliża się nowy miesiąc i ja muszę zarezerwować 350 zł na hotelikowy czynsz. I jeszcze zostawić jakiś grosik na bieżące leki. :(:(:(
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moniko, nie wiem, czy to akurat trafiony pomysł ale... na dogo chorych psów bez liku, podmień może w tytule zwrot o chorobie (ogólnik) na poszczególne przypadłości Franusia. Może to go akurat wyróżni, przykuje uwagę nowych ludzi, chętnych dołączyć do wątku.

Posted

majqa napisał(a):
Moniko, nie wiem, czy to akurat trafiony pomysł ale... na dogo chorych psów bez liku, podmień może w tytule zwrot o chorobie (ogólnik) na poszczególne przypadłości Franusia. Może to go akurat wyróżni, przykuje uwagę nowych ludzi, chętnych dołączyć do wątku.

Ale o jaki mój pomysł chodzi? Bo nie rozumiem?
O ten transport do weterynarza?

To jest duży koszt!!! Skąd na to wziąć?
Może wypowiedzą się też kochani darczyńcy - serdecznie Was proszę.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Ale o jaki mój pomysł chodzi? Bo nie rozumiem?
O ten transport do weterynarza? (...).
Nie zrozumiałyśmy się. Nie wiem, czy to akurat trafiony pomysł - ten zwrot dotyczy mojego pomysłu, który opisałam dalej (zmiana w tytule).

Posted

Tak - tytuł znowu trzeba zmienić.
Tylko Franeczek ma tyle chorób, że wszystkie nie zmieszczą się w jednej linijce tekstu...

Jak będziecie mieć jakiś pomysł - serdecznie proszę o rady, sugestie, a najlepiej o nowy, gotowy tytuł.:eviltong:
Obecnie ludzi na Dogo jest mało, a nawet malutko...

Posted

Przed chwilą kolejne czyszczenie oczka - jest lepiej. Można już mu wpuścić kropelki przy pomocy jednej pary rąk... Sam Franek czuje się też nieźle, chętnie spaceruje i zagląda we wszystkie kąty.

Tak Małgosiu, Franuś dostaje olej z czarnuszki. Dzięki temu ma piękny egzotyczny zapach ;)

Posted

ajlii napisał(a):

Natomiast dyszenie ustało po 10-15 minutach od podania leku przeciwbólowego. Reakcja na stres wywołany bólem. Proszę o sugestię co do leku p-ból dla Frania.

Myślę, że o coś przeciwbólowego dla Frania, najlepiej zapytać weterynarza.
Psina przyjmuje teraz DUŻO leków i lepiej nie ryzykować podając Mu coś na własną rękę.

Posted

ajlii napisał(a):
Byliśmy na wizycie kontrolnej u lokalnego weterynarza. Jego zdaniem dobrze to wszystko nie wygląda, a dodatkowo podejrzenie zmiany nowotworowej w mózgu... oko to może konsekwencja przerzutów. Nic to, leczymy, wspomagamy, kochamy... będzie co ma być.
.

Dziękuję Ajlii! Przepraszam, że się tak malo tu udzielam. Oj Franeczku...

Posted

Druga zmiana straży nocnej się melduje.
Musimy ruszyć z kopytka z bazarkami, allegro, bazarkiem cegiełkowym, kropelkowym i zastrzykowym, "oczkowym", co tylko nam do głowy przyjdzie. Bo faktycznie Franio potrzebuje kosztownej terapii.
Monika musi zatrzymać rezerwę, a na poniedziałek szykuje się wizyta u dr Garncarza. Najpilniejsze teraz jest oko, musimy Frania z tego wyciągnąć.
Czy ktoś zgodzi się zrobić bazarek "psi" dla Frania? Obiecałam fanty dla Jasia, ale i dla Frania znajdę.
Moniczko, napisz do Agnieszki_K - może zgodzi się poprowadzić dla Frania bazarek na wzór Jasiowego - tabletkowego?

Posted

azalia napisał(a):
Mam nadzieję,że diagnoza weta jest nietrafiona,zdrowiej Franulku kochany.

Ja też mam taką nadzieję i życzę Franusiowi, aby to był błąd w diagnozie. Ale wiem, że dr. Olkowski to bardzo dobry fachowiec, niestety ,dla Frania................
Za wizytę rzeczywiście nie wziął za dużo, ale wiem, że bezdomniaki mają tam taryfę ulgową.
Franiu, walcz i nie poddawaj się. Zrób to dla nas.

Posted

[quote name='feliksik']ojej, wystraszyłam się już po nowym tytule - kiedy w takim razie będą dodatkowe badania Frania, żeby na 100% powiedzieć czy to guz?

Dodatkowe badania = dodatkowe fundusze, których NIE MA! :(:(:(:(
Teraz szukamy wszędzie pieniędzy dla naszego bezdomniaczka.
Jak widzicie koszty samej diagnostyki są ogromne!!! A gdzie leczenie?

Na poniedziałek szykuje się wizyta u dr Garncarza - jak już pisała Malibo.
Czy wiadomo już, jaki jest koszt tej wizyty?

Kochani!
Kłaniam się nisko i proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę o pomoc finansową dla FRANECZKA.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']

Kochani!
Kłaniam się nisko i proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę [B]o pomoc finansową dla FRANECZKA.

Po prostu takiej prośbie nie sposób się oprzeć!:loveu:

Dlatego pod koniec czerwca deklaruję jednorazowo, poza deklaracja stałą, 30 zł.
Jest mi ogromnie przykro, że mogę tylko tyle, ale mam również inne zobowiązania miesięczne na dogo. :oops:

I pamiętajcie, że zaglądam cały czas do Frania!
Nie piszę, bo tak naprawdę nie mogę pomóc! :shake:

Posted

DIFciu, dziękujemy Ci bardzo w imieniu Frania.
Bezdomne psy mają zniżkę u dra Garncarza - konsultacja chyba ok. 40zł, a jak przyjeżdżają 2 na raz, to często ta kwota rozkłada się. Wszystko zależy od tego, czy o zniżkę się prosi.
Dalsza diagnostyka? Hm, co Franiowi i nam da, że guz zostanie potwierdzony lub nie? Mam wątpliwości, ale jest to temat na później. Na razie oko i stan ogólny są najważniejsze.
Franio nie ma pieniędzy TC, czy MRI - nie możemy mu zabrać karmy, suplementów i nie płacić za hotel.

Posted

Rozmawiałam dziś rano z Ajlii. Podziwiam troskę, jaką Ajlii wraz z Mężem otacza FRANECZKA.
Jestem spokojna, bo wiem, że Franeczek ma wzorową opiekę.
Co dwie godziny przemywanie oczka, potem po 10 minutach zakrapianie. Podawanie innych leków, ciągłe konsultacje z weterynarzem. Pilnowanie, żeby psinka zjadła, pilnowanie, żeby oczka nie uraziła... A do tego w Koluszkach jest więcej schorowanych hotelowiczów...:-(
Dziękuję Ci, Ajlii za tą ciężką, całodobową pracę dla naszego chorego biedaczka.:iloveyou:

Ludzie kochani! Potrzebna pomoc! FRANECZEK to nagły przypadek!!!:modla::modla::modla::modla::modla: