Monika z Katowic Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Dziękuję serdecznie kochanej Malibo za podarunek lekowy "CARDIOforce"[/FONT][FONT=Comic Sans MS] dla Frania! :loveu::loveu::loveu: Bieżące wydatki Franeczka wynoszą (bez transportu do weterynarza :(:(:(): [SIZE=4]188 zł [SIZE=3]Szczegółowo wygląda to tak:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] 73 zł – wizyta u neurologa oraz okulisty dnia 16.06.2011 [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]65 zł - wizyta z lekiem przeciwbólowym „Synulox” w iniekcji i zakup antybiotyku na kolejnych 5 dni [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]50 zł - krople do oczu „Tropicamid” i „Floxal” oraz „Encorton” [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Do informacji darczyńców - Ajlii obiecała niebawem wkleić skany rachunków.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Kwotę: 188 zł wysyłałam na konto Ajlii. Jednocześnie proszę Ajlii o potwierdzenie dotarcia wpłaty na wątku. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wydatki Frania od początku przeniesienia do hoteliku ogółem wynoszą: 896 zł 26 gr[/FONT][FONT="].[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Stan posiadania Franeczka na dziś to tylko: 420 zł. :(:(:( Mam nadzieję, że przewozy do weterynarzy zapłacimy z bazarków, bo zbliża się nowy miesiąc i ja muszę zarezerwować 350 zł na hotelikowy czynsz. I jeszcze zostawić jakiś grosik na bieżące leki. :(:(:([/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [/FONT] Quote
majqa Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Moniko, nie wiem, czy to akurat trafiony pomysł ale... na dogo chorych psów bez liku, podmień może w tytule zwrot o chorobie (ogólnik) na poszczególne przypadłości Franusia. Może to go akurat wyróżni, przykuje uwagę nowych ludzi, chętnych dołączyć do wątku. Quote
Monika z Katowic Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 majqa napisał(a):Moniko, nie wiem, czy to akurat trafiony pomysł ale... na dogo chorych psów bez liku, podmień może w tytule zwrot o chorobie (ogólnik) na poszczególne przypadłości Franusia. Może to go akurat wyróżni, przykuje uwagę nowych ludzi, chętnych dołączyć do wątku. Ale o jaki mój pomysł chodzi? Bo nie rozumiem? O ten transport do weterynarza? To jest duży koszt!!! Skąd na to wziąć? Może wypowiedzą się też kochani darczyńcy - serdecznie Was proszę. Quote
majqa Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Monika z Katowic']Ale o jaki mój pomysł chodzi? Bo nie rozumiem? O ten transport do weterynarza? (...). Nie zrozumiałyśmy się. Nie wiem, czy to akurat trafiony pomysł - ten zwrot dotyczy mojego pomysłu, który opisałam dalej (zmiana w tytule). Quote
Monika z Katowic Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Tak - tytuł znowu trzeba zmienić. Tylko Franeczek ma tyle chorób, że wszystkie nie zmieszczą się w jednej linijce tekstu... Jak będziecie mieć jakiś pomysł - serdecznie proszę o rady, sugestie, a najlepiej o nowy, gotowy tytuł.:eviltong: Obecnie ludzi na Dogo jest mało, a nawet malutko... Quote
majqa Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ujmij te najważniejsze, bo łupież, świąd skóry, a bodaj i świerzb to żadne halo (w porównaniu z innymi przypadłościami). Quote
ajlii Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Przed chwilą kolejne czyszczenie oczka - jest lepiej. Można już mu wpuścić kropelki przy pomocy jednej pary rąk... Sam Franek czuje się też nieźle, chętnie spaceruje i zagląda we wszystkie kąty. Tak Małgosiu, Franuś dostaje olej z czarnuszki. Dzięki temu ma piękny egzotyczny zapach ;) Quote
Monika z Katowic Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Byłaby szansa na nowe fotki kochanego Franeczka? Bardzo serdecznie prosimy! Quote
kazik132 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Monika z Katowic napisał(a):Byłaby szansa na nowe fotki kochanego Franeczka? Bardzo serdecznie prosimy!O tak, tak! Prosimy! Quote
Monika z Katowic Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 ajlii napisał(a): Natomiast dyszenie ustało po 10-15 minutach od podania leku przeciwbólowego. Reakcja na stres wywołany bólem. Proszę o sugestię co do leku p-ból dla Frania. Myślę, że o coś przeciwbólowego dla Frania, najlepiej zapytać weterynarza. Psina przyjmuje teraz DUŻO leków i lepiej nie ryzykować podając Mu coś na własną rękę. Quote
Plicha Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Zaglądam do Frania wieczorkiem i dużo ciepłej energii mu wysyłam. Trzymaj się psiaczku kochany! Quote
Monika z Katowic Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Dziękuję serdecznie "dogomaniackiej straży nocnej" za odwiedzanie naszego Franeczka. :Rose::Rose: Quote
Bjuta Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 ajlii napisał(a):Byliśmy na wizycie kontrolnej u lokalnego weterynarza. Jego zdaniem dobrze to wszystko nie wygląda, a dodatkowo podejrzenie zmiany nowotworowej w mózgu... oko to może konsekwencja przerzutów. Nic to, leczymy, wspomagamy, kochamy... będzie co ma być. . Dziękuję Ajlii! Przepraszam, że się tak malo tu udzielam. Oj Franeczku... Quote
azalia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Mam nadzieję,że diagnoza weta jest nietrafiona,zdrowiej Franulku kochany. Quote
malibo57 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Druga zmiana straży nocnej się melduje. Musimy ruszyć z kopytka z bazarkami, allegro, bazarkiem cegiełkowym, kropelkowym i zastrzykowym, "oczkowym", co tylko nam do głowy przyjdzie. Bo faktycznie Franio potrzebuje kosztownej terapii. Monika musi zatrzymać rezerwę, a na poniedziałek szykuje się wizyta u dr Garncarza. Najpilniejsze teraz jest oko, musimy Frania z tego wyciągnąć. Czy ktoś zgodzi się zrobić bazarek "psi" dla Frania? Obiecałam fanty dla Jasia, ale i dla Frania znajdę. Moniczko, napisz do Agnieszki_K - może zgodzi się poprowadzić dla Frania bazarek na wzór Jasiowego - tabletkowego? Quote
ajlii Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Skończyłam ostatnie na dziś zabiegi pielęgnacyjne przy oku Frania, następne czyszczenie o 6 rano. Franuś już śpi słodko... Quote
EVA2406 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 azalia napisał(a):Mam nadzieję,że diagnoza weta jest nietrafiona,zdrowiej Franulku kochany. Ja też mam taką nadzieję i życzę Franusiowi, aby to był błąd w diagnozie. Ale wiem, że dr. Olkowski to bardzo dobry fachowiec, niestety ,dla Frania................ Za wizytę rzeczywiście nie wziął za dużo, ale wiem, że bezdomniaki mają tam taryfę ulgową. Franiu, walcz i nie poddawaj się. Zrób to dla nas. Quote
Akrum Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 dzień dobry Franeczku. dobrze, że cierpliwie znosisz zabiegi czyszczenia i zakraplania oczka - to dla twojego dobra. Quote
feliksik Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 ojej, wystraszyłam się już po nowym tytule - kiedy w takim razie będą dodatkowe badania Frania, żeby na 100% powiedzieć czy to guz? Quote
Monika z Katowic Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='feliksik']ojej, wystraszyłam się już po nowym tytule - kiedy w takim razie będą dodatkowe badania Frania, żeby na 100% powiedzieć czy to guz? Dodatkowe badania = dodatkowe fundusze, których NIE MA! :(:(:(:( Teraz szukamy wszędzie pieniędzy dla naszego bezdomniaczka. Jak widzicie koszty samej diagnostyki są ogromne!!! A gdzie leczenie? Na poniedziałek szykuje się wizyta u dr Garncarza - jak już pisała Malibo. Czy wiadomo już, jaki jest koszt tej wizyty? Kochani! Kłaniam się nisko i proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę o pomoc finansową dla FRANECZKA. Quote
Hotel KADIF Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='Monika z Katowic'] Kochani! Kłaniam się nisko i proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę,proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę, proszę [B]o pomoc finansową dla FRANECZKA. Po prostu takiej prośbie nie sposób się oprzeć!:loveu: Dlatego pod koniec czerwca deklaruję jednorazowo, poza deklaracja stałą, 30 zł. Jest mi ogromnie przykro, że mogę tylko tyle, ale mam również inne zobowiązania miesięczne na dogo. :oops: I pamiętajcie, że zaglądam cały czas do Frania! Nie piszę, bo tak naprawdę nie mogę pomóc! :shake: Quote
malibo57 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 DIFciu, dziękujemy Ci bardzo w imieniu Frania. Bezdomne psy mają zniżkę u dra Garncarza - konsultacja chyba ok. 40zł, a jak przyjeżdżają 2 na raz, to często ta kwota rozkłada się. Wszystko zależy od tego, czy o zniżkę się prosi. Dalsza diagnostyka? Hm, co Franiowi i nam da, że guz zostanie potwierdzony lub nie? Mam wątpliwości, ale jest to temat na później. Na razie oko i stan ogólny są najważniejsze. Franio nie ma pieniędzy TC, czy MRI - nie możemy mu zabrać karmy, suplementów i nie płacić za hotel. Quote
Monika z Katowic Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Rozmawiałam dziś rano z Ajlii. Podziwiam troskę, jaką Ajlii wraz z Mężem otacza FRANECZKA. Jestem spokojna, bo wiem, że Franeczek ma wzorową opiekę. Co dwie godziny przemywanie oczka, potem po 10 minutach zakrapianie. Podawanie innych leków, ciągłe konsultacje z weterynarzem. Pilnowanie, żeby psinka zjadła, pilnowanie, żeby oczka nie uraziła... A do tego w Koluszkach jest więcej schorowanych hotelowiczów...:-( Dziękuję Ci, Ajlii za tą ciężką, całodobową pracę dla naszego chorego biedaczka.:iloveyou: Ludzie kochani! Potrzebna pomoc! FRANECZEK to nagły przypadek!!!:modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Recommended Posts