Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Dobre wieści.
Jak na początek, to nawet bardzo dobre wieści, bym powiedziała.
Bardzo się cieszę, że Franio jest bezpieczny i otoczony troskliwą opieką.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak wieści od ajlii bardzo dobre.
Czyli to alergia to świszczące oddychanie, ale czy tylko.
Może ta łapa go boli i ją oszczędza.

Malibo nie denerwuj się, powoli sobie opracowuj zdjęcia a potem je nam pokażesz

Posted

Tę łapę miał wyginaną i wymiętoloną przez pana doktora i to tak, że mała głowa. W trakcie tego, gdy Franek stawał się psem - gumą nie zdradzał oznak bólowych, tracił jedynie równowagę = leciał na osobę podtrzymującą go z prawej strony. Przy takich wygibach, przy aż takim bólu, który sprawia, że się nie podpiera, musiałby zawyć, chcieć ugryźć. Ja tego nie zaobserwowałam. Jasna sprawa, że im więcej opinii, im więcej sprawdzeń przez specjalistów, tym lepiej. Mam sunię, która na ogół chodzi na 3 nóżkach (stare, źle złożone albo w ogóle nie złożone, a źle zrośnięte złamanie na poziomie uda). A... dotknij ją człeku do biodra (to jest zdrowe), a wygnij jej nóżkę... Użre i koniec, no może każdego poza mną ale oznaki bólu zgłasza.

Posted

Nie, pani doktor która była z wizytą u moich zwierzaków, też nie zauważyła oznak bólu. Tylko mówiła że to nie jest tyle kwestia neurologii, co właśnie zadawnionego urazu.

Posted

Nad urazem popracujemy, jak będą wyniki badania krwi - zobaczymy, co można Franiowi podać. Plan jest:)
Krystyno, ja się nie denerwuję, broń Boże, pracuję sobie i mam dobry humor, bo zdjęcia cudne, a sprawy posuwają się do przodu.
APSA ma zdjęcia przygotowane na forum i wstawi je, tylko gdzieś mi uciekła, pewnie z psami. Zanim przepchnę to wszystko przez imidż krzaka, to mnie świt zastanie, więc poczekajmy jeszcze chwilkę. Może APSA się odnajdzie.

Posted

Kurka wodna! Nie ma jej. Dobra, biorę się za Frania, a APSA może wróci w międzyczasie. Nie mam sumienia Was tak trzymać, bo fotki są cudne:)

Maju, podetnij Franiowi to dyndadełko;-) Az taki zapas nie potrzebny, wystarczy 10 12cm - najlepiej założyć gumkę -recepturkę

Posted

No to jeszcze jedna teoria na temat łapy : może kiedyś go bolała (uraz) więc ją oszczędzał przy chodzeniu, teraz go już nie boli, ale został mu ten nawyk ochronny i tak sobie ją unosi bez powodu.

Majqa rozesłałaś już :evil_lol: :evil_lol: bidna APSA, nawet jej się na chwilę oddalić nie wolno, bo zaraz

Posted

Co to? Fotek nikt nie ogląda?! IS się grzeje, bo mi szkoda czasu na zmniejszanie, a tu nic? Gdzie entuzjazm? Gdzie komentarze? proszę się poprawić - edytowałam i wstawiłam, a teraz lecę dalej.

Z Panem Czekoladą:)

Posted

5 minut mnie nie było, a tu takie dziwy i cuda na watku!
Zdjęcie nie są ładne!Sa piękne! Nie mogę się napatrzyć na Franeczka i mój pychol tez się śmieje tak, jak jego, kiedy patrze na te widoczki z Franciszkiem:)
To naprawdę fotogeniczna psinka i jestem pewna, że nie sposób jej nie kochać! Taki misio do kochania i przytulania!
Bardzo dziekuję za te zdjęcia, bardzo, bardzo!

Posted

No jak nikt nie ogląda?? no jak??? A ja to co, powietrze???

Oglądam/y w skupieniu i w napięciu czekamy na ciąg dalszy

Takie foty :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

10 wstawiłam, ale to jeszcze nie koniec. Teraz seria "szelkowa" - Franio troszkę speniał, ale jestem pewna, że mu to przejdzie, szczególnie, jak skojarzy szelki ze smaczkiem;-)

To ten straszny moment! Coś wlazło Franiowi na plecy!

Oj, nie podobało się! Prawie, jak Kaziowi kanapa - nie wiedzą biedaki, co to jest...

Posted

mimiś napisał(a):
dziewczyny, moze przyda sie theospirex 150[46 tabletek] wazny do 2013 -to jest tez teofilina tylko pod inną nazwą?-jeśli tak to poprosze adres na pv

Mimiś, dzięki, ale doktor zalecił Theovent - dwa nasze psiaki kiepsko zareagowały na Theospirex. Szanta i Bierka, więc wycofaliśmy z użycia, ale bardzo Ci dziękuję za pamięć i chęć pomocy:)

Posted

Zabijacie Franusia krępacją!!! :placz:
Czy jest tu jakaś organizacja, która przeprowadzi akcję wyzwolenia Franciszka z uwięzi?

Uwolnić Franka, uwolnić Franka, uwol... !!!!!!!!!!!!!

Posted

Wow!:o ale szelki! No, ja szary żuczek takich nawet nie widziałam! Superanckie są i Franio na pewno się przyzwyczai! Ale faktem jest, że po takich "bezkresnych kotłownianych" latach, wsadzić psiaka w szele, to zniewolenie jest;)