Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ajlii napisał(a):
Niedawno wróciliśmy z wizyty u dr Garncarza. Oczko i powieka zostały starannie obejrzane. Oko jest w dobrym stanie, nic z nim nie dzieje. Problem jest tylko powieka, pod którą szaleje stan zapalny - choć w dużej mierze już opanowany. Doktor zalecił dalsze stosowanie floxanu oraz po skończeniu synoluxu zmianę antybiotyku na linospectin. Powiedział że teraz jedyne co musimy zrobić to wybić bakterie i wszystko powinno być ok :)

Natomiast Franuś dziś chwilę przed ruszeniem do weta sam podniósł powiekę! Przez ostatni tydzień była cały czas zamknieta, otwieraliśmy ją tylko do czyszczenia i zakrapiania.

To dziś naprawdę szczęśliwy dzień dla Frania - dr Garncarz nie wziął nic za wizytę...
:o Ojej! Kolejne dobre wieści z rańca! BArdzo, bardzo się cieszę i też klaniam sie nisko w stronę doktora!

Posted

Moniko, prośba ogromna.
Potwierdź mi, bodaj na PW, wpłaty jak dojdą (boję się je przegapić na 1 stronie). Powinny z zakończonego bazarku dla Franka spłynąć od:
malibo57
adav
Iv_

W tytule wpłat miał być Franek i nick.
Dostałam info, że mogą być nieco większe niż w podliczeniu więc nie podaję oczekiwanych kwot.

Posted

Transport do dr Garncarza wyniósł 75 zł. Już za niego zapłaciłam.

Dotarły dwie wpłaty za bazarek od Iv i adav. Przyszła też pomoc od ulki1108.
Serdecznie dziękuję.:loveu::loveu::loveu:
Bieżące rozliczenia tradycyjnie znajdują się w poście numer 2.

Posted

[FONT=comic sans ms] A i zapomniałam napisać, że idąc za radą Malibo odrobaczamy Franeczka schematem leczniczym, tj. 3 dawki (2 tabletki x 3 dni) i po 2 tygodniach kolejne 3 takie same dawki.
Uzasadnieniem takiego postępowania jest fakt, że psiak nie był dawno odrobaczany, a w czasie usg wyszły lekko zgazowane jelita i żołądek (mimo podania wcześniej "Espumisanu").[/FONT]

Posted

majqa napisał(a):
Cudny pomysł Agucho. :-)

Monika z Katowic napisał(a):
Agucho kochana!! Dziękuję!:loveu: Dziękuję! :loveu:Topikowa ekipa nigdy nie zawodzi!

Oby ten pomysł nie spalił na panewce i udało się nazbierać chociaż na parówki ;)

Guest Elżbieta481
Posted

Przychodzimy tu ze wspomnianego wyżej bazarku.Chcemy dołaczyć do darczyńców Franulki,ale będzie to możliwe od lipca.
Możemy dołaczyć?To wiekowy pies,a i my mamy już swoje lata-więc chcemy mu pomóc.
Ela

Posted

waldi481 napisał(a):
Przychodzimy tu ze wspomnianego wyżej bazarku.Chcemy dołaczyć do darczyńców Franulki,ale będzie to możliwe od lipca.
Możemy dołaczyć?To wiekowy pies,a i my mamy już swoje lata-więc chcemy mu pomóc.
Ela
Co za niespodzianka! Kolejni darczyńcy Franusia! To bardzo wzruszające, że ten kochany psiak przywołał do siebie tyle dobrych serc! Ja już dziękuję za chęc pomocy a na pewno zaraz opiekunowie psiaka bedą dziękować kolejny raz:)

Posted

waldi481 napisał(a):
Ela

Witamy serdecznie u Franeczka.:) Cudownie, że z nami jesteście!:Rose:

Franulek choć wiekowy i schorowany dzielnie trzyma się życia.:loveu::loveu:

Posted

waldi481 napisał(a):
Ela

Bardzo dziękuję za przybycie:loveu::loveu::loveu:

Guest Elżbieta481
Posted

Myśmy się nie okreslili ile-mam nadzieję,że 17,50 będzie co miesiąc,ale od lipca,bo w czerwcu trochę zaszalałam.Bardzo prosze też by mi podać konto...
I jeszcze dwie sprawy:
1/wpłaty od nas będą dokonywane po 10 każdego miesiąca
2/chciałabym powiedzieć o Franiu moim przyjaciołom z Belgii I Luksemburga-może będą chcieli dołaczyć?
Miłych snów Franula
Ela

Posted

waldi481 napisał(a):
Myśmy się nie okreslili ile-mam nadzieję,że 17,50 będzie co miesiąc,ale od lipca,bo w czerwcu trochę zaszalałam.Bardzo prosze też by mi podać konto...
Miłych snów Franula
Ela

Każda złotówka jest dla Franeczka cenna a wymieniona wyżej jest przecież niemała:) To znaczy że nie tylko rano spotykaja nas u Frania miłe niespodzianki, ale przed spankiem także! Cudnie, oj cudnie! Ale faktem jest, że Franio to taki czaruś, że nie sposób się oprzeć;)

Posted

Tak się cieszę, ze Franio, choć bezdomny, ma tylu cudownych opiekunów i nawet zyskuje nowych. To cud!:loveu:

Jak wiecie ten pierwszy miesiąc nowego życia Franeczka jest bardzo trudny, bo spadła na nas lawina wydatków.
Pragnę Wam podziękować, że JESTEŚCIE!!!:loveu::loveu:

Podziękowanie serdeczne dla Czerdy, która kolejny raz bardzo pomaga FRANIOWI wysyłając Mu jutro konieczne leki.
To wielki dar serca!:iloveyou::iloveyou:
W tym miesiącu wydatków będzie mniej (ale się nie skończą, póki nie wykupimy całej apteki :):):))- bo dzięki drogiej Czerdzie nie musimy już kupować tylu nowych leków.
Zdrowiej nam Franeczku! Uciesz nas staruszku!

Posted

Czy Franio dostanie od Czerdy leki zaordynowane przez dra Garncarza? Byłoby super:) To bardzo istotne, żeby Franio dostał właśnie te leki.
Zawaliłam przelew bazarkowy - zaraz nadrabiam.
Właśnie miałam przypomnieć, że dziś termin Franiowego odrobaczania, ale widzę, że już nie muszę;-)

Posted

Monika z Katowic napisał(a):

W tym miesiącu wydatków już wystarczy - a dzięki Czerdzie nie musimy już kupować nowych leków.
Zdrowiej nam Franeczku! Uciesz nas staruszku!

Czy w związku z zakazem wszelkich wydatków na Frania do końca miesiąca, mogłabym jednak kupić Franiowi lek osłonowy zalecony przez dr Garncarza? Koszt lakcidu to ok. 11 zł za 10 ampułek, które powinny mu wystarczyć na całą kurację. A wiadomo jak poczta "niesie", Franuś może już dawno wejść w zapalenie jelit, zanim przesyłka dotrze.

Ponieważ leki mają być wysłane dopiero jutro - Franio potrzebuje na jutro jednej tabletki aniprazol, oraz 4 na kolejne dwa dni. Czy jeśli nie dotrą od Czerdy - mogę je wykupić w pobliskiej lecznicy, by kontynuować odrobaczywianie wg schematu leczniczego o którym była mowa kilka postów wcześniej?

Posted

Wydaje mi się, ze kluczowy jest TERMIN odrobaczania, a nie tylko dawka. Jeśli go nie dotrzymamy, trzeba będzie powtarzać całą procedurę od początku.
Nie zajrzałam do postu rozliczeniowego, wiec przepraszam, jeśli się mylę, ale chyba stać Frania na zwyczajną, tanią osłonówkę?
Jak to zakaz wszelkich wydatków? Kto wydał taki zakaz? Przecież pies jest w fazie intensywnego leczenia, nie można go przerwać, nawet jeśli brak funduszy, a co dopiero, jeśli są.
Kochani, nie wylejmy dziecka z kąpielą - ważniejsze jest zdrowie psa, niż rezerwa kapitałowa. Nie mylmy wagi spraw.
Franio przyjmuje "ciężkie" leki, potrwa to dość długo, pies nie jest w dobrej formie, ma swoje lata, jego organizm jest tez osłabiony infekcjami i świerzbem - musimy mu pomóc znieść tę "końską" kurację.