Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bea100 napisał(a):
(...) Wspaniała i przemiła osoba zresztą, co świetnie wie nasz Franio ;)

Tym superniej, że Ajlii ma takie wsparcie pani wet. :-)

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Wiedziałam, ze powinnam Cie zapytać;-) Zaryzykowałam, myślę sobie, każdy ma prawo się zmienić...
Hahah!A ja już własnie chciałam protest składac, że twarzyczka APSY zasłonięta;) No a tu malibo broni wizerunku panie wetki! Ale nie dziwie sie w zasadzie. Na tych fociach niestety Franio jest najpiękniejszy!

Posted

Tak czy inaczej, w szelkach czy bez Franio jest przepiękny :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
A ten wyraz pyszczka znaczy się twarzy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:.

Dzięki malibo za wstawienie tych zdjęć, bea100 i APSA wielkie dzięki za obfotografowanie Franciszka.

Ale, ale .... gdzie zdjęcie z Kaziem??? Który to Kazio???

Posted

[quote name='majqa']Zabijacie Franusia krępacją!!! :placz:
Uwolnić Franka, uwolnić Franka, uwol... !!!!!!!!!!!!!

Izka, tam jest uchwycik do pomagania przy pokonywaniu takich przeszkód, jak schodki:cool3:

[quote name='KrystynaS']Majqa a może teraz to taka moda - szelki 'uprzężowe'
A może to szelki zdrowotne?

Pewnie, że zdrowotne, kręgosłupa nie obciążają, jak uprząż, szyi nie duszą i zakładają się bez przekładania łap.
Karusek.com.pl - ;-)

Posted

KrystynaS napisał(a):

...bea100 i APSA wielkie dzięki za obfotografowanie Franciszka.

...

Zdjęcia robiła wyłącznie Apsa.
I całe szczęście, bo gdybym to była ja, to na połowie zdjęć by były psy bez głów itd itd, ot, talent mam taki ;)

Posted

malibo57 napisał(a):
Izka, tam jest uchwycik do pomagania przy pokonywaniu takich przeszkód, jak schodki:cool3: (...)

Oj wiem, wiem, a co poprzekomarzać się nie mogę? :-)

Posted

Paskudne jest co napiszę ale... już mną zazdrość targa. Pani wet tuliła Franka, a przecież nie od tego są państwo weci. ;-) Foch, foch, foch!
Dopuszczam myśl, że tuli Ajlii ale inni? A o zgodę pytano? ;-)

Posted

[quote name='majqa']Oj wiem, wiem, a co poprzekomarzać się nie mogę? :-)

Jeny... co za słownictwo w języku polskim! :evil_lol:
Po-prze-ko-ma-rzać....
Dobrze prze-sy-la-bi-zo-wa-łam?! :hmmmm::eviltong:

Posted

majqa napisał(a):
Paskudne jest co napiszę ale... już mną zazdrość targa. Pani wet tuliła Franka, a przecież nie od tego są państwo weci. ;-) Foch, foch, foch!
Dopuszczam myśl, że tuli Ajlii ale inni? A o zgodę pytano? ;-)

Franuś to zazwyczaj sam się tuli, ale tak wdzięcznie że obiekt tulany musi się przyłączyć do tulenia Franka ;)

Posted

ajlii napisał(a):
Franuś to zazwyczaj sam się tuli, ale tak wdzięcznie że obiekt tulany musi się przyłączyć do tulenia Franka ;)

No dobrze, dobrze, jest to jakieś wytłumaczenie. :-)

Posted

Już po wizycie u weterynarza - Ajlii była na niej ze swoim mężem i nosili Franeczka.

Powieka jest opuchnięta, ale nie ma uszkodzenia ani oka, ani łuku jarzmowego.
Franeczek już przyjmuje antybiotyk do oka (ma stosować go nadal), doraźnie dostał zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny.
Pan doktor twierdzi, że psina ma problemy z błędnikiem (po wylewie) i niestety czasami będzie się przewracać...
Ajlii zaś zaobserwowała, że Franuś, jak czasami się wywraca, to robi jakby kołyskę i główkę trzyma w górze. Dzisiaj tak Mu się tak jakoś niefortunnie wywaliło... On biedaczek ciągle chodzi takim "pijanym" krokiem (efekt wylewu). A teraz, kiedy poprawiła Mu się kondycja - biega, wszędzie zagląda, jest bardzo aktywny.
Przy okazji Ajlii odebrała też wyniki badań Frania - nie ma zapalenia trzustki! Krwinki poniżej normy. Ale wet twierdzi, że są w miarę dobre, jak na tak schorowanego psiaczka.
Wizyta kosztowała 31 zł i dojazd 30 zł. Za 3 dni będzie zalecana wizyta kontrolna.

Dziękuję Ajlii za błyskawiczną reakcję.
Ależ nam strachu napędziłeś Franeczku!:shake: