majqa Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 bea100 napisał(a):(...) Wspaniała i przemiła osoba zresztą, co świetnie wie nasz Franio ;) Tym superniej, że Ajlii ma takie wsparcie pani wet. :-) Quote
malibo57 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Wiedziałam, ze powinnam Cie zapytać;-) Zaryzykowałam, myślę sobie, każdy ma prawo się zmienić... Jak tu wpadnie, to mnie zabije:nerwy: Quote
kazik132 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 malibo57 napisał(a):Wiedziałam, ze powinnam Cie zapytać;-) Zaryzykowałam, myślę sobie, każdy ma prawo się zmienić...Hahah!A ja już własnie chciałam protest składac, że twarzyczka APSY zasłonięta;) No a tu malibo broni wizerunku panie wetki! Ale nie dziwie sie w zasadzie. Na tych fociach niestety Franio jest najpiękniejszy! Quote
KrystynaS Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Tak czy inaczej, w szelkach czy bez Franio jest przepiękny :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: A ten wyraz pyszczka znaczy się twarzy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:. Dzięki malibo za wstawienie tych zdjęć, bea100 i APSA wielkie dzięki za obfotografowanie Franciszka. Ale, ale .... gdzie zdjęcie z Kaziem??? Który to Kazio??? Quote
malibo57 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='majqa']Zabijacie Franusia krępacją!!! :placz: Uwolnić Franka, uwolnić Franka, uwol... !!!!!!!!!!!!! Izka, tam jest uchwycik do pomagania przy pokonywaniu takich przeszkód, jak schodki:cool3: [quote name='KrystynaS']Majqa a może teraz to taka moda - szelki 'uprzężowe' A może to szelki zdrowotne? Pewnie, że zdrowotne, kręgosłupa nie obciążają, jak uprząż, szyi nie duszą i zakładają się bez przekładania łap. Karusek.com.pl - ;-) Quote
bea100 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 KrystynaS napisał(a): ...bea100 i APSA wielkie dzięki za obfotografowanie Franciszka. ... Zdjęcia robiła wyłącznie Apsa. I całe szczęście, bo gdybym to była ja, to na połowie zdjęć by były psy bez głów itd itd, ot, talent mam taki ;) Quote
majqa Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 malibo57 napisał(a):Izka, tam jest uchwycik do pomagania przy pokonywaniu takich przeszkód, jak schodki:cool3: (...) Oj wiem, wiem, a co poprzekomarzać się nie mogę? :-) Quote
majqa Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Paskudne jest co napiszę ale... już mną zazdrość targa. Pani wet tuliła Franka, a przecież nie od tego są państwo weci. ;-) Foch, foch, foch! Dopuszczam myśl, że tuli Ajlii ale inni? A o zgodę pytano? ;-) Quote
malibo57 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Pewnie nie - a mówiłam, leć w odwiedziny! Teraz wstawiam Rudiego:cool3: Quote
Monika z Katowic Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Wow! :crazyeye: Jakie mamy gustowne szeleczki: http://img204.imageshack.us/img204/4028/pict6101v.jpg Kochany Franeczek wygląda teraz jak rasowy komandos! ;) :) A to śliczne i romantyczne zdjęcie nadaje się do szerszej publikacji: http://img541.imageshack.us/img541/3675/pict6122.jpg Quote
Hotel KADIF Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [quote name='majqa']Oj wiem, wiem, a co poprzekomarzać się nie mogę? :-) Jeny... co za słownictwo w języku polskim! :evil_lol: Po-prze-ko-ma-rzać.... Dobrze prze-sy-la-bi-zo-wa-łam?! :hmmmm::eviltong: Quote
majqa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 To seee pośleććć, moje wpisy, z racji ubustfa jęz. polskiego, kocham słowotworzyć. ;-) Quote
ajlii Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 majqa napisał(a):Paskudne jest co napiszę ale... już mną zazdrość targa. Pani wet tuliła Franka, a przecież nie od tego są państwo weci. ;-) Foch, foch, foch! Dopuszczam myśl, że tuli Ajlii ale inni? A o zgodę pytano? ;-) Franuś to zazwyczaj sam się tuli, ale tak wdzięcznie że obiekt tulany musi się przyłączyć do tulenia Franka ;) Quote
majqa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 ajlii napisał(a):Franuś to zazwyczaj sam się tuli, ale tak wdzięcznie że obiekt tulany musi się przyłączyć do tulenia Franka ;) No dobrze, dobrze, jest to jakieś wytłumaczenie. :-) Quote
Hotel KADIF Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 majqa napisał(a):To seee pośleććć, moje wpisy, z racji ubustfa jęz. polskiego, kocham słowotworzyć. ;-) ja pierniczę....:crazyeye::grab::roflt: Quote
Monika z Katowic Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Przed chwilą dzwoniła do mnie Alji. Właśnie jedzie z Franeczkiem do weterynarza do Łodzi. Franio się wywrócił i uderzył łebkiem w ziemię. :-( Łzawi Mu oczko. :-( Jak tylko coś więcej będę wiedzieć - zaraz Wam napiszę. Quote
malibo57 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Szlag by trafił! Rozmawiałam godzinę temu...No, zawsze coś musi się wydarzyć. Quote
majqa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Qrczę, mam nadzieję, że Ajlii pomyśli i zniosą i wniosą go po schodach zamiast sprowadzać i wprowadzać. :-( Quote
bea100 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ajlii pomyśli, spokojnie cioteczki.' Ja wiem bo widziałam jaką wspaniałą Franio ma u niej opiekę. A kiedy będą wieści? Quote
Monika z Katowic Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Już po wizycie u weterynarza - Ajlii była na niej ze swoim mężem i nosili Franeczka. Powieka jest opuchnięta, ale nie ma uszkodzenia ani oka, ani łuku jarzmowego. Franeczek już przyjmuje antybiotyk do oka (ma stosować go nadal), doraźnie dostał zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny. Pan doktor twierdzi, że psina ma problemy z błędnikiem (po wylewie) i niestety czasami będzie się przewracać... Ajlii zaś zaobserwowała, że Franuś, jak czasami się wywraca, to robi jakby kołyskę i główkę trzyma w górze. Dzisiaj tak Mu się tak jakoś niefortunnie wywaliło... On biedaczek ciągle chodzi takim "pijanym" krokiem (efekt wylewu). A teraz, kiedy poprawiła Mu się kondycja - biega, wszędzie zagląda, jest bardzo aktywny. Przy okazji Ajlii odebrała też wyniki badań Frania - nie ma zapalenia trzustki! Krwinki poniżej normy. Ale wet twierdzi, że są w miarę dobre, jak na tak schorowanego psiaczka. Wizyta kosztowała 31 zł i dojazd 30 zł. Za 3 dni będzie zalecana wizyta kontrolna. Dziękuję Ajlii za błyskawiczną reakcję. Ależ nam strachu napędziłeś Franeczku!:shake: Quote
Recommended Posts