Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazlam na allegor - to jest najtansza opcja- razem z przesylka 51 zl, miseczki o srednicy 19 cm- to chyba nie sa za male- sa wieksze o 10 zl drożej i chyba drozsza ciut przesylka....zobaczcie same i dajecie znac- jeszcze dzis zamowie, wysle pieniazki to...no tak to i tak dopiero po Nowym Roku dojdzie...chyba, ze Anetka kupilaby jutro u siebie gdzies w zoologicznym...
tu jest link do aukcji:http://www.allegro.pl/item857853289_stojak_regulowany_z_miskami_2x1_89l_lolopets.html

Posted

ana666 napisał(a):
rozmawialyśmy z ms arwi ze jak Franek przytyje trzeba go zaszczepic, on nawet książeczki nie ma :/
jutro mogę iść do zoologicznego zobaczyć czy nie ma stojakow do misek, jak będą porządne jakieś to kupić?
OOO..no wlasnie widze ze ja tu pisze a Wy juz kombinujecie- anetko- zobacz aukcje- porownaj wyglad jutro i porownaj ceny:) Prosze tez o przeslanie mi adresu cioci i numeru konta- zrobie przelew. Ketunia- mozesz juz wysylac pieniazki na hotelik- heheh:D...

Posted

ana666 napisał(a):
rozmawialyśmy z ms arwi ze jak Franek przytyje trzeba go zaszczepic, on nawet książeczki nie ma :/
jutro mogę iść do zoologicznego zobaczyć czy nie ma stojakow do misek, jak będą porządne jakieś to kupić?

Tak, ja tez rozmawialam dzis z Natalia- szczepienia konieczne ale zgodnie z zaleceniami weta conajmniej za 2 tyg jak sie chlopak wzmocni i konieczne odrobaczenie- chyba bedzie trzeba odrobaczac cale stadko..:)...niech no tylko Franio przytyje:) Malibo..kochana, zapracowana Aniolkowa....i co z karma??Masz juz jakas fajną na oku???Przeslij link plisssss:p

Posted

Goniu, cxzy ja mam wybrać tę karme wysokoenergetyczną? Macie jakies preferencje? W ramach jakiej ceny mam sie poruszać? Jakieś pomysły na markę?Porady?
W przypadku młodego psa kupiłabym karme dla szczeniat - świetnie sprawdza sie u wyniszczonych chudzielców.
Ale dla Frania jest chyba zbyt wysoko białkowa - nie chcemy mu rozwalic watroby ani nerek.

Posted

malibo57 napisał(a):
Goniu, cxzy ja mam wybrać tę karme wysokoenergetyczną? Macie jakies preferencje? W ramach jakiej ceny mam sie poruszać? Jakieś pomysły na markę?Porady?
W przypadku młodego psa kupiłabym karme dla szczeniat - świetnie sprawdza sie u wyniszczonych chudzielców.
Ale dla Frania jest chyba zbyt wysoko białkowa - nie chcemy mu rozwalic watroby ani nerek.

ja miałam strasznie wychudzona kotkę bez zębów i jej dawałam animonde i kotka szybko doszła do formy oraz przytyła, sierśc sie poprawiła. Do psa duża puszka u nas kosztuje 9 zł(jak dobrze pametam) bo suchej Franiu nie pogryzie...

Posted

Jaka duza ta puszka?
Animonda generalnie jest lepsza dla kotów. Ile puszek Franio potrzebuje miesiecznie?
Dobra sucha karme mozna mu wywarem z warzyw albo rosołkiem zalewać - zje na 100%:)
Woda tez mozna zalewać, jeśli ciepłą to momentalnie robi sie mieękka, jesli zimna, to trzeba odpowiednio wczesniej

Posted

malibo57 napisał(a):
Jaka duza ta puszka?
Animonda generalnie jest lepsza dla kotów. Ile puszek Franio potrzebuje miesiecznie?
Dobra sucha karme mozna mu wywarem z warzyw albo rosołkiem zalewać - zje na 100%:)
Woda tez mozna zalewać, jeśli ciepłą to momentalnie robi sie mieękka, jesli zimna, to trzeba odpowiednio wczesniej

1250gram puszka. pewnie by zjadl suchą namoczona bo ma apetyt ogromny, chodzi tylko o to że nie pogryzie :(
ja sie nie znam za bardzo, moim psom suchej nie daje, np. sucha do kotów też jest dobra purina ale nie wiem jak do psow :/

Posted

ana666 napisał(a):
1250gram puszka. pewnie by zjadl suchą namoczona bo ma apetyt ogromny, chodzi tylko o to że nie pogryzie :(
ja sie nie znam za bardzo, moim psom suchej nie daje, np. sucha do kotów też jest dobra purina ale nie wiem jak do psow :/

Poradzi sobie z namoczona :) Suche karmy sa bardzo dobre :) Np. moja sunia moze jesc tylko sucha, po mokrych biegunka...

Posted

Na karmach nie znam się w ogole....MAlibu...tu chodzi chyba o to, zeby uzupelniac karmienie...mysle ze takie puszeczki to na poczatku- zeby przytyl nam chlopak....wiec nie bedziemy oszzcedzac....potem juz bedzie jadl normalnie to co mu poda jego PAni:):) A te puszki to mysle zeby mu dawac na zmiane z jedzeniem...wiec wybierajcie co najlepsze:):)

Posted

Wiecie co????Wetka mowila ze Franio sobie radzi z jedzeniem ale ustalilam z Malibu, ze zakupimy mu taka miseczkę na podwyższeniu...mimo wszystko- niech chociaz troche ma lzej...nawet jak juz wyzdrowieje, glowka bedzie ok- to i tak dobrze, zeby mial wyzej miseczke....wiecie gdzie mozna takie cudo kupic???Bede szukala na Allegro..ale moze wiecie gdzie jszcze..???Moze gdzies na bazarku..??[/QUOTE]

A mój znajomy collaczek - też znajda zresztą - ma po prostu miskę postawioną na stołeczku. Tanio i praktycznie. Te stojaki są drogie, może lepiej go odkarmić za tę kasę...

Posted

Ja myślę , że dla niego lepsze bedą na poczatek dobre puszki np. RC convalescent, jest to karma dla psów w złym stane , chorych, dobrze przyswajalna i nie musi jej gryść.
Może potem dałoby radę mu gotować, to zawsze lepsze niż suche karmy.

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Ja myślę , że dla niego lepsze bedą na poczatek dobre puszki np. RC convalescent, jest to karma dla psów w złym stane , chorych, dobrze przyswajalna i nie musi jej gryść.

No tak...Anetka mowila ze ciocia gotuje swoim psom- wiec bedzie pewnie gotowala wiecej i dawala FRaniowi gotowane:):)Ale tak jak wspominalam- na karmach sie w ogole nie znam wiec prosze o konkrety- zamowie, zaplace i poprosze o wysylke na adres Frania- bo juz mam:)
A z ta miseczka??Twoj spanielek moze ma na stoleczku..ale mysle sobie ze Franius powinien miec na stojaku, zeby bylo jakies zabezpieczenie- moze bowiem stracic krzywa głowka łatwo miseczke na ziemię z podwyższenia...

Posted

wydaje mi sie, że na początek będzie lepsza karma weterynaryjna... co do animondy nie jest zła, ale bardziej polecam np Bozitę... co do stojaka ja moge zobaczyć w hurtowni ale dopiero w sobotę... hurtownie obecnie maja inwentury

Posted

Takie miseczki na stojaku można kupić w każdym sklepie zoologicznym. Nie pamiętam ile kosztują, bo ja kupiłam swojemy niufowi raz i ma, ale to penwie kilkadziesiąt złotych. Z tym, że komfort dla psa wielki.

Posted

sonikowa napisał(a):
Takie miseczki na stojaku można kupić w każdym sklepie zoologicznym. Nie pamiętam ile kosztują, bo ja kupiłam swojemy niufowi raz i ma, ale to penwie kilkadziesiąt złotych. Z tym, że komfort dla psa wielki.

Aneta jutro zobaczy u siebie- na allegro z przesylka kosztuja 51 zl- jesli beda w podobnej cenie u Niej to kupi tam- juz bedzie chlopak mial- a to jest komfort- zwlaszcza dla Niego...nie wiadomo kiedy wyprostuje glowke i czy w ogole ja wyprostuje..(WYPROSTUJE NA PEWNO)...ale juz dosc sie chlopak nastresowal...mysle ze jesli mozemy mu ulatwic choc troche- to zrobmy to:):)Bjutka juz 17 zl na ten cel extra ofiarowala...:) Moze ktos tez se chce ehtra do miseczek dolozyc??:D

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
.

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym zdaniem. Gotowane jedzenie nigdy nie jest lepsze, niż sucha karma, chyba, że przygotowuje jego recepturę psi dietetyk. To jest "uczłowieczenie". A gotowane, to najczęściej ryż ze sklepu, który nic nie jest warty, bo jest przetworzony i kurczaczek nafaszerowany dioksynami i antybiotykami. Psy nabierają ciała, tyją, owszem, ale co z tego? Zdrowy pies nie powinien być tłusty, tylko mieć mięśnie i zdrowe, nieobciążone organy.
Poza tym, po puszkach często występuje biegunka, tu przyznaje rację Inez;-) Mam nadzieje, ze nie weźmiesz mi za złe tego "spiczu"?
Jestem za solidną suchą karmą, zalewaną ciepłą wodą, ew. z dodatkiem bardzo dobrego oleju z łososia, czyli Omega3.
Możemy zakupić też puszki Animondy, jako dodatek.
No, wymądrzyłam się solidnie - teraz czekam na baty:cool3:

Posted

Cieszę się bardzo że Franio juz bezpieczny ....
stojak kupcie , na tym uważam nie powinno sie oszczędzać , a na karme zawsze sie znajdzie grosz
moja nie miała żadnego wylewu , ale równiez je na podwyższeniu ..
wczesniej strasznie sie dusiła przy jedzeniu , jakby kaszel ja chwytał ...
teraz od paru lat jest spokój , nie naciaga tak szyi a zarazem krtani..
co tu dopiero mówić o Franiu który z główka ma kłopot ..:roll:

I jeszcze do dziewczyn które chodzą do schroniska ....
przed nami znowu 3 dni wolnego -- czy to jednak znaczy że psiaki schroniskowe będą miały znowóż PRZYMUSOWĄ GŁODÓWKĘ ???!!!
może dałoby sie wór taniej karmy kupić i podać im np w sobotę przez te pręty ??? co widac na zdjęciach...
wiem , za dużo wymagam , ale za daleko od was jestem ... bo sama bym to zrobiła ...
biedne psiaki
...:shake:

...

Posted

malibo57 napisał(a):
Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym zdaniem. Gotowane jedzenie nigdy nie jest lepsze, niż sucha karma, chyba, że przygotowuje jego recepturę psi dietetyk. To jest "uczłowieczenie". A gotowane, to najczęściej ryż ze sklepu, który nic nie jest warty, bo jest przetworzony i kurczaczek nafaszerowany dioksynami i antybiotykami. Psy nabierają ciała, tyją, owszem, ale co z tego? Zdrowy pies nie powinien być tłusty, tylko mieć mięśnie i zdrowe, nieobciążone organy.
Poza tym, po puszkach często występuje biegunka, tu przyznaje rację Inez;-) Mam nadzieje, ze nie weźmiesz mi za złe tego "spiczu"?
Jestem za solidną suchą karmą, zalewaną ciepłą wodą, ew. z dodatkiem bardzo dobrego oleju z łososia, czyli Omega3.
Możemy zakupić też puszki Animondy, jako dodatek.
No, wymądrzyłam się solidnie - teraz czekam na baty:cool3:

No..a nie mowilam ze nie znam sie na karmach????JA myslakam, ze jak gotuje to jestem super pani:);)..hehhehe..
No dobra- w takim razie co mam kupic baby!!!!dawac mi tu namiary i dyyspozycje szybciutklo pliiiiisssssssss...
ps. a co ja mam zrobic jak moja Salma nie chce suchego??:(..puszki tez nie za bardzo..jeden dzienn zje..a potem juz kazda jest beee....:/a suche juz rozne pronbowalam naparwde:(

Posted

raczej głodówka, jedynie że w sobote pracownica przyjdzie...kiero już jutro ma wolne (bo te 3 dni to do niego za malo pewnie ;/) tam sa kamery to tego na terenie schronu mieszkają jacyś bezdomni ludzie(w tym budynku co wet) i oni wyganiają jak ktoś przychodzi bo psy szczekają. ja bym mogla zanieść ale najbardziej sie boje ze psy by sie zaczeły gryzc, wyobraż sobie że stoisz przy plocie z workiem karmy 180 psow przybiega, każdy chce...
tola jutro tam bedzie-wypytaj ich czy w sobote ktoś idzie do psów...

Posted

gonia66 napisał(a):
Aneta jutro zobaczy u siebie- na allegro z przesylka kosztuja 51 zl- jesli beda w podobnej cenie u Niej to kupi tam- juz bedzie chlopak mial- a to jest komfort- zwlaszcza dla Niego...nie wiadomo kiedy wyprostuje glowke i czy w ogole ja wyprostuje..(WYPROSTUJE NA PEWNO)...ale juz dosc sie chlopak nastresowal...mysle ze jesli mozemy mu ulatwic choc troche- to zrobmy to:):)Bjutka juz 17 zl na ten cel extra ofiarowala...:) Moze ktos tez se chce ehtra do miseczek dolozyc??:D

Gonia, no ja nie mogę z tobą, normalnie... Pod most kiedyś trafię, ale oczywiście 10 zl na miseczki dorzucę :-)