Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ketunia']Uff całe szczeście, że Franio już bezpieczny. Trzymam mocno kciuki za jego zdrówko.
Cioteczki ile mam przesłać kasy za pierwszy miesiąc ?[/QUOTE]
Ketunio kochana...Franio na razie jest w klinice....jak tylko pojedzie do DT to bedziemy znali koszta...i wtedy napisze- tak mozemy się umowić????MA zaklepany hotelik- to fakt..wtedy koszt hoteliku wynosi 250 zł plus leczenie..ale tak naparwde marzy nam się doomkowy tymczas i mamy kilka dni chyba na szukanie...pojawila sie opcja w Krakowie....jesli byloby tam mozliwe a domek sprawdzony- bardzo chcialaby go tam dac..wtedy bedziemy wiedziec jaki bylby koszt..??OK???Ja w zasadzie nawet nie wiem czy Franio to duzy czy maly pies..???mowilam wszedzie ze srednio duzy- jak onek, ale z opisy Toli nie wyglada na takiego, wiec i koszt chyba zawsze bylby ciut mniejszy:):)
DZIS SPRAWDZALAM KONTO- WPŁYNĘŁO DLA FRANIA 150 ZŁ:
100 zł od cioetczki emilii1180
50 zł od izabelki
BARDZO DZIĘKUJEMY ZA PIERWSZE WPLATY:):):)

Posted

Teraz sobie przypomnialam, ze do tych 150 zł muszę doliczyc 40 zł z Aniołkowej skarpetki i 20 zł deklaracji stałej od cioteczki kamy- więc mamy na koncie 190 zł jednorazowej i 20 zł stałej:):)

Posted

[quote name='malibo57']Goniu, ten dt w Krakowie to z ogłoszenia na wątku - ja go nie mam, niestety.
To jest pewnie dopiero do sprawdzenia. Dlatego pytałam, czy jest tu ktos z Krakowa?[/QUOTE]
To chyba warto sprawdzic prawda?????A jak nie to mamy 2 dni na szukanie...ja tam ciagle WIERZE W CUDA..:):)

Posted

[quote name='ketunia']W takim razie zaczekam kilka dni.
Dużo zdrówka Franiu.
Trzymam za CIEBIE kciuki pieseczku[/QUOTE]DAm znać jak juz będziemy cos wiedzialy na 100%:):)NAwet telefonicznie:D

Posted

[quote name='gonia66']Sonikowa....mozesz coe NAPISAC O TYM DT W KRAKOWIE???JESLI TO SPRAWDZONY DOMEK- TO BLAGAM- TRZYMAJ DLA NIEGO MIEJSCE!!!!!!MNIE DOMEK MARZY SIĘ NAJBARDZIEJ I WIERZE GORĄCO ZE BEDZIE POTRZEBNY:)
[/QUOTE]

Kochana, niestety nie sprawdzony. To byłby pierwszy pies z dogo. Mica-el mial ostatnio wypadek samochodowy i sprawy wyhamowaly, ale teraz pisze, ze od 5 stycznia moglby wziac psa. Mysle, ze warto sie z nim skontaktowac i domek sprawdzic (w Krakowie jest Irenaka, Asior..), bo rzadko pojawia sie darmowy tymczas. Oczywiscie, najpierw sprawdzic a potem wysylac Frania ;-)

Poprosilam Mica-ela o kontakt. Zobaczymy.

I jeszcze jeden tymczas mi sie przypomniał - u Oris w Poznaniu, tylko, że ona generalnie bierze dobermany. Nie wiem, czy ma wolne i czy możliwy jest wyjątek. Zapytam.

Posted

[quote name='sonikowa']I jeszcze jeden tymczas mi sie przypomniał - u Oris w Poznaniu, tylko, że ona generalnie bierze dobermany. Nie wiem, czy ma wolne i czy możliwy jest wyjątek. Zapytam.[/QUOTE]

ooo to Poznań bliżej Was, może warto tam pytać jak najszybciej

Posted

a gdyby tak uderzyć do mariamc ze schroniska w szczecinku? tam sprawdzony hotelik , a jest moze wolne miejsce bo Bandzio miał tam jechać.... i blisko to tylko 150 km w 1 stronę...a warunki super! koszt 250 zł miesięcznie i wet na miejscu

Posted

Co do rozmiarow Frania, to jest mniejszy od ONka, urode ma takiego typowego kundelka. Bez problemu moglam go wziac na rece i wcale nie wydawal mi sie ciezki. W klinice mozna poprosic, zeby podali jego wage jak gonia bedzie dzwonic.

Posted

[quote name='izabelka_70']a gdyby tak uderzyć do mariamc ze schroniska w szczecinku? tam sprawdzony hotelik , a jest moze wolne miejsce bo Bandzio miał tam jechać.... i blisko to tylko 150 km w 1 stronę...a warunki super! koszt 250 zł miesięcznie i wet na miejscu[/QUOTE]
Właśnie u mariamc Franio ma rezerwację od środy:)

Posted

[quote name='izabelka_70']a gdyby tak uderzyć do mariamc ze schroniska w szczecinku? tam sprawdzony hotelik , a jest moze wolne miejsce bo Bandzio miał tam jechać.... i blisko to tylko 150 km w 1 stronę...a warunki super! koszt 250 zł miesięcznie i wet na miejscu[/QUOTE]TAm wlasnie ma miejsce zarezerwowane...:) i gdybysmy nic nie znaleźli- tam jedzie..ale wolalabym domowy tymczas...mimo wszystko...
Dzwonilam do kliniki- przed 11...maja oddzwonic- badania trwaja, wiec siedze i czekam jak na szpilkach...

Posted

Ja byłam na jednym wątku gdzie psiak był u mariamc. Tam podobno hotelik jest na innych zasadach.
W każdym razie nie zrobiono wizyty przedadopcyjnej a osoby z wątku nie mogły się dowiedzieć jak trafił psiak i jak psiakowi jest u nowych opiekunów (wiedzieliśmy tylko, że pies nie trafił do domu tylko do pilnowania jakiegoś obiektu).
Tak że jeśli tam trafi psiak to może warto się dowiedzieć wcześniej czy będziecie mieli jakiś wpływ na jego dalszy los, a zwł. na jego ewnetualny przyszły dom. Bo tam wszystko zależy od mariamc.
No chyba, że psiak ma tam przebywać dożywotnio to ok.

Posted

[quote name='Dogo07']Ja byłam na jednym wątku gdzie psiak był u mariamc. Tam podobno hotelik jest na innych zasadach.
W każdym razie nie zrobiono wizyty przedadopcyjnej a osoby z wątku nie mogły się dowiedzieć jak trafił psiak i jak psiakowi jest u nowych opiekunów (wiedzieliśmy tylko, że pies nie trafił do domu tylko do pilnowania jakiegoś obiektu).
[/QUOTE]

No to może warto jeszcze z tym hotelikiem dopmówić ostateczne sprawy, nie wiedziałam, ze nie ma się wpływu gdzie pies pójdzie dalej

Posted

Juz wszystko wiemy :) Franio ma zespol przedsionkowy.
Wyniki badania krwi ma bardzo bardzo dobre :) Nerki, serce, wszystko funkcjonuje bez zarzutow. Swietnie sobie radzi - je sam, jest bardzo ciekawski, kontaktowy. Najchetniej spalby w misce :p Co do glowki, to pani doktor powiedziala, ze jak Franio sie bardzo skupi, to nawet jest w stanie trzymac glowke prosto i isc prosto - ma leki i byc moze leki te poprawia jego stan. Nikt nie obiecywal nam cudow, ale istnieje szansa, ze na lekach problemy z przechyleniem glowki zostana zminimalizowane. Niemniej Franio jest w zasadzie gotowy do zabrania i zawiezienia do hoteliku :)

Posted

To bardzo dobre wieści.
Zespół przedsionkowy to konsekwencja wylewu. Bardzo często objawy cofają się w 100%.

Do końca życia powinien jeść z misek na podwyższeniu i dostawać leki poprawiające krążenie mózgowe jak Lucetam czy Memotropil.