ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ja jakoś nie mam zaufania do suchej, zawsze wydaje mi sie że nie wiadomo co niedobrego tam jest że nawet nie widać składników, i jeszcze nie moge pojąć jak karma z miesem moze być sucha-to mieso jest wysuszone??? ja uwazam ze psy mieso powinny dostawac, jakies warzywa też, ja kupuje w rzezniku zawsze jakies drobiowe lub inne miecho i gotuje z makaronem i warzywami zeby samego miesa nie mialy. Rano po 5 wstaje codziennie zeby psom ugotować, bardzo to lubie i chociaz temu nie chcialbym dawać suchej, bo tylko nasypuje sie do miski :) co do jedzenia to każdy własciciel ma inne swoje menu dla psa, no niektóre suchy chleb i kości jedzą tylko :( Quote
avii Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ana666 napisał(a):raczej głodówka, jedynie że w sobote pracownica przyjdzie...kiero już jutro ma wolne (bo te 3 dni to do niego za malo pewnie ;/) tam sa kamery to tego na terenie schronu mieszkają jacyś bezdomni ludzie(w tym budynku co wet) i oni wyganiają jak ktoś przychodzi bo psy szczekają. ja bym mogla zanieść ale najbardziej sie boje ze psy by sie zaczeły gryzc, wyobraż sobie że stoisz przy plocie z workiem karmy 180 psow przybiega, każdy chce... tola jutro tam bedzie-wypytaj ich czy w sobote ktoś idzie do psów... o tym też myslałam :shake: nie wiedziałam że sa wypuszczane na wybieg ,, myslałam że są w boksach .. i przez te prześwity do każdego boksu nawet chapi ?? bo tania , nasypać ...ale tak to rzeczywiście za duże ryzyko ......jeszcze się pozagryzają ... co za świat :shake::mad: Quote
sonikowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Hej, nie demonizujmy tej suchej. Mnie też się wydawalo, że sucha to tak jakby nieprawdziwa, ale przy dwóch psach nie dalabym rady z gotowaneim (bo dla Burka to kilo ryżu idzie na raz), dostają tylko suche, czasem coś im do tego dorzucę, typu mięso z rosołu i już. A jak nie zjedza, to latwo przechować na następny dzień. I wtedy zjedzą ;-) Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 no ja prawie kilo makaronu dziennie gotuje... a suchą to pewnie jak dobrej jakości to mniej sie daje bo jak patrzyłam na takie typu pedigree i na wage moich psów to 2 kg karmy na dzień. ja daje suchą na przegryzkę, tak ze te 15 kg na miesiąc mi starcza. Quote
sonikowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Nie, no nie mowimy o Pedigree ;-) Mój niuf dostaje w tej chwili Boscha, a przerobiliśmy wszystkie premium po drodze, i to wychodzi jakieś pół kilo dziennie. Choć odkąd dorósł to już mu tak nie ważę miareczką ;-) co do grama. Quote
gonia66 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 sonikowa napisał(a):Gonia, no ja nie mogę z tobą, normalnie... Pod most kiedyś trafię, ale oczywiście 10 zl na miseczki dorzucę :-) HAHah...dziękujemy kochanje cioteczce:):)EEEE..tam...jakby co- pisz- zaadoptuje Cię, a co:) Tylko co najwyzej o kompa bedziemy sie bily i wyznaczymy sobie godziny od ktorej do ktorej na dogo ktora siedzi:p Kto jeszcze chce byc zaadoptowany przez Gonie??Niech sie dołoży do extra miseczek dla Franusia:):) Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Hm... niuf poł kilo karmy zje a moje psy razem waża ok100kg to może kilo bosha dziennie... albo 1,5kg :) ale ja i tak lubie gotować ;) ale temat sie rozkrecił, taka dyskusja a gonia czeka za propozycją karmy pewnie jeszcze... Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 gonia a Kubuś ma kupowane puszki hills moze do Frania to tez bedzie dobre? Quote
gonia66 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 gonia66 napisał(a):HAHah...dziękujemy kochanje cioteczce:):)EEEE..tam...jakby co- pisz- zaadoptuje Cię, a co:) Tylko co najwyzej o kompa bedziemy sie bily i wyznaczymy sobie godziny od ktorej do ktorej na dogo ktora siedzi:p Kto jeszcze chce byc zaadoptowany przez Gonie??Niech sie dołoży do extra miseczek dla Franusia:):)no CZEKAM CZEKAM..ALE JA KOMPLETNIE WAM NIE POWIEM CO..BO JA NAPRAWDE NIE WIEM....NIE MAM ZIELONEGO POJECIA...ja do niedawna myslalam ze jest tylko chapi i pedigree no i karmy z biedronki czy reala...a juz o tym ze sa specjalistyczne- to w ogole szoking:) No wiec czekam...chybaze Anetko kupisz od razu TY jutro z miseczkami jesli beda//??? Quote
sonikowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ana666 napisał(a):Hm... niuf poł kilo karmy zje a moje psy razem waża ok100kg to może kilo bosha dziennie... albo 1,5kg :) ale ja i tak lubie gotować ;) ale temat sie rozkrecił, taka dyskusja a gonia czeka za propozycją karmy pewnie jeszcze... Ale tak miło pogadać o północy ;-) Dodam tylko, ż epsy oczywiście wolą gotowane, ktore zawsze dostaja od mojej mamy jak do nas przyjeżdża (bo one przecież musza coś prawdziwego ;-) zjeść). Efekt jest taki, że na widok mojej mamy psy dostają kręćka z emocji - skaczą po niej, ślinią. gryza się między sobą - koszmar po prostu. I ja zawsze wteyd mówię - że to wszystko przez to gotowane żarcie ;-) i nadmierną miłosć do babci. Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ja jutro moge kupić karmę, u nas napewno jest tańsza niż w poznaniu czy innych sklepach bo mała miejscowość. sprzedawaca jest spoko, może on coś doradzi. bo Franek dostał dziś z TOZ taki prezent karmę z Lidla-jakąs Orlando ale nie wiem czy to trafiony prezent i dać mu, moze potem jak przytyje i dojdzie do siebie... wiecie co im dłuzej pisze tym bardziej zdezorientowana jestem... Quote
malibo57 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ana666 napisał(a):gonia a Kubuś ma kupowane puszki hills moze do Frania to tez bedzie dobre? Anetko, a jakie to puszki Hill'sa? Jaki rodzaj? Wy mi, kochane cioteczki, powiedzcie lepiej, jakiej ceny za 12-14 kg mam sie trzymać? Bo rozrzut jest bardzo duzy? Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 sonikowa napisał(a):Ale tak miło pogadać o północy ;-) . no ja na jutro taką miła rozmowe zamawiam bo bede siedzieć sama w chacie z psami i tłumaczyć cały wieczór i noc ze petardy to nic takiego... :/ i w sylwestra tylko sie ciesze ze moj Rudi niedosłyszy bo zawsze sie bał strasznie a teraz prawie wcale nie reaguje... Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 malibo57 napisał(a):Anetko, a jakie to puszki Hill'sa? Jaki rodzaj? tego to już nie wiem... Ketunia mu zamawia co miesiac... to co robimy? ja mu kupuje, daje mu te sprezentowane Orlando czy ktoś zamawia? Quote
malibo57 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Anetka, kup te kilka puszek Animondy, a w międzyczasie może dostanę wytyczne cenowe. I info, jakie to puszki Hill'sa? Orlando to raczej zanieś w prezencie bidom do schronu, co? Zaraz wysle pare propozycji do Goni na maila z linkami. Quote
gonia66 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ana666 napisał(a):tego to już nie wiem... Ketunia mu zamawia co miesiac... to co robimy? ja mu kupuje, daje mu te sprezentowane Orlando czy ktoś zamawia? JAkie orlando sprezentowane??Nic nie rozumiem:/ Quote
gonia66 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 malibo57 napisał(a):Anetka, kup te kilka puszek Animondy, a w międzyczasie może dostanę wytyczne cenowe. I info, jakie to puszki Hill'sa? Orlando to raczej zanieś w prezencie bidom do schronu, co? Zaraz wysle pare propozycji do Goni na maila z linkami.No ale ja i tak nie zadecyduje ktore malibu...daj mi prosze konkretny namiar...pppllliiiisssssss:):) Anetko a Ty kup na poczatek tak jak pisze malibu, bo i tak przesylka dotrze po Nowym Roku dopiero a Franio juz niech je cos konkretnego:) Napiszesz ile wydalas to ja dolicze do oplaty za hotelik i wysle razem:) Quote
sonikowa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ana666 napisał(a):no ja na jutro taką miła rozmowe zamawiam bo bede siedzieć sama w chacie z psami i tłumaczyć cały wieczór i noc ze petardy to nic takiego... :/ i w sylwestra tylko sie ciesze ze moj Rudi niedosłyszy bo zawsze sie bał strasznie a teraz prawie wcale nie reaguje... Niestety, mój słysza aż za dobrze (wyczytałam, ze to z powodu graniastej czaszki u niufów) więc wieczór przesiedzę z nim POD biurkiem ;-) Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 gonia66 napisał(a): JAkie orlando sprezentowane??Nic nie rozumiem:/ kilka postow wyżej napisalam ze franek dostal od TOZ karme z Lidla orlando jakąs... dobra, to ja kupie Animonde, (dziś tez ciocia dala mu animonde) i miseczki jak będą, a Orlando sie przyda, pełno psow dokarmiam... Quote
gonia66 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 ana666 napisał(a):kilka postow wyżej napisalam ze franek dostal od TOZ karme z Lidla orlando jakąs... dobra, to ja kupie Animonde, (dziś tez ciocia dala mu animonde) i miseczki jak będą, a Orlando sie przyda, pełno psow dokarmiam... No ok..i jutro mi napiszesz dokladnie co ile i za ile- ja przesle:)a my w miedzyczasie cos zamowimy z dostawa do domku:):)tylko prosze o konkretne decyzje- co:):) Quote
ana666 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 to jutro wybieram sie na zakupy :) a teraz już grzecznie mowie dobranoc i zmykam do łóżka :) Quote
malibo57 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 http://katani.pl/Josera_Emotion_Festival_15kg__2kg__swiatecza_pilka_z_motywem_Mikolaja_p4366.html Co sądzicie o tej karmie? Czy to odpowiednia półka cenowa? Poproszę o wytyczne. Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 malibo57 napisał(a):http://katani.pl/Josera_Emotion_Festival_15kg__2kg__swiatecza_pilka_z_motywem_Mikolaja_p4366.html Co sądzicie o tej karmie? Czy to odpowiednia półka cenowa? Poproszę o wytyczne.Wlasnie dostalam wcozraj probke tego pokarmu od Josery- nawet nie wiedzialam, ze taka firma istnieje:) Moja Salmunia pochrupala kilka bobkow..i na tym koniec....ale sprobuje zrobic jak piszecie- zaleje je rosolkiem...:) A gdzie ten olej z łososia sie kupuje??/To co robimy???PISAC MI TU SZYBCIUTKO:D Quote
ms_arwi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wrocilam wlasnie do domu (biegalam po dentystach z moim chlopakiem - ma paskudny bol zeba) i widze, ze toczy sie dyskusja co do karmy. Sugeruje sucha karme, nie gotowane jedzenie - wetka mowila, ze mozna mu podawac wszystko, bo on je wszystko, ale mowiac to miala na mysli psie jedzenie, co tez zaznaczyla. Ryz, makaron i kurczak jakkolwiek przez psy uwielbiane, nie sa dobre dla psow... Zwlaszcza dla Frania. Sugerowala dla Frania nieco wyzej energetyczna karme. Zaraz przejrze, co byloby odpowiednie. Quote
ketunia Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Jejku jak bidulek z naszego Frania. Aż sie popłakałam jak zobaczyłam fotki. Jak dobrze, że jest już bezpieczny. Przelałam 300 zł za pierwszy miesiąc. Jak przesłałam za mało to dajcie znać. Kubusiowi zamawiam taką karmę: http://www.krakvet.pl/hills-canine-senior-chicken-puszka-370g-p-227.html Quote
Recommended Posts