ms_arwi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Przykladowo ta karma wydaje mi sie odpowiednia: http://www.telekarma.pl/p2936/acana.senior.135.kg.htm Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ketunia napisał(a):Ja zamawiam starszemu Kubusiowi taką karmę: http://www.krakvet.pl/hills-canine-senior-chicken-puszka-370g-p-227.html OOO...witam ketunie:)MAsz moje konto prawda?????Bo juz mozesz wysylac pieniazki za tymczasik Franusia:):)I juz przy okazji dziękuje bardzo:):) A z karma to nie wiem kompletnie...dobra jest??to sa chyba jednak puszki..a Franio ma miec suche podobno:) Quote
ms_arwi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 http://www.telekarma.pl/c2/suche.htm?sort=&start=0&prod=0&age=4&weight=0 Tu macie do przejrzenia ;) Quote
lilk_a Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ja się tak wtrącę bez związku może ...ale myślałyście kiedyś o zwykłym mięsie , surowym, dla psa ? kurczak , wołowina.... tzn nie białe mięso i wołowinka bez kości ale szkielety , podroby itp ? Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 http://www.allegro.pl/item862794122_acana_senior_dog_13_5kg_prezent_do_wyboru.html tu jest ta acana Natalko z przesylka gratis i z prezentem do wyboru:) mam konto na Allegro- moge zamowic...co o tym myslicie cioteczki???? A moze tez co pokazala nam Malibu..???Jejuuuuu..ja glupia jestem na maxa w te klocki..:/ Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ketunia napisał(a):Kasa już poszła :) a wesz ze teraz juz przecczytalam post wyzej a jak wczesniej go otowrzylam to widzialam tylko ostatnie zdanie w tym poscie o karmie dla Kubusia:)...to juz nie pierwszy raz mi tak ucielo posta:/ Quote
ms_arwi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Podsumowujac, kupilabym ktoras z tych dwoch karm, reszta ma zmniejszona zawartosc energetyczna: http://www.telekarma.pl/p2750/eukanuba.daily.care.senior.plus.12.kg.htm http://www.telekarma.pl/p2936/acana.senior.135.kg.htm Quote
ms_arwi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 gonia66 napisał(a):http://www.allegro.pl/item862794122_acana_senior_dog_13_5kg_prezent_do_wyboru.html tu jest ta acana Natalko z przesylka gratis i z prezentem do wyboru:) mam konto na Allegro- moge zamowic...co o tym myslicie cioteczki???? A moze tez co pokazala nam Malibu..???Jejuuuuu..ja glupia jestem na maxa w te klocki..:/ W telekarmie tez wysylaja gratis, jesli zamowienie jest powyzej 99 zl :) Quote
ms_arwi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 lilk_a napisał(a):ja się tak wtrącę bez związku może ...ale myślałyście kiedyś o zwykłym mięsie , surowym, dla psa ? kurczak , wołowina.... tzn nie białe mięso i wołowinka bez kości ale szkielety , podroby itp ? Slyszalam kiedys na discovery zdaje sie fragment reportazu o tego rodzaju sposobie karmienia(niestety akurat na koniec trafilam) i z tego co pamietam i zdazylam uslyszec, to jest to dobra dieta, tam stosowana byla dla husky, malamutow, bo wysokobialkowa. Niemniej wszystko zalezy od tego, czy pies ja toleruje - moja sunka przykladowo nie moze dostawac nic innego poza sucha karma z jagniecina i ryzem Boscha - na inne reaguje biegunka. Zadnych kosci wolowych surowych, suszonych, nic takiego - tez biegunka. Rzecz jasna dla Frania surowe mieso jest za twarde raczej. Quote
lilk_a Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 no tak ...mojej wyżlicy służy ale ona też jakby zaprzęgowa tylko nie do wózka ale do roweru :):) Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 lilk_a napisał(a):no tak ...mojej wyżlicy służy ale ona też jakby zaprzęgowa tylko nie do wózka ale do roweru :):) ja DAWALAM CZASEM SUROWE szkielety a podroby to jak przygotowuje obiad.. ale raczej tak dla zabawy lub na smak- nie jako pokarm... No to co robic??Zreszta wiecie co??Tak czy siak- kazde zamowienie bedzie zrealizowane dopiero w poniedzialek..nie ma juz szans aby cokolwiek jutro doszlo, wiec spokojnie- nie musimy sie spieszyc..moze Aneta u siebie w sklepie zobaczy to samo w tej samej cenie..???czekamy do jutra(dzis znaczy) i podejmiemy- tzn podejmiecie decyzje wspolnie, ok???bo z praktyki na innych watkach wiem, ze jak sie zaczynaja rozmowy na temety diet i jedzonka- to tyle ile cioteczek na watku, tyle "przepisow" i pomyslow. Na szczescie Franiu nasz nie jest chory i nie potrzebuje specjalistycznej karmy- tylko taka- tzn dobra, coby go nam podtuczyla ale zdrowo:):):) Quote
ana666 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 dziś zadzwonili ze schronu ze kończy sie kwarantanna i mam przyjś podpisać umowe i zapłacic. Kiero nie było pracownica spisała dane i wzieła 30 zł za Frania, pocztą wysla mi umowe adopcyjną i dowód wpłaty, ksiązeczke wątpie że mu założyli ale jak tak to też pocztą przyjdzie. Quote
malibo57 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Gonia, bierz tę Acanę dla Frania. To świetna karma. Przepraszam, wczoraj wieczorem"zdechł" mi znowu router. Quote
ana666 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 ciocia dzwoniła, podjedziemy razem do zoologicznego, mówi ze franiu jest super psiakiem, jest grzeczniutki, ale sadzi że całkiem nie widzi, zresztą widziałam wczoraj ze ma bielmo na oczach, a w klinice miał badany wzrok? Widział go okulista? Quote
Emigrantka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Moja psica jest prawie zupelnie na surowym miesie/kosciach - no ale ona ma zdrowe zeby i zoladek, 3.5 roku i 35 kg futra. W moich okolicach ze tak powiem, karmienie "raw" (surowym) jest bardzo zalecane, zdrowe dla psow. Od surowego miesa/kosci nic psu nie bedzie, wrecz przeciwnie. Moja potrafi calego kurczaka wsunac na raz jak ja troche przetrzymam z zarelkiem (bo sie mapla wybredna robi) - oczywiscie gotowanych kosci z kurczaka absolutnie nie, te moga zwierza powaznie uszkodzic zoladkowo (gotowane kosci sie lamia) ale surowe jak najbardziej. Moj kot wcina surowe skrzydla z kurczaka.... ALE - Franio ani calkiem zdrowy ani calkiem mlody nie jest wiec nie wiem....co mu najbardziej bedzie odpowiadalo biedakowi? Quote
ms_arwi Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Franio wg badania weterynaryjnego widzi, w jednym oku ma slabsze odruchy zrenicy, ale stwierdzono, ze z cala pewnoscia widzi. Quote
ana666 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 bo ciocia mowi ze jak go woła, idzie do niej ale tak jakby ją szukał, idzie w strone głosu ale nie wie gdzie dokladnie, a może tak robi przez tą głowę... byłysmy na zakupach, szukałam karmy firmy acana ale byly same małe woreczki, jeszcze do juniora i wziełam purinę dog chow Seniora 3 kg. miski regulowane na stojaku były za 115zł wiec lepiej Ty Goniu zamów... ja wydałam 36 zł + 30zł w schronie za niego. to razem Goniu 66zł mi prześlij, mam rachunek, moge zeskanować i wysłac na maila jak ktoś chce bo nie potrafie wkleić na dogo. Quote
sonikowa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Purina bardzo dobra :-) teraz tylko te miseczki jeszcze. Gonia ile brakuje do miseczek? Quote
gonia66 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 O zesz kurde dziewczyny!!TAk skoro świt wstajecie i tu ruch jak na Marszałkowskiej...;)o tej porze to ja koncze sniadanko i kawusie poranna popijam:D No dobra...jak juz mnie tak budzicie od samego rana to mowie wszystko:) Dzis przyszlo sporo wplta dla Franusia, ale zapisze je poźniej, bo tylko zagladalam do banku- nie notowalam jeszcze:) Do miseczki brakuje jeszzce 24 zl tylko- bo 17 zl ofiarowala Bjutka(juz przyszlo na konto) i 10 zł sonikowa:):) Z tego co pamietam miseczka z przesylka kosztuje 51chyba zl... Anetko- ja wysylam w takim razie 366 zl na konto- 300 zl dla cioci i 66 zl dla Ciebie:) to 3 kg chyba nie na dlugo starczy, ale zamowie ta co pisalyscie(ciagle nazwy nie pamietam), wiec po Nowym Roku powinna dojsc:) Niech tylko ciocia obserwuje na jak dlugo ta karma wystarczy..mam nadzieje ze na jakis miesiac da rade:)tam jest chyba 15 kg:p NO i pamietajcie o lekach dla Frania- tez musimy kupowac- Natali mowila, ze ot ok 60 zl miesiecznie..:) DLATEGO POTRZEBUJEMY STALYCH DEKLARACJI DLA FRANIA- JAKIES 2 MIESIACE BEDZIEMY MIALY KASE ALE POTEM...wiec nie mozemy zapomniec o Franusiu, bo z Nieba juz i tak duza pomoc przyszła...pieniążków nam nie zrzucą raczej;) Quote
ana666 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 nie kupiłam puszek bo jeszcze ciocia ma i okzazlo sie ze za 9zł są ale nie 1250 gramowe tylko 850g to pomylslałam ze za drogo... a na miseczki mamy 27zł jak dobrze pamietam a Gonia te co pokazywała wczoraj były za 50zł. Quote
ana666 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 sonikowa napisał(a):Purina bardzo dobra :-) bo chcialam wziasc suchą animonde ale potem purine zauważyłam a kotom daje też własnie purine wiec wzięlam tą :) Quote
gusia0106 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 A ja się jeszcze raz zapytam jakie leki dostał Franio? Mam jakieś w domu więc może nie trzeba wydawać pieniędzy tylko mogłabym wysłac.... Quote
Recommended Posts