Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Ja byłam na jednym wątku gdzie psiak był u mariamc. Tam podobno hotelik jest na innych zasadach.
W każdym razie nie zrobiono wizyty przedadopcyjnej a osoby z wątku nie mogły się dowiedzieć jak trafił psiak i jak psiakowi jest u nowych opiekunów (wiedzieliśmy tylko, że pies nie trafił do domu tylko do pilnowania jakiegoś obiektu).
Tak że jeśli tam trafi psiak to może warto się dowiedzieć wcześniej czy będziecie mieli jakiś wpływ na jego dalszy los, a zwł. na jego ewnetualny przyszły dom. Bo tam wszystko zależy od mariamc.
No chyba, że psiak ma tam przebywać dożywotnio to ok.[/QUOTE]

ciekawi mnie , co to za psiak był? możesz podesłac watek?

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ms_arwi']Juz wszystko wiemy :) Franio ma zespol przedsionkowy.
Wyniki badania krwi ma bardzo bardzo dobre :) Nerki, serce, wszystko funkcjonuje bez zarzutow. Swietnie sobie radzi - je sam, jest bardzo ciekawski, kontaktowy. Najchetniej spalby w misce :p Co do glowki, to pani doktor powiedziala, ze jak Franio sie bardzo skupi, to nawet jest w stanie trzymac glowke prosto i isc prosto - ma leki i byc moze leki te poprawia jego stan. Nikt nie obiecywal nam cudow, ale istnieje szansa, ze na lekach problemy z przechyleniem glowki zostana zminimalizowane. Niemniej Franio jest w zasadzie gotowy do zabrania i zawiezienia do hoteliku :)[/QUOTE]

To wspaniałe wieści i kolejny już powód do składanie podziękowań i gratulacji wszystkim tym,którzy tego cudnego psiaka dostrzegły i wielkim wysiłkiem i sercem ofiarowały mu szansę na nowe i godne życie :B-fly:.

Co do hoteliku to podzielam zdanie,że najlepiej gdyby Franio trafił do kogoś , kto może go potraktować bardziej indywidualnie z ciepełkiem domowym :roll: --> to trudne,wiem ale możliwe,więc trzeba spróbować...i oby się udało :lol:

Posted

Nie wiem czy macie już cos załatwione z tym DT ale ja mu znalazłam płatny DT w okolicach Obornik,
a raczej sytuacja wyglada tak:
niecałe 2 tyg temu umarł moj wujek, ciocia została sama, bez środków do zycia, mieszka na wsi, bardzo kocha psy(ma 3) i dlatego pomyślałam ze dla niej co miesiąc 300 zł za opike nad Frankiem to zbawienie a wiem że dobrze sie nim zajmie bo widze jak mają jej psy, ja swoje z czystym sumieniem bym jej oddała pod opiekę. Dziś zapytałam czy nie wzielaby na płatny DT Frania, ciocia wezmie od razu i sie nim zajmie.
Wiem ze dla Was to obca soba spoza dogo i dlatego pisze tu i pytam czy sie zgadzacie, bo jak wolicie hotelik to ok. rozumiem. Tou Ty wiesz o kim mówie- ciocia Bogusia(jesteśmy kuzynkami z tolą i to wspólna ciocia:p)
ciocia nie pracuje całe dnie by była z Frankiem, ja bym często go odwiedzała i na bieżąco pisała co u niego oraz wklejała foty.

Posted

pewnie ze w domu :) cały dom byłby do jego syspozycji, spałby z ciocią w łózku, ciocia ma ogródek gdzie kiedy będzie chciał może wychodzic(jest dobrze ogrodzony).

Posted

[quote name='ana666']pewnie ze w domu :) cały dom byłby do jego syspozycji, spałby z ciocią w łózku, ciocia ma ogródek gdzie kiedy będzie chciał może wychodzic(jest dobrze ogrodzony).[/QUOTE]

No to nie ma nad czym się zastanawiać :)
Franiu pakuj się...

Posted

Moje 115 pojdzie na konto dla Frania zaraz po 6-tym stycznia, jak tylko Gosia.Marta doleci do Polski.

Trzymaj sie chlopak i ... super pomysl z tym tymczasem u cioci... moze tam na stale psie zostanie ;)

Posted

pamietajcie , ze dla Frania czy taki DT czy hotelik przy schronisku (bardzo polecam Szczecinek!) pewnie bedzie oznaczał dozywocie.... dobrze wiecie jak takie pieski znajdują dom.... za Ciocią przemawia dom, ciepłe łóżko a za Szczecinkiem stała opieka weterynaryjna....

Posted

izabelka_70 napisał(a):
pamietajcie , ze dla Frania czy taki DT czy hotelik przy schronisku (bardzo polecam Szczecinek!) pewnie bedzie oznaczał dozywocie.... dobrze wiecie jak takie pieski znajdują dom.... za Ciocią przemawia dom, ciepłe łóżko a za Szczecinkiem stała opieka weterynaryjna....

faktem jest że weta nie ma na miejscu ale ciocia ma samochód i w każdej chwili może jechać z Franiem jak zajdzie potrzeba, z reszta ma takiego "swojego" zaprzyjaznionego który do niej tez zawsze może przyujechać jak cos by sie stało.

Posted

To ja poprosze adres, gdzie mam Frania zawiezc jutro =) Bo odbieram go o 10 rano z kliniki i mialam zawiezc do Szczecinka, ale domowy DT dla Frania brzmi o wiele, wiele lepiej. No i bliziutko bedzie :D Jesli cos dla Frania potrzeba tam kupic, to prosze dac znac, zakupie przed odbiorem Frania i przywioze :) Kupie mu tez od razu leki, zeby na poczatek mial sie czym kurowac. Zapytam pania doktor o karme odpowiednia, jesli beda jakies wskazania, to mam mu tez od razu kupic?
Prosze o info :loveu:

Posted

ms_arwi napisał(a):
To ja poprosze adres, gdzie mam Frania zawiezc jutro =) Bo odbieram go o 10 rano z kliniki i mialam zawiezc do Szczecinka, ale domowy DT dla Frania brzmi o wiele, wiele lepiej. No i bliziutko bedzie :D Jesli cos dla Frania potrzeba tam kupic, to prosze dac znac, zakupie przed odbiorem Frania i przywioze :) Kupie mu tez od razu leki, zeby na poczatek mial sie czym kurowac. Zapytam pania doktor o karme odpowiednia, jesli beda jakies wskazania, to mam mu tez od razu kupic?
Prosze o info :loveu:

adres już wysłałam. karme jak jakąś spacjalistyczną potrzebuje to kup mu i leki tez koniecznie. Dokładnie o wszystko wypytaj w klinice co i jak z nim robić.

Posted

:mdrmed: Św.Franciszku :loveu: !!! To się w głowie nie mieści :mdrmed: .W święta łzy rozpaczy a na nowy roczek łzy radości:mdrmed: !!! To jest możliwe tylko na Dogo z takimi ciotkami i wujkami jak WY !!!:mdrmed:

FRANIO !!!Gratulacje dzielny maluchu :) :loveu:

Posted

gonia66 napisał(a):
TOLU- TY GO BRALAS NA RECE- CZYTALAM- JAKIEJ ON JEST WIEC WIELKOSCI??BO JA MYSLALAM ZE TAKI ONkowy jest , ale chyba mniejszy?????

Tak ma coś z ONka lecz jest mniejszy trudo mi koreślić jego wielkość jak moja koleżanka do mnie przyjdzie to wstawi zdjęcia Frania bo ona ma na tel bo ja niestety jeszcze nic nie mam co robi zdjęcia :angryy: