malawaszka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 łomatko a ta Beata po co :lol: jak ja nie cierpię tego imienia :roflt: to pieniążki tylko pośrednio ode mnie - zbierałam na innego psa, a jemu już nie są potrzebne Quote
mru Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 wielkie dzięki! pewnie będzie na wizytę z tego :) super! hihi beato ;) Quote
mru Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Hen po konsultacji na sggw :cool3: jak widzicie, pies nie jest do uśpienia i poza tym, że nie widzi - nie ma żadnych problemów :roll: no może lekkie problemy z higieną uszu - możliwe, że jest tam jakiś stan zapalny dr Lenarcik twierdzi, że utrata wzroku mogła być skutkiem zapalenia nerwów wzrokowych (i jeśli tak jest to nie da sie juz tego po takim czasie cofnąć...) w transporcie Hen trochę mniej pewny siebie, ale bardzo grzeczny :) tak z obserwacji i konsultacji to jego warczenie wynika też z dominującego charakteru :cool1: więc to nie jest tak, że jest to reakcja tylko lękowa Hen reaguje na karcenie jak zdrowy normalny pies :lol: wydaliśmy 120 zł. :razz: ... no ale przynajmniej mamy pewność. (bo się domyślaliśmy tego, prawda?) co dalej? szukamy hotelu. czyli zbieramy kasę :roll: a potem dalej leczymy i konsultujemy :) mamy jednego lekarza zaufanego, do którego chcielibyśmy zabrać Hena - ma on także doświadczenie w neurologii. lecznica go jeszcze kilka dni przetrzyma :roll: zależy od terminu kastracji. możemy teraz zbierać kasę na Garncarza (chociaż Lenarcik powiedział, że raczej nie da się już nic zrobić) Quote
malawaszka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 nie wiem... jak widać zbyt wielu nas tu nie ma :( więc chyba trzeba zbierać na hotelik albo jakby się jakimś cudem DT znalazł, a jak będzie nadwyżka... to wtedy do dra Garncarza uderzyć? jakie tam są hoteliki w okolicy i w jakich cenach? szukanie domu dla tak dużego psa z takim "problemem" na pewno potrwa... potrzebne deklaracje, wsparcie jednorazowe - jakiekolwiek... bazarki... na 4 lata go określili? Quote
mru Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 no tak na 4-5 :) on zęby ma bardzo ładne tylko taki zaniedbany jest nie ma nas wiele, ale spróbuję z pracy jutro kogoś jeszcze ściągnąć... kasy trochę chyba zostało też ze szkoleniowego bazarku... na początek będzie. no i jeszcze będziemy żebrać - pamiętajmy, że poza dogo tez spokojnie możemy! ja wrzuciłam Hena na n-k, ale małe zainteresowanie na razie, poproszę innych, żeby to samo zrobili :) teraz uciekam, weszłam tu z laptopa TZta ;) jutro od rana jestem! Quote
malawaszka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 :roll:ja nie mam poza dogo szans na cokolwiek - kilka rady odbiłam się od muru - w d..e mają wszystko oprócz siebie Quote
zerduszko Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Super wieści :multi: Teraz tylko uzbierać kasę... [quote name='mru']w transporcie Hen trochę mniej pewny siebie, ale bardzo grzeczny :) tak z obserwacji i konsultacji to jego warczenie wynika też z dominującego charakteru :cool1: więc to nie jest tak, że jest to reakcja tylko lękowa Hen reaguje na karcenie jak zdrowy normalny pies :lol: On się super zachowuje jak na tą sytuacje. Już sobie wyobrażam moją brodatą histeryce, ślepą wśród obcych :diabloti: Quote
malawaszka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 zerduszko napisał(a): On się super zachowuje jak na tą sytuacje. Już sobie wyobrażam moją brodatą histeryce, ślepą wśród obcych :diabloti: noooo ja sobie mojej nie wyobrażam :shock: Quote
agata-air Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Zapytam jutro znajome hotele o cenę. Podejrzewam, że przy jego wielkości i utracie wzroku będzie ponad 500zł miesiąc :( Quote
agata51 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Za Rufusa płacimy u jamora 450zł. http://www.dogomania.pl/threads/136869-Rufus-wrA-ciA-z-adopcji-Przebywa-w-hotelu-poszukuje-DOMU http://www.youtube.com/watch?v=B1GFR-lm18A Quote
mru Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Agata, popytaj :) on poza tym, że jest ślepy i musi się nauczyć gdzie jest jaki schodek, zakręt itd. to potrzebuje kogoś, kto by sobie radził z jego dominacją :) znaczy on oprócz warczenia to nic nie robi, ale ważne żeby się go nie bać :) on bardzo ładnie reaguje na kary głosem np. wkladany do bagażnika po raz drugi już się nie wkurzał :) spokojnie dał się podnieść ;) on jest kochany i wcale nie aż taki duży. 34 kg waży chyba. nam zależałoby, żeby było niedaleko od Warszawy... chcielibyśmy u niego bywać - pomóc mu się odnaleźć w tej jego ślepocie :/ nauczyć go tym klikerem czy jakoś :) reakcji na komendy będzie mu łatwiej i opiekunom też. 450! to chyba podobnie by za Hena wziął :) ale poczekajmy co zaproponuje nam Agata my możemy karmę mu oddzielnie kupować - powinno być taniej. zaraz zabieram się za liczenie kasy z bazarku, tylko ogarne się w pracy Quote
jurmar98 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Dzięki mru za zaproszenie.Stałej deklaracji finansowej nie złożę,póki mam "na utrzymaniu" Stefana z Łodzi.Ale sporadycznie będę pomagał.Myślę ,że Malawaszka przeznaczy coś dodatkowo z rzeczy ,które zostawiłem jej na bazarek (chyba niepotrzebnie to piszę ,bo Ona i tak sama wie co robić). A swoją drogą,vzy ktoś wie ile kosztowała by operacja u dr Garncarza. Quote
mru Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 jurmar - nie wiem. wielkie dzięki, że wpadłeś :) mało nas tu kurczę, trzeba rozkręcić wątek ja zaraz wprowadzę zmiany w 1 poście i wtedy zacznę jeszcze rozsyłać. może robić ulotki z nr konta (wydrukować samemu nawet) i rozkładać w lecznicach...? Quote
KWL Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Są hoteliki podwarszawskie które jak sądzę dały by Henowi miejscówkę za 450 zł, problem to czy maja miejsca aktualnie. Ulotki w kwestowaniu się nie najlepiej sprawdzają, bardziej już potrząsanie sumieniem dogo... Quote
mru Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 o, KWL :) no wiem, ale na dogo wszyscy zajęci i zadłużeni :/ Quote
KWL Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 W sumie masz rację, tylko wszyscy "wkręceni" i tak są już raczej tu. Osoby nie zorientowane i chodzące do lecznic ze swoimi pupilami raczej nie będą skłonne do wspierania takich niezrozumiałych dla nich inicjatyw. Najprędzej można by spoza dogo coś ściągnąć cegiełkowym allegro i ogłoszeniami z odnośnikiem do wątku. Poproszę Sonikową o pomoc, tekst żebraczy mogę spróbować napisać. Quote
mru Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 o matko byłoby super cegiełkowe allegro też by było super mi wyłączli prąd w pracy więc znów zabieram się za 1. post. Quote
weszka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Przy odpowiednim człowieku i podejściu będzie z Hena fajny psi towarzysz. No ale trzeba takiego znaleźć, a jak wiadomo niestety takich ludzi jakoś nie sieją :( Quote
mru Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 no, on wiele nie wymaga :) tak naprawdę szybko łapie kontakt - no ile razy "widział" TZta? kilka. a poznaje go od razu :) Quote
malawaszka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 mru napisał(a):no, on wiele nie wymaga :) tak naprawdę szybko łapie kontakt - no ile razy "widział" TZta? kilka. a poznaje go od razu :) właśnie to mnie nastawia pozytywnie - on bardzo szybko pokazał, że nie jest potworem tylko fajnym, normalnym psem, którego przerósł na początku jego problem utrata wzroku, ale jak widać już się ogarnął i zaczyna się dostosowywać - mądrego przewodnika mu trzeba i będzie świetnym psijacielem :kciuki: Quote
Kociabanda2 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 same wspaniałe nowiny!!! :multi::multi::multi::multi: Quote
mru Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 :) zrobiłam bannerek dla Hena wiem, duży :eviltong: zrobię mniejszą wersję :oops: o taka: muszę Wam powiedzieć, że bardzo się cieszę, że się wszystko tak układa tydzień temu to myślalam, że już po nim... a chyba wszystko przed nim :roll: dziękuję! :placz: aha, zmieniłam pierwszy post :) jak chcecie jakis tekst rozsyłać, to on chyba jest dobry :) Quote
malawaszka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 ZAPRASZAMY NA BAZAREK http://www.dogomania.pl/threads/174759-NOWY-cyfrowy-ZESTAW-SATELITARNY-i-armeA-skie-sztuAE-ce-z-MELCHIORU-dla-HENA-do-10-12?p=13611288 i zapraszam tam zwłaszcza Jurmara - może potrafi coś mądrego napisać nt zestawu TV SAT bo ja zupełnie nie potrafię :oops: Quote
agata51 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Mru, jeśli mogę, słowo na temat banerków. Ostatnio któraś z cioteczek zwróciła uwagę (i ja się z nią zgadzam), że napis "zbieramy na hotel" tak już się opatrzył, że mało kto zwraca na niego uwagę. Może nawet zniechęcić - tyle tych próśb o grosik na dogo! Trzeba wymyślić coś bardziej zwracającego uwagę, wstrząsającego. Coś w stylu "straciłem wzrok - chcieli mnie uśpić" (to najłagodniejsza wersja, jaka mi przyszła do głowy). Quote
mru Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 ah no, ja to zawsze z reklamy słaba bylam - ani się nie nabieram, ani nie umiem tworzyć :P Quote
Recommended Posts