Jump to content
Dogomania

Hen nie widzi... potrzeby się martwić, bo... ma dom! :)

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chodzi tylko o to, żeby wet wykluczył to że jego coś boli
naszym zdaniem nic go nie boli tylko po prostu dostał w głowę i oślepł i jest mu z tym ciężko

moim zdaniem już można by szukać hotelu i zbierać kase na niego

Posted

jasne, na pewno odwiedzimy Garncarza też :) mamy na tyle komfortową sytuację, że pies jest pod Warszawą

na razie chyba nie mamy żadnej kasy na niego
jutro ze swoich założymy za wizytę :roll: ale nie wiem ile to będzie kosztowało

Posted

tak wiem :) już byłam u Garncarza z bidą :)

Agata, dzięki za wieści :)

malawaszko - dzięki za kasę :D

ja się tak cieszę po tym weekendzie, bo zobaczyłam go na własne oczy i zobaczyłam, że on naprawdę jest normalny i że może być łatwiej, niż sądziłam
on reaguje na dźwięk smakołyków bardzo fajnie - kręci głowką, macha ogonem i w ogóle jest cały szczęśliwy
myślimy, żeby może mu wprowadzić taki bodziec słuchowy (np. kliker może być dla niego bardzo fajny hehe i potem będzie Hen do adopcji w zestawie z klikerem i instrukcją obsługi ;))

a przy okazji inne psiaki powychodziły z nami na spacery :) jeden, który w sobotę na nas warczał (bo taki niedotykalski) - w niedzielę się już do nas cieszył ;)

Posted

No właśnie mialam wciąż taką nadzieję, że część z tych jego zachowań było spowodowanych stresem spowodowanym i wypadkiem i potem całkiem nową dla niego sytuacją

Posted

znaczy ja już to zostawiam TZtowi i L/Olce do zadecydowania w temacie JAKI sposób :) oni są szkoleniowcami
z obrożą może być problem właśnie kasowy a gwizdek to myślałam, że tylko się nim woła? nie znam się na gwizdku :)

wiem, że klikerem można wiele rzeczy zrobić i wydaje mi się to najodpowiedniejsze w jego sytuacji, bo słuch jakby mu się wyostrza (może się przyzwyczaja do ślepoty i stawierdza, że w sumie słuchem można wiele "zobaczyć")
no i kliker to koszt nawet kilku zł. może być :)

ale jak mówię - dziś zobaczy go też L/Olka i pomyślimy wspólnie :)

Posted

mru napisał(a):
z obrożą może być problem właśnie kasowy a gwizdek to myślałam, że tylko się nim woła? nie znam się na gwizdku :)

Zalezy jak się uwarunkuje, to można nim zaznaczać zachowania, a klikerem wołać, ale fakt, na ogół jest odwrotnie ;) Ale właśnie o to mi chodziło, zeby przede wszystkim mu fajne przywołanie i/lub "stój" zrobić na gwizdek. Ale skoro w rękach fachowców, to sami wiedzą co robić :)

Ps. Artykułu nie znalazłam, ale chyba nie będzie potrebny :)

Posted

chyba nie będzie :D

aaa w ten sposób! :) można mu zrobic też na gwizdek w sumie. jestem ciekawa co oni wymyślą :)

kurcze, idealnie by było znaleźć jakiś hotelik blisko, żebyśmy mogli u niego bywać stale

Posted

aha, zapomniałam! Hen ma już zdjęty ten opatrunek z nogi :) podobno ładnie się goi! poza tym brak obrażeń.

ta rana powstała na skutek potrącenia przez tę kobietę - czyli tego, co widzieliśmy
co się wcześniej stało z Henem? nie ma innych obrażeń poza brakiem wzroku!
czym dostał? czy to był samochód? a może kij? kamień? ran nie ma, ale coś się musiało stać mechanicznego przecież...

Posted

ocelot napisał(a):
A wykluczacie, że właśnie stracenie wzroku z jakichś przyczyn było powodem wyrzucenia?

w tej chwili to nic nie można wykluczyć - dopiero jak wet porządny oceni czy utrata wzroku nastąpiła ppo wypadku czy wcześniej

Posted

tego się wykluczyć nie da :(
nikt psa w Henrykowie nie zna... pytaliśmy :/

więc może pies z jakiegoś powodu oślepł i go wywalili... nie wiadomo, czy dostał w Henrykowie na ulicy. równie dobrze mogł dostać u siebie "w domu" :(

ale właśnie liczymy na to, że któryś z wetów powie nam czy on stracił wzrok z powodu urazu czy też nie.