weszka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 W takim razie byle do poniedziałku. I oby okazało się że to co teraz się z nim dzieje jest do wyprowadzenia na w miarę "normalną" drogę. Quote
mru Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 on już teraz w sumie zachowuje się dość normalnie oprócz tego oczywiście, że czasem warczy na coś, czego nie ma :roll: ale wszystkie inne funckje, ktore z mózgiem mogłyby przecież paść - są u niego zachowane no choćby to trzymanie czystości, radość it... kwestia tylko, czy on nie cierpii... Quote
agata-air Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Melduję sie na wątku. Mru konsultacja będzie w końcu na SGGW? Quote
madcat1981 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jestem, Mru. Bardzo fajnie ten pies wygląda na zdjęciach.Wygląda jakby wszystko rozumiał, aż się ciężko czyta, że w rzeczywistości ma takie problemy. Mam nadzieję, że mu się polepszy jak tylko będzie bezpieczny. Na tym etapie niewiele mogę pomóc, ale będę tutaj i jak znajdzie się możliwość pomocy z daleka, to możesz na mnie liczyć. Quote
Kociabanda2 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Mru, maile w sprawie Heńka wysłane :) z dalszą częścią wysyłania czekam na Twoją zgodę (sprawdź maila) :) Quote
mru Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 mad dzieki :) na razie duzo zrobić nie można - ew wrzucić sobie info na n-k czy coś, żeby ludzie go zobaczyli :) fajnie, że jesteś! to wystarcza, moje wątki ostatnio świecą pustkami a chciałabym tu trochę ludzi zebrać kociabanda - już odpisałam :) dzięki!!!! Quote
L/Olka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 mru napisał(a): Ola, pojedź z nami jeśli możesz! zawsze co 3 głowy to nie 2 pewnie, pojadę. poprzekładam zajęcia i mogę jechać :) ja niestety tych neurologicznych doświadczeń już trochę zdążyłam nałapać :/ i pana doktora, dawno bo dawno, ale poznać też już zdążyłam. Nam nie pomógł, w sumie nawet zaszkodził :/ ale może teraz się uda. Quote
AMIGA Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 A nam pozostaje narazie trzymać mocno kciuki za to, żeby kłopoty neurologiczne nie były jakimiś stałymi kłopotami Quote
malawaszka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 dobre wieści - dobrze, że się cieszy, że zachowuje czystość - to są wieści REWELACYJNE! naprawdę! ja teraz myślę, że warczenie może być dlatego, że on nie widzi i nie zna ludzi którzy wokół sie kręcą - coś wiadomo czy utrata wzroku nastąpiła teraz pourazowo czy może już był niewidomy wcześniej? może jest szansa na wizytę u dra Garncarza? potrzebny nr konta Quote
mru Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 nr konta dodałam na pierwszą stronę na górę :) tam też napisałam krótko o co chodzi i myslimy, że on nie widzi przez ten wypadek... Quote
malawaszka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 o widzisz ja się pochorowałam i nie myślę zbyt sensownie... wiadomo coś ile pieniędzy na teraz potrzeba? Quote
Jolus Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Znam przypadek niewidomego rottka, dlatego reakcje lekowe od razu przypomnialy mi reakcje Wondiego. Czy jest mozliwosc zrobienia psu przeswietlenia glowy? Byc moze powstal guz lub krwiak ktory uciska nerw wzrokowy i stad slepota. http://www.rottka.pl/forum/viewtopic.php?t=409&postdays=0&postorder=asc&start=0 Quote
malawaszka Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 dostalam od mru smsa, że Hen lepiej - jest zagubiony, ale dużo normaniej sie zachowuje biedak w nowej sytuacji sie nie moze odnaezc... Quote
AMIGA Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Czekamy z zaciśniętymi kciukami do poniedziałku Quote
mru Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 wreszcie dorwałam net ;) byliśmy dziś u Henryka generalnie wydaje się być troche lepiej, bo zwraca uwagę na zapachy, bierze nagródki :) na pewno słyszy. powarkiwanie jest najprawdopodobniej spowodowane tym, że nie widzi (np. podchodzacych osób) w sumie da się nawiązać z nim kontakt :) (cieszył się dziś do TZta!!!) nie jest agresywnym do ludzi psem. tym bardziej psem do uśpienia z tego powodu... jutro też go odwiedzimy :) aha, na Podleśniej wczoraj nie odbierali, dziś się okazało, że mogą nas najwcześniej zapisać na środę dla nas liczy się czas i zostajemy przy wizycie poniedziałkowej Jolus, czy mogłabyś opisać krótko historię tamtego psiaka? :roll: Quote
malawaszka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 No i dzisiejsze wieści od mru są jeszcze fajniejsze - Heniuś jeszcze weselszy i już prawie w ogóle nie warczał :laola: tak trzymaj piesku :kciuki: Quote
madcat1981 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Ojej to fajnie :) Bo ja własnie wysyłam do ludzików prośby o pomoc, będzie miło jak przywitają ich lepsze wieści :) Quote
ocelot Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 No przywitają lepsze. ale ja tylko mogę na dzień dzisiejszy kibicować chłopakowi. Quote
madcat1981 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 A ja Ci baaaaardzo dzięĸuję za wizytę :loveu: Quote
mru Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 fajnie, że zaglądacie do Henia :) dziś też u niego byliśmy. na początku warczał zza krat, ale jak już wyszedł do nas to w ogóle - a za to się cieszył ;) wydaje się z każdym dniem lepiej :) jest np. bardzo niepewny siebie jak idzie po tych wszystkich schodkach i zaułkach lecznicy - widać, że bycie ślepym to raczej dla niego zupełna nowość. fajny jest :) wesoły taki się robi. jutro czeka go wycieczka ;) Quote
malawaszka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 trzymam :kciuki: za jutro no i czekam na info o kosztach bo nie wiem czy już mam coś wpłacić czy jak będzie wiadomo ile kosztowała wizyta? no i co potem z Henkiem? już wiemy zdaje się, że to nie pies do eutanazji Quote
mru Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 my to wiemy :) ale poczekajmy na opinię neurologa - może zleci jakąś tomografię czy cos takiego... Quote
malawaszka Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 nooo oby nie bo tomografia... raz, że pewnie długo sie czeka a dwa to koszt zabija :mdleje: Quote
Recommended Posts