Ulka18 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Czekamy, czekamy, musi sie w koncu ta kolejka ruszyc. Quote
Reno2001 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Haluś ma u mnie od dziś wyróżnione allegro, które wyrobiło się po borderze, który szczęśliwie wrócił do domu. Quote
Ra_dunia Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Halusiu - najwyższy czas do domku! A może ktoś chciałby kompakcik? Haluś i Rudi :) Quote
Murka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Ostatnio pokazałam Wam zabawy Nero, teraz czas na Halusia :) Powitanie :) [video=youtube;GrWWN6a1xUU]http://www.youtube.com/watch?v=GrWWN6a1xUU[/video] No pobaw się ze mną! [video=youtube;91fag6GrHFs]http://www.youtube.com/watch?v=91fag6GrHFs[/video] [video=youtube;YIbkrraJYvc]http://www.youtube.com/watch?v=YIbkrraJYvc[/video] [video=youtube;KMhhJxj7rtA]http://www.youtube.com/watch?v=KMhhJxj7rtA[/video] Jak widać w tle filmików psiaki bawią się dużo i wszystkim :) Dzięki Rufiemu dowiedzieliśmy się, że wielki pluszak Różowa Pantera ma w środku prócz gąbki pełno malutkich czarnych... nie wiem co to jest, wygląda jak zatyczki z gumy :) Quote
halcia Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 A na meila nie było odpowiedzi?Biedny Halus,bawi sie to fakkt,takiej mozliwosci nie miał w schronisku,ale co domek,to domek.I własny ludz. Quote
kaskadaffik Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 O ile On ma energii i jaki jest super zabawowy :) Przekochany i na zdjęciu nie taka chudzinka jak myslałam, kawał chłopa, Przystojniak ;) Quote
Murka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Na razie na maila odpowiedzie nie ma, mam cichą nadzieję, że to oznacza poważne myślenie nad adopcją... Quote
kaskadaffik Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 My też tej nadziei będziemy się trzymać :) ... Quote
halcia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 I co?Były kocie testy?Czy Halus sie zaprzyjaznił,czy pogonił? Quote
anciaahk Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Murka nasza dogowa czarrrownica:vamp: ujawni się pewnie koło północy ;) Quote
Murka Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Hehe, co niektórzy znają już moje zwyczaje :eviltong: Przepraszam, że tak późno się odzywam, ale musieliśmy trochę Halusia potrzymać w domu, aby przyzwyczaił sie choć trochę do nowego miejsca. Test na kota Haluś odbył, przy okazji co nieco ogrzał się w domu. Był trochę niespokojny w nowym miejscu więc przetrzymaliśmy go w domu pół dnia i z kotem zapoznawaliśmy parokrotnie, aby mieć obraz jego reakcji. Na początku na kota nie reagował, jak już co nieco ochłonął z emocji, to kota zauważył i trochę się interesował, ale bez przesady. Przyglądał się, ale chodził koło kota lekkim łukiem i żadnych agresywnych reakcji nie było. Parę razy przyglądał się tak nieco baczniej, jakby zaraz miał rzucić się na niego, tak jakby czekał na reakcję kota, że zacznie uciekać i wtedy go pogoni, ale specjalnie zawołałam Shermana i Haluś nie zaragował gwałtownie na jego ruch ani na miałczenie. Jedynie z zainteresowaniem podszedł za nim parę kroków. Wyglądało to jakby po prostu był bardzo ciekawy tego dziwnego stworzenia i nie wiedział do czego ono służy ;) Generalnie rokuje wszystko dobrze, agresji zero, ale w nowym domu trzeba będzie mieć na początku kontrolę nad towarzystwem. Haluś może próbować ustawiać koty. Nasz Sherman nie da sobie w kaszę dmuchać, siedział sobie i wcale się nie bał, Haluś czuł do niego respekt i omijał go łukiem, ale jeśli kot będzie się go bał Haluś może potrzebować wytłumaczenia, że kotków się nie goni :diabloti: Teraz parę fotek. To jedyna fotka z naszą Hanią, trochę niefortunna, bo wygląda jakby TZ odciągał Halusia od niej. W rzeczywistości Haluś bardzo fajnie reagował na Hanię, machał kikutkiem bardzo energicznie :) Więcej fotek nie mogłam zrobić, bo Hania już nieco marudziła i musiałam ją położyć spać. Za chwilę reszta zdjeć. Quote
kaskadaffik Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Szerman wymiata ;) , a Halus na zdjęciach wygląda jakby się mu kłaniał, taki kotu posłuszny :) Quote
anciaahk Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Wysłałam tej Pani informację. I trzymam kciuki, by coś z tego wyszło :). Dzięki Kasia :):). Quote
halcia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Halus,kochanie,ty kota chyba faktycznie pirwszy raz w zyciu widziałes.Badz mądrym pieskiem.trzymam kciuki! Quote
Ulka18 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Super, ze Halus toleruje koty :klacz: Na wszelkie wypadek wystawiam allegro, bo cos ta pani nie odpisuje, no chyba, ze sie zastanawia. Nie wiem czy to ta sama pani ? Odezwała się do mnie kobieta spod Zielonej Góry w sprawie adopcji collie. W rozmowie telefonicznej wydawała się całkiem sensowna, choć początkowo miałam opory. Kobieta chciałaby psa do 5 lat, spokojnego, zrównoważonego, który dogada się z jej 7-miesięczną sunią, która ma dość niezależny charakter (zdaje się że niezależność oznacza w tym wypadku braki w wychowaniu ;) ) Musi tolerować koty i dzieci. No i ze względu na sunię - kastrat. Początkowo miałam wątpliwości, bo przygarnęła znalezionego szczeniaczka, ale go oddała. Po dłuższej rozmowie okazało się, że podjęła taką decyzję, bo się bała o szczylka, w stosunku do którego jej suka zachowywała się mało przyjaźnie. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=895316801 Quote
halcia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Halus jak wróce za tydzien maja byc super wiesci .....z domku najlepiej. Quote
anciaahk Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ula możliwe, bo Pani jest spod Zielonej Góry. A to do Ciebie się odezwała? Quote
kaskadaffik Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Czyli że Haluś to by był ten colli ;) jak dla mnie może byc nawet jamnikiem oby domek dla niego był i to przefajny ;) Quote
Recommended Posts