Jump to content
Dogomania

Akcja Tumlin - zakończona!!! Wszystkie psiaki w nowych domach!:)

Recommended Posts

• Replies 755
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aaa no i nie pochwaliłam jeszcze ucholca za wczorajsze zachowanie.
Przyszła do nas agamika (którą Linka już uwielbia :loveu:) z Mamą, której Lineczka jeszcze nigdy nie widziała. Ale najpierw z rozpędu i z radości, że widzi agamikę Linka podbiegła się też przywitać z obcą jej Mamą agamiki. Potem, Netoperek jak się spostrzegł że się zapędził, to się trochę wycofał. Ale po jakimś czasie można ją było już głaskać i łaskotać w łapencje. Nie to, żeby wykazywała jakąś euforię w zachowaniu, ale przynajmniej nie uciekała i już tak nie sztywniała przy każdym dotknięciu.
Za to dzisiaj rano była tragedia, bo akurat wyszłyśmy na spacer jak się odbywało gremialne skrobanie szyb w samochodach. Linka po prostu odmówiła przejścia koło parkingu. Przywarła do śniegu a koniuszek ogona miała prawie pod pycholem :shake:

Posted

AMIGA napisał(a):

A Lineczka robi poostępy drobnymi kroczkami. Na spacerach niby obcych okrąża, ale jak obcy już przejdzie, to ona truchcikiiem begnie za nim, żeby złapać zapach. Ciekawość zaczyna przewyższać strach :p

Dokładnie tak samo robiła Dirki, zresztą nadal tak robi jak ktoś nie wzbudzi od razu jej zaufania na spacerze. Jak jest ciekawość to jest i szansa na postępy! Tak trzymaj Lineczko :)

Posted

1 telefon i tyle :shake::-(:shake:
Nie wiem co to będzie :shake: Ona u mnie na zawsze zostać nie może, choć serce by chciało. :placz: Już Bonuś przyjechał na chwilkę, a został na zawsze. Jest bardzo chorutki i naprawdę nie może żyć wciąż w takim stresie w jakim jest teraz :-(

Posted

AMIGA napisał(a):

Za to dzisiaj rano była tragedia, bo akurat wyszłyśmy na spacer jak się odbywało gremialne skrobanie szyb w samochodach. Linka po prostu odmówiła przejścia koło parkingu. Przywarła do śniegu a koniuszek ogona miała prawie pod pycholem :shake:

A skąd my to znamy ;):evil_lol:

Posted

Na str 50 weszka pisze, gdzie ogłaszała Linkę, jeżeli dziki.nomada mogłabyś ogłosić jeszcze gdzieś, to byłybysmy wdzięczne:).

Tak długo już bidulka czeka i nic:(

Posted

Od-Nowa napisał(a):
nie wierzę po prostu...
taka słodka sucz i cisza zapadła

Słoooodka!!! Wczoraj miałam kolędę. I nie zebrałam "sprzętów" ze stólu a usiałm lecieć na chwilkę z Bonusiem na siusianko. No i.......mam tylko pół kropidła :mad::mad:

Posted

AMIGA napisał(a):
Ma obietnicę, że Linka będzie w Dzienniku Polskim. Tylko nie wiem dokładnie kiedy

To dobrze:), stamtąd w końcu powinien byc odzew.