Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Apsiu, na Twoje właściwe komentarze można liczyć :evil_lol:

Kruszynka o godzinie 5.20 zjadła kolację i piła wodę (od 4.30 mój żołądek uczył mnie, że zawsze może być gorzej, więc nie spałam).

Poranny spacer był krótki, ale sunia zrobiła wszystko co trzeba :multi: Owszem, przerażona, chciała się chować pod każdy samochód, bardziej staliśmy niż szliśmy, a z mieszkania ją wyniosłam ale dałam jej długą smycz, więc mogła oddalić się ode mnie i załatwić. Na krótkiej smyczy uważa, że za nią łażę (co jest prawdą) i się boi bardziej.
Koło południa zjadła śniadanie (od razu jak jej dałam), więc jednak aż tak tragicznie nie gotuję :eviltong:

Mój pies uznał, że jej nie ma :evil_lol:

Posted

Wszystko, co czytamy sprawia, że łezka kręci się w oku, a kiedy przeczytamy, że Kruszynka-Migotka śpi na kolanach kochającego pana(i), to sobie wreszcie popłaczemy na dobre...:loveu:
Nie możemy pozwolić sobie na więcej, ale dziś wysyłamy (dodatkowo) przelew 40 zł.

Posted

Przed chwilą napadła ją dzika kocica :evil_lol:
Mała śpi na posłanku, ja na kolanach miałam 3,5 miesięczną kicię, nadal uchodzącą za dzikuska. No i dzikus mi zwiał pod szafę. Tuż obok suni. No i za moment było wąchanie nos w nos. Migotka dzielnie to zniosła :p

A tak poza tym - każdy spacer jest lepszy, coraz mniej chce chować się pod samochody, coraz bardziej chodzi - ale nadal obejście całego bloku to zbyt wielkie wyzwanie. Co w tym najważniejsze - potrzeby załatwia na spacerze, z tym problemu nie ma.
Jje przy mnie, może jeść mi z ręki. Ale głaskani nadal się boi. Zasadniczo zajmuje się leżeniem.

Posted

Fajnie:loveu: nie wiem kiedy ją szczepić, odrobaczana była we wtorek. Nie wiem czy ją teraz stresować weterynarzem?
No i ma cieczkę, nie wiem czy wtedy można szczepić? Nigdy nie miałam suni z cieczką.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nie zaglądają ciotki niedobre.

Ciotki zaglądają i są pełne uznania dla DT:loveu:.
To maleństwo lepiej trafić nie mogło.

Co do szczepień w czasie cieczki, to z tego co pamiętam, nie wolno.
Ale warto sprawdzić u weta, bo może źle pamiętam:roll:.

Posted

Wczoraj wieczorem mała pokazał jakie miała dotychczasowe życie - Znalazła dużą gromadę liści, weszła na górę, zagrzebała się, umościła i ... ułożyła do snu :shake:

Za to dzisiejszy popołudniowy spacer był pierwszym (prawie) normalnym spacerkiem :p Całe 40 minut, po osiedlu a nie na trawniku przed moim blokiem. Nadal głównie za nią chodzę, ale da się jej zmieniać kierunek, nie ucieka pod samochody, zaczęła sobie obwąchiwać okolicę i ... mam kolejną małą sunię, która znaczy teren jak pies.

W domu nadal to samo: odpinam smycz, sunia zwiewa na posłanie i tyle po niej. Do miseczki wychodzi tylko.

Ze szczepionką można się wstrzymać, za to sterylkę umawiałabym na od razu po cieczce - skoro może być szczenna lepiej nie czekać.

Posted

Po kolacji (miseczka 30 cm od posłanka, musiała więc cała wyjść) malutka zwiedzała mieszkanie :multi: Wyszła na korytarz i przyszła do nas (ja i mój pies) do kuchni. Dostała kawałek chleba i już bez uciekania czekała z moim psiskiem (korzysta przy niej żebrak jeden) co też wyciągnę z lodówki :cool3: Po kawałeczku wędliny ogonek poszedł w ruch :eviltong:

No i choć teraz znów siedzi u siebie, to jednak jakąś barierę przełamaliśmy :p

(odzyskałam cyfrówkę, będą fotki)

Posted

[quote name='morisowa']Po kolacji (miseczka 30 cm od posłanka, musiała więc cała wyjść) malutka zwiedzała mieszkanie :multi: Wyszła na korytarz i przyszła do nas (ja i mój pies) do kuchni. Dostała kawałek chleba i już bez uciekania czekała z moim psiskiem (korzysta przy niej żebrak jeden) co też wyciągnę z lodówki :cool3: Po kawałeczku wędliny ogonek poszedł w ruch :eviltong:

No i choć teraz znów siedzi u siebie, to jednak jakąś barierę przełamaliśmy :p

(odzyskałam cyfrówkę, będą fotki)

Ale super wieści:multi: dziekuję za opiekę nad malutką:loveu:

Doszła wpłata od Lenka 40- 40 zł, dziękujemy :)

Kupcie cegiełkę- ładnie prosimy na owczarka z mojego podpisu
http://allegro.pl/show_item.php?item=811827029

Posted

mysza 1 napisał(a):
Co tam dzisiaj u Migotki?

:cool3::cool3:Ciotka zaznacza watek Migotki, nie bylo mnie ponad 2tyg (bez dostepu do kompa)z psiakami na granicy polsko-niemieckiej:evil_lol::evil_lol:swieta, swieta:shake::shake:teraz w domu ale z kurczem w prawej nodze wiec lekarz na horyzoncie (oproz dentystow) jak do jutra nie przejdzie:placz::placz:

Posted

Migotka na zmianę męczy mi psa i wynajduje sobie w pokoju zabawki (piłeczka, kostka gumowa, moje kapcie, kawał drewna - gryzak, kocia myszka...).
W mieszkaniu bardzo się rozkręciła. Tylko mnie nadal traktuje jako zło konieczne :evil_lol: No chyba, że akurat daję jeść :razz: