Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zadomowiła się, czuje się dobrze i bezpiecznie
... ale ...
nadal trzyma dystans do człowieka. Gdyby ją teraz ogłaszać, to z pewnością nie jako miłą, domową suczkę. Bo póki co to wesoły ale dzikus. W sumie przestała się mnie praktycznie bać, ale nie chce i nie potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Oczywiście, miną dopiero tydzień jak jest u mnie, więc i tak uważam, że szybko robi postępy. Będzie z niej jeszcze nakolankowiec :cool3:

Posted

[quote name='Gosiapk']Migocia szuka domu

Chwila, nie tak prędko. Morisowa wyraźnie przecież pisze: "nadal trzyma dystans do człowieka. Gdyby ją teraz ogłaszać, to z pewnością nie jako miłą, domową suczkę. Bo póki co to wesoły ale dzikus".

Posted

[quote name='mala_czarna']Chwila, nie tak prędko. Morisowa wyraźnie przecież pisze: "nadal trzyma dystans do człowieka. Gdyby ją teraz ogłaszać, to z pewnością nie jako miłą, domową suczkę. Bo póki co to wesoły ale dzikus".

Ale docelowo szuka;)
Myslę, że akurat po cieczce, sterylce będziemy ją ogłaszać. Dajmy jej chwilę. I najlepszy będzie dom z psiakiem.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ale docelowo szuka;)
Myslę, że akurat po cieczce, sterylce będziemy ją ogłaszać. Dajmy jej chwilę. I najlepszy będzie dom z psiakiem.

Mysza, no pewnie! Ala jak sama powiedziałaś, trzeba jednak troszkę czasu. Trzeba być fair wobec potencjalnego domku, bo póki co Migotka jest jeszcze małą dzikuską.

Posted

Co robi nastolatka w piątkowy wieczór? Idzie do galerii handlowej. No więc i nasza małolata poszła. Ściślej to pod Galerię Mokotów :eviltong: Gromady ludzi w takiej okolicy się kręcą, duże skrzyżowanie obok, a nasza Migotka cały czas merdała ogonkiem, a jak plotkowanie się przedłużało, zaczęła Morisa zaczepiać do zabawy :p Zabrałam ją specjalnie na ten spacer, żeby zobaczyć, jak się będzie zachowywać. No i pełen luz.
Migotka szybciutko się uczy domowego życia. Tylko patrzeć jak zacznie się sama o pieszczoty dopominać :p
(oczywiście nie neguję tego, co pisałam wcześniej - ja się tylko zachwycam jak ona szybko robi postępy :eviltong:

Posted

To może trochę potrwać zanim sama po pieszczotki przyjdzie, moja sunia jest po przejściach, zakochana była totalnie w psie, a my to do karmienia i do spacerów, ale równie dobrze mógłby to jakiś automat robić też byłoby ok :roll:. Jak pies podchodził na mizianko to się przyglądała. Sama podeszła po jakichś dwóch miesiącach.......

Posted

ania z poznania napisał(a):
zakochana była totalnie w psie, a my to do karmienia i do spacerów, ale równie dobrze mógłby to jakiś automat robić też byłoby ok :roll:

dokładnie tak to teraz wygląda z Migotką

Posted

Oczywiście, że to się zmieni, ale musi zobaczyć, że człowiek może być fajny, na początku też nie będzie pokazywać, że jej się podoba, ja myślałam, że mojej suni jest obojętne czy ja dam jeść czy ktoś inny, taka mało wylewna była. A zdziwiłam się mocno jak kiedyś zostawiłam ją u mamy na 3 godziny, myślałam, że przyjmie to z obojętnością, a tu wracam, a mama mi mówi, że czarna rozpacz była po moim wyjściu!

Posted

Migotka godzinami męczy mi psa, cieszy się, gdy mamy iść na spacer, jak wracam do domu to mnie wita (nie wiem czy już wie, że to oznacza spacer, czy po prostu naśladuje Morisa, bo raczej nie cieszy się do mnie). Bez oporów pozwala się głaskać i drapać pod brodą. Całkiem dobrze chodzi na smyczy. Apetyt dopisuje - choć ma gotowane, to suchym nie pogardzi. Na spacerach pewna siebie, ogonek w górze i zwykle rozmerdany. Poza nikłą kontaktowością z człowiekiem to zachowuje się jak młodziutki, wesoły, normalny pies domowy.