majqa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 To mały wampir, a nie sunia. :evil_lol: Quote
morisowa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Zadomowiła się, czuje się dobrze i bezpiecznie ... ale ... nadal trzyma dystans do człowieka. Gdyby ją teraz ogłaszać, to z pewnością nie jako miłą, domową suczkę. Bo póki co to wesoły ale dzikus. W sumie przestała się mnie praktycznie bać, ale nie chce i nie potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Oczywiście, miną dopiero tydzień jak jest u mnie, więc i tak uważam, że szybko robi postępy. Będzie z niej jeszcze nakolankowiec :cool3: Quote
ania z poznania Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 To bedzie musiał być domek przygotowany na pracę nad suńką, który pokaże jej, że człowiek może być fajny. Ale widać, że lubi dużych chłopaków :evil_lol: Quote
majqa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Oj Migotko, jestem dziś pierwsza u Ciebie. :loveu: Quote
mala_czarna Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Gosiapk']Migocia szuka domu Chwila, nie tak prędko. Morisowa wyraźnie przecież pisze: "nadal trzyma dystans do człowieka. Gdyby ją teraz ogłaszać, to z pewnością nie jako miłą, domową suczkę. Bo póki co to wesoły ale dzikus". Quote
mysza 1 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='mala_czarna']Chwila, nie tak prędko. Morisowa wyraźnie przecież pisze: "nadal trzyma dystans do człowieka. Gdyby ją teraz ogłaszać, to z pewnością nie jako miłą, domową suczkę. Bo póki co to wesoły ale dzikus". Ale docelowo szuka;) Myslę, że akurat po cieczce, sterylce będziemy ją ogłaszać. Dajmy jej chwilę. I najlepszy będzie dom z psiakiem. Quote
mala_czarna Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 mysza 1 napisał(a):Ale docelowo szuka;) Myslę, że akurat po cieczce, sterylce będziemy ją ogłaszać. Dajmy jej chwilę. I najlepszy będzie dom z psiakiem. Mysza, no pewnie! Ala jak sama powiedziałaś, trzeba jednak troszkę czasu. Trzeba być fair wobec potencjalnego domku, bo póki co Migotka jest jeszcze małą dzikuską. Quote
morisowa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Co robi nastolatka w piątkowy wieczór? Idzie do galerii handlowej. No więc i nasza małolata poszła. Ściślej to pod Galerię Mokotów :eviltong: Gromady ludzi w takiej okolicy się kręcą, duże skrzyżowanie obok, a nasza Migotka cały czas merdała ogonkiem, a jak plotkowanie się przedłużało, zaczęła Morisa zaczepiać do zabawy :p Zabrałam ją specjalnie na ten spacer, żeby zobaczyć, jak się będzie zachowywać. No i pełen luz. Migotka szybciutko się uczy domowego życia. Tylko patrzeć jak zacznie się sama o pieszczoty dopominać :p (oczywiście nie neguję tego, co pisałam wcześniej - ja się tylko zachwycam jak ona szybko robi postępy :eviltong: Quote
majqa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Oczom nie wierzę, czytając!!! Coś wspaniałego!!! Gratulacje Morisowa, dokonujesz cudów w czystej postaci!!! :lol: Quote
mysza 1 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Tak jest, superowo:multi: Galeriankę nam z Migotki robisz:evil_lol: Quote
ania z poznania Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 To może trochę potrwać zanim sama po pieszczotki przyjdzie, moja sunia jest po przejściach, zakochana była totalnie w psie, a my to do karmienia i do spacerów, ale równie dobrze mógłby to jakiś automat robić też byłoby ok :roll:. Jak pies podchodził na mizianko to się przyglądała. Sama podeszła po jakichś dwóch miesiącach....... Quote
morisowa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 ania z poznania napisał(a):zakochana była totalnie w psie, a my to do karmienia i do spacerów, ale równie dobrze mógłby to jakiś automat robić też byłoby ok :roll: dokładnie tak to teraz wygląda z Migotką Quote
mysza 1 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Ale to się zmieni niedługo;) Ona nigdy nie miała czlowieka dla siebie, nie wie jakie to może być fajne. Quote
ania z poznania Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Oczywiście, że to się zmieni, ale musi zobaczyć, że człowiek może być fajny, na początku też nie będzie pokazywać, że jej się podoba, ja myślałam, że mojej suni jest obojętne czy ja dam jeść czy ktoś inny, taka mało wylewna była. A zdziwiłam się mocno jak kiedyś zostawiłam ją u mamy na 3 godziny, myślałam, że przyjmie to z obojętnością, a tu wracam, a mama mi mówi, że czarna rozpacz była po moim wyjściu! Quote
majqa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 mysza 1 napisał(a):Ale to się zmieni niedługo;) (...). Kto wie, czy nie szybciej niż myślimy. Quote
mysza 1 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Oby, oby... Morisowa, jak tam nasza milusińska się miewa? Quote
majqa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Też jestem bardzo ciekawa, co u Migotki. :lol: Quote
morisowa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Migotka godzinami męczy mi psa, cieszy się, gdy mamy iść na spacer, jak wracam do domu to mnie wita (nie wiem czy już wie, że to oznacza spacer, czy po prostu naśladuje Morisa, bo raczej nie cieszy się do mnie). Bez oporów pozwala się głaskać i drapać pod brodą. Całkiem dobrze chodzi na smyczy. Apetyt dopisuje - choć ma gotowane, to suchym nie pogardzi. Na spacerach pewna siebie, ogonek w górze i zwykle rozmerdany. Poza nikłą kontaktowością z człowiekiem to zachowuje się jak młodziutki, wesoły, normalny pies domowy. Quote
ania z poznania Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 morisowa napisał(a):Migotka godzinami męczy mi psa A co pies na to? Quote
morisowa Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 pies ... przeszczęśliwy :p jeszcze żaden tymczasik tak mu do gustu nie przypadł :cool3: Quote
irenaka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 morisowa napisał(a):pies ... przeszczęśliwy :p jeszcze żaden tymczasik tak mu do gustu nie przypadł :cool3: I Pańcia:loveu: ma w końcu czas dla siebie:evil_lol: Quote
majqa Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 irenaka napisał(a):Melduję się po rewolucji na dogo!! Coś mi się wierzyć nie chce, by to była ostatnia z tych rewolucji. Quote
Recommended Posts