Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oto znalezione Allegro

Może znajdzie się ktoś wrażliwy na samotność i cierpienie pewnej maleńkiej, uroczej i póki co bardzo smutnej suni...

Sunia jest wielkości dużego ratlerka, jest młodziutka (przypuszczalnie około roku). Póki co mieszka na dworze od początku swojego życia. Ludzie z okolicy się nią opiekują na tyle ile mogą. Do niedawna sunia miała swojego najlepszego przyjaciela - psa wilczura, z którym nie rozstawała się nawet na chwilę. Spała wtulona w jego ciepłe futro. Znalazł się ktoś, kto przygarnął psa i sunia została sama... Przez kilka dni stała w miejscu, w którym zwykle oba pieski spały i bardzo za nim tęskniła. Strasznie ciężko było na to patrzeć...Wiodła już wtedy smutny żywot, ale przynajmniej miała towarzysza dla swojego losu oraz było im razem ciepło.
Sami mamy już pieska, dlatego nie możemy sobie pozwolić na wzięcie drugiego. Mamy nadzieję, że ktoś o dobrym i wrażliwym sercu znajdzie się i przygarnie sunię, ofiarowując jej prawdziwy, ciepły dom, regularny posiłek i oczywiście miłość!!
Sunia jest przesłodka, na nasz widok podskakuje z radości, a zjada wszystko - co jej się poda, niemniej jej oczy pozostają smutne. Jest trochę nieufna w stosunku do obcych ale cóż się dziwić... Jej strach i nieufność objawia się tylko i wyłącznie podkulaniem ogonka itp. nie warczy, nie szczeka.
Sunia obecnie znajduje się w okolicy Grodziska Mazowieckiego.

3 listopada sunia została zabrana z Grodziska, w tej chwili przebywa w hotelu dla zwierząt, w kojcu wewnętrznym, domowym. Za 2 dni jedzie na tymczas domowy.
Sunia jest przerażona, boi się ludzi i wszystkiego, co ją otacza.
Badania krwi są w porządku, została także odrobaczona.

5 listopada Migotka trafiła do domu tymczasowego u Morisowej. Sunia staje się coraz śmielsza, otwiera się na ludzi.
Na początku grudnia Migotka będzie miała sterylkę i szczepienia.

Migotka w DT:

deklaracje miesięczne
Irenka 100zł
mala czarna 20 zł
wtatara 10 zł i pomoc z bazarków
koleżanka wtatara 10 zł
Lenka 40 15 zł
ania z poznania 50 zł

Wpłaty:
100 zł- irenaka
40 zł- mała czarna i koleżanka
50 zł- Lenka40
20 zł- wtatara
40 zł- Lenka40
150zł- Smyku z bazarku Irenaki
35 zł-bico-z bazarku Irenaki
50 zł-ania z poznania
35 zł- Anastazja i Aleksander z bazarku Irenaki
30zł - Lenka40
170 zł- irenaka
20 zł- mała czarna
80 zł- ulka1108
54 zł- bazarek Gusi kalendarz
30 zł- Lenka40
135,50 zł- bazarek Gusi torby i biżuteria
Razem: 1039,5 zł dziękujemy :loveu:

Wydatki:
100 zł-weterynarz (odrobaczenie, badania krwi, preparat na pchły i kleszcze)
40 zł-hotel (2 dni)
300 zł- DT
150zł sterylka
100zł DT (w tym szczepienie wścieklizna 20 zł, preparat na kleszcze, Duovin 15 zł)
100zł DT
100zł DT
160 transport
Razem: 1050 zł

Z Morisową jestem rozliczona, sunia miała wyżywienie za darmo.

Saldo: -10,5 zł tym samym Migotka spłacona, bardzo dziękuję:loveu:

Migotka jest w nowym domu,

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli jest ufna, to możemy z moim męzem po nią pojechać ale może ktoś kto wie gdzie sunia jest by pomógł?

Aha, no i hotel- ja nie mam z czego płacic, na dzisiaj jestem pusta.

Posted

Jejku, taka kieszonkowa kruszyna. :-( Do pomocy musi się ktoś zgłosić z W-wy ale i na pewno pomogą państwo, którzy ją dokarmiają, podany jest do nich kontakt.

Posted

dziewczyny dziękuję że wątek jest tak szybko rozkręcany. Dla mnie wzruszające jest jeszcze to że koczowała z tym dużym psiakiem, że on się nią opiekował, , że ogrzewał jej maleńkie ciałko.
Mam nadzieję że jej pomożemy, że nie znajdzie się w schronisku.

Posted

Skoro tak, to warto może a propos pozbierania deklaracji zmienić tytuł?
Tak, czy owak hm...dobrze by było skontaktować się z tymi ludźmi, bo fakt, że nie mogą sobie pozwolić na drugiego psa może wynikać z wielu powodów, a jeśli nie są nimi finansowe, może zechcą się dołożyć do hoteliku.

Posted

[quote name='wtatara']dziewczyny dziękuję że wątek jest tak szybko rozkręcany.[/QUOTE]
Pani Wando, bo tylko w krakowie mamy tak mało zorganizowany wolontariat...(dzięki bogu za te normalne jednostki krakowskie) A na dziołszki z warszawki zawsze można liczyć :loveu:
Nawet 5 minut nie trwało zwoływanie ich tutaj!!!!!