mysza 1 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 oto znalezione Allegro Może znajdzie się ktoś wrażliwy na samotność i cierpienie pewnej maleńkiej, uroczej i póki co bardzo smutnej suni... Sunia jest wielkości dużego ratlerka, jest młodziutka (przypuszczalnie około roku). Póki co mieszka na dworze od początku swojego życia. Ludzie z okolicy się nią opiekują na tyle ile mogą. Do niedawna sunia miała swojego najlepszego przyjaciela - psa wilczura, z którym nie rozstawała się nawet na chwilę. Spała wtulona w jego ciepłe futro. Znalazł się ktoś, kto przygarnął psa i sunia została sama... Przez kilka dni stała w miejscu, w którym zwykle oba pieski spały i bardzo za nim tęskniła. Strasznie ciężko było na to patrzeć...Wiodła już wtedy smutny żywot, ale przynajmniej miała towarzysza dla swojego losu oraz było im razem ciepło. Sami mamy już pieska, dlatego nie możemy sobie pozwolić na wzięcie drugiego. Mamy nadzieję, że ktoś o dobrym i wrażliwym sercu znajdzie się i przygarnie sunię, ofiarowując jej prawdziwy, ciepły dom, regularny posiłek i oczywiście miłość!! Sunia jest przesłodka, na nasz widok podskakuje z radości, a zjada wszystko - co jej się poda, niemniej jej oczy pozostają smutne. Jest trochę nieufna w stosunku do obcych ale cóż się dziwić... Jej strach i nieufność objawia się tylko i wyłącznie podkulaniem ogonka itp. nie warczy, nie szczeka. Sunia obecnie znajduje się w okolicy Grodziska Mazowieckiego. 3 listopada sunia została zabrana z Grodziska, w tej chwili przebywa w hotelu dla zwierząt, w kojcu wewnętrznym, domowym. Za 2 dni jedzie na tymczas domowy. Sunia jest przerażona, boi się ludzi i wszystkiego, co ją otacza. Badania krwi są w porządku, została także odrobaczona. 5 listopada Migotka trafiła do domu tymczasowego u Morisowej. Sunia staje się coraz śmielsza, otwiera się na ludzi. Na początku grudnia Migotka będzie miała sterylkę i szczepienia. Migotka w DT: deklaracje miesięczne Irenka 100zł mala czarna 20 zł wtatara 10 zł i pomoc z bazarków koleżanka wtatara 10 zł Lenka 40 15 zł ania z poznania 50 zł Wpłaty: 100 zł- irenaka 40 zł- mała czarna i koleżanka 50 zł- Lenka40 20 zł- wtatara 40 zł- Lenka40 150zł- Smyku z bazarku Irenaki 35 zł-bico-z bazarku Irenaki 50 zł-ania z poznania 35 zł- Anastazja i Aleksander z bazarku Irenaki 30zł - Lenka40 170 zł- irenaka 20 zł- mała czarna 80 zł- ulka1108 54 zł- bazarek Gusi kalendarz 30 zł- Lenka40 135,50 zł- bazarek Gusi torby i biżuteria Razem: 1039,5 zł dziękujemy :loveu: Wydatki: 100 zł-weterynarz (odrobaczenie, badania krwi, preparat na pchły i kleszcze) 40 zł-hotel (2 dni) 300 zł- DT 150zł sterylka 100zł DT (w tym szczepienie wścieklizna 20 zł, preparat na kleszcze, Duovin 15 zł) 100zł DT 100zł DT 160 transport Razem: 1050 zł Z Morisową jestem rozliczona, sunia miała wyżywienie za darmo. Saldo: -10,5 zł tym samym Migotka spłacona, bardzo dziękuję:loveu: Migotka jest w nowym domu, Quote
agusiazet Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Fajniutka i taka samotna. Nikt jej jeszcze nie wypatrzył na allegro? małe psiaki maja wzięcie! Ciekawe, czy można do niej podejść i tak zwyczajnie ją zgarnąć? Quote
wtatara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 deklaracje miesięczne Irenka 100zł mala czarna 20 zł wtatara 10 zł i pomoc z bazarków koleżanka wtatara 10 zł Lenka 40 15 zł i jednorazowa 50 zł Quote
yoko100 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 lo matko jaka bidulka ona dalej na lakach?? Quote
Asior Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 podesłałam do paru warszawiaków , i nie tylko ; ) Quote
majqa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 O jasny gwint. :-( Może warto podesłać tym ludziom wykaz stron, na których można poogłaszać sunieczkę. Quote
mysza 1 Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Jeśli jest ufna, to możemy z moim męzem po nią pojechać ale może ktoś kto wie gdzie sunia jest by pomógł? Aha, no i hotel- ja nie mam z czego płacic, na dzisiaj jestem pusta. Quote
Asior Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Majeczko, dziękuje, ze tak szybko jesteś :loveu: Quote
irenaka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Myszko:loveu: A ile na ten hotel trzeba mieć? Quote
mysza 1 Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Nie wiem nawet gdzie mają miejsca, tak na gorąco myślę. Zaraz się dowiem czy przyjmą ją w Serocku, wątpie, bo jest full.:shake: Quote
majqa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Jejku, taka kieszonkowa kruszyna. :-( Do pomocy musi się ktoś zgłosić z W-wy ale i na pewno pomogą państwo, którzy ją dokarmiają, podany jest do nich kontakt. Quote
mysza 1 Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Dobra, mam rezerwację dla niej:eviltong: Czekam na deklaracje. Koszt hotelu 10zł/doba z karmą. Quote
wtatara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 dziewczyny dziękuję że wątek jest tak szybko rozkręcany. Dla mnie wzruszające jest jeszcze to że koczowała z tym dużym psiakiem, że on się nią opiekował, , że ogrzewał jej maleńkie ciałko. Mam nadzieję że jej pomożemy, że nie znajdzie się w schronisku. Quote
irenaka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='mysza 1']Dobra, mam rezerwację dla niej:eviltong: Czekam na deklaracje. Koszt hotelu 10zł/doba z karmą.[/QUOTE] Masz 100,00 A kiedy dasz radę tam jechać? Quote
majqa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Skoro tak, to warto może a propos pozbierania deklaracji zmienić tytuł? Tak, czy owak hm...dobrze by było skontaktować się z tymi ludźmi, bo fakt, że nie mogą sobie pozwolić na drugiego psa może wynikać z wielu powodów, a jeśli nie są nimi finansowe, może zechcą się dołożyć do hoteliku. Quote
wtatara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 jutro zadzwonię do kobiety. Podałam jej link do wątku, może się odezwie. Quote
Asior Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Pani Wando.. Proszę dopisać w tytule: PILNIE DEKLARACJE!!!! Quote
Asior Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='wtatara']dziewczyny dziękuję że wątek jest tak szybko rozkręcany.[/QUOTE] Pani Wando, bo tylko w krakowie mamy tak mało zorganizowany wolontariat...(dzięki bogu za te normalne jednostki krakowskie) A na dziołszki z warszawki zawsze można liczyć :loveu: Nawet 5 minut nie trwało zwoływanie ich tutaj!!!!! Quote
majqa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 No ja Ci dam Asiu, że tylko W-wa!!! :mad: :evil_lol: Quote
wtatara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [LEFT]mam kilka zdjęć ale przekroczyłam limit w fotosiku i muszę założyć nowy lub opłacić. [/LEFT] Quote
Recommended Posts