Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj ela40!
Lili jest po wizycie w Brnie, jest leczona, relacja, tak jak pisze Kuba123 - na stronie 31 wątku.
Dobrze, że jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz na Dogo!

Posted

Lili zdrowieje. Objawy - ślepota i brak słuchu nie ustępują. Dbamy natomiast o to żeby nie bała się ludzi. Dostaje leki zalecone w Brnie.
Dokumenty dałam do tłumaczenia do tłumacza przysięgłego. Będą na piątek. W piątek idę też zeznawać na policję.

Mam pozwolenie umieszczenia psa a domu tymczasowym. Teraz tak na prawdę od lekarzy zależy kiedy to będzie możliwe.

Mała ma apetyt. Gryzienie sprawia jej ból ale puszeczki - BARDZO CHĘTNIE!!!

Wylewy w oku lewym - żółkną. W prawym jeszcze stale są widoczne niestety.

Został powołany biegły z zakresu medycyny weterynaryjnej z Lublina. D

Posted

[quote name='kuba123']Lili była w klinice w Brnie
relacja na str.31[/QUOTE]
Kuba123 dziekuję za odpowiedź...ja to czytałam:) Myślałam po prostu, że może na dzień dzisiejszy wiadomo coś więcej. Wpłaciłam wczoraj datek, zrobiłam w pracy akcję, tzn wydrukowałam pierwsza stronę forum z numerem konta,i rozgłosiłam wszystkim o tym zdarzeniu... może inni się przyłącza do wpłat jeszcze...a jak jeszcze można pomóc???

Posted

[quote name='Elisa Day']Kuba123 dziekuję za odpowiedź...ja to czytałam:) Myślałam po prostu, że może na dzień dzisiejszy wiadomo coś więcej. Wpłaciłam wczoraj datek, zrobiłam w pracy akcję, tzn wydrukowałam pierwsza stronę forum z numerem konta,i rozgłosiłam wszystkim o tym zdarzeniu... może inni się przyłącza do wpłat jeszcze...a jak jeszcze można pomóc???[/QUOTE]

Dziekuje za ta pomoc w imieniu LILI. BARDZO!!!! Zobaczymy co czas nam przyniesie.

Posted

Dobrze, że pieseczek je...pies syty, to pies silniejszy...Sama mam w domu pieska, znajdkę. Sonia-bo tak ja nazwałam-przybłąkała się do mojej koeżanki i miała trafić do schroniska...ale tak zimno było na dworze,że postanowiłam ją wziąć...i już została:) Jej stan początkowo tez był beznadziejny.
Chyba musiała byc bita, bo bardzo sie bała gwałtownych ruchów i zbliżających sie ludzi. Miała potargane uszko(do dzis go nie stawia), wygryziony bok,wszystko musielismy jej smarowac mazidłami różnymi zapisanymi przez weterynarza.Ponadto drapała sie tak,że az piszczała. Pies był przygnębiony i słaby-przez pierwszy miesiąc wogóle nie szczekał,nie piszczał-żadnych dźwięków nie wydawał. Była niesamowicie słaba-cały miesiąc praktycznie tylko spała, po przejściu na dworze KILKU KROKÓW sie kładła,bo opadała z sił.Miała permamentną depresję z początku chyba, a przynajmniej tak wyglądała.Jadła chętnie wszystko...i spała. Oprócz tego robił dziennie po 10 kup na spacerach! Musiała mieć strasznie rozregulowana prace żołądka i jelit!!! Był to wówczas jak określił weterynarz-roczny piesek. Był środek zimy i ...po miesiącu od przygarnięcia się u nas oszczeniła!:) Szok:) Dzisiaj piesek jest odkarmiony, wesoły, bardzo wdzięczny i niesamowicie uczuciowy:)))Uwielbia sie przytulać, bawić, zaczepiac mnie;) biegac za patykami,jabłkami i włazic mi do łóżka, choc wie, że jej nie wolno (strasznie linieje cały rok,ma długą, czarną sierść). Najukochańszy psiak na świecie.A,nie dodałam jeszcze, że wszystkie szczeniaki(było ich 5) poszły w dobre ręce) :-)
Trzymam kciuki za Lili, oby było dobrze!

Posted

Mam pytanie...czy mogę podać na moim blogu linka do tego forum oraz zdjęcia Lili? Ponieważ w ten sposób może więcej osób dotrze do akcji i się dorzuci jakiś grosik na leczenie?Proszę o odpowiedź...

Posted

[quote name='Energy']Ale na pewno jeszcze jest obrzęk, więc jest nadzieja...
Zdrowiej malutka:p[/QUOTE]
Ja tą nadzieją żyję! Dziwne, że losy tego psa tak silnie na mnie wpłynęły! Cały czas o tym myślę...i mam nadzieję, że będzie dobrze.
Mogę wstawić zdjęcia z tego forum oraz linka na mój blog?Ponawiam pytanie...

Posted

[quote name='Elisa Day']Ja tą nadzieją żyję! Dziwne, że losy tego psa tak silnie na mnie wpłynęły! Cały czas o tym myślę...i mam nadzieję, że będzie dobrze.
Mogę wstawić zdjęcia z tego forum oraz linka na mój blog?Ponawiam pytanie...[/QUOTE]
Myśle,ze możesz. W ten sposób więcej osób się o Lili dowie.
Ja np. wrzuciłam jej zdjecie na naszą-klase i dałam opis ten ze strony tvs,oczywiście napisałam,zę źródłem tego tekstu jest tvs.pl

Posted

[quote name='dogomanka_']Myśle,ze możesz. W ten sposób więcej osób się o Lili dowie.
Ja np. wrzuciłam jej zdjecie na naszą-klase i dałam opis ten ze strony tvs,oczywiście napisałam,zę źródłem tego tekstu jest tvs.pl[/QUOTE]
No to świetnie!Zaraz to zrobię!:)

Posted

Jak o takim czymś słyszę/czytam, to mam ochotę rozbić mordę sprawcy. Ale poszłoby się siedzieć jak za człowieka a nie jak za g*wno.
Spróbuję zmobilizować nieco funduszu na małą.

Posted

nie można mu odpuścić. Mamy w końcu pięknie sformułowane prawo dotyczące traktowania zwierząt. Tylko dlaczego nikt go nie egzekwuje?