Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne , to dobry pomysł . Najważniejsze jednak by ludzie zechcieli zeznawać. Chcę iść do księdza w Kostuchnie. Niech poprosi tych ludzi o odwagę. Może to głupie ale czasem dla starszej kobiety ksiądz więcej znaczy niżwłasne sumienie...

Posted

PETYCJA TO DOBRY POMYSŁ. KTO NAPISZE DOBRĄ PETYCJĘ, ABY NIE DOPUŚCIC DO NASTĘPNEGO WYROKU MIESIĄC W ZAWIESZENIU. PODPISZĄ TŁUMY BO KAŻDY MA DOŚĆ BESTIALSTWA.:angryy::angryy::angryy: UPRZEDŻMY FAKTY.

Posted

Niestety nie czytałam całego postu, ale wystarczy jedna strona, by wszystko zrozumieć.
Liluś, trzymam kciuki za ciebie! Trzymaj się ciepło mała :*
Jak mogę jej pomóc? Adopcja też wchodzi w grę, a przynajmniej tymczasowa, żeby się małej polepszyło w domu pełnym miłości. No chyba, że już ktoś ją wziął.

Posted

Serdeczne dzięki :Rose: dla Jana Grzegorczyka, Kuby123 i Małżonka Amikat.
Dla Amikat serdeczne dzięki :Rose: za całokształt.

Diagnostyka wykonana, teraz leczenie, spokój i czekanie na poprawę zdrowia Kruszyny:iloveyou:

Sadysto, który skrzywdziłeś Kruszynę: obyś sczezł, jak najszybciej, ty hebanowy morwielu :stormy-sad:

Posted

Szkoda że psinka znalazła juz nowy dom bo bardzo chciałabym zostać jej nową właścicielką. Ale napewno u swojej nowej pani tez zazna wiele miłości ;) 3maj się Liluś. Jakbym spotkała tego co zrobił tej psince taką krzywde to bym go chyba zabiła. Mam nadzieje że jednak sąsiedzi tego typa bedą zeznawać albo chociaż kilka z nich się na to zdecyduje. Myśle że przydałoby się jeszcze bardziej nagłośnić sprawe. Wtedy może sąsiedzi przestaliby się bać i więcej ludzi dowiedziałoby się o Lili a napewno spora część z nich wpłaciłaby pieniązki na jej leczenie. Zgłoście to może do TVN do programu Uwaga!. Oni zajmują się takimi sprawami no i dużo osób ogląda ten program. Napewno duzo wiecej ludzi oglada TVN i Uwage niż to TVS. W ogóle to pierwszy raz w życiu słysze o takim kanale (moi znajomi też). Mam w domu i satelite i kablówke a nie mam tego kanału. Nawet nie znam osoby co by miała TVS. A TVN mają wszyscy więc ja bym na waszym miejscu ten kanał poinformowała o Lili. Jak juz pisałam najlepiej program Uwaga. Program tego typu jest jeszcze na Polsacie i Polsat 2 a nazywa się Interwencja.

Posted

Napiszę do Uwagi i Interwencji - spróbuję.

Dla Lili nowe miejsce pobytu bedzie TYMCZASEM - nie mozemy do zakończenia procesu oddać psa na stałe. Oczywiscie - ten dt chce ja zatrzymać ia to dla psa bedzie najlepsze jak sądzę.

Posted

Witam! Jestem nowa na forum, trafiłam tu czytając o Lili artykuł na stronie gazety i później komentarze. Jestem wstrząśnięta i oburzona jak wszyscy tu,jak człowiek mógł tak skatować zwierzaka.... :(
Wpłaciłam już datek, ale bardziej chciałabym się dowiedzieć co z tym pieskiem obecnie się dzieje, w jakim jest stanie, czy robi postepy w leczeniu, reaguje jakoś na swoich opiekunów... czy ktoś mógłby to napisać? No i co z tym bydlakiem, który mu to zrobił?!Z tego wszystkiego dzisiaj śnił mi się ten piesek...

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']Kochane cioteńki,

KTO NAPISZE PETYCJĘ.!!?? TRZEBA TO ZROBIĆ BO DRAŃ DOSTANIE 1 MIESIĄC W ZAWIASACH!!!!! TO WSZYSTKO JEST CHORE!!!!SPRAWĘ SMALCOWNICZKI UMORZONO:angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]

Umorzono? To jest niewiarygodne! Jestem oburzona!:angryy::angryy::angryy:

Posted

A co WY się kochani dziwicie...
2 lata temu z okna 3 piętra , prosto pod nogi radnego katowickiego wypadł pies. Staruszek - 12 letni. Połamał sie . rok u mnie w domu siedział, toczyło się postępowanie... i co? UMORZONE!!!!! Brak świadków!!!

Posted

[quote name='vivien69']Szkoda że psinka znalazła juz nowy dom bo bardzo chciałabym zostać jej nową właścicielką. Ale napewno u swojej nowej pani tez zazna wiele miłości ;) 3maj się Liluś. Jakbym spotkała tego co zrobił tej psince taką krzywde to bym go chyba zabiła. Mam nadzieje że jednak sąsiedzi tego typa bedą zeznawać albo chociaż kilka z nich się na to zdecyduje. Myśle że przydałoby się jeszcze bardziej nagłośnić sprawe. Wtedy może sąsiedzi przestaliby się bać i więcej ludzi dowiedziałoby się o Lili a napewno spora część z nich wpłaciłaby pieniązki na jej leczenie. Zgłoście to może do TVN do programu Uwaga!. Oni zajmują się takimi sprawami no i dużo osób ogląda ten program. Napewno duzo wiecej ludzi oglada TVN i Uwage niż to TVS. W ogóle to pierwszy raz w życiu słysze o takim kanale (moi znajomi też). Mam w domu i satelite i kablówke a nie mam tego kanału. Nawet nie znam osoby co by miała TVS. A TVN mają wszyscy więc ja bym na waszym miejscu ten kanał poinformowała o Lili. Jak juz pisałam najlepiej program Uwaga. Program tego typu jest jeszcze na Polsacie i Polsat 2 a nazywa się Interwencja.

Vivien na dogo jest wiele pieskow, ktore szukaja nowych domkow;)
zobacz np to
http://www.dogomania.pl/forum/f28/alarm-szczeniaki-znalezione-w-gminie-chynow-jeszcze-3-szczeniaki-szukaja-dt-172031/

Posted

[quote name='amikat']A co WY się kochani dziwicie...
2 lata temu z okna 3 piętra , prosto pod nogi radnego katowickiego wypadł pies. Staruszek - 12 letni. Połamał sie . rok u mnie w domu siedział, toczyło się postępowanie... i co? UMORZONE!!!!! Brak świadków!!![/QUOTE]
Jak to "wypadł"???:-o
PS może ktoś napisać coś co się dzieje obecnie z Lili? Ktoś ma takie informacje bieżące?

Posted

CIOTEŃKI,

WŁAŚNIE ROZMAWIAŁAM Z PRODUCENTKĄ REPORTAŻY TVN 24 , ZNANĄ WAM DOBRZE ZE ŚWIETNEJ PRACY. JEST ZAINTERESOWANA TEMATEM I BĘDZIE PRZEGLĄDAĆ STRONĘ LILEŃKI ORAZ TO CO JUŻ ZOSTAŁO OPUBLIKOWANE. MAM WIELKĄ NADZIEJĘ ŻE POMOŻE NAM NAGŁOŚNIĆ TĘ SPRAWĘ BO WARTO. CZAS POŁOŻYC KRES UMARZANIU SPRAW RÓŻNYCH PSYCHOPATÓW STANOWIĄCYCH ZAGROŻENIE NIE TYLKO DLA ZWIERZĄT.
TO NIE JEST TYLKO PIES, TO JEST PSYCHOPATA NIEBEZPIECZNY DLA OTOCZENIA. DOŚĆ TWIERDZEŃ SĄDÓW O MAŁEJ SZKODLIWOŚCI SPOŁECZNEJ TAKICH ZDARZEŃ. DUŻĄ SZKODLIWOŚCIĄ SPOŁECZNĄ WYYKAZUJĄ SIĘ SĄDY LEKCEWAŻĄCE TAKIE PRZYPADKI I DLATEDO ŻYJEMY W CHORYM KRAJU.JA OSOBIŚCIE MAM DOŚC NARAŻANIA MOJEJ WRAZLIWOŚCI NA SZWANK I ZMUSZANIA MNIE DO BYCIA SWIADKIEM OKRUCIEŃSTW I NARAŻANIA NA ATAKI PSYCHOPATÓW NA ULICY. PŁACIMY PODATKI I UTRZYMUJEMY SĄDY. MAMY PRAWO ŻYĆ BEZPIECZNIE.:angryy::angryy::angryy::mad::mad:AMIKAT, PROSZĘ O NAMIAR NA SZYBKI KONTAKT TELEFONICZNY NA PW

Posted

[quote name='Elisa Day']Jak to "wypadł"???:-o
PS może ktoś napisać coś co się dzieje obecnie z Lili? Ktoś ma takie informacje bieżące?[/QUOTE]

Lili była w klinice w Brnie
relacja na str.31

Posted

[quote name='amikat']W sobotę do schroniska w Katowicach policja przywiozła suczynkę a raczej coś co wyglądało jak łach czarnego futerka. Tylko nieprzytomne z bólu oczy świadczyły o tym ze żyje i cierpi. Zawieźli ją do kliniki. Lekarze zapytali czy pomożemy... Cóż mogliśmy odpowiedzieć innego jak - OCZYWIŚCIE ZE TAK!

Nazwałam ja LILI.
Ma nowe imię - będzie miała nowe życie. Oby tylko wyszła cało z tej tragedii...

Okazało się ze policje wezwała kobieta która nie mogła patrzeć jak człowiek na ulicy okłada głowę psa kamieniem. Tłukł na oślep po głowie i szyi.... Co mu zrobiła ta suczka? Suczka która ma około 5 miesięcy i jest malutka kudłatą kruszynką?
Walił kamieniem na oślep . Mała nie mogła uciec bo razy padały co chwilę przyciskając jej główkę do chodnikowej płyty......
Policja odebrała tej kanalii psa i tyle.

Suczka była we wstrząsie. Nie rusza się ale ma czucie w łapkach.
WODZI TYLKO OCZAMI W KTÓRYCH JEST TYLE SAMO BÓLU CO PYTANIA - DLACZEGO?????

Kości są całe - CÓD! Ma obrzęk mózgu lub rdzenia - tylko że stwierdzić możemy to wykonując TK i rezonans.

SZUKAMY dla niej tymczasu lub domu stałego kiedy tylko to będzie możliwe.

Ze względów diagnostycznych ale także dlatego ze tego gnoja - PANA - należy przyszpilić i doprowadzić do skazania poprzez SILNE dowody (zeznania świadka mamy) chcemy pojechać z nią do Brna do dr Szrenka na TK i Rezonans.
Koszt to około 600 EURO.(około 1800 - 2000zł.). Otrzymamy dokumentacje, wiarygodna -pewną diagnozę i zalecenia

Wpłaty można kierować na konto fundacji z dopiskiem "darowizna na rzecz fundacji SOS - dla Lili"

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21

numer konta 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Prosimy o pomoc w sfinansowaniu tego przedsięwzięcia. Bez tego badania tak naprawdę nie będziemy wiedzieli jak jej pomóc. ....

Lili i my w jej imieniu dziękujemy WSZYSTKIM za każdy grosz. Wpisuję imię i 3 litery nazwiska.

ROZLICZNIE:
ARS. SCRIPT 200
Malawaszka 20
Ł.Zap. 30
S.Staw. 25
M.Fryd. 20
M.K.Now. 50
A.Art. 40
N.A.Dej 15
M.Zag 20
A.Gał. 80
A.Sk 10
K.Śl.Ł 100
K.Las 3,65
B A Dzian 10
M.K.Now. 70
M.A.Mad 25
A.J.Waw 40
M.Żab. 50
Łącznie: 808 zł.

z 02.11
K.Kam.Rzep 20
Jasza z Mamą. 15
M.KOw. 30
M.POdg. 50
T.Szmy. 50
BICO 50
L.A.Bart. 20
B.Gruc. 40
J.Chro. 50
A.M.Wolt. 30
L.Grzesiak. 50
A.Kąck. 50
R.Ciniee. 50
M. Ostrzeż. 18
A.M.Braumb. 50
P.Past. 5
A.Chor. 5
M.Hereź 100
A.Spaul.-Til. 50
A.Bienia. 100
D.Hałas. 50
S.D.Kump. 100
M.P.Gol. 100
E.Bil. 50
A.H. Kunic.Goldfin. 30
M.Słow. 10
K.Radz. 50
P.Jurg. 50
B,Szym. 70
A.M.Lipcz. 100
KUMOK 10
A.Gadz. 20
M.A.WOl. 50
M.Szr. 50
T.Hołu. 100
A. Now. Świętochłowice tytuł: Taks dla psiaków. 100 zł. (to też dla LILI)
Łącznie 02.11.2009 - 1 773,00 zł.

Łącznie na 02.11.2009 r. mamy zł. 2581 zł

Wydaliśmy 450 EURO 02.11.2009r. na badanie i leki w Brnie!

Pozostaje do opłacenia rachunek u dr. Czogały i koszt szpitala.

Myślę ze wystarczy na rehabilitację dziewczynki!!! HURA!!!!!!!!!!!!
Dziękujemy i nadal apelujemy o wsparcie.

Jej stan się nie zmienia. Stan jednak się stabilizuje. Oddycha samodzielnie, tylko co dalej?

Witam! Jestem nowa na forum, trafiłam tu czytając o Lili w gazecie .
Wpłaciłam już datek, ale chcialabym dowiedzieć się co dalej z pieseczkiem ,czy są postepy w leczeniu, czy ma juz nowych właścicieli - dobrych właścicieli.
A ,,człowiek" który tak skatował pieska powinien dostać wysoka kare.

Posted

Witam! Jestem nowa na forum, trafiłam tu czytając o Lili w gazecie .
Wpłaciłam już datek, ale chcialabym dowiedzieć się co dalej z pieseczkiem ,czy są postepy w leczeniu, czy ma juz nowych właścicieli - dobrych właścicieli.
A ,,człowiek" który tak skatował pieska powinien dostać wysoka kare.

Posted

[quote name='ela40']Witam! Jestem nowa na forum, trafiłam tu czytając o Lili w gazecie .
A ,,człowiek" który tak skatował pieska powinien dostać wysoka kare.[/QUOTE]

Witaj Elu, mamy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej i nie tylko Lili będzie mogła liczyć na pomoc, ale w przyszłości i inne psiaczki, których tutsaj nie bakuje...

Narazie zostala postawiona dianoza, wiecej informacji z kliniki w Brnie na stronie 32. Czy są postepy - mała wstaje na własnych łapkach, to postep - na inne czekamy...
Sunia nie może iśc do normalnego domku, póki jest 'dowodem w postepowaniu'. Ale juz czekają na nią ludzie którzy chcą jej dac całą swoja miłośc do konca jej życia...