Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak cudownie spotkać Anioła na swojej drodze...a gdy jest Ich jeszcze więcej...świat wydaje się lepszy i piękniejszy....nie tylko dla psiaków, ale dla ludzi przede wszystkim.
P.S. Czy Ihabe zajmie się bazarkiem dla Bianki???

Posted

Wpłaciłam dzisiaj, z opóźnieniem :oops: 47.50 PLN dla Bianki.
Miało być 50 PLN ale jak juz byłam na poczcie to się okazało, że zapomniałam o opłacie i już zostało z tych pięćdziesięciu uszczknięte...:oops:

Posted

ihabe dostałam drugi przelew na 110 zł, dziękuję
Niestety dziś byłam z Bianką w lecznicy na Giszowcu, ponieważ zaniepokoił mnie i panią rehabilitantke jej brzuszek? Zrobili jej usg jamy brzusznej, morfologie, bad biochemiczne tj kreatynine, mocznik, wątrobowe. Pęcherz jest bezwładny stąd powiekszony brzuszek, nestety są złe wyniki leukocytozy tj białe krwinki. Prawdopodobnie musi mieć włączony antybiotyk. Wyniki z biochemii będą dziś po poł.
Wzięłam fakturę za w/w badania na sumę 136 zł.

Posted

:razz::razz::razz::razz:kurcze...no ale przy takim niedowladzie możemy sie spodziewac roznych niespodzianek- na szczescie szybko uchwycona- weic chyba dobrze rokuje wyzdrowienie....:roll:

Posted

psiama 100 zł
Ewa J
15 zł

i z allegro!!

Grażka2004 5 zł
Nobel444 10 zzł
Adrianna W 17,50
Legsik 10 zł
niebieskie oko 10 zł
calvin333 10 zł
Paweł W 30 zł
Justynakusior 5zł
Tamaryszek 15 zł
Migotkaaa 10 zł
Marta22bs 10 zł
Madzioźnik 30 zł
Joanna 1193 15 zł
EstersonKomsari 5 zł
Kubicz 10 zł
Malgeb 10 zł
fizoboy 30 zł
Mayklson 20 zł
mariastrzelczyk 10 zł
Andziam25 10 zł
Aksel86 10 zł
bioag 10 zł
dziambek1 5 zł
barbara250 5 zł

za same allegro doszlo 302 zł i 50 gr plus 115 zł to jest 417,50

dzinga 10 zł
ggaffari 20 zł
Ewelina S- 30 zł
Mil Ave 20 zł
Dark 30 zł
grzenka 5 zł
roma2004 30 zł
svidiablo 10 zł
piwosh 81 10 zł
yennifer 070 20 zł
Aryska07 10 zł
charty2 20 zł
joanna j 6 zł

razem 417+221= 638 zł

wpłaty na dzis

CAJUS JB-- 60 zł

allegro

lumpy 20 zł
karocia986 5 zł
gunia4 20 zł
Jolanta08 50 zł
JAREK_NELKA 5 zł
iwa2421 10 zł
HELMUT1_2007 10 zł
SASETKAA 30 zł

to jest 150

razem 638+ 60 + 150= 848

Posted

Byłam u swojego lekarza , mój stan zdrowia po operacji nie pozwala mi na chwilę obecną wrócić do pracy :shake:
Tak więc jeżeli chodzi o DT dla Bianki , dopóki będę na L4 to będę się Bianką zajmować, może być u mnie na tymczasie i nadal będę z nią jeździć na rehabilitacje i chodzić na zastrzyki.

Mam już wyniki Bianki , niestety bardzo złe- ma chorą wątrobę dodatkowo. Konsultowałam się z lek wet na Giszowcu , trzeba będzie prawdopodobnie także włączyć antybiotyk. Parametry nerkowe:kreatynina i mocznik wyszły dobre wyniki.

Brysio rozpiszę wydatki i wpływy od ihabe i dam Ci znać...

Jeżeli pójdę do pracy to na Panią Teresę możemy liczyć napewno.

Posted

[quote name='_Mona']Byłam u swojego lekarza , mój stan zdrowia po operacji nie pozwala mi na chwilę obecną wrócić do pracy :shake:
Tak więc jeżeli chodzi o DT dla Bianki , dopóki będę na L4 to będę się Bianką zajmować, może być u mnie na tymczasie i nadal będę z nią jeździć na rehabilitacje i chodzic na zastrzyki.

Mam już wyniki Bianki , niestety bardzo złe- ma chorą wątrobę dodatkowo, konsultowałam się z lek wet na Giszowcu , trzeba będzie prawdopodobnie także włączyć antybiotyk

Jeżeli pójde do pracy to na Pania Teresę mozemy liczyc napewno.

_Mona, super, że Bianka może zostać u Ciebie :lol::multi: choć z drugiej strony lepiej by było żebyś była już zdrowa :calus: kurcze, chora wątroba :/ podwyższone próby wątrobowe? co ma przepisane? essentiale forte?

Posted

__Lara
narazie nie ma nic przepisane z leków wątrobowych, ponieważ bierze te leki na unerwienie. Jutro ide do lek wet i będe w tej sprawie rozmawiała.
Na szczęście parametry nerkowe: kreatynina i mocznik wyszły dobre:lol:

Posted

Mona kochana:loveu::loveu: może ja Ci przeslę np jakąs większą częsc i będziesz sobie spokojnie dysponowała tymi pieniązkami co?

np 150 zł za kolejny tydzień rehab + to co jest na minusie + jakies załużmy 200 zł na biżące wydatki co?

Posted

Brysio
ogromnie Ci dziękuję, wszystko dziś podliczę i podam Ci konto na PW to mi przyślesz, rozpisze wszytkie wydatki na Bianke, które prowadze i te przelewy które otrzymałam od ihabe.
Wszystkie wydatki i wpływy będą na wątku do wglądu.
Marwi mnie stan zdrowia Bianki? :-( jutro jeszcze dam mocz do badania....jesteśmy jutro u weta na zastrzykach to coś więcej się dowiem...? Napewno konieczna będzie wizyta u ortopedy w sprawie podawania jednego z zastrzyków tj depedinu- jest to steryd, działa p/zapalnie na sprawy neurologiczne.

Posted

Kurcze:( biedaczka, oby się jeszcze bardziej nie pochorowała:(

a może te wszystkie leki są za cięzkie na jej watrobe i dlatego? nie znam sie na tym, tak tylko piszę:-(

Posted

Brysio
sądze,że depedin trzeba będzie wyłączyć już Biance, lek wet z Giszowca mówiła,że ten steryd może poczynił takie zmiany zapalne na wątrobie?
Jutro idę z Bianką do weta to się dowiem coś więcej?

Posted

witajcie,

jeśli są zmiany jakieś w watrobie wywołane lekami, to trzeba jej podawać w jedzeniu codziennie niewiele daktyli utartych czy zmiksowanych, albo wygodniej syrop daktylowy ze sklepu ze zdrowa żywnością.. Daktyle mają rewelacyjny wpływ na regenerację uszkodzonej wątroby. Ja dlatego żyję że nauczyli mnie tego na Bliskim Wschodzie. To pilne.

Posted

Brysio napisał(a):
Kurcze:( biedaczka, oby się jeszcze bardziej nie pochorowała:(

a może te wszystkie leki są za cięzkie na jej watrobe i dlatego? nie znam sie na tym, tak tylko piszę:-(

Zgadza się, sterydy bardzo źle działają na wątrobę, ta się niszczy i trzeba ją leczyć, sterydy też podawać i tak kółko się zamyka :(