Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 597
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PiterW - czy wy przypadkiem nie mieliscie wcześniej sznaucera olbrzyma???? jestem z Kielc i jeśli to Wy to znam Was z widzenia (i pamiętam jak zobaczyłam tego malucha i spytałam co z duzym, to okazało się, ze on odszedł) - czy to Wy?????? Moze Kielce małe nie są, ale ja znam baaaaardzo duzo właścicieli psów - jak nie osobiscie to z widzenia - to takie dogozboczenie;)

Posted

No to ja Was znam - przynajmniej z widzenia - z poprzednim sznaucerem chodziliscie na Politechnikę na spacery (mieszkam na Sadach), a mieszkacie lub często przebywacie w okolicy Żródłowej - tam z kolei pracuję:lol:

Posted

Kurde, jaki ten swiat maaaały :lol: A jak mielibyscie problem z olbrzymem - to posłuchaj rady eruane - ona szkoliła psy;) Co do dziwnych zachowań to on się aklimatyzuje - to musi troszkę potrwać. A jakby jednak przejawiał jakąś chęć dominacji - to naprawdę polecam kastrację - mój onek z e zdjęcia jest wykastrowany i naprawdę - nic mu się nie dzieje:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A jakbyscie szli na spacer koło Żródłowej 17a - dajcie znać - zobaczę sobie tego oooolbrzyma;)

Posted

Dzięki Andzia69 za miłe słowa,

No fakt, jesteśmy miłośnikami i ofiarami jednocześnie tej miłości, bo kolejne psiaki na głowe nam wlazły. Dobrze, że przyszło opamiętanie w porę. Dori to bardzo mądry pies, jak zgodnie stwierdzamy, żaden poprzedni nie dał się nauczyć przychodzenia na swoje posłanie a tu, drugi dzień i komenda "miejsce" działa jak czarodziejskie zaklęcie! :roll:(Dzięki raz jeszcze Milady!).
Bardzo chętnie się spotkamy, jak tylko zawitamy w tamte rejony to damy znać. Póki co, Dori to nasza tajemnica :), poza moim młodszym bratem nikt z rodziny o nim nic nie wie. Ale chcemy jak najwięcej z nim popracować, nim pokażemy go światu znajomych (w pracy u mnie tez nic nie wiedzą, że mamy juz 2 psy :crazyeye:, może coś podejrzewają, bo mało się odzywam... myślami jestem cały czas w domu). Tak więc do zobaczenia na KSM-ie. Kto by pomyślał że świat jest aż tak mały?:multi:. Gwarantuję, że będziesz pod wrażeniem, jak zobaczysz Doriego (wg. nas to sznaucerek z domieszką labradora, kawał kochanego psiura:cool3:).

Posted

u mnie w firmie to już się zakładają, kiedy znowu jakąś bidę przyprowadzę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: oj, było tego u mnie ostatnio, było;) a teraz czaje się na kolejną - tym razem ze schrona,ale jeszcze czekam - moze ktos się nad nią ulituje....
Moja siostra to puka się w czoło i nazwała mnie matką teresą od psów:lol:

Posted

No proszę jak miło! Jakie fajne grono Kielczan nam tu się zebrało!
Oj Dorianek, miałeś szczęście psiaku!Nie dość że tacy fajni Państwo ci się trafili, to jeszcze kielecke Dogomaniaczki będą Cię mogły podziwiać osobiście!;) :klacz:

Posted

Andzia69,

to naprawde az nieprawdopodobne, bo jesli chodzi o 17a, to ja pol zycia mieszkalam dokladnie nad Twoja praca :p. Czyz Kielce nie sa malutkie...:evil_lol:
Wiec spotkamy sie tam z Doriankiem, jak bedzie ladniejsza pogoda :multi:

Kate

Posted

No popatrzcie ile się Scyzoryków spotkało... kto by pomyślał :)

Wracając do psów, to nie jest źle :)

Już druga noc przespana! Dorianek chyba się zaczyna przyzwyczajać do panujących u nas zasad, choć udało mu się również czmychnąć przez otwarte drzwi :diabloti: (jak wchodził do nas znajomy) ale potulnie wrócił na posłanie, strofowany przez panią:razz:.
Wspólne spacery to szaleństwo Muffinka :evil_lol: no i ciągłe zaczepianie Doriego (widać zaakceptował kolegę..)
Dori czasami pozwala sobie na okazywanie radości z wybiegu i.... możecie sobie wyobrazić jak to wygląda, taki spory, brykający, kawałek psa :multi:.
Dzięki Eruane za maile. Jutro umówione spotkanie ze specjalistą od psów, zobaczymy co powie. Mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej mają się sprawy psie.
Pewnie Ciekawi jesteście jak wygląda nasz podopieczny? Zdjęcia, nie najlepszej jakości ale postaram się zamieścić, tylko jakoś spacerowych nie mamy, bo ciągle zapominamy zabrać podręczny sprzęt foto... ale może już jutro coś cykniemy.

Posted

PiterW napisał(a):
Miec takie dobre serce dla psow, to nic zlego!!! To tylko nalezy podziwiac i nasladowac :multi:

Kate

Tak to prawda, tyle, ze nie każdy to rozumie, a już na pewno nie moi sąsiedzi:angryy:
A gdyby chociaż 3/4 społeczeństwa tak się przejmowało losem bezdomnych zwierzaków jak my tu, na dogo,to by ich po prostu nie było!

Posted

[quote name='andzia69']Tak to prawda, tyle, ze nie każdy to rozumie, a już na pewno nie moi sąsiedzi:angryy:
A gdyby chociaż 3/4 społeczeństwa tak się przejmowało losem bezdomnych zwierzaków jak my tu, na dogo,to by ich po prostu nie było!
Andzia69 - robisz kawał dobrej roboty, nie masz więc powodu do przejmowania się komentarzami.
Tak się cieszę z odmiany losu Doriego:multi: i czekam na obiecane przez Pitera fotki

Posted

Dori przestal wyc po nocach :lol: HURRRA!!!!
Tylko podczas wychodzenia kogos z domu probuje czmychnac z domku na dwor.....
Wczoraj odbylo sie pierwsze spotkanie z Panem Treserem :multi:, zobaczymy, czego uda nam sie Dorianka nauczyc.....

A jak Dorianek kotow nie lubi..... :diabloti:

Posted

[quote name='PiterW']Dori przestal wyc po nocach :lol: HURRRA!!!!
Tylko podczas wychodzenia kogos z domu probuje czmychnac z domku na dwor.....
Wczoraj odbylo sie pierwsze spotkanie z Panem Treserem :multi:, zobaczymy, czego uda nam sie Dorianka nauczyc.....

A jak Dorianek kotow nie lubi..... :diabloti:
świetne wieści :multi: :multi: :multi:

AsiaK - jako założycielka Doriankowego topiku - napisz do Moda - Dori powinien już być w dziale "Już w nowym domu"

Widzieliście fotkę Samby w nowym domku???? :loveu:

Posted

Superaśne wieści :multi: :multi: :multi:
Tak bardzo się bałam o jego zachowanie i tak bardzo trzymałam kciuki zeby się udało .
Jesteście wielcy :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
Tak się cieszę,że sie nie poddaliście:Cool!:

Posted

PiterW napisał(a):
Dori przestal wyc po nocach :lol: HURRRA!!!!

:klacz: