Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iv']
Dziewczyny, dorzuce kilka zlotyc na Dorianka.Podajcie namiar. Zal mi psiaka:-(
Mysle,ze powinien on znalesc dom, gdziej jest juz jeden pies, moze wtedy nie przeskakiwalby plotow? A co do ceny szczepienia, to strasznie drogo.
Ja za caly zestaw , na wszelkie mozliwe choroby place ok 60 zl, w jednej z lepszych lecznic. Dla tej kobiety liczy sie tylko zysk, nic wiecej!!!

Iv - każdy grosz się liczy :lol:
[quote name='AśkaK']aga1215, DZIĘKI SERDECZNE!!! :Rose: :p Dobrze kochana że nie widziałaś ile sobie na początku zażyczyła!
A do jedzenia nie dołożyła ani grosza, Milady zadbała o karmę dla Doriana. Teraz coś też trzeba mu będzie zawieźć, karmę będę miała ale samochodziku brak:oops: :ices_bla:
Asiu - podaj namiary, gdzie przysłać -
wyślę dopiero w poniedziałek po południu
Mnie szczepienie na wściekliznę z przyjazdem weta do domu kosztuje 15zł!!!

• Replies 597
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aga1215']Iv - każdy grosz się liczy :lol:

Asiu - podaj namiary, gdzie przysłać -
wyślę dopiero w poniedziałek po południu
Mnie szczepienie na wściekliznę z przyjazdem weta do domu kosztuje 15zł!!!
Asiu - napisz gdzie posłać

Posted

Przepraszam za tą ciszę:oops: :p , mam tu chwilowe urwanie głowy.;)
aga1215, piszę Ci pw kochana!
Każdy grosik się przyda.:oops: Ale też myślę że damy radę!

Tylko niech ten nowy domek się niedługo znajdzie!!!:modla:

A właścicielka ma znowu "poważny problem", bo skończyła się puszkowa karma i musi Dorianowi dawać suche, po którym ma podobno biegunkę. :roll: (A myslałam że to zwykle jest na odwrót.:diabloti: )
Jakoś nie wpadła na to, że może kupić pare puszek, a potem dopisać je do rachunku. Ale chcieć a móc to dwie różne rzeczy.:angryy:
Tak więc mam wielką prośbę do ludków z autami - może ktoś mieszka w Konstancinie i jeździ też do W-wy lub na odwrót, kupię karmę ale nie mam jak jej zawieźć.:oops: Lub mogę przekazać fundusze na zakupy.
Jutro poproszę kobietę o kupienie puszek, ale pewnie policzy sobie słono za tą usługę.:roll:

Posted

[quote name='AśkaK']Przepraszam za tą ciszę:oops: :p , mam tu chwilowe urwanie głowy.;)
aga1215, piszę Ci pw kochana!
Każdy grosik się przyda.:oops: Ale też myślę że damy radę!

Tylko niech ten nowy domek się niedługo znajdzie!!!:modla:

A właścicielka ma znowu "poważny problem", bo skończyła się puszkowa karma i musi Dorianowi dawać suche, po którym ma podobno biegunkę. :roll: (A myslałam że to zwykle jest na odwrót.:diabloti: )
Jakoś nie wpadła na to, że może kupić pare puszek, a potem dopisać je do rachunku. Ale chcieć a móc to dwie różne rzeczy.:angryy:
Tak więc mam wielką prośbę do ludków z autami - może ktoś mieszka w Konstancinie i jeździ też do W-wy lub na odwrót, kupię karmę ale nie mam jak jej zawieźć.:oops: Lub mogę przekazać fundusze na zakupy.
Jutro poproszę kobietę o kupienie puszek, ale pewnie policzy sobie słono za tą usługę.:roll:

Asiu - masz pw
O transporcie napisz może w wątku transportowym w przyklejonych

Posted

Asia - daj znać Murce, że temat jest do przeniesienia z powrotem - skopiuj jego link i prześlij jej przez PW - bo Dorianek musi przecież intensywnie domku szukać!

Posted

Asiu - napisz, czy pieniądze doszły...
Jak Mod przeniesie topik to dodaj proszę do topiku ikonkę wiadomości - łatwiej potem temat odszukać ...

Ciekawe, czy może Pańcio z Wejherowa znajdzie Dorianowi domek...

Posted

Aga1215, dziękuję serdecznie, pieniążki doszły!!!
W sumie jest teraz 318 zł na Doriana, a wydatki były takie (to zwłaszcza dla wiadomości Sławka;) :p ) 300 zł za 14 dni hotelu po 20 zł doba, 55zł szczepienie przeciw wściekliźnie i odrobaczenie, 84 zł szczepienie na choroby zakaźne (bardzo drogo policzyli!:angryy: ), 43 zł kaganiec = 118 zł
DZIĘKUJĘ BARDZO pani z Bielska i Aga1215 za przekazanie na Dorianka po 100zł. 118 + 200 = 318.:p

Dziękuję Marko za radę!;) (sama troszkę nie wiedziałam co i jak Murce napisać:oops: ). Już do niej piszę. Dorianek jest w pełni gotowy do adopcji więc intensywne szukanie domu jak najbardziej wskazane!:p

Aga1215, a co to jest ta ikonka wiadomości..?:oops: :p

Posted

[quote name='AśkaK']Aga1215, dziękuję serdecznie, pieniążki doszły!!!
W sumie jest teraz 318 zł na Doriana, a wydatki były takie (to zwłaszcza dla wiadomości Sławka;) :p ) 300 zł za 14 dni hotelu po 20 zł doba, 55zł szczepienie przeciw wściekliźnie i odrobaczenie, 84 zł szczepienie na choroby zakaźne (bardzo drogo policzyli!:angryy: ), 43 zł kaganiec = 118 zł
DZIĘKUJĘ BARDZO pani z Bielska i Aga1215 za przekazanie na Dorianka po 100zł. 118 + 200 = 318.:p

Dziękuję Marko za radę!;) (sama troszkę nie wiedziałam co i jak Murce napisać:oops: ). Już do niej piszę. Dorianek jest w pełni gotowy do adopcji więc intensywne szukanie domu jak najbardziej wskazane!:p

Aga1215, a co to jest ta ikonka wiadomości..?:oops: :p

Masz te ikony pod oknem w którym piszesz tekst. Oto one:

Ikony wiadomości
Możesz dodać ikonkę do wiadomości z poniższej listy:
Brak ikony
zaznaczasz kółeczko koło ikonki a potem ona pokazuje się obok tytułu topiku na liście tematów - zwraca uwagę i łatwiej znaleźć temat.

Patrzyłam na ceny w hotelu Lavinii - (topik w przyklejonych na pwp) - i doba jest taka sama, tyle, że z wyżywieniem.
Załatwiłaś już transport karmy do hoteliku? Może w wątku transportowym ktoś taki się znajdzie???

Posted

aga1215, dzięki śliczne że tak pięknie Dorianka reklamujesz w swoim podpisie!:calus: :loveu:
Napisałam do Murki, zrobiłam ikonkę(mam nadzieję że dobrze:roll: ), MURKO PRZENIEŚ TOPIK!!!Plis!!! Dorianek czeka już tyle dni...

Posted

"Jestem od paru dni w kontakcie z przesympatycznym małżeństwem z Kielc, które bardzo bardzo chciałoby przygarnąć sznaucera olbrzyma(może być to również mix-byleby był duży i w miarę sznaucerowaty;-)-mieli kiedyś właśnie olbrzyma)-ma to być psiak ze schronu...chcą poprostu pomóc jakiejś biduli:p

Jednak są pewne warunki..Mają już w domku sznaucera średniego, który jest baaaaaaardzo (słyszałam przez telefon:evil_lol:) żywiołowy!!! W związku z tym pies(lub wysterylizowana suczka) musi być bardzo łagodny w stosunku do innych psów, żeby nie doszło do tragedii."- oto co napisałam wczoraj na Sznaucerach.

Dzisiaj znalazłam wątek Doriana i...tak sobie pomyślałam, że może im się spodoba:p Tylko mam jedno pytanie:

Jak sądzicie, czy on da radę mieszkać w bloku(w dużym mieszkaniu)??

Posted

[quote name='Veris']"Jestem od paru dni w kontakcie z przesympatycznym małżeństwem z Kielc, które bardzo bardzo chciałoby przygarnąć sznaucera olbrzyma(może być to również mix-byleby był duży i w miarę sznaucerowaty;-)-mieli kiedyś właśnie olbrzyma)-ma to być psiak ze schronu...chcą poprostu pomóc jakiejś biduli:p

Jednak są pewne warunki..Mają już w domku sznaucera średniego, który jest baaaaaaardzo (słyszałam przez telefon:evil_lol:) żywiołowy!!! W związku z tym pies(lub wysterylizowana suczka) musi być bardzo łagodny w stosunku do innych psów, żeby nie doszło do tragedii."- oto co napisałam wczoraj na Sznaucerach.

Dzisiaj znalazłam wątek Doriana i...tak sobie pomyślałam, że może im się spodoba:p Tylko mam jedno pytanie:

Jak sądzicie, czy on da radę mieszkać w bloku(w dużym mieszkaniu)??

muszą się wypowiedzieć dziewczyny, które go osobiście znają....
Dorian w górę!!!!

Posted

O rany!
No to daliście mi zagwostkę!:hmmmm: :p
Dorian jest na tyle kontaktowy w stos.do innych psiaków, że podczas gdy inne spokojnie biegają na swoich wybiegach, on woli włożyć trud w przeskoczenie ogrodzenia by zapoznać się z psim sąsiadem. Z żadnym psem się nie pogryzł ani w schronisku ani w hotelu, nie okazał do tej pory cienia agresji. Myślę, że jeśli psiak-rezydent nie będzie zbyt natarczywy, agresywny, to Dorian nie sprawi kłopotów w kontakcie z nim. Nie wiem co znaczy "baaaaardzo żywiołowy", ale jeśłi chodzi tylko o to że psiak jest energiczny i chce się bawić, to z pewnością z Dorianem się dogadają. Jeśli Ci państwo nie obawiają się ewentualnych szkód w mieszkaniu po zabawie takich dwojga:evil_lol: , to innych problemów na tym polu nie przewiduję. Pytanie na jak długo psiaki będą zostawać w domu same? Dorian z nudów pogryzł posłanie, taki stary tapczan. Ten psiak nie może się długo nudzić, nie może być pozostawiony na cały dzień samemu sobie bo będzie szukać atrakcji. Po prostu on się sam źle czuje - dlatego przeskakuje przez ogrodzenie do innych psów, a gdy nie może inaczej rozładować stresu i energi, tarmosi to co ma przy sobie. Może antidotum na to będzie właśnie drugi pies towarzysz. Ale trudno tutaj szczerze powiedzieć, czy Dorian gdy zostanie sam w domu,nie zabierze się za ogryzanie wersalki swoich nowych Państwa.:oops: Problem na pewno się nie pojawi jeśli często bywają w domu i psiak otrzyma odpowiednią porcję ruchu i zabawy, jeśli dostanie swoje posłanie i zabawki którymi będzie mógł zająć się pod nieobecność właścicieli. Proszę, niech mają na uwadze, że z Doriankiem trzeba popracować, poświęcić mu czas i uwagę i zapoznać z zasadami panującymi w domu. Jest cudowny, łagodny i radosny, charakter ma wspaniały, ale nie lubi być sam.
Niepewnie się czuje w nowych pomieszczeniach, wchodzi ostrożnie ale...jest przekupny :evil_lol: i za paróweczką wejdzie wszędzie. Potrzeba tylko duuużo cierpliwości, bo czasem na 1 krok w przód robi 2 w tył. Ale w końcu jak widzi, że nic mu nie zagraża, wchodzi.:p Więc do mieszkania też się da zaprosić choć początkowo może być zaniepokojony zamkniętą przestrzenią. Gdy tą przestrzeń pozna, na pewno się rozluźni i chętnie zostanie w środku (zwłaszcza jeśli będzie się to wiązało z czymś do jedzenia.;) ) Najważniejsza w przypadku tego psa jest CIERPLIWOŚĆ.

Veris, czy możesz tym Państwu podesłać linka do topiku Dorianka? Będę Ci bardzo wdzięczna! Im więcej się dowiedzą o nim, a my o nich, tym łatwiej będzie określić czy pasują do siebie wzajemnie. Dorian potrzebuje spokojnej, zdecydowanej ręki, pieszczot, ruchu i zabawy oraz wyrozumiałości, gdy z nudów coś przeskrobie...

Posted

No to daliście mi zagwostkę

fakt . Tego nikt nie jest w stanie przewidziec jak Dorian się będzie zachowywał, chyba że w ...gości :roll: :razz:

Posted

Hej!

Mam taką prośbę: Czy któraś z opiekunek mogłaby mi podać na priva swój numer telefonu, abym mogła się czogoś więcej dowiedzieć o Dorianie(zależy mi na czasie-Państwo z Katowic mają i jeszcze parę pytań [takich malutkich:p], ale są już wstępnie chętni adoptować psiaka:multi:)...

Czekam i pozdrawiam
Weronika

Posted

Jesli w katowicach sie nie uda to ,moze sprobujcie tutaj:
http://www.karusek.com.pl/ogloszenia.php?notice_cat=290&notice_type=303
tresc ogłoszenia:
kupię, przyjmę dużego psa na posesję, termin odbioru kwiecień. Bedzie przebywał z dzieckiem musi byc spokojny, zrównoważony.Bezie mieszkał w budzie dlatego powinien być wytrzymały na niskie temperatury. Preferowane: czarny terier rosyjski, owczarek kaukaski, owczarek niemiecki, sznaucer olbrzymi, mastif tybetański.Proszę o kontakt telefoniczny. Ania
Ania Pastuszak tel: 695 363 445 12 Lublin

Posted

Hej!

Rezerwujcie psiaka:p Państwo z Kielc są chętni na 100%....będzie idealnym towarzyszem dla nich:multi: Jutro do Asi zadzwoni pani Kasia w sprawie ewentualnego odpchlenia(dogadane z Aśką) i transportu.

Teraz tylko czekam na wieści!!!!!

Dorianku up up and away!!!:p

Posted

Kochani, z tą rezerwacją to ja już po wszystkich perypetiach z Dorianem obiecałam sobie "nigdy więcej";) dopóki psiaczek nie trafi do nowego domu i wszystko będzie ok. Cieszę się ogromnie, że tak im nasz książę się spodobał, jutrzejsza rozmowa z p.Kasią wiele wyjaśni - mam wielką nadzieję, że pozytywnie!
Trzymanie kciuków - u rąk i stóp! - obowiązkowe!!!;) :evil_lol:

A dzisiaj Dorianek zmienił miejsce czasowego pobytu, jest już w innym hoteliku gdzie z pewnością będzie miał dobrą opiekę i nikt nie nakrzyczy, że zrobił kupkę w boksie.:p Niestety nie mogłam mu towarzyszyć w podróży, ale myślę że wszystko przebiegło dobrze. Jutro wypytam jakie zrobił wrażenie - Dorianku, bądź grzeczny bo fajny domek Ci się szykuje!:-)

Posted

Dorian, ty szczęściarzu!
Dołączysz do nowej familii i bądż grzecznym sznaucerkiem, tak, jak wyżełki.
Ja szukam ostro domku dla terierki z Mieleckiego schronu.