Jump to content
Dogomania

Petra - malutka, biszkoptowa, kudłata suczka - szukamy DT!!! Adoptowana.

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaszo, dzięki za założenie wątku.

Przypomnę tylko, że sunia jest do 2.10. na kwarantannie. Może odbierze ją właściciel? A jeśli jej nie odbierze to dt jest jak najbardziej wskazany, ale dopiero od 2.10.

Posted

Gdyby się dało sprawdzić, jak ona zachowuje się wobec kotów i dzieci, to tak myślę, że mogłabym ją wziąć na dt.
Być może w piątek (2.10) będę na Górnym Śląsku (na pewno przez Katowice będę jechać).

Śliczna sunia - a może jej ktoś szuka?... Oby.

Posted

Niestety tych 2 rzeczy sprawdzić w schronisku się nie da.
Koty, do których można psa podprowadzić to koty siedzące w klatkach na korytarzu. Psy, które tamtędy przechodzą na ogół myślą o wyjściu z budynku i kotów nie zauważają. Ta suczynka przeszła koło klatek z kotami obojętnie. Ale jak by było w mieszkaniu, gdzie obie strony nie są zestresowane, nie wiadomo.
Sprawdzenie reakcji na dzieci w ogóle jest niemożliwe. Ale jestem prawie pewna (choć 100% pewności nie dam oczywiście), że z tym nie byłoby problemu. Sunia jest łagodna, garnie się do ludzi, pracownicy schroniska mówili, że agresji w niej zero, że to przylepa.

Posted

[quote name='maciaszek']Niestety tych 2 rzeczy sprawdzić w schronisku się nie da.
Koty, do których można psa podprowadzić to koty siedzące w klatkach na korytarzu. Psy, które tamtędy przechodzą na ogół myślą o wyjściu z budynku i kotów nie zauważają. Ta suczynka przeszła koło klatek z kotami obojętnie. Ale jak by było w mieszkaniu, gdzie obie strony nie są zestresowane, nie wiadomo.
Sprawdzenie reakcji na dzieci w ogóle jest niemożliwe. Ale jestem prawie pewna (choć 100% pewności nie dam oczywiście), że z tym nie byłoby problemu. Sunia jest łagodna, garnie się do ludzi, pracownicy schroniska mówili, że agresji w niej zero, że to przylepa.[/quote]

Szkoda. Ale będę śledzić wątek.

Posted

[quote name='Laima']Szkoda. Ale będę śledzić wątek.[/quote]

Laima nie rezygnuj tak łatwo . Szkoda by było , taka sunia , moze jek będziesz niedaleko to zobaczją na zywo . Czasami jest tak że się spojrzy psu w oczy i widać jaki jest , a to mały psiak i nie sądze żeby wykazał agresję do kotów lub dzieci . Zastanów sie proszę , oczywiscie to jest Twoja decyzja

Posted

Miałam być już wcześniej w okolicach Katowic, ale musiałam przełożyć wyjazd. Jeśli uda mi się w ten piątek, a dla małej nie znajdzie się dt, to dam znać i zajrzę.
Być może udałoby mi się podjechać z dzieckiem...
Pozdrawiam!

Posted

02.10 to piątek.
Mogłabym być w schronisku, ale od 15.00.
Jeżeli byłaby potrzebna pomoc, pieniądze, smycz lub tym podobne.

Gdybyś mogła podjechac z dzieckiem, to pieknie by było...
Ech...

Posted

[quote name='Jasza']02.10 to piątek.
Mogłabym być w schronisku, ale od 15.00.
Jeżeli byłaby potrzebna pomoc, pieniądze, smycz lub tym podobne.

Gdybyś mogła podjechac z dzieckiem, to pieknie by było...
Ech...[/quote]

Jasza, dziecko to jedno, jeszcze koty. :diabloti: Ale może na miejscu udałoby się coś wymyślić...
Ja też byłabym najwcześniej koło 15-16. Po przedszkolu.

Posted

[quote name='Laima']Miałam być już wcześniej w okolicach Katowic, ale musiałam przełożyć wyjazd. Jeśli uda mi się w ten piątek, a dla małej nie znajdzie się dt, to dam znać i zajrzę.
Pozdrawiam![/quote]

Jesteś boska:loveu:

Posted

[quote name='Laima']Miałam być już wcześniej w okolicach Katowic, ale musiałam przełożyć wyjazd. Jeśli uda mi się w ten piątek, a dla małej nie znajdzie się dt, to dam znać i zajrzę.
Pozdrawiam![/quote]

:multi::multi::multi:

Posted

Gdyby ktoś jeszcze chciał się zgłosić na dt, to niech się zgłasza. :)

Ja myślałam wcześniej o wzięciu jedne z "depozytowych" suczek z Jastrzębia Zdroju, ale najpierw muszę wiedzieć na pewno, czy one zostaną ze schronu wydane (do tej pory nie było o tym mowy). Gdyby mi się udało wyciągnąć którąś z nich, to byłoby lepsze, bo one mają dużo mniejsze szanse na opuszczenie schroniska.
Będę w kontakcie i baaardzo prawdopodobne, że będę w piątek w Katowicach na Milowckiej. Jasza, jeśli, to prosiłabym Cię, żebyś tam była - dogadamy, jakby co.

Posted

Tak jak pisałam, będę oczywiście.
Pracuje do 15.00 a z pracy do schroniska mam dwa przystanki.
Pisz lub dzwoń jakby co.

Mam wrażenie, że Petra szybko mogłaby znaleźć dom i zwolnić miejsce.
Tak jak w przypadku Perełki, domków było kilka do wyboru i to stosunkowo szybko.

Posted

Jestem, dziekuje za zaprosiny :loveu:.

Maleńka jest śłiczna, na mój nos jest łagodna i wesoła. Zagubiona ...

Laima, będe trzymała za mały cud. WIem, że takie decyzje nie sa łatwe (po każdym kolejnym ogonie tak sobie powtarzam :evil_lol:). Ale dla tej jednej niuni dasz cąły świat. trzymam by się jej udało :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Rozmawiałam z męzem,oczywiscie on kapnał się od razu o co chodzi. Nie sprzeciwił się. Ja bardzo bym chciała dac małej choć na jakiś czas schronienie.Nie wiem tylko jak to jest z tymczasem,jak to sie odbywa. Pisałam na PW do Joszy. Nie mam tez smyczy ani innych akcesorii dla psa.Moze dałoby sie pozyczyć. Napisałam też nr tel. jesli byłby potrzebny jakis kontakt.Prosze o kontakt.

Posted

Dostałam PW od Jaszy i wchodzę. Dojrzałam już tą suczynkę wcześniej ale teraz to zupełnie na nic nie mam czasu praca później jazdy do tego problemy rodzinne:roll: Nawet swoją Milkę zaniedbałam i nie zawsze jest czas na dłuższy spacer. Chętnie wzięłabym małą ale przynajmniej jeszcze przez tydzień jest to z mojej strony nie wykonalne:roll:

Posted

Trzymam kciuki razem z moją Tusieńką żeby znalazła ciepły domek i dużo miłości. Jest piękniuchna i mam nadzieje, że wspólnie znajdzie się domek.
Popytam i jestem z Wami:roll:

Posted

Widzę, że pojawił się jeszcze jeden chętny dt. :)
Czy małą weźmie Javena? Czy są jakieś ustalenia? Jeśli tak - ja postarałabym się pomóc suczkom z Jastrzębia Zdroju.
Proszę o wiadomość!

Posted

Chetnie wezmę na jakieś 2,3 miesiące. Nie wiem tylko ,jak to sie odbywa. Własciwie nic nie wiem,raczkuję dopiero na dogomanii.Wciągłam sie chyba na całego.;)