maciaszek Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Jaszo, dzięki za założenie wątku. Przypomnę tylko, że sunia jest do 2.10. na kwarantannie. Może odbierze ją właściciel? A jeśli jej nie odbierze to dt jest jak najbardziej wskazany, ale dopiero od 2.10. Quote
Herspri Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Śliczna mała... niestety jeśli chodzi o dt to muszę odmówić :-( Quote
Laima Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Gdyby się dało sprawdzić, jak ona zachowuje się wobec kotów i dzieci, to tak myślę, że mogłabym ją wziąć na dt. Być może w piątek (2.10) będę na Górnym Śląsku (na pewno przez Katowice będę jechać). Śliczna sunia - a może jej ktoś szuka?... Oby. Quote
maciaszek Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Niestety tych 2 rzeczy sprawdzić w schronisku się nie da. Koty, do których można psa podprowadzić to koty siedzące w klatkach na korytarzu. Psy, które tamtędy przechodzą na ogół myślą o wyjściu z budynku i kotów nie zauważają. Ta suczynka przeszła koło klatek z kotami obojętnie. Ale jak by było w mieszkaniu, gdzie obie strony nie są zestresowane, nie wiadomo. Sprawdzenie reakcji na dzieci w ogóle jest niemożliwe. Ale jestem prawie pewna (choć 100% pewności nie dam oczywiście), że z tym nie byłoby problemu. Sunia jest łagodna, garnie się do ludzi, pracownicy schroniska mówili, że agresji w niej zero, że to przylepa. Quote
Laima Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='maciaszek']Niestety tych 2 rzeczy sprawdzić w schronisku się nie da. Koty, do których można psa podprowadzić to koty siedzące w klatkach na korytarzu. Psy, które tamtędy przechodzą na ogół myślą o wyjściu z budynku i kotów nie zauważają. Ta suczynka przeszła koło klatek z kotami obojętnie. Ale jak by było w mieszkaniu, gdzie obie strony nie są zestresowane, nie wiadomo. Sprawdzenie reakcji na dzieci w ogóle jest niemożliwe. Ale jestem prawie pewna (choć 100% pewności nie dam oczywiście), że z tym nie byłoby problemu. Sunia jest łagodna, garnie się do ludzi, pracownicy schroniska mówili, że agresji w niej zero, że to przylepa.[/quote] Szkoda. Ale będę śledzić wątek. Quote
Jasza Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Kurcze, no naprawdę szkoda...:placz: Ale nic na siłę.. Quote
marlenka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Laima']Szkoda. Ale będę śledzić wątek.[/quote] Laima nie rezygnuj tak łatwo . Szkoda by było , taka sunia , moze jek będziesz niedaleko to zobaczją na zywo . Czasami jest tak że się spojrzy psu w oczy i widać jaki jest , a to mały psiak i nie sądze żeby wykazał agresję do kotów lub dzieci . Zastanów sie proszę , oczywiscie to jest Twoja decyzja Quote
Laima Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Miałam być już wcześniej w okolicach Katowic, ale musiałam przełożyć wyjazd. Jeśli uda mi się w ten piątek, a dla małej nie znajdzie się dt, to dam znać i zajrzę. Być może udałoby mi się podjechać z dzieckiem... Pozdrawiam! Quote
Jasza Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 02.10 to piątek. Mogłabym być w schronisku, ale od 15.00. Jeżeli byłaby potrzebna pomoc, pieniądze, smycz lub tym podobne. Gdybyś mogła podjechac z dzieckiem, to pieknie by było... Ech... Quote
Laima Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Jasza']02.10 to piątek. Mogłabym być w schronisku, ale od 15.00. Jeżeli byłaby potrzebna pomoc, pieniądze, smycz lub tym podobne. Gdybyś mogła podjechac z dzieckiem, to pieknie by było... Ech...[/quote] Jasza, dziecko to jedno, jeszcze koty. :diabloti: Ale może na miejscu udałoby się coś wymyślić... Ja też byłabym najwcześniej koło 15-16. Po przedszkolu. Quote
marlenka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Laima']Miałam być już wcześniej w okolicach Katowic, ale musiałam przełożyć wyjazd. Jeśli uda mi się w ten piątek, a dla małej nie znajdzie się dt, to dam znać i zajrzę. Być może udałoby mi się podjechać z dzieckiem... Pozdrawiam![/quote] Jesteś boska:loveu: Quote
AgusiaP Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Laima']Miałam być już wcześniej w okolicach Katowic, ale musiałam przełożyć wyjazd. Jeśli uda mi się w ten piątek, a dla małej nie znajdzie się dt, to dam znać i zajrzę. Być może udałoby mi się podjechać z dzieckiem... Pozdrawiam![/quote] :multi::multi::multi: Quote
dorota1 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Na razie mogę tylko podnieść wątek. Taka śliczna sunia powinna mieć dom:shake: Quote
marlenka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Wiecie co jest jeszcze fajna sunia też mała , jakby petra znalazła Dt t są jeszcze następne mini mini http://www.dogomania.pl/forum/f28/zabierz-mnie-stad-sliczna-mlodziutka-suczka-z-boguszyc-147584/ Quote
Jasza Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Laima, daj znać, oczywiście decyzja należy do Ciebie, nic juz nie mówię..:p Quote
Laima Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Gdyby ktoś jeszcze chciał się zgłosić na dt, to niech się zgłasza. :) Ja myślałam wcześniej o wzięciu jedne z "depozytowych" suczek z Jastrzębia Zdroju, ale najpierw muszę wiedzieć na pewno, czy one zostaną ze schronu wydane (do tej pory nie było o tym mowy). Gdyby mi się udało wyciągnąć którąś z nich, to byłoby lepsze, bo one mają dużo mniejsze szanse na opuszczenie schroniska. Będę w kontakcie i baaardzo prawdopodobne, że będę w piątek w Katowicach na Milowckiej. Jasza, jeśli, to prosiłabym Cię, żebyś tam była - dogadamy, jakby co. Quote
Jasza Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Tak jak pisałam, będę oczywiście. Pracuje do 15.00 a z pracy do schroniska mam dwa przystanki. Pisz lub dzwoń jakby co. Mam wrażenie, że Petra szybko mogłaby znaleźć dom i zwolnić miejsce. Tak jak w przypadku Perełki, domków było kilka do wyboru i to stosunkowo szybko. Quote
psiama Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Jestem, dziekuje za zaprosiny :loveu:. Maleńka jest śłiczna, na mój nos jest łagodna i wesoła. Zagubiona ... Laima, będe trzymała za mały cud. WIem, że takie decyzje nie sa łatwe (po każdym kolejnym ogonie tak sobie powtarzam :evil_lol:). Ale dla tej jednej niuni dasz cąły świat. trzymam by się jej udało :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Javena Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Rozmawiałam z męzem,oczywiscie on kapnał się od razu o co chodzi. Nie sprzeciwił się. Ja bardzo bym chciała dac małej choć na jakiś czas schronienie.Nie wiem tylko jak to jest z tymczasem,jak to sie odbywa. Pisałam na PW do Joszy. Nie mam tez smyczy ani innych akcesorii dla psa.Moze dałoby sie pozyczyć. Napisałam też nr tel. jesli byłby potrzebny jakis kontakt.Prosze o kontakt. Quote
Gisic87 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dostałam PW od Jaszy i wchodzę. Dojrzałam już tą suczynkę wcześniej ale teraz to zupełnie na nic nie mam czasu praca później jazdy do tego problemy rodzinne:roll: Nawet swoją Milkę zaniedbałam i nie zawsze jest czas na dłuższy spacer. Chętnie wzięłabym małą ale przynajmniej jeszcze przez tydzień jest to z mojej strony nie wykonalne:roll: Quote
enigma40 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Śliczna będzie po toalecie:) Niestety nie mogę pomóc:roll: Quote
Emi Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Trzymam kciuki razem z moją Tusieńką żeby znalazła ciepły domek i dużo miłości. Jest piękniuchna i mam nadzieje, że wspólnie znajdzie się domek. Popytam i jestem z Wami:roll: Quote
Laima Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Widzę, że pojawił się jeszcze jeden chętny dt. :) Czy małą weźmie Javena? Czy są jakieś ustalenia? Jeśli tak - ja postarałabym się pomóc suczkom z Jastrzębia Zdroju. Proszę o wiadomość! Quote
Javena Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Chetnie wezmę na jakieś 2,3 miesiące. Nie wiem tylko ,jak to sie odbywa. Własciwie nic nie wiem,raczkuję dopiero na dogomanii.Wciągłam sie chyba na całego.;) Quote
Recommended Posts