Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Javena']Witam wszystkich!! Jestem zrejestrowana dopiero od wczoraj.Chciałabym pomóc choć niewielką kwotą.Jestem zielona w tym wszystkim.Do tej pory pomagałam zwierzetom wklejając zdjecia na NK i wysyłając jakies drobiazgi na rózne konta.(Tyle na ile mnie stac)Moze z czasem naucze sie wiecej:;).Pozdrawiam serdecznie!!!![/quote]

Super, każda kwota się przyda!!
Tym bardziej, że Olka czeka nie tylko szukanie DOMU ( co jest najważniejsze i pilne) ale tez operacja i kastracja.

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja dzisiaj wysylam pieniądze na konto fundacji.
Mogę też wystawić bazarek w sobotę.
Tylko, czy potem ktoś bedzie mógł mnie poinformować jak ewentualne wpłaty będą na koncie?
Żebym mogla wysyłać fanty?

Posted

[quote name='Jasza']Ja dzisiaj wysylam pieniądze na konto fundacji.
Mogę też wystawić bazarek w sobotę.
[B]Tylko, czy potem ktoś bedzie mógł mnie poinformować jak ewentualne wpłaty będą na koncie?
Żebym mogla wysyłać fanty?[/B][/quote]

Tak oczywiście, Ada-jeje będzie informowała na bieżąco o wpłatach i wówczas Ty będziesz mogła wysyłać fanty.

Super, dziękujemy w imieniu Olusia za każdą wpłatę i bazarek :loveu::loveu::loveu:

Posted

Już wstawiłam na GL. Mam nadzieje, ze znowu znajdzie sie ktoś o dobrym sercu na GL i zaadoptuje Oluska, tak jak ŁATKA.
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki by i tym razem sie udało.
Ps. Mogę poprosić o jakić bezpośredni kontakt, by podać dalej, jak ktoś będzie zdecydowany??

Posted

[quote name='Javena']Miałabym też pare rzeczy do bazarku,ale naprawde nie wiem jak to zrobic? Moze ktoś coś mi podpowie?[/quote]

Ja Ci mogę podpowiedzieć!
Podaj proszę adres @ na PW to napiszę wieczorem instrukcję.

Posted

Niestety nie mogę nic zrobić, ostatni znajomy dobry dom, właśnie przytulił drugiego porzuconego szczeniaka, u mnie już trzy psy i dwa koty, ale przynajmniej podniosę maluszka.

Posted

Otrzymałam PW - i najchętniej odstrzeliłabym właścicieli!!!!!!!!!!!!!
Moje drogie mam u siebie w DT 8 psów i sterylizowaną kotkę z małymi. Muszę Wam odpowiedzieć ,że z DOGO musiałam zakończyć współpracę z powodu konfliktów.
Przyjmowałam głównie takie psy. Wyleczyłam , zaszczepiłam, wykastrowałam, wysterylizowałam , wyadoptowałam i dowiedziałam się "gdzie raki zimują". Jestem oficjalnie oskarżana o zarabianie na psach itd. Ostrzega się przedemną wolontariuszy ,aby do mnie psów nie kierowali.
Z konieczności przekazuję Wam powyższą prawdę . Z powyższych powodów nie mogę psu udzielić pomocy.

Posted

[quote name='hanek'].................. W południe podobno mu się pogorszyło, to go przywiązała u płota bo chciała sobie zrobić porządek w domu, a on jej przeszkadzał. Normalnie podobno spał w łóżku z jej kilkuletnim synkiem.
.................. Prócz tysięcy jaj miał też na sobie całe stada pcheł. Jaja były tak zbito osadzone w sierści, że miejscami trzeba było ją zgolić........
[/quote]

Po prostu czyścioch :shake: z tej właścicielki:angryy:.
Piesek zapchlony, z sierścią w jajach much, spał z kilkuletnim dzieckiem w łóżku , a włascicielka psiaka nie widziała, że jest on chory i zapchlony:mad:.
Widok przerażający, ta biedna psinka, słaniająca się na łapinkach:-(.
Całe szczęście, że psiak już jest bezpieczny. :loveu:

Posted

Dopytam: Czy ten psiak nie wróci już do właścicielki? Zrzekła się albo został jej odebrany?
Czy są widoki na DT?
On musi codziennie "chodzić" na kroplówki?

Posted

[quote name='Laima']Dopytam: Czy ten psiak nie wróci już do właścicielki? Zrzekła się albo został jej odebrany?
Czy są widoki na DT?
On musi codziennie "chodzić" na kroplówki?[/quote]

Psiak na pewno nie wróci do właścicielki! Został odebrany od niej, była również policja. Z tego co mi wiadomo właścicielka miała podpisać zrzeczenie.
Co do DT to okaże się czy Kenny będzie mogła przyjąć Maluszka lub DT we Wrocławiu, ale tak jak mówię wszystko jest w toku.

Oluś cały czas jest nawadniany i dzisiaj okaże się czy kolejne kroplówki będą konieczne.

Posted

Tak jak pisałam, wysyłam dzisiaj 10PLN, na razie tylko tyle mogę, zrobieę bazarek, ale nie zapomnę o Olku, mam nadzieję, że za tydzień przeleję jeszcze troszkę.
Najważniejsze, że pies bezpieczny, leczony, że nie zjadają go muchy, że może się położyć i wyspać w suchym, cieplym i bezpiecznym miejscu.

Żeby tylko był zdrowy.

Trzymam kciuki za DT u Kenny lub we Wrocławiu.
Wysyłam PW do kogo się da.

Posted

Wybaczcie mi nie mam czasu przeczytać całego tematu post po poście ale czego na chwilę obecną maluszkowi brakuje ?

DT ? Płatne czy bezpłatne ?

DS szukacie już czy musi się biedak podkurować ?

Finanse ? Na pierwszej stronie nie widzę nic czy ktoś wpłacił cvzy nie ile brakuje ?

Posted

Z tego co czytałam, najpilniejszy [B][U]DT[/U][/B] bo maluch jest w garażu.

Pieniądze jak najbardziej, bo będzie operowana prostata więc są potrzebne.
Jest teraz z Ada-jeje u weta.

Posted

zgłaszam się na wątku...
:-( bidulek...bardzo chciałabym pomóc! ale nie wiem czy dam radę z chorym psiaczkiem, bo ostatnio mam strasznie dużo zajęć i ledwo wyrabiam. Będę rozmawiać z TŻ i jeszcze się odezwę. Nie chodzi o mnie tylko o to, że pieskowi trzeba teraz poświęcić dużo czasu a ja się boję, że nie podołam mówiąc szczerze. Zorientujcie się dokładnie jak ten DT we Wrocku się zapatruje na chorego piesia,bo może ma więcej czasu...W razie czego dzwońcie, a ja będę zaglądać na wątek...:-(

Posted

A na czym ma polegać opieka nad Oliwierem? Codzienne wizyty u weta? Co z jego skórą? Potrzebuje leczenia?
Trzeba porządnie zdiagnozować prostatę i ew. dopilnować zabiegu - czy decyzja o operacji prostaty już zapadła (Jak rozumiem, to ma być coś więcej niż kastracja?)?

Przepraszam za tyle pytań, ale zaglądam z doskoku i nie czytam dokładnie wątku.

Posted

A miałam już nigdzie nie zaglądać, żadnych nowych wątków... no i znowu skończyło się na "miałam"
Matko - jaki z niego biedak :-( To zdjęcie, gdzie jest oblepiony muchami... :placz:
Niestety DT dać nie mogę, ale zaraz zrobię banerek.

Posted

Dziękuję Radunia!!

Wieści o zdrowiu Olka będą jak Ada-jeje wróci z małym od weta.
Miejmy nadzieję, że nic poważnego.

Skóra chyba zdrowa, te łyse placki, to wygolone miejsca.
Sierść była tak posklejana, oblepiona jajami much, że dziewczyny ja musiały zgolić.