Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Strasznie mi przykro, biedny pies :-( Miał taką łagodną, spragnioną ciepła mordkę :-( !!!
Przynajmniej na koniec życia zaznał ludzkiej opieki...
[*] Śpij, maleńki.
Strasznie przykro.,

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem,co mam napisać? Miałam taką nadzieję..:placz::placz:To straszne.ŚPIJ PIESKU SPOKOJNIE! Dziękuje wszystkim. Wiem ile was to kosztuje zdrowia ,nerwów,ale musze przyznac-JESTESCIE WIELCY!!!!!!!!!!

Posted

To było straszne :-(:-(:-( Olusia tak naprawdę nie było już wśród nas ... Jak przyjechałyśmy do Ada-jeje to Oluś spał bardzo głęboko. Z tego co wiem noc była ciężka. Kaszlał co chwilę i z pyszczka leciała biała piana. Był cały zesztywniały i obolały.
Dobrze, że Hanek była z nim do końca. Ja nie potrafiłam, bo sama niedawno straciłam mojego Gustawka
[*]
[*]
[*]
Nie mogę się z tym wszystkim pogodzić :placz::placz:

Posted

:-(O nie:-(tak mi przykro:( dopiero przeczytałam tą smutną wiadomość, jeszcze rano przed szkołą sprawdzałam a tu teraz takie wieści:-(
jeszcze dziś dzwoniłam do weta w sprawie tego rezonansu, szukałam, pytałam..tak mi go żal, to nie tak miało być:-(
bidulek kochany. Śpij piesku spokojnie i teraz już napewno jestes szczęśliwy i nic Cie nie boli.
Tak mi przykro, a dziewczyny jestescie wielkie, daliście mu schronienie choć na te pare chwil, pomoc i czułość:(ja Wam dziękuje! Jestescie wielkie!

Posted

Oluś kochany pieseczku

To tylko pies, tak mówisz ,tylko pies...
a ja ci powiem ,że pies to często jest więcej niż człowiek
on nie ma duszy, mówisz...popatrz jeszcze raz.
Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej ona się huśta na ogonie, a kiedy się pożegnać trzeba i psu czas iść do psiego nieba
to niedaleko pies wyrusza przecież przy tobie jest psie niebo z tobą zostanie jego dusza...

Tym zaś pseudo ludziom, którzy Ci zgotowali taki los życzę wszystkiego najgorszego:angryy::angryy::angryy:

Posted

Olusiu kochany, nie wiem co napisać...
Ja już Cię widziałam na kanapie, na podusi...
W swoim własnym, najlepszym domu...
Nie udało się...
Śij spokojnie.

Posted

Napisałam niejasno... To nie tak, że na Olusia zwalił się i krwiak/guz mózgu i nosówka. To nosówka w ciężkiej neurologicznej postaci była przyczyną objawów, które weci brali za uraz mózgu. W każdym razie Oluś nigdy nie był szczepiony, odrobaczany też na pewno nie. Jakiś miesiąc temu zapewne złapał nosówkę i udało mu się ją zwalczyć. Gdyby jego właściciele w międzyczasie poszli z nim do weta i zaszczepili go przeciwko nosówce, to miałby szanse z niej teraz wyjść, albo w ogóle by nie nawróciła - w każdym razie przeżyłby. A tak, zaszły nieodwracalne zmiany w układzie nerwowym, w jego obecnym stanie nic już nie można było zrobić.

Bardzo mi przykro. Będę o Tobie pamiętać, Oluś
[*]

Posted

Biedny Oluś. :( Dlaczego trafił akurat tam, do tamtych ludzi? :-(
Robi się kampanie dotyczące kastracji i sterylizacji. Czy zdarzają się kampanie społeczne do konieczności odrobaczania i szczepienia zwierząt domowych?

Posted

[quote name='hanek']Napisałam niejasno... To nie tak, że na Olusia zwalił się i krwiak/guz mózgu i nosówka. To nosówka w ciężkiej neurologicznej postaci była przyczyną objawów, które weci brali za uraz mózgu. W każdym razie Oluś nigdy nie był szczepiony, odrobaczany też na pewno nie. Jakiś miesiąc temu zapewne złapał nosówkę i udało mu się ją zwalczyć. Gdyby jego właściciele w międzyczasie poszli z nim do weta i zaszczepili go przeciwko nosówce, to miałby szanse z niej teraz wyjść, albo w ogóle by nie nawróciła - w każdym razie przeżyłby. A tak, zaszły nieodwracalne zmiany w układzie nerwowym, w jego obecnym stanie nic już nie można było zrobić.

Bardzo mi przykro. Będę o Tobie pamiętać, Oluś
[*][/quote]

I tłumacz potem ludziom dlaczego tak ważne są szczepienia... :(