Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest DT :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Nasza kochana Asia, która miała na tymczasie kociaki zapytała teściowej i ta Pani zgodziła się. Pani nie ma psiaka w domu i ma dużo czasu, więc może zająć się chłopakiem przez jakiś czas. Jestem umówiona z Asia na sobotę. Rano pojedziemy z Hanek do lecznicy na kroplówkę z Olkiem a potem zawieziemy go do DT :loveu::loveu::loveu:

Posted

:multi:[quote name='IKA & SONIA']Jest DT :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Nasza kochana Asia, która miała na tymczasie kociaki zapytała teściowej i ta Pani zgodziła się. Pani nie ma psiaka w domu i ma dużo czasu, więc może zająć się chłopakiem przez jakiś czas. Jestem umówiona z Asia na sobotę. Rano pojedziemy z Hanek do lecznicy na kroplówkę z Olkiem a potem zawieziemy go do DT :loveu::loveu::loveu:[/quote]

:crazyeye: uszypnijcie mnie to mi się nie śni?:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:suuuuuuuuuuuuperrrrrrrrr:multi::multi:

Posted

[quote name='IKA & SONIA']Jest DT :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Nasza kochana Asia, która miała na tymczasie kociaki zapytała teściowej i ta Pani zgodziła się. Pani nie ma psiaka w domu i ma dużo czasu, więc może zająć się chłopakiem przez jakiś czas. Jestem umówiona z Asia na sobotę. Rano pojedziemy z Hanek do lecznicy na kroplówkę z Olkiem a potem zawieziemy go do DT :loveu::loveu::loveu:[/quote]

:multi: Baaaardzo się cieszę!

Posted

[SIZE=6][B]Mam wstępnie chętnego, który by się zajął psiakiem na jakiś czas. Człowiek jest z Mazowieckiego. Może być??[/B][/SIZE]
[SIZE=6][B]Proszę o kontakt.[/B][/SIZE]

Posted

DT już mamy, ale koszty leczenia będą wysokie :-(. Najpierw kroplówki, które Oluś musi dostawać przez 2 tygodnie, gdzie koszt jednej wizyty to 25 zł. W późniejszej kolejności dojdą koszty operacji i kastracji.

Posted

[quote name='IKA & SONIA']DT już mamy, ale koszty leczenia będą wysokie :-(. Najpierw kroplówki, które Oluś musi dostawać przez 2 tygodnie, gdzie koszt jednej wizyty to 25 zł. W późniejszej kolejności dojdą koszty operacji i kastracji.[/quote]

No to pieniądze zbieramy dalej! :)

Posted

[quote name='Ulaa']Straszne :-o
Oluś jest bardzo podobny do Tatusia
[*]. Może ci ludzie zechcieliby go adoptować na stałe, o ile jeszcze nie mają nowego psiaka?[/quote]

Ja to najchętniej widziałabym Olusia w domu na podusi i w towarzystwie dzieci. Podobno na krótkim spacerku bardzo piszczał za nimi :-(

Posted

[quote name='Ulaa'][B]Tam jest dziecko - całkiem fajny chłopczyk[/B] ;)
Tak tylko sugeruję.
Straszne, co ludziska wyprawiają i to praktycznie "sąsiedzi" :angryy::mad:[/quote]

Tak wiem, ale Tatuś mieszkał w kojcu, a Oluś jak na moje oko to "domowy" piesek.

Posted

Wszystko juz wiecie bo IKA & SONIA napisala. Olus :mad:zrobil mi dzisiaj juz trzecia koope w aucie podczas jazdy do weta. Nie mialam dzisiaj sily utrzymac Olka podczas kroplowki, widac ze odzyskuje sily ale prostata przeszkadza mu w widoczny sposob. Nawet na ulamek sekundy nie usiadl, nie polozyl sie podczas krplowki, zrobilismy tez przerwe zeby mogl sie poruszac i zrobic siku, tez to nic nie dalo zipial caly czas wyrywal sie i posikiwal podczas kroplowki. Pozniej pojechalam z nim do p. Beatki na kawe zeby Olus mogl sobie troche pochodzic po ogrodku a nie od razu do domu i do garazu. Olus nie moze sie swobodnie poruszac jest caly czas wygiety i drepcze w kolko bojac sie polozyc czy tez usiasc. Pod koniec wizyty dostal porcje rosolowa ale tylko miesko z niej, zero kosteczki no i oczywiscie w drodze powrotnej jest druga koopa w aucie.:angryy: Zaraz musze isc to wysprzatac bo tez dostalam namiar na DT i pojade go sprawdzic. :loveu: Tak ze mamy dwa DT do wyboru na miejscu. Teraz tylko kochane cioteczki prosimy o wsparcie finansowe, koszt jednej wizyty to 25 zl a bedzie przez dwa tygodnie. Za wczesnie dzis mowic o operacji polaczonej z kastracja. Na domiar zlego Olus ma zapalenie spojowki prawego oczka i trzeba mu zakrapiac, krople dostalam do domu. Spadam czyscic auto i jade sprawdzic DT. Na pewno tez Olus nie moze isc do DS w miejsce tatusia bo jest to psinek krotkowlosy, nie nadajacy sie do kojca.:shake:

Posted

Poszlam do bidulka zobaczyc jak sie czuje :crazyeye: a on stal bo nie mogl sie polozyc, trzeba mu pomagac zeby sie polozyl, podobne problemy ma ze wstawaniem, dalam mu troche pojesc i chcialam go polozyc, przed tym poprawiajac jego poslanko. Podnioslam wszystko zeby wytrzepac a tu mokra tektura na samym dnie i kolejno poduszka, nawet kocyk ktorym byl przykryty.
Znaczy to ze bidulek w nocy sikal tylko nie mogl wstac i zrobil to na lezaco.
Rozmawialysmy tez ze znajoma na temat koop w aucie i doszlysmy do wniosku ze Olek boi sie jazdy samochodem, jest zestresowany i zalatwia sie w aucie. :-(