GameBoy Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Yoda i Tos - ja nie napisalam ze chce wydawac sunie bez sterylek - zreszta nie mam tu nic do gadania, tylko, zeby DS poniosly jej koszty Quote
GameBoy Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Ania23']to źle? źle że są chętne osoby? czy to źle, że znajdą się miłośnicy tej rasy, [B]którzy dadzą na wykupienie suczki, na sterylkę i dadzą Jej dom pełen miłości[/B]? tak przeglądam niektóre wątki i niektóre uwagi są wg. mnie troszkę za bardzo "do przodu" ... cieszmy się, że są chętne osoby do pomocy, nie patrzcie na to w ten sposób : oho ! rasowiak, to wszyscy chcą i nie tępcie tych ludzi za to, że chcą np. yorka, husky, boksera czy innego pieska, a nie kundelka ! Ps. proszę o jakiś namiar na PW gdzie można wpłacić pieniążki na te sunie[/quote] jezeli zostana spelnione te 3 przeslanki bede bardzo szczesliwa moze jednak za malo watkow przegladasz moja Polcia tymczasowiczka tez jest malenka, jest mixem cziłki najprawdopodobniej ale ze lysa, bo ma nuzyce i swierzba, ma zaropiale oko to jakos kolejki nie ma nikt tu nikogo za nic nie tepi, jak kilka m-cy temu byly buldozki z pseudo to tez zglaszalo sie wiecej domow niz potrzeba - taki urok malych "ras" Quote
OlaLola Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Szanowne uzytkowniczki Czytałam ten wątek od początku i obiecałam sobie że nie będę sie wtrącać.... Nie dotrzymam jednak danego sobie słowa i napiszę co mysle... w końcu forum to jest... Z całym szacunkiem, gdyz nie chce nikogo urazić duzo mówicie, mało robicie.... Dziewczyny ja widzę że Wu planujecie weta, fryzjera, sterylke za co zapłacicie, gdzie jest taniej gdzie drożej bez urazy nie mając nawet 1zł na wykupienie suczek...(jeśli sie myle to przepraszam ) Selenga zaproponowała że poprowadzi bazarek coś sie dzieję w tym kierunku? Napisał ktoś do niej? W tym czasie kiedy to proponowała byłyście bardziej zajęte tym która fundacja ma sie zająć suczkami... necia napisała że suknu slubnej cena wywoławcza powinna być 600zł CZYLI PRAWIE WSZYSKIE SUCZKI ZOSTAŁYBY WYKUPIONE, ale nie Wy sie zastanawiacie czy najpierw sterylizować czy najpierw wyadoptować... Choć na razie nie macie ani co wyadoptowac ani gdzie... ( nie licząc tych 2 bied co już są). Ja sie już straciłam ile jest DT a ile Ds dla suczek, tak strasznie jest to pogmatwane... DS zawsze sie znajdzie, to małe sunie, no i w typie rasy... A dni lecą, tak jak strony w tym wątku sunie cierpią a wybaczcue za wiele nie jest robione:shake: prócz próżnej gadki.... Ja widzę że Wy chcecie pomoć tym suczkom, ale...zastanawianie sie nad tym czy najpierw sterylizowac czy wyadoptowac jest jak dla mnie smieszne.... Ludziom nie można ufać.... Najpierw ciachanie potem dom, może sukę odebrac choćby od weta ale po sterylce...ZresztąuUważam że decyzje powinna podjąć albo fundacja albo osoby będące najbliżej suczek, nie wiem po co tu ta dyskusja... Dziewczyny te tematy które poruszcie są ważne ja nie mówie że nie...ale najpierw pieniądzę sie zbiera i szuka DT i jak sie je już ma to wtedy można gdzie taniej, gdzie lepiej.... W każdym razie życze powodzenia trzymam kciuki i za Was i za suczki... Mam nadzieję że wreszcie ruszycie i nie będzie złe za wyrażnie mojego zdania. Pozdrawiam. Quote
karolina_g_k Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [B]OlaLola[/B] proszac o informacje nt. fryzjera, weterynarza, wykupu, chcialam okreslic jaka suma jest nam potrzebna na poczatek. Jasne ze najwazniejsze uzbierac te 700 na sunie ale wg mnie nie moze byc to jednak tylko tyle. Psiaki moga byc w kiepskim stanie i skad wtedy wziasc na leczenie, obciecie tej skorupy, ktora nosza? Wyciagnac je trzeba jak najszybciej to nie ulega watpliwosci. Ale sadze ze trzeba okreslic tez jaka kwota musimy dysponowc zeby wyciagniete towarzystwo moglo trafic przebadane, obciete i nakarmione do DT. Mysle ze steryliacje to rzecz drugorzedna jak juz bedzie wiadomo w jakim psiny sa stanie to bedzie mozna okreslic kiedy kazda z suczek bedzie sterylizowana. W tym czasie poszukamy takich domow stalych, ktore zwroca chociaz za to. Moze obliczcie dziewczyny jaka kasa jest potrzeba na poczatek i wpiszcie ja w tytule. Jak juz bedziemy dobijac do tej sumy to ustali sie date wykupu i transportu co? To tylko takie moje sugestie oczywiscie, bo ja zawsze lubie miec dopiete wszystko na ostatni guzik a nie liczyc na to ze jakos sie ulozy..;) Quote
tigrunia Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 OlaLola masz całkowitą rację - pisałam to już dwa razy ale jakoś odzewu nie ma :cool1: A ja sie wcale nie narzucam - chciałam tylko pomóc .. :cool1: Co do sukni to myślę, że szybciej na allegro pójdzie niż na bazarku .. Quote
PapryczkaChili Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 macie całkowitą rację. bo gadu gadu się zrobiło, a pieniążków nie ma. i nie wiem, czy mamy co zrobić z psiakami po wykupie? Quote
kikiania Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witam, a ja kolejny raz pytam czy jako Dt lub Ds jestem potrzebna, i mam szanse adoptować pieseczka? jeśli nie to się piszę na małą sunię po sterylizacji:p Pozdrawiam Quote
PapryczkaChili Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='kikiania']Witam, a ja kolejny raz pytam czy jako Dt lub Ds jestem potrzebna, i mam szanse adoptować pieseczka? jeśli nie to się piszę na małą sunię po sterylizacji:p Pozdrawiam[/QUOTE] pozwolę sobie odpowiedzieć, że tak. właśnie szukamy takich domków. warunkiem adopcji będzie wykupienie psiaka i sfinansowanie sterylki. no i oczywiście cały proces sprawdzenia domku przedadopcyjnego :) w tym momencie zbieramy na wykup suniek i szukamy im domków. nie wiadomo do końca, w jakim stanie będą sunie - trzeba się z tym liczyć. jeśli moja odpowiedź nie jest do końca zgodna z prawdą, to będę wdzięczna za sprostowanie :) Quote
kikiania Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 To ja jestem chętna, proszę o tą wizytę przed adopcyjną, jestem z Giżycka (warmińsko-mazurskie);) Quote
PapryczkaChili Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='kikiania']To ja jestem chętna, proszę o tą wizytę przed adopcyjną, jestem z Giżycka (warmińsko-mazurskie);)[/QUOTE] Yoda i Tos założyła ten wątek - napisz do niej na priv. I w takim razie mamy już wstępnie jeden domek. Quote
Yoda i Tos Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Melduję się że jestem. Przypominam również, że dwie sunie z pierwszego postu są do adopcji. Sterylizacja będzie umawiana na przyszły tydzień w Warszawie, koszt sterylki to ok 150zł Quote
kasik wawa Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 dziewczyny...służę pomocą, transportową w razie potrzeby (mogę się do torunia przejechać), postaram się w przyszłym tygodniu również finansową (jak sie uda to dam ok tyle ile trzeba na jedna suczke, oczywiscie nie mowie, ze ma byc na jedna), pogadam też z rodzinką na temat udostępnienia ktorejs suczce domku. nie wiem tylko czy taka malizna poradzilaby sobie z 3 moimi wiekszymi kundelkami (2 rowniez wziete z dogo)?? Quote
agata-air Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 [FONT=MS Shell Dlg 2]Dziewczyny to po prostu ciężko ogarnąć. Ja latam jak głupia za psami całe dnie a tu jest spory off i uciekają mi te poważne propozycję. Zaraz przejże wątek od początku i je powyłapuję :) [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]edit:[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]napisałam do osób które proponowały bazarek :) Co do DT i DS nie będziemy ich szukali nie mając psów... Nasze dwie sunie też potrzebują pomocy min. na sterylki, po nich będziemy im szukać domów stałych.[/FONT] Quote
marlenka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 przeczytałam ten wątek od pocżatku do końca i wiecie co jestem tego zdania że suńki należy najpierw wykupić póxniej szukać DS i oczywiście DS powinien opłacić sterylę i wykup suni . Ja sama zawsze chcaiłam mieć Yorka i do tej pory aż mi sie rece wyciągają po każdego Yoreczka , ale niesety mam 4 psy( 3 z nich duże) jeden 10 kg kanapowiec i myślę że jeszcze suńkę bym wcisnęła do mojego stada , ale to są psy w rasie , sliczne , modne i ze znalezieniem domu nie bedzie problemu więc przytrzymam miejsce dla jakiegoś buraska . A za Was trzymam kciuki , będe tu zaglądał i kibicowac maliznom Quote
Aleksandrossa Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Zaznaczę wątek. A suczki teraz u Ciebie Agato przebywają tak? Ja również mogę coś na bazarek wyszperać :) Jak znajdę, dam znać :) Quote
Yoda i Tos Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Sunie przebywają w DT u naszej koleżanki w Warszawie. Mamy stały kontakt z nią (osobiście widujemy się kilka razy w tygodniu). Sunie w niedzielę 27.09 idą na sterylki plus jedna na usunięcie ruchomych zębów. Od przyszłego tygodnia będą gotowe do adopcji, chętne domki mogą się zgłaszać Quote
Yoda i Tos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Zatem dziewczynki są po sterylkach, dodatkowo jedna miała usunięte 2 zęby i oczyszczone z kamienia a druga zabieg usunięcia palców wysokich w tylknych łapach ponieważ były tak zniekształcone, że pazury wrastające raniły boleśnie łapy. Koszt zabiegów u jednej suki to 150zł. Ponieważ bierzemy za zabiegi fakturę doliczono nam vat zatem koszt obu suk to 321zł Przypominam, że sunie są już do adopcji Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Yoda i Tos']. Ponieważ bierzemy za zabiegi fakturę doliczono nam vat zatem koszt obu suk to 321zł [/quote] Złodziejstwo w biały dzień z tym doliczaniem vatu:cool1: Tak z ciekawości sie pytam ,ile ważą sunie? Obydwie są srebrne? Quote
PapryczkaChili Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 a czy jeśli te adopcje szybko by się zakończyły, to czy ewentualnie ten domek mógłby wziąc na dt kolejne dwie sunie? bo wykup to jedno, ale trzeba miec co zrobic z tymi suniami - a nie wiem, czy trzeba się tym martwic czy już wszystko 'załatwione'... Quote
Yoda i Tos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Renata5']Złodziejstwo w biały dzień z tym doliczaniem vatu:cool1: Tak z ciekawości sie pytam ,ile ważą sunie? Obydwie są srebrne?[/quote] Z vatem to już do US trzeba by się zgłosić, ponieważ jeśli chodzi o cenę za sterylkę + usunięcie palców czy zębów - 150zł to chyba nikt nie ma watpliwości, że jak na Warszawsie warunki to wet policzył nas BARDZO tanio. Suki ważą obie ok 5kg (jedna niecałe, druga trochę ponad) Z dt w razie czego sobie poradzimy, teraz można już wyadoptowywać te 2 bo dobrze byłoby, żeby już znalazły swoich ludzi. One bardzo przyzwyczajają się do Małgosi u której są... Co do koloru to obie są biszkoptowe Quote
PapryczkaChili Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Z vatem to już do US trzeba by się zgłosić, ponieważ jeśli chodzi o cenę za sterylkę + usunięcie palców czy zębów - 150zł to chyba nikt nie ma watpliwości, że jak na Warszawsie warunki to wet policzył nas BARDZO tanio. Suki ważą obie ok 5kg (jedna niecałe, druga trochę ponad) Z dt w razie czego sobie poradzimy, teraz można już wyadoptowywać te 2 bo dobrze byłoby, żeby już znalazły swoich ludzi. One bardzo przyzwyczajają się do Małgosi u której są...[/QUOTE] o sunie zapytam swoją sąsiadkę, właśnie odeszła jej 18-letnia yorczka. na razie niby nie chce psiaków, ale zapytam... a co do kosztów sterylki to baaaaaardzo tanio. ja mam dwie sunie przed sterylką, jedna idzie w ten czwartek na zabieg. za same badania (krew + ekg) zapłaciłam 190zł. sterylizacja to koszt ok. 250 - 300 zł za sunię takiej wagi (moje też mniej więcej tyle ważą).a do tego jeszcze koszty wizyty + zdjęcie szwów dojdzie. wiec to naprawdę bardzo ulgowe koszty :) Quote
agata-air Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 [quote name='Yoda i Tos'](...) Co do koloru to obie są biszkoptowe[/quote] złoto-srebrne moja droga :) u yorków tak ładnie się to nazywa :cool3: Quote
Qti Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='agata-air']złoto-srebrne moja droga :) u yorków tak ładnie się to nazywa :cool3:[/quote] Stalowo - złote :evil_lol: Quote
agata-air Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 o to jeszcze ładniej brzmi :) Quote
Yoda i Tos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Papryczka ponieważ my badania krwi mamy gratis, zdjęcie szwów mamy gratiś a samą sterylkę po kosztach :razz: Quote
Recommended Posts