Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli jaki plan?
Najpierw zbieramy fundusze, wykupujemy biedaki, wieziemy je do weta i fryzjera (albo do fryzjera i weta) potem do domow tymczasowych gdzie beda socjalizowane, sterylizowane i kochane :lol: a na koncu robimy "akcje promocyjna" i szukamy domow stalych tak?
Wiadomo ile pieniedzy potzebujemy na poczatek?
Sam wykup suczek w najgorszym stanie to 700zl
Ile weterynarz?
Ile fryzjer dla 7?

Posted

Trzeba je wykupić to napewno. W międzyczasie szukać DT.
1. odbieramy psy
2. rozwozimy po DT
3. każde DT zabierze psa do fryzjera i weta
4. Faktury od weta idą na Fundację (wszystkie faktury na fundację)
5. Umawiamy sterylki
6. szukamy DS - proces adopcyjny

To jest 7 suk, proponuję by DT były ze sobą w stałym kontakcie, trzeba wstawiać zdjęcia itd...

No chyba, że już jakiś DS jest chętny......:razz:

Posted

Wykup suczki 100
Ile kosztuje fryzjer? (ja to tylko w mieszancach "robie" wiec pojecia nie mam :razz:) Moze ktos ma znajomego fryzjera albo sam jest fryzjerem i bedzie taniej?
Koszt pierwszej wizyty u weta? Z zalozeniem ze sunia nie bedzie bardzo chora.
Dzieki temu mozna bedzie okreslic poczatkowy koszt.
Nie wiem czy chcecie zebrac cala sume i wszystkie na rz stamtad zabrac czy pojedynczo panny wykupic?

Posted

U nas fryzjer to 50 zł (tyle płaciłam za shih tzu), w Warszawie pewnie 2 razy tyle... Sterylizacja to 150 zł ....
Strasznie mam ochote na taka małą kuleczkę na dt, ale rodzina... Cholerka, mam same kundelki :placz:

Posted

Powiem tak: fryzjera mamy znajomego 40zł, koszt wizyty u weta to między 30zł-50zł (postaramy się żeby było taniej), sterylka faktycznie między 100zł a 150zł. Czyli licząc "z górką" na jedną sukę potrzebujemy ok 240zł.

W praktyce myślę, że mniej. Te dwie niunie obcinała sama Małgosia od nas i jak widać nie wyszło źle :evil_lol:, fundacje mają zniżki u niektórych wetów więc i wizyty mogłyby być tańsze

Posted

Bardzo chętnie bym wam pomogła a nawet zaoferowała dom stały ale niestety jestem ze śląska:-(gdyby było blżej to fryzjera tż bym załatwiła za darmo ale tak to nic z tego...trzymam za Was kciuki

Posted

Czyli na pierwsze dni na kazda sunie ok 200zl. Licze z cena wykupu :roll:
Cekamy az sie uzbiera te 1400 czy dzialamy "po jednej"?
Wy tam bylyscie dzieczyny wiec najlepiej jesli Wy zdecydujecie.
Zeby przypadkiem po wykupie jednej czy dwoch cena nie wzrosla...

Posted

[quote name='Yoda i Tos']Te dwie niunie obcinała sama Małgosia od nas i jak widać nie wyszło źle :evil_lol:[/quote]
wyszło SUPER :loveu:

kurcze czyli trzeba ruszyć z tymi bazarkami - ja mam opis i fotki sukni - myślę, że ok. 600 zł c. wywoławczej (kosztowała 1800 zł) i gdyby tylko znalazła się dobra duszyczka, która akurat potrzebuje Sukienki (choć to tylko wirtualne pieniążki na razie) 2 Sunieczki by były "odpicowane" ...

a mój DS się zapisuje do kolejki w takim razie :cool3: ...

Posted

[quote name='karolina_g_k']Czyli na pierwsze dni na kazda sunie ok 200zl. Licze z cena wykupu :roll:
Cekamy az sie uzbiera te 1400 czy dzialamy "po jednej"?
Wy tam bylyscie dzieczyny wiec najlepiej jesli Wy zdecydujecie.
Zeby przypadkiem po wykupie jednej czy dwoch cena nie wzrosla...[/quote]

Cena to nie tylko wiesz...to jest piekielnie daleko. Nie ma sensu jeździć po 2 czy jedną sunię bo koszty paliwa zaczna być piekielne wręcz...

Uzbierajmy 700zł na wykup suń, ze sterylkami i wetem będziemy walczyć po ich zabraniu. Fryzjerstwem zajmie się nasza Małgosia (ale będzie szczęsliwa :diabloti:)

Co Wy na to?

Posted

[quote name='Yoda i Tos']Cena to nie tylko wiesz...to jest piekielnie daleko. Nie ma sensu jeździć po 2 czy jedną sunię bo koszty paliwa zaczna być piekielne wręcz...

Uzbierajmy 700zł na wykup suń, ze sterylkami i wetem będziemy walczyć po ich zabraniu. Fryzjerstwem zajmie się nasza Małgosia (ale będzie szczęsliwa :diabloti:)

Co Wy na to?[/quote]
ok ... czyli ta pseudo nie jest w w. mazowieckim?

Posted

no to rzeczywiście nie ma sensu się rozdrabniać - tylko całą sumę zebrać i dopiero w drogę ... ([I]a tak pół żartem: czy w pakiecie nie "pójdą" taniej [/I]:diabloti:

Posted

A ja zylam w slodkiej nieswiadomosci ze to gdzies u nas :diabloti:
W takim wypadku mozemy szukac rowniez DT gdzies po drodze.
No to rzeczywiscie lepiej za jednym zamachem wszystkie panny zabrac.

Moze ud sie cos utargowac jesli bedziemy hurtowo sunie zabierac...Nie zdziwilabym sie przeciez dla tych ludzi to poprostu towar..

Posted

Możemy w DT umieszczać po drodze,nie widzę przeszkód :cool3:
Z ceną będzie gorzej. Wyobraźcie sobie że on za te suki chciał od 200zł w zwyż :mad:. Dużo czasu tam spędziłysmy i wyjechałysmy z dwiema suniami po 100zł ale próbowac zawsze można....

Posted

Przepraszamy za niejasności z Fundacjami ale kiedy zakładałam wątek nie wiedziałam, że będziemy w Vivie!. Od dawna współpracujemy z NERO i dlatego poprosiłam je o pomoc. Dziewczyny czy na konto NERO wpłyneły jakieś fundusze na yroczki? Jeśli nie to zmienie w poście na konto Vivy!, będzie prościej....oczywiście liczę na dalszą współprace...nie tylko przy yorczkach :)

Wspaniale Małgosia "odpicowała" sunie. Cały czas myśle o tych które tam zostały. Zostało dużo więcej psów, ale te są nieprzydatne więc mieszkają i w najgorszych warunkach i są w najgorszym stanie:"niech choć jednej uda się jeszcze dać dwa szczeniaki to się zwrócą"- dlatego nie chce oddać za darmo.

Posted

[quote name='karolina_g_k'][B]Erazm [/B]a nie lepiej wydobyc od niego tyle psiaków ile sie da i pozniej go zglosic. Udokumentowac ich stan zdjeciami, wizyta u weterynarza.
Bo jak sie przestraszy i jeszcze cos im zrobi? Ja zawsze boje sie ze jesli ludzie potrafią tak traktowac psiaki to potrafia tez zrobic im krzywde zeby ratowac wlasne cztery litery :-(
Moge pomóc w transporcie psiaków.
Najlepiej byloby je wykupic, prosto stamtad zabrac do weta, do fryzjera (musza strasznie cierpiec z ta skorupa, ktora nosza), a po wszystkich zabiegach do domów tymczasowych.
Myśle, ze da sie to zorganizowac. Ustalmy ile potrzeba kasy nie tylko na wykup psów ale rowniez chocby na poczatek na weta, fryzjera i dobrą karme.
Jesli bedzie problem z DT to moge przetymczasować jedna biedę.
Ludzie sa straszni:shake:[/QUOTE]

straszne... shih ostatnio codziennie niemalże jakiś jest wyciągany ze schroniska, teraz to... eh maja źle te ozdóbki...
myślę, że psiaki trzeba wyciągnąć, bo faktycznie niepotrzebne to nie mają na co za bardzo liczyć. zupełnie nie znam się na takich akcjach, więc liczę na doświadczenie innych ;) myślę sobie, że dobrą gadką z właścicielami można tą cenę zbić, bo przecież to darmozjady dla pseudo... - już tak dziewczyny nie raz negocjowały i się udawało. nie wiem, czy nie byłoby dobrze jakoś udokumentować tego wszystkiego, co się dzieje - tylko forum to raczej nie jest dobre miejsce na takie kuluarowe ustalenia. no i trzeba bardzo uważać, żeby dalej trafiły w dobre ręce, bo ozdóbki nawet 'bez rodowodu' mają wielu amatorów :( myślę, że dt powinny się znaleźć, jeśli nie - to ja służę pomocą na miarę moich możliwości :) dziewczyny, ja nie wiem, skąd Wy te psiaki bierzecie. i może nasze prawo nie neguje tego typu praktyk i wedle prawa wszystko jest ok, ale etycznie to już nie do końca... jeśli chodzi o media to może mogę pomóc, ale to na priv. trzeba się zastanowić jak to zrobić, bo my sobie wykupimy 7 psiaków, a za chwilę będą kolejne... a to młode psiaki :(

zaznaczam wątek

Posted

jakby co w miarę regularnie jeżdzimy na trasie Warszawa- Śląsk więc jak będzie trzeba to przewieziemy jakiegoś/jakieś pieski pociągiem. :roll: przynajmniej tak możemy pomóc

Posted

[quote name='magdola']O kasiorke się nie martwmy:evil_lol:
Poszukiwany "zayorczony" lub "zayorczona" z Wawy lub okolic:eviltong:[/quote]

Witam "zayorczone 'dziewczyny:p

mam w Warszawie znajomych,ktorzy chca przygarnac yorka,sa to dwa zaprzyjaznione malzenstwa, bez malych dzieci i zwierząt ktorzy od pewnego czasu szukaja takich pieskow.Moga dac dom Tymczasowy,ale chodzi im o Dom Stały.
Podesłalam im link
a kontakt ze wskazaniem na nr tel w pierwszym poscie.