Qti Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Pozostałe 7 suk jest w [U]nieco[/U] lepszym stanie, wszystkie napewno trzeba przebadać, ponieważ z jakiegos powodu nie rodzą. Sunie są wszystkie raczej młode od 2 do 4 lat. [/quote] Nie rodzą bo im źle. Taka natura yorka. Rusza akcja wykupu pozostałych suk? Quote
Yoda i Tos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 To jest jedna z nich: Lila Lila jest odrobinę większa i nieco bardziej wycofana. Będzie kiedys fajną spokojną suczynką [IMG]http://img42.imageshack.us/img42/8196/sdc13872.jpg[/IMG] [IMG]http://img7.imageshack.us/img7/6118/sdc13893.jpg[/IMG] [IMG]http://img121.imageshack.us/img121/8108/sdc13897.jpg[/IMG] Quote
necia25 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 są piękne :loveu: myślę, że skoro nie rodzą to pewnie ropomacicza mają trzeba jak najszybciej je stamtąd zabrać nim będzie za późno :placz: i zrobić sterylki ... kurcze czy tylko my tu na dogo widzimy, że to jest okropne zaniedbanie względem tych suniek :mad: a pseudo robią co chcą :angryy: trzeba się zorganizować i je wyciągnąć wszystkie ... dt na pewno się znajdą ... one powinny się wylegiwać na podusiach, a nie walać się we własnych odchodach w jakiejś stodole :angryy: jedną Suczkę po sterylce mogę zabrać do siebie na DS ... podtrzymuję również chęć pomocy poprzez oddanie sukni ślubnej na bazarek ... Quote
Yoda i Tos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 A to mniejsza dziewczynka Bila. jest duzo smielsza ale to też typowy kanapowczyk [IMG]http://img33.imageshack.us/img33/8326/sdc13870.jpg[/IMG] [IMG]http://img44.imageshack.us/img44/9122/sdc13896.jpg[/IMG] [IMG]http://img233.imageshack.us/img233/9893/sdc13889.jpg[/IMG] Quote
magdola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='necia25']są piękne :loveu: myślę, że skoro nie rodzą to pewnie ropomacicza mają trzeba jak najszybciej je stamtąd zabrać nim będzie za późno :placz: i zrobić sterylki ... kurcze czy tylko my tu na dogo widzimy, że to jest okropne zaniedbanie względem tych suniek :mad: a pseudo robią co chcą :angryy: trzeba się zorganizować i je wyciągnąć wszystkie ... dt na pewno się znajdą ... one powinny się wylegiwać na podusiach, a nie walać się we własnych odchodach w jakiejś stodole :angryy: jedną Suczkę po sterylce mogę zabrać do siebie na DS ...[/quote] :mad::mad::mad: Ja też mogę DT lub DS A tak szczerze to my sobie a oni (pseudo) sobie. Watpię, żeby ich to jakos zabolało, czy obchodziło. My tu flaki wypruwamy (dokładnie Wy:cool3:), nerwicy można się nabawić, a po nich jak po kaczce! Deklaruję na razie jednorazowo 20 zł Quote
Yoda i Tos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Nasza propozycja jest następująca: Od wczoraj jesteśmy zarejestrowanym oddziałem Fundacji Viva. Nie będziemy zbierać pieniędzy na wykup na fundacyjne konto, ale....proponujemy by osoby zajmujące się Yorkami wybrały jedna osobe której będą wpłacac na konto fundusze, jeśli uzbieramy potrzebną kwotę to zabierzemy tą osobę do pseudo i razem z nią te suki wykupimy. Na nasze konto fundacyjne możemy zbierać wpłaty na sterylizację i ewentualne leczenie tych suk, weźmiemy je pod opiekę fundacyjną i adoptowane będą z umowami adopcyjnymi, sprawdzeniem DS itd... Adopcja oczywiście PO sterylizacji. Quote
magdola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Nasza propozycja jest następująca: Od wczoraj jesteśmy zarejestrowanym oddziałem Fundacji Viva. Nie będziemy zbierać pieniędzy na wykup na fundacyjne konto, ale....proponujemy by osoby zajmujące się Yorkami wybrały jedna osobe której będą wpłacac na konto fundusze, jeśli uzbieramy potrzebną kwotę to zabierzemy tą osobę do pseudo i razem z nią te suki wykupimy. Na nasze konto fundacyjne możemy zbierać wpłaty na sterylizację i ewentualne leczenie tych suk, weźmiemy je pod opiekę fundacyjną i adoptowane będą z umowami adopcyjnymi, sprawdzeniem DS itd... Adopcja oczywiście PO sterylizacji.[/quote] Jestem za! Quote
necia25 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 ja też jestem ZA ... czyli jest potrzebna osoba, która będzie zbierać na wykup i porobi bazarki z fantami ... najlepiej ktoś z okolic Wa-wy, tak? Quote
Yoda i Tos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Oczywiście macie pełny wgląd w finanse zebrane na koncie fundacji. Skany faktur za sterylkę itd będą wklejone tutaj. Propozycje DT i DS również będą przedstawione na forum, tak by osoby, które chcą uczestniczyć w wykupie i adopcji tych suniek mogły mieć decyzyjne stanowisko Quote
Yoda i Tos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='necia25']ja też jestem ZA ... czyli jest potrzebna osoba, która będzie zbierać na wykup i porobi bazarki z fantami ... najlepiej ktoś z okolic Wa-wy, tak?[/quote] najlepiej. Ja, Agata i Małgosia jesteśmy z Wawy i tu mamy zaprzyjaźnione DT i hotele. Jeśli jednak ktos będzie z innego miasta możemy po prostu spotkać się po drodze i jechać razem Quote
tigrunia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Znalazłam parę rzeczy na bazarek m.in. troszkę biżuterii.. może zorganizować jakiś jeden wspólny bazarek? Potrzebna była by osoba zaufana czyt. taka, której bazarki dobrze "idą" :evil_lol: Bo ja akurat nigdy bazarku nie prowadziłam i mało znana jestem na "bazarkowym terenie" :roll: Zajmie się tym ktoś? Ja oczywiście zdjęcia porobię i wysyłką również się zajmę .. Jak coś proszę o PW .. Quote
necia25 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='tigrunia']może zorganizować jakiś jeden wspólny bazarek? Potrzebna była by osoba zaufana czyt. taka, której bazarki dobrze "idą" :evil_lol: Bo ja akurat nigdy bazarku nie prowadziłam i mało znana jestem na "bazarkowym terenie" :roll: Zajmie się tym ktoś? Ja oczywiście zdjęcia porobię i wysyłką również się zajmę .. Jak coś proszę o PW ..[/quote] właśnie mnie też dokładnie o to chodziło (tylko nie wiedziałam jak to ująć) :evil_lol: Quote
magdola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='necia25']właśnie mnie też dokładnie o to chodziło (tylko nie wiedziałam jak to ująć) :evil_lol:[/quote] Ja mam sukienke karnawałową "calineczka" dla dziewczynki ok 6 letniej. Mogę przeznaczyc na bazarek jeśli sie przyda... Quote
Qti Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Czyli potrzebny jest yorczarz z Warszawy i kasiorka! Quote
magdola Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Qti']Czyli potrzebny jest yorczarz z Warszawy i kasiorka![/quote] O kasiorke się nie martwmy:evil_lol: Poszukiwany "zayorczony" lub "zayorczona" z Wawy lub okolic:eviltong: Quote
Lionees Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Nasza propozycja jest następująca: Od wczoraj jesteśmy zarejestrowanym oddziałem Fundacji Viva. Nie będziemy zbierać pieniędzy na wykup na fundacyjne konto, ale....proponujemy by osoby zajmujące się Yorkami wybrały jedna osobe której będą wpłacac na konto fundusze, jeśli uzbieramy potrzebną kwotę to zabierzemy tą osobę do pseudo i razem z nią te suki wykupimy. Na nasze konto fundacyjne możemy zbierać wpłaty na sterylizację i ewentualne leczenie tych suk, weźmiemy je pod opiekę fundacyjną i adoptowane będą z umowami adopcyjnymi, sprawdzeniem DS itd... Adopcja oczywiście PO sterylizacji.[/quote] Te sunie i są juz pod patronatem fundacji NERO(post pierwszy).Przypuszczam,że nad tamtymi co zostały,tez fundacja obejmie patronat.Na sunie są zbierane pieniążki na konto fundacji Nero(wszystko jest w pierwszym poście) Quote
Selenga Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Mogę poprowadzić bazarek, raczej nie narzekam na słaby ruch na swoich bazarkach :) A jeśli chodzi o pseudo, to rozważcie pomysł złożenia donosu do urzędu skarbowego - mogę się założyć, że nie mają zarejestrowanej działalności i nie odprowadzają podatku od sprzedanych szczeniaków. Jak na razie to chyba najskuteczniejszy sposób na pseudohodowle Quote
necia25 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Renata5']Te sunie i są juz pod patronatem fundacji NERO(post pierwszy).Przypuszczam,że nad tamtymi co zostały,tez fundacja obejmie patronat.Na sunie są zbierane pieniążki na konto fundacji Nero(wszystko jest w pierwszym poście)[/quote] kurcze, no rzeczywiście ... w pierwszym poście Fundacja NERO a teraz piszecie o VIVIE? o co tu chodzi? Quote
Lionees Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='necia25']kurcze, no rzeczywiście ... w pierwszym poście Fundacja NERO a teraz piszecie o VIVIE? o co tu chodzi?[/quote] [B]Yoda i Tos[/B] chce objąć patronatem pozostałe sunie,ale wydaje mi się,że fundacja Nero zajmie się tez tamtymi suniami,tylko musi zgromadzić pieniążki na ich wykup. Quote
Yoda i Tos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Renata5'][B]Yoda i Tos[/B] chce objąć patronatem pozostałe sunie,ale wydaje mi się,że fundacja Nero zajmie się tez tamtymi suniami,tylko musi zgromadzić pieniążki na ich wykup.[/quote] Nie ma problemu Renata5, wiem że Agata rozmawiała z Nero o przejęciu patronatu nad suniami, ponieważ wtedy nie miałysmy jeszcze wszystkich dokumentów dotyczących Vivy. Nie ma znaczenia, która z fundacji obejmie patronat tak naprawdę. Jest podane Wasze konto, mogą wplywać tam pieniądze. Sunie są pod naszą opieką, my mamy kontakt z ta pseudo i służymy pomocą w tym wzgledzie zawsze. Quote
fizia Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Eghh moda na Yorki uderza w te bidy małe... Trzymam kciuki!!! Quote
Yoda i Tos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 sunie umieszczamy na naszym nowootwartym forum (jeszcze jest w fazie niemowlęcej ;)) w każdym razie tam będą wszelkie informacje wklejane na bieżąco. ......buldogi********** z domeną: fora pl Quote
Lionees Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Nie ma problemu Renata5, wiem że Agata rozmawiała z Nero o przejęciu patronatu nad suniami, ponieważ wtedy nie miałysmy jeszcze wszystkich dokumentów dotyczących Vivy. [B]Nie ma znaczenia, która z fundacji obejmie patronat tak naprawdę. [/B]Jest podane Wasze konto, mogą wplywać tam pieniądze. Sunie są pod naszą opieką, my mamy kontakt z ta pseudo i służymy pomocą w tym wzgledzie zawsze.[/quote] Dokładnie.Ważne,żeby wyciągnąć stamtąd pozostałe bidulki. Mój post był skierowany do [B]Neci25[/B],bo nie wiedziała która fundacja przejmie opiekę nad suniami. Nero ma już i tak "milion" psiaków pod swoimi skrzydłami,więc może niech Viva przejmie yoreczki? Tak czy siak ważne jest,żeby jak najszybciej sunieczki były bezpieczne;) Quote
Ziutka Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Dziewczyny to naprawdę nie jest ważne w tej chwili czy to Nero czy Viva czy Nero razem z Vivą...ważne są pozostałe psiaki i tego się trzymajmy...My się z niczego nie wycofujemy i jeśli mamy działać z Vivą w tej sprawie to będziemy to robić ;) Quote
necia25 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Renata5']Dokładnie.Ważne,żeby wyciągnąć stamtąd pozostałe bidulki. ... Tak czy siak ważne jest,żeby jak najszybciej sunieczki były bezpieczne;)[/quote] mnie też dokładnie o to chodzi ;) zamieszałam się po prostu :oops: :evil_lol: Quote
Recommended Posts