kikiania Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Witam.Mój domek dalej aktualny :) Pozdrawiam Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 :smile:[quote name='kikiania']Witam.Mój domek dalej aktualny :) Pozdrawiam[/quote] Skąd jesteś Kikiania? Quote
kikiania Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Jestem z Giżycka (warmińsko-mazurskie);) Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='kikiania']Jestem z Giżycka (warmińsko-mazurskie);)[/quote] No to fajne rejony...gdybyś wzięła sunię,to mogę robić u Ciebie wizyty po adopcyjne w sezonie letnim?:cool3::evil_lol: Quote
kikiania Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Jasne :p, odrazu oferuje się jak przewodnik :razz: Quote
PapryczkaChili Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Papryczka ponieważ my badania krwi mamy gratis, zdjęcie szwów mamy gratiś a samą sterylkę po kosztach :razz:[/QUOTE] tak tak, ja wiem, bo ja to z ulicy człowiek jestem ;) a swoją drogą jak sunie czuja się po sterylce, bo ja mam dwie przed sobą i szczerze mówiąc to potwornie się boję... Quote
Yoda i Tos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 W takim razie trzeba wizytę zrobić u Ciebie kikania. Proszę namiary na pw Quote
Yoda i Tos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='PapryczkaChili']tak tak, ja wiem, bo ja to z ulicy człowiek jestem ;) a swoją drogą jak sunie czuja się po sterylce, bo ja mam dwie przed sobą i szczerze mówiąc to potwornie się boję...[/quote] Bez problemów się obeszło, nawet wymiotów nic :). Znisły dzielnie dziewczyny. Dziś są trochę obolałe (wiadomo) i mniej rozrabiają ale apetytu im nie odebrało :evil_lol: Quote
joasiah Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 biedne sunie :( a czy któraś byłaby do oddania? :loveu: Quote
Lionees Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='joasiah']biedne sunie :( a czy któraś byłaby do oddania? :loveu: Tak zupełnie darmo to chyba nie...za zwrotem kosztów wykupu i sterylki bodajże,ale na ten temat trzeba rozmawiać z dziewczynami z fundacji Quote
Yoda i Tos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Napewno za zwrotem kosztów sterylki. Pamiętajmy, że te "opłaty adopcyjne" idą na kolejne psy w potrzebie. Jak widać uzbierać na wykup czy sterylizację nie jest łatwo dlatego potrzeba zaplecza finansowego. To zaplecze dać nam mogą darowizny na rzecz fundacji a "opłaty adopcyjne" za takie uważamy. Ponieważ suki sterylizujemy PRZED adopcją, przyszły DS może taką sterylkę sfinansować lub pokryć jej koszty na konto fundacji. Te dwie zostały wykupione z naszych własnych, prywatnych pieniędzy i niech tak zostanie, nie będziemy oczekiwać zwrotu za wykup tych dwu suń, niech to będzie nasz wkład w tę sprawę yorków. Oczywiście, jeśli DS będzie chciał wpłacić więcej na Fundację niż koszt sterylki to napewno nie będziemy się gniewać :evil_lol: Quote
joasiah Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 no oczywiście zwróciłabym koszt sterylki jestem ciekawa czy nie boją się dzieci bo mam córeczkę dwuletnią i obok rodzice maja dwa koty juz sobie wyobrażam jakie beda śliczne po obcięciu a słuchajcie czy one już są stamtad zabrane? Quote
GameBoy Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='joasiah'] juz sobie wyobrażam jakie beda śliczne po obcięciu [/quote] :roll::roll::roll::roll::roll: rece opadaja Quote
joasiah Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 ale o co chodzi? :( przepraszam może źle się wyraziłam ale nie chodziło mi o to ze są brzydkie teraz bo się zakochałam w suniach :) i czy bedziecie wyciagac jeszcze resztę piesków? i jaki charakter mają sunie? zawsze marzylam o psie ale z hodowli to jakies 2,5tysiaca a mnie nie stać więc może pomogę takiemu pieskowi :) Quote
Yoda i Tos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='joasiah']no oczywiście zwróciłabym koszt sterylki jestem ciekawa czy nie boją się dzieci bo mam córeczkę dwuletnią i obok rodzice maja dwa koty juz sobie wyobrażam jakie beda śliczne po obcięciu a słuchajcie czy one już są stamtad zabrane?[/quote] Może tak wątek przeczytasz?:cool1: Quote
PapryczkaChili Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='GameBoy']:roll::roll::roll::roll::roll: rece opadaja[/QUOTE] eh... chodzi o to, że psom jest obojętne, czy są obcięte czy czesane na boczek. to są psy wyciągnięte z pesudohodowli, które pewnie swoje w życiu przeszły. nie chodzi więc o nową fryzurę nowego pieska,którym można się pochwalić na osiedlu. to żywa istota, na kilkanaście najbliższych lat... to nie maskotka do czesania, ale psiak, który może zachorować, może nie chcieć dać się czesać, może nie lubić kotów i dzieci - bo nie poznał czegoś takiego w swoim życiu, i może stworzyć wiele problemów, z których nowa fryzura jest najmniejszym... proszę się nad tym zastanowić, zanim napewno zdecyduje się Pani na pieska. Quote
joasiah Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 własnie jestem w trakcie czytania a czy ktoś już zarezerwował może pieski? booooze jakie one sliczne są !!!! zakochałam się moje marzenie :love i proszę nie oceniajcie ludzi po tym jak piszą ja mam czasami problem z wyrazeniem mysli i przelania tego na papier papryczka mnie wcale nie chodzilo i pochwalenie sie pieskiem na osiedlu ani nic w takich zamiarach po prostu zle to ujełam co chcialam napisac :( to ja może napiszę coś o sobie zawsze odkąd pamietam zawsze chciałam mieć psa ale rodzice się nie zgadzali więc mialam świnkę morską która kochalam nad zycie i potem na studiach wzielam sobie kotkę ktora jest ze mna do dzisiaj i zyje z kotem mamy mam 27 lat i meza i córeczkę nie jest w moich mozliwosciach wziąc psa z hodowli a z pseudohodowli nie bede brała takiego psa i zawsze kazdemu odradzam i tlumaczę dlaczego- z róznym skutkiem niestety york jest dla mnie idealnym pieskiem bo nie jest duzym psem (mieszkam w bloku) mysle ze nie miałby u mnie zle :) pokocham je tak samo jak moje wszystkie koty zreszta zakochalam sie w w nich już :) aha i dołączam się w pienieznej akcji na wyłowienie reszty piesków Quote
PapryczkaChili Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='joasiah']własnie jestem w trakcie czytania a czy ktoś już zarezerwował może pieski? booooze jakie one sliczne są !!!! zakochałam się moje marzenie :love i proszę nie oceniajcie ludzi po tym jak piszą ja mam czasami problem z wyrazeniem mysli i przelania tego na papier papryczka mnie wcale nie chodzilo i pochwalenie sie pieskiem na osiedlu ani nic w takich zamiarach po prostu zle to ujełam co chcialam napisac :([/QUOTE] ok ;) tylko tak napisałaś, że trochę ręce opadły... ;) przeczytaj wątek i naprawdę, to są psiaki pewnie z klatek, mogą być słabo socjalizowane - musisz się dopytać, bo może być super i bez problemów, a może wcale nie być tak kolorowo. i nie chodzi o to, żeby zniechęcać, tylko żeby potencjalny dom zdawał sobie z tego sprawę. nawet fryzjer, o którym wspomniałaś kosztuje, odpowiednia karma, ewentualnie lekarz w czasie choroby nie mówiąc o systematycznych szczepieniach - to są koszty i to nie małe. a czasem jak pies zachoruje to w dwa dni wydasz kilka stówek... może tak być, trzeba mieć tego świadomość. tak naprawdę w wątku nie jest napisane, jakie są sunie, a to zwł. przy małym dziecku jest bardzo ważne. bo nie chodzi o to, żeby psiaki znów nie miały domu, bo problemy kogoś przerosną... te psiaki już swoje przeszły. Quote
joasiah Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 ale ja wiem o tym sama mam 2koty ( tez sie nimi zajmuje do weta jezdzę itd) takze wiem cos o kosztach :) a u kogo są teraz dwie sunie? i czy są zaklepane juz czy nie? i czy są juz u osobki w warszawie czy dalej? Quote
joasiah Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 aha i czy te konto do wpłat na pieski jest aktualne? bo ja bym chciała przelać skromnie to skromnie ale jestem przed wypłatą Quote
PapryczkaChili Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='joasiah']aha i czy te konto do wpłat na pieski jest aktualne? bo ja bym chciała przelać skromnie to skromnie ale jestem przed wypłatą[/QUOTE] Yoda i Tos prowadzi ten wątek. napewno wizyta przed adopcyjna musi byc. a wcześniej porozmawiaj z Yoda i Tos, ona wie wszystko w szczegółach :) Quote
agata-air Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 [quote name='joasiah']aha i czy te konto do wpłat na pieski jest aktualne? bo ja bym chciała przelać skromnie to skromnie ale jestem przed wypłatą[/quote] W sprawie adopcji proponuje dzwonić pod numer podany w pierwszym poście. Quote
joasiah Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 rozmawialam przez tel z p.Moniką wiecie jak się niezmiernie cieszę :) a mogę poprosić o więcej fotek pannie w czerwonych szeleczkach? :) Quote
orpha Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 przepraszam za offa http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/ Quote
Recommended Posts