Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yoda i Tos']Nie! To jest po Toruniem[/quote]
Jenyyy dziewczyny - czemu wcześniej nie mówiłyście ? :-o
Ja jestem z Bydgoszczy.. Możecie powiedzieć dokładniej co to za wiocha? Siostra mojego TZa kupiła rok temu gdzieś spod Torunia pseudo Yorczkę .. oszukali ją tam troszkę tylko najpierw trzeba by ustalić czy to ta sama miejscowość.. Zaraz do niej zadzwonię co to była za dziura ...

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agata-air']Dziewczyny czy na konto NERO wpłyneły jakieś fundusze na yroczki? [/quote]
narazie nic nie wpłynęło więc możesz zmieniać :lol:

Posted

[quote name='Ziutka']narazie nic nie wpłynęło więc możesz zmieniać :lol:[/quote]
Ja na razie czekam na wypłatę :oops: ale sumę deklarowana wpłacę, a jak ktoś będzie robił bazarek to prosze o kontakt. Coś dorzucę :)
Deklaruję dt lub ds (jak sie zgodzi reszta mojego "stada") - może nawet udało by mi się załatwić sterylkę ( za kilka dni będe wiedziała )

Posted

no i prosze . Jak łatwo yoreczkom. A w fundacji szukamy DT i DS dla ok 50 piesków różnych kalibrów i maści. Może zamiast yorka, których jest DWA przygarniecie któregoś z naszych psiaków? :mad:
Sorki, ale ta yorkomania troche żle na mnie działa. :angryy:

Posted

[quote name='luka1']no i prosze . Jak łatwo yoreczkom. A w fundacji szukamy DT i DS dla ok 50 piesków różnych kalibrów i maści. Może zamiast yorka, których jest DWA przygarniecie któregoś z naszych psiaków? :mad:
Sorki, ale ta yorkomania troche żle na mnie działa. :angryy:[/quote]
Mam identyczne odczucia:diabloti:
A może ktoś kto jest chętny na yoreczkę,da 100zł fundacji,czyli zarezerwuje sobie sunię i jak dziewczyny je wykupią to po prostu sobie adoptuje w takim stanie w jakim sunia będzie.I niech wyleczy ,wystrzyże na własne konto,bo takiego wypielęgnowanego to i ja bym chciała:roll::cool3:

Posted

[quote name='Renata5']Mam identyczne odczucia:diabloti:
A może ktoś kto jest chętny na yoreczkę,da 100zł fundacji,czyli zarezerwuje sobie sunię i jak dziewczyny je wykupią to po prostu sobie adoptuje w takim stanie w jakim sunia będzie.I niech wyleczy ,wystrzyże na własne konto,bo takiego wypielęgnowanego to i ja bym chciała:roll::cool3:[/quote]

A to naprawdę niegłupie jest! :razz: . Tyle, że podpisujemy umowę adopcyjną z zastrzeżeniem iż sterylka musi byc wykonana w ciągu 30dni

Posted

[quote name='Yoda i Tos']A to naprawdę niegłupie jest! :razz: . Tyle, że podpisujemy umowę adopcyjną z zastrzeżeniem iż sterylka musi byc wykonana w ciągu 30dni[/quote]
Jeżeli ktoś na prawdę chce yoreczkę,to myślę,że na wszystko się zgodzi.
A teraz pytanie czysto hipotetyczne.Jeżeli stan zdrowia suni nie pozwalałby na wykonanie sterylki w ciągu miesiąca,to przedłużony będzie ten okres na wykonanie ciachnięcia?
Tak tylko pytam,bo różnie może byc ze zdrowiem tych psiaków.
A ja żartowałam,nie chcę yoreczki,mam swoich 7 psów,wszystkie stare klamotki,kundelki w najczystszej postaci i jeszcze jednego nawet najbardziej rasowego po prostu nie wcisnę:shake:
Ale jakby jakaś yoreczka została bez domku,to tez mam chętnych w rodzinie:p

Posted

przecież tu nie chodzi wyłącznie o te DWA yorki - one są już bezpieczne!!! mają DT i wspaniałą opiekę ...
martwimy się głównie tymi, które tam zostały - a to kolejne SIEDEM :shake:

proszę na priv o e-maila osoby wystawiającej bazarek na sunie (jeśli takowa już jest) ... chcę przesłać zdjęcia i opis sukni ...

Posted

[quote name='necia25']przecież tu nie chodzi wyłącznie o te DWA yorki - one są już bezpieczne!!! mają DT i wspaniałą opiekę ...
martwimy się głównie tymi, które tam zostały - a to kolejne SIEDEM :shake:[/quote]
No i o nich właśnie mówimy.

Posted

[quote name='Renata5']Mam identyczne odczucia:diabloti:
A może ktoś kto jest chętny na yoreczkę,da 100zł fundacji,czyli zarezerwuje sobie sunię i jak dziewczyny je wykupią to po prostu sobie adoptuje w takim stanie w jakim sunia będzie.I niech wyleczy ,wystrzyże na własne konto,bo takiego wypielęgnowanego to i ja bym chciała:roll::cool3:[/quote]
pogadam z TZ na wieczór co on by na to powiedział, bo ja bym była za, ale to On w naszej rodzince zarabia, więc On ma decydujące zdanie ...
zgodził się na przyjęcie takiej mini suczki na DS (miałam adoptować malutką suczkę z Celestynowa, ale została adoptowana do Niemiec, później malusią, kochaniutką Iskierkę z Jamrozowizny, ale niestety odeszła za TM :-() ... teraz widzę, że tu rozgrywa się tragedia i to na psiakach, które jak przyznaję ubóstwiam i wydawało mi się, że nigdy takiego widoku nie ujrzę (ale jak widać się myliłam:angryy:) ... także nie mogłam nie zaoferować DS ...

Posted

To może uściślę:

To NIE są te maleńkie yorczki. To są z tych większych piesków. One będą ważyć ok 5-6 kg :evil_lol:

Renia5 - w przypadku p/wskazań zdrowotnych do wykonania sterylki oczywiście zaświadczenie od weta spowoduje napisanie aneksu do umowy adopcyjnej :)

Posted

[quote name='necia25']pogadam z TZ na wieczór co on by na to powiedział, bo ja bym była za, ale to On w naszej rodzince zarabia, więc On ma decydujące zdanie ... [/quote]
To tak jak u mnie;)
Ja tak zagadałam ze swoim,że mam juz 7 psiaków...dobrze gadałam,nie?:diabloti:
[quote]zgodził się na przyjęcie takiej mini suczki na DS (miałam adoptować malutką suczkę z Celestynowa, ale została adoptowana do Niemiec, później malusią, kochaniutką Iskierkę z Jamrozowizny, ale niestety odeszła za TM :-() [/quote]Z tą sunią to przegięli,że ją do Niemiec dali,mając domek pod nosem:mad:A o Iskierce też czytałam:-(
[quote]... teraz widzę, że tu rozgrywa się tragedia i to na psiakach, które jak przyznaję ubóstwiam i wydawało mi się, że nigdy takiego widoku nie ujrzę (ale jak widać się myliłam:angryy:) ... także nie mogłam nie zaoferować DS ...[/quote]Trzymam kciuki,żeby sie udało:kciuki:

Posted

Witam :)

Przeraziło mnie to w jakich warunkach trzymane są te suczki.
Zdjęcia dwóch suniek, które są już w DT - widać, że są już
szczęśliwe, że są radosne. Na pewno są wdzięczne, że nie
muszą przebywać w tych okropnych warunkach!.

Bardzo chciałabym pomóc psiaczkom. Mogę zaoferować DT lub
DS jednej psince :)

Posted

Jeśli chodzi o Domek u Neci to się nawet nie zastanawiajcie!!:loveu:
Każdemu psu życzyłabym takiego fajnego Domu i takiej Rodzinki.

A tak sobie myślę - skoro jest tu kilka osób chętnych dać DT - to może chociaż na jakiś czas, zanim spawa z suniami się wyklaruje, zanim zostaną wyciagnięte - ktoś mógłby pomóc temu biedakowi - Jemu strasznie potrzebny jest DT, muchy prawie Go zjadły żywcem, śpi w garażu

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1160/blagamy-o-dt-maly-chory-kundelek-z-interwencji-my-nie-mamy-dla-niego-miejsca-147248/[/URL]

[IMG]http://img169.imageshack.us/img169/9373/86499180.jpg[/IMG]

Posted

O, to i ja dorzucę swoje trzy grosze, a raczej trzy kilo;)

Piesek, waga ok. 3-4 kg, młody, mega przyjazny i nakolankowy.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/w-brwinowie-czeka-piesiulek-143780/?highlight=derek[/URL]

Może komuś w oko wpadnie, bo tu tylu wielbicieli małych psiaków.

Posted

[quote name='Renata5']To tak jak u mnie;)
Ja tak zagadałam ze swoim,że mam juz 7 psiaków...dobrze gadałam,nie?:diabloti:[/quote]
hihihi SUPER :evil_lol:
no to u mnie stan wygląda tak, że mam Kiarcię - kundelkę z Jamrozowizny i mixa Collie, która się do nas przybłąkała (myślałam, że TZ nie zmięknie, ale zmiękł i została) i niedawno mój brat adoptował z Jamrozowizny shi-tzu (jak to napisała Truskawa - wcisnęłam mu:evil_lol: - ale wszyscy są w niej zakochani i rozpieszczają jak się da) i tak już od jakiegoś czasu "maltretuję" TZa na wzięcie jeszcze jakiejś bidy ...

[quote name='Renata5']Z tą sunią to przegięli,że ją do Niemiec dali,mając domek pod nosem:mad:[/quote]
tu jeszcze wyszło, że się boi większych psów, więc myślę, że w sumie dobrze, że się domek (chyba bez innych zwierząt) znalazł nawet i w Niemczech ...

[quote name='Renata5']A o Iskierce też czytałam:-([/quote]
biduleczka - już posłanko na Nią czekało i szeleczki kupiłam maciupkie i miseczki, a tu wiadomość, że niestety odeszła za TM :-( ...

Posted

[quote name='elmira']Renatko, to pies, i to pies ;)[/quote]
Elmirko,ja to wiem:cool3:
Jak byłaś u mnie to miałam 5 sztuk,teraz mam 7 i wszystkie są rasowe "inaczej":smile:.Bo dla mnie to pies i to pies;)

Posted

no i nie piszcie, gdzie to jest, bo te watki wszyscy czytają i zaraz się zrobi akcja i psiaki znikną... bo Wy ich nie dacie byle komu, to sobie bezpośrednio pojadą... pewnie to wiecie, ale wolę napisać, bo niestety modne ozdóbki są chodliwym towarem...

strasznie przykry wątek tego psiaka od much :( potwornie smutne zdjęcie :( no ale w sumie potrzebujące psy wszystkie mają smutne wątki... ja myślę, że jak komuś zależy na psiaku a nie stać go na rasowego, to faktycznie wyłożenie pieniędzy za psiaka i wzięcie go w takim stanie w jakim jest - to jest rozwiązanie. tylko, tak czy siak, domek musi być super sprawdzony, bo żeby się nie okazało, że ozdóbka nie spełnia oczekiwań, że chora i znów trafi niewiadomo gdzie...

dziewczyny, to jak to teraz jest ustalone? zbieramy na wykup psiaków czy szukamy domków, które chcą wykupić?