magdola Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='elmira']Renatko, to pies, i to pies ;)[/quote] Zgadza się, tylko np. u nas jest alergia. mamy juz grzywacza, jestem początkującym samoukiem psim fryzjerem i wiem jak trza dbac o włos. Nie będę sie reklamować bo i tak wybierzecie domki najlepsze, ale gdyby coś to ja sie piszę, tylko nie wiem czy bym sie w łóżku z dwójką zmieściła :evil_lol: Quote
Lionees Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='magdola']Zgadza się, tylko np.[B] u nas jest alergia.[/B] mamy juz grzywacza, jestem początkującym samoukiem psim fryzjerem i wiem jak trza dbac o włos. Nie będę sie reklamować bo i tak wybierzecie domki najlepsze, ale gdyby coś to ja sie piszę, tylko nie wiem czy bym sie w łóżku z dwójką zmieściła :evil_lol:[/quote] Alergia jest nie tylko na włos,możesz mieć yorka i przy nim też alergię. A w łózku to byś się z dwójką zmieściła.Ja śpię z mężem i 5 psami(największy 15kg,najmniejszy 2 kg) i jakoś się mieścimy.Wprawdzie niezbyt komfortowo się wysypiamy,ale jakoś dajemy radę:diabloti: Quote
magdola Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Renata5']Alergia jest nie tylko na włos,możesz mieć yorka i przy nim też alergię. A w łózku to byś się z dwójką zmieściła.Ja śpię z mężem i 5 psami(największy 15kg,najmniejszy 2 kg) i jakoś się mieścimy.Wprawdzie niezbyt komfortowo się wysypiamy,ale jakoś dajemy radę:diabloti:[/quote] W każdym razie jeśli nie ja to mam nadzieję, że niuńki znajdą najlepsze domki pod słońcem:) Jeśli chodzi o alergię to jest sprawdzona: grzywacz owłosiony- nie ma alergii, jamnik - jest, onek - jest straszna! Więc alergii w tym przypadku by nie było:) Quote
PapryczkaChili Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 z tymi alergiami to faktycznie różnie bywa, bo na sierść to tylko jedna z wielu... poza tym czystej krwi York to inna kwestia niż niewiadomo jaki - bo taki już może mieć taki włos, który alergizuje... z domkami to problemu nie będzie, raczej z ich nadmiarem - ozdóbki to ozdóbki... dobrze, że te przynajmniej mają normalna wagę, bo jak się ogląda wątki tych 1,5 kg yorków - schorowanych, to serce się ściska... magdola - jak masz już jednego psiaka, to drugi jest świetnym rozwiązaniem - będzie im razem fajnie w życiu :diabloti::loveu: Quote
magdola Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='PapryczkaChili']z tymi alergiami to faktycznie różnie bywa, bo na sierść to tylko jedna z wielu... poza tym czystej krwi York to inna kwestia niż niewiadomo jaki - bo taki już może mieć taki włos, który alergizuje... z domkami to problemu nie będzie, raczej z ich nadmiarem - ozdóbki to ozdóbki... dobrze, że te przynajmniej mają normalna wagę, bo jak się ogląda wątki tych 1,5 kg yorków - schorowanych, to serce się ściska... magdola - jak masz już jednego psiaka, to drugi jest świetnym rozwiązaniem - będzie im razem fajnie w życiu :diabloti::loveu:[/quote] Nie wiedzieć czemu ale mam "alergię" na skarłowaciałe psy:diabloti: Nienawidzę ogłoszeń typu: miniaturka yorka, miniaturka grzywacza, bo takowych po prostu nie ma!!! Wrrrrr. Te psy są chore genetycznie bardzo często, albo w przyszłości będą miały problemy. Wg mnie york o wadze 3-5 kg jest ideałem, a to, że ludzie zrobili z tych (!)terierów (!) kaleki nosząc ich na rękach to już inna bajka. To sa przecież teriery, które kiedyś były psami polującymi!!! No... Ulżyło mi;) A ostatnio widziałam chomika, albo świnke morską na smyczy...podchodzę a to yorkowate coś...Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, bo wiem że niektóre psy się takie rodzą z tego albo innego powodu, al żeby na nich zarabiać i żeby kosztowały 2 razy tyle niż normalne? Często takie psiaki szybko umierają ... PS. czy karłowaci ludzie (bez urazy) też są miniaturkami???????:crazyeye: Quote
tigrunia Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='magdola']Nie wiedzieć czemu ale mam "alergię" na skarłowaciałe psy:diabloti: Nienawidzę ogłoszeń typu: miniaturka yorka, miniaturka grzywacza, bo takowych po prostu nie ma!!! Wrrrrr. Te psy są chore genetycznie bardzo często, albo w przyszłości będą miały problemy. [B]Wg mnie york o wadze 3-5 kg jest ideałem[/B], a to, że ludzie zrobili z tych (!)terierów (!) kaleki nosząc ich na rękach to już inna bajka. To sa przecież teriery, które kiedyś były psami polującymi!!! No... Ulżyło mi;) A ostatnio widziałam chomika, albo świnke morską na smyczy...podchodzę a to yorkowate coś...Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, bo wiem że niektóre psy się takie rodzą z tego albo innego powodu, al żeby na nich zarabiać i żeby kosztowały 2 razy tyle niż normalne? Często takie psiaki szybko umierają ... PS. czy karłowaci ludzie (bez urazy) też są miniaturkami???????:crazyeye:[/quote] York wg wzorca powinien ważyć max 3,1 kg ;) Czy może mi ktoś na PW napisać co to za wiocha gdzie jest ta pseudo ???? I czy zdecydował ktoś kto wystawia bazarek?? Bo widziałam, że jedna chętna osoba była i co dalej ?? Quote
magdola Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='tigrunia']York wg wzorca powinien ważyć max 3,1 kg ;) [/quote] Kilo w tą, kilko w tamtą... :diabloti: Grzywacze też powinny jakoś 4 czy 5,a sa championy powyżej 6! Więcej kg miłości w domu i tyle:) A tak serio to jest teoria, że większe daja liczniejsze mioty, więc może dlatego one sa tam większe? w każdym razie ja mam w domu ponad 4 kg szczęścia (nie yorka), a najgorsze jest to, że wolę kąpać i czesać psa niż odkurzać w domu :eviltong::evil_lol:. Quote
PapryczkaChili Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 ale mi się wydaje, że wzorzec yorka się zmienił, bo jak jeszcze nie tak dawno bo ze 3 lata temu zastanawiałam się czy shih czy york, to wagowo nie było takiej dużej różnicy (bo shih to spokojnie do 8,1 kg ;) ) ja mam dwa psiaki 5 kg i 6,8 kg i powiem szczerze, że mniejsze to problem bo i pod nogami łatwo stratować i nie pobiegają sobie po plaży czy lesie - trzeba bardzo uważać, ale fakt, że na smyczy czy na rękach lepiej i wygodniej - tylko szkoda psiaka, który całe życie jest uwiązany na smyczy albo na rączkach. do tego złe nawyki narączkowych psów... i ciężko znaleźć inne równie małe psiaki do zabawy. z moich obserwacji niestety widać, że to często takie pokrzywdzone psiaki, bo niby pies, ale zupełnie nie może być psem i mieć psich nawyków, a to smutne... bo jak patrzę na moje mopy szalejące razem i z dużymi większymi psami to naprawdę smutno byłoby pozbawic takich doznań psiaka, no ale to taka dygresja ;) a miniaturek nie ma, to chłyt marketingowy :angryy: Quote
orpha Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/"][B]http://www.dogomania.pl/forum/f28/brak-deklaracji-paluch-ratunku-wola-tramp-146899/[/B][/URL] przepraszam ze wciskam sie z offem :roll: Quote
necia25 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 powiem tak - dla mnie ich waga nie ma znaczenia - chodzi mi o małą suczkę (5-6 kg o który pisze Yoda i Tos jest akurat jak myślę) ale co ja mogę na to, że te mordeczki mi się tak baaaaardzo spodobały :evil_lol: a co uważam za jeszcze ważniejsze - los całej 7 pozostałych w tej pseudo, leży mi głęboko na serduchu :angryy: skoro wiemy już o istnieniu i niewątpliwej męce tych suniek, które już są i są w stanie jakim są ... to domki i tak są potrzebne, więc dyskusja czy ozdóbki czy nie ozdóbki jest tutaj myślę zbędna, bo piesek jest do kochania przez całe jego życie a nie do pokazywania jak piękny a potem won jak się znudzi i tyle :angryy: ... Quote
PapryczkaChili Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='necia25']powiem tak - dla mnie ich waga nie ma znaczenia - chodzi mi o małą suczkę (5-6 kg o który pisze Yoda i Tos jest akurat jak myślę) ale co ja mogę na to, że te mordeczki mi się tak baaaaardzo spodobały :evil_lol: a co uważam za jeszcze ważniejsze - los całej 7 pozostałych w tej pseudo, leży mi głęboko na serduchu :angryy: skoro wiemy już o istnieniu i niewątpliwej męce tych suniek, które już są i są w stanie jakim są ... to domki i tak są potrzebne, więc dyskusja czy ozdóbki czy nie ozdóbki jest tutaj myślę zbędna, bo piesek jest do kochania przez całe jego życie a nie do pokazywania jak piękny a potem won jak się znudzi i tyle :angryy: ...[/QUOTE] to oczywiste, taki mały off się zrobił ;) Quote
Ania23 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Proszę o info. - może być na PW gdyż często na forum nie zaglądam, chętnie pomogę! mogę dać jednej psiuńce domek, mogę wpłacić jakąś kwotę pieniążków by tylko pomóc. I również uważam, że zbędna tutaj jest dyskusja na temat tego czy to York czy kundelek. Są miłośnicy różnych ras. Kocha się każde zwierzę, każdy typ, każdego psa - bez różnicy na to jaka jest to rasa :) Quote
GameBoy Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Ania23'] I również uważam, że zbędna tutaj jest dyskusja na temat tego czy to York czy kundelek. Są miłośnicy różnych ras. Kocha się każde zwierzę, każdy typ, każdego psa - bez różnicy na to jaka jest to rasa :)[/quote] jassssne tylko ciekawe akurat tutaj jest taki ruch :evil_lol: Quote
Yoda i Tos Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Zbierajmy na wykup, jeśli ktoś wpłaci i będzie chciał adoptować od razu a my sprawdzimy dom to wydaje mi się, że nie będzie problemu tak? A jeśli nawet okaże się, że nie, że nie ten dom to myslę, że nikt nie będzie miał pretensji - w końcu tu chodzi o psy a te co zostaną u nas muszą byc za coś wysterylizowane przecież. Quote
Qti Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='GameBoy']jassssne tylko ciekawe akurat tutaj jest taki ruch :evil_lol:[/quote] I od razu DS same się zgłaszają :evil_lol: Quote
Yoda i Tos Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 neci25 - bardzo proszę namiary na pw do wizyty przedadopcyjnej u Ciebie. Quote
GameBoy Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Qti']I od razu DS same się zgłaszają :evil_lol:[/quote] bardzo dobrze napisal ktos wyzej zebrac te DS niech zaplaca za wykup plus same doprowadza psa do porzadku jak komus zalezy na psie nie bedzie mial z tym problemu Quote
Ziutka Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='GameBoy'] zebrac te DS niech zaplaca za wykup plus same doprowadza psa do porzadku jak komus zalezy na psie nie bedzie mial z tym problemu[/quote] Nic dodać nic ująć :cool3: Quote
necia25 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='Yoda i Tos']Zbierajmy na wykup, jeśli ktoś wpłaci i będzie chciał adoptować od razu a my sprawdzimy dom to wydaje mi się, że nie będzie problemu tak? A jeśli nawet okaże się, że nie, że nie ten dom to myslę, że nikt nie będzie miał pretensji - w końcu tu chodzi o psy a te co zostaną u nas muszą byc za coś wysterylizowane przecież.[/quote] i tego się 3majmy i nie offujmy już bo się wątek rozciąga a kasy na razie niet ... ja dam odp. myślę najpóźniej jutro rano (po rozmowie z TZem oczywiście) - mam nadzieję, że będzie pozytywna - w przyszłym tygodniu rocznica ślubu, więc może ta "taktyka" podziała :cool3: ... zbierajmy deklaracje, ktoś deklarował 20 zł jednorazowo (zapomniałam kto:oops:) ... jest kilka fantów na bazarek ... musi się udać ... Quote
PapryczkaChili Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 ja dorzucę, ale później - po wypłacie :oops: bardzo ewentualnie mogę dać dt, gdyby nie było innej opcji. ale to awaryjnie. jednak myślę, że ze stałymi domkami nie będzie problemu :cool3: tak sobie myślę, że nawet jeśli pozbieramy pieniądze, to i tak psiaki do domków powinny pójść za te koszty wykupu... zawsze to będzie później na sterylkę, lekarza ewentualnie itd... Quote
GameBoy Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='PapryczkaChili']ja dorzucę, ale później - po wypłacie :oops: bardzo ewentualnie mogę dać dt, gdyby nie było innej opcji. ale to awaryjnie. jednak myślę, że ze stałymi domkami nie będzie problemu :cool3: tak sobie myślę, że nawet jeśli pozbieramy pieniądze, to i tak psiaki do domków powinny pójść za te koszty wykupu... zawsze to będzie później na sterylkę, lekarza ewentualnie itd...[/quote] w przypadku tego typu "ras" gdzie jak widac jest kolejka adoptujacy powinien pokryc koszta wykupu i sterylki conajmniej - takie jest moje zdanie, nie ma co robic ludziom prezentow, moze to brutalne ale zostanie na kundle, ktorych nikt nie chce Quote
Yoda i Tos Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Myślę, że jesli ktos jest zdecydowany na DS, niech pisze do mnie lub agaty-air na pw. Tam bedziemy się umawiac na wizyty, ponieważ watek zaczyna się rozciagac a ja i tak nie jestem w stanie "wyłapywać" wszystkich chętnych z wątku :cool3: Quote
basia0607 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Super, że chcecie wykupić z tej hodowli wszystkie yorki. Facet na ich miejsce weżmie inne bo napędzicie mu biznes ! Tylko dowody , zakaz handlu i łamanie ustawy może zlikwidować te miejsce. Wczoraj byłam w innej psedohodowli tam jest 100 psów/ obecnie 70, resztę po naglosnieniu chyba zlikwidował /. Prawo jest takie, że muszą ścielic sie ciała nieżywych zwierząt aby człowieka ukarać. Jeżeli dobrze dzialająca oragnizacja prozwierzęca bada te sprawę to ok. jeżeli nie niech ktoś poda mi na priwa jakieś fakty. Quote
PapryczkaChili Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='GameBoy']w przypadku tego typu "ras" gdzie jak widac jest kolejka adoptujacy powinien pokryc koszta wykupu i sterylki conajmniej - takie jest moje zdanie, nie ma co robic ludziom prezentow, moze to brutalne ale zostanie na kundle, ktorych nikt nie chce[/QUOTE] w sumie masz rację GameBoy... zgadzam sie! Quote
PapryczkaChili Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='basia0607']Super, że chcecie wykupić z tej hodowli wszystkie yorki. Facet na ich miejsce weżmie inne bo napędzicie mu biznes ! Tylko dowody , zakaz handlu i łamanie ustawy może zlikwidować te miejsce. Wczoraj byłam w innej psedohodowli tam jest 100 psów/ obecnie 70, resztę po naglosnieniu chyba zlikwidował /. Prawo jest takie, że muszą ścielic sie ciała nieżywych zwierząt aby człowieka ukarać. Jeżeli dobrze dzialająca oragnizacja prozwierzęca bada te sprawę to ok. jeżeli nie niech ktoś poda mi na priwa jakieś fakty.[/QUOTE] właśnie tego się boje. dlatego dobrze byłoby, żeby ten wykup pociągnął za sobą inne działania... Quote
Recommended Posts