Murka Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Jaruś chodzi już na smyczy jak normalny psiak :fadein: Szczególnie to jest fajne, że nie ciągnie absolutnie, bardzo uważnie śledzi ruchy człowieka, wystarczy lekko napięta smycz, a Jaruś stoi w miejscu. Z tego względu nie sprawdza się prowadzenie go na automatycznej smyczy (próbowałam). Ładnie się też załatwia na spacerkach, od paru dni nie było wpadek w boksie. Postęp jest jeszcze jeden: cieszy się już gdy się go zapina na smycz; wcześniej cieszył się na widok człowieka, ale jak się wchodziło do boksu, to powolutku się wycofywał w kącik i tam skulony czekał na wyrok... Dopiero po zapięciu ruszał z kopyta. Teraz też się nieco wycofuje, ale już doopinką kręci i łapkę podaje :p Na spacerach to już brykać zaczyna i bawić się :loveu: Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 :placz: to ze wzruszenia Tak się cieszę, że słodziak się przełamuje :loveu: Quote
izzie1983 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Szybko się otworzył - cudowna szkoła Murki :loveu::loveu::loveu: Quote
agusiazet Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Fajnie czytać takie super wieści!!! To gdzie Jaruś jest ogłoszony? Quote
Ulka18 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Teraz też się nieco wycofuje, ale już doopinką kręci i łapkę podaje :p Na spacerach to już brykać zaczyna i bawić się Swietna wiadomosc. To chyba juz mozna oglasza Jarusia, co o tym sądzicie? Quote
Murka Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Jeszcze chyba wypadałoby wyciachać? :cool3: Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 ciotki sadystki jak zawsze :evil_lol: Jaruś będzie szczekał falsetem ;) Quote
Filipki Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Myśle, że Jaruś już po mutacji , to mu się głosik nie zmieni.:evil_lol: Quote
Murka Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Jaruś i tak ma cienki głosik, gdybym nie miała namacalnych dowodów to bym myślała, że jest już wyciachany :lol: Quote
halcia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Jaruniu,ale nas ucieszyłes swoimi postepami:loveu:I Murce dałes mnóstwo satysfakcji z pracy... Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Oby tak dalej ;) to kiedy ciachanko??:cool1: Quote
eloise Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 zapraszamy na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/szal-kartkowy-szal-na-brawurke-mielec-do-25-10-g-20-00-a-148912/ Quote
Murka Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Dzisiaj tak się Jaruś rozbrykał na smyczy, że stwierdziłam... pal licho i odpięłam smycz. I... nic :lol: Jaruś zachowywał się normalnie, trzymał się mnie, węszył, brykał, na zawołanie wszedł do kojca :crazyeye: Quote
MagdaNS Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 O rany, ale super :multi: Ja się tego chyba doczekam ze strony Kolusi w przyszłej epoce lodowcowej :lol: Ale to nic, uzbrajam się w cierpliwość i pozwalam jej na socjalizację po swojemu czyli po jej myśli :lol: Bo mam inne wyjście? Uganiać się za nią po całym ogrodzie, żeby przypiąć ją na smycz? Chyba nie będę :lol: Świetnie że Jaruś taki fajny chłopak jest :multi: Quote
Reno2001 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Nooo, to brawo, brawo Jarciu. Piękne postępy!!! Quote
halcia Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Dzien sie zaczął od dobrej wiadomosci:lol:oby tak dalej....Murka,Jarus ...gratulacje! Quote
Ulka18 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Murka napisał(a):Dzisiaj tak się Jaruś rozbrykał na smyczy, że stwierdziłam... pal licho i odpięłam smycz. I... nic :lol: Jaruś zachowywał się normalnie, trzymał się mnie, węszył, brykał, na zawołanie wszedł do kojca :crazyeye: Jarus nie do poznania :p Gdzie to strachajlo chowajace sie za buda zniknelo :crazyeye: Czyli mozna juz sie brac za oglaszanie, w tresci napisze, ze Jarus do adopcji po kastracji. Quote
Filipki Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Czyli Jaruś nie taki ciężki przypadek jak Brawurka. Murko, jeśli nie zdążę dzisiaj , bo mam w domu robotników, to wpłacę w następnym tygodniu. Quote
halcia Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Ja na razie tylko podrzucam rzeczy dziewczynom na bazarki,a dziewczyny potem częśc kasy przekaza na psiaki:lol: Quote
Ra_dunia Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Życie psów przebywających w schroniskach nie jest kolorowe. To ciągła i nieustająca walka. Walka o spojrzenie człowieka, o jego dotyk, czasami o przetrwanie. Ale nie wszystkie psy walczą. Niektóre się poddają. I wiecie co? To chyba jest najgorsze. Taki pies, siedzący ciągle w budzie, zupełnie obojętny na to, co dzieje się wokół niego. Najsmutniejszy widok w każdym schronisku... Takim psiakiem był kudłaty Jaruś. Ale tak, dobrze czytacie BYŁ! Jaruś dostał szansę na normalność i z tej szansy skorzystał. W hoteliku dla zwierząt w potrzebie znalazł coś, o czym nawet nie śnił, że w ogóle istnieje. Znalazł miłość, ciepło, spokój... i nagle - coś w nim pękło. Jego psie serduszko wreszcie odnalazło dawno zaginiony rytm "warto żyć, warto żyć..." Prosimy - podaruj Jarusiowi kochający i ciepły dom. Spraw, aby rytm "warto żyć" został zastąpiony nowym: "życie jest piękne!" Jaruś na prawdę na to zasłużył i tak bardzo, bardzo się stara... Quote
Ulka18 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Radunia, jestes na pisarskiej fali, naprawde takie teksty piszesz, ze sama bym te wszystkie zwierzaki adoptowala, gdyby nie 4 futra w domu :lol: Dzisiaj dam Jarusia na wyroznione allegro. Cioteczki, zrobcie pls inne ogloszenia :modla: Quote
MagdaNS Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Pięknie Ra_dunia, po prostu ściska w sercu i w gardle .... Kochany kudłaczek, niech jak najszybciej znajdzie dobry dom :) Quote
eloise Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 dokładnie to samo poczułam- muszę adoptować Jarusia i Rufiego ;) biorę się za ogłaszanie Jarunia póki co wrzuciłam go na cafeanimal. Tekścik Ra_duni dorzucę :) Jaruś w sieci: kokosy.pl przygarnijzwierzaka.pl e-anonse.org gumtree szukajzwierzaka.pl kontynuacja raczej po weekendzie... ale dzisiaj jestem prawdziwą maszyną od ogłoszeń :) naraz 8 psiaków i edycja innych ogłoszeń, jestem z siebie dumna ;) Quote
Ra_dunia Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Adoptujcie :modla: Tak bym chciała choć trochę pomóc... a taka adopcja - to motywacja do dalszych tekstów ;) więc... :evil_lol: Quote
halcia Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Jareczku,twoja kolej!Karmelek zaczął dobra passe,potem Lori wróci,Erunia znajdzie dom...i inne.Ra dunia, Ty tym tekstem pewnie mu szczeście przyniesiesz... Quote
Recommended Posts