Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaruś chodzi już na smyczy jak normalny psiak :fadein:
Szczególnie to jest fajne, że nie ciągnie absolutnie, bardzo uważnie śledzi ruchy człowieka, wystarczy lekko napięta smycz, a Jaruś stoi w miejscu. Z tego względu nie sprawdza się prowadzenie go na automatycznej smyczy (próbowałam).

Ładnie się też załatwia na spacerkach, od paru dni nie było wpadek w boksie. Postęp jest jeszcze jeden: cieszy się już gdy się go zapina na smycz; wcześniej cieszył się na widok człowieka, ale jak się wchodziło do boksu, to powolutku się wycofywał w kącik i tam skulony czekał na wyrok... Dopiero po zapięciu ruszał z kopyta. Teraz też się nieco wycofuje, ale już doopinką kręci i łapkę podaje :p Na spacerach to już brykać zaczyna i bawić się :loveu:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz też się nieco wycofuje, ale już doopinką kręci i łapkę podaje :p Na spacerach to już brykać zaczyna i bawić się

Swietna wiadomosc. To chyba juz mozna oglasza Jarusia, co o tym sądzicie?

Posted

Dzisiaj tak się Jaruś rozbrykał na smyczy, że stwierdziłam... pal licho i odpięłam smycz. I... nic :lol: Jaruś zachowywał się normalnie, trzymał się mnie, węszył, brykał, na zawołanie wszedł do kojca :crazyeye:

Posted

O rany, ale super :multi: Ja się tego chyba doczekam ze strony Kolusi w przyszłej epoce lodowcowej :lol: Ale to nic, uzbrajam się w cierpliwość i pozwalam jej na socjalizację po swojemu czyli po jej myśli :lol: Bo mam inne wyjście? Uganiać się za nią po całym ogrodzie, żeby przypiąć ją na smycz? Chyba nie będę :lol:
Świetnie że Jaruś taki fajny chłopak jest :multi:

Posted

Murka napisał(a):
Dzisiaj tak się Jaruś rozbrykał na smyczy, że stwierdziłam... pal licho i odpięłam smycz. I... nic :lol: Jaruś zachowywał się normalnie, trzymał się mnie, węszył, brykał, na zawołanie wszedł do kojca :crazyeye:
Jarus nie do poznania :p Gdzie to strachajlo chowajace sie za buda zniknelo :crazyeye: Czyli mozna juz sie brac za oglaszanie, w tresci napisze, ze Jarus do adopcji po kastracji.

Posted

Życie psów przebywających w schroniskach nie jest kolorowe. To ciągła i nieustająca walka. Walka o spojrzenie człowieka, o jego dotyk, czasami o przetrwanie.
Ale nie wszystkie psy walczą. Niektóre się poddają. I wiecie co? To chyba jest najgorsze.
Taki pies, siedzący ciągle w budzie, zupełnie obojętny na to, co dzieje się wokół niego. Najsmutniejszy widok w każdym schronisku...
Takim psiakiem był kudłaty Jaruś.
Ale tak, dobrze czytacie BYŁ!
Jaruś dostał szansę na normalność i z tej szansy skorzystał. W hoteliku dla zwierząt w potrzebie znalazł coś, o czym nawet nie śnił, że w ogóle istnieje.
Znalazł miłość, ciepło, spokój... i nagle - coś w nim pękło. Jego psie serduszko wreszcie odnalazło dawno zaginiony rytm "warto żyć, warto żyć..."
Prosimy - podaruj Jarusiowi kochający i ciepły dom.
Spraw, aby rytm "warto żyć" został zastąpiony nowym: "życie jest piękne!"
Jaruś na prawdę na to zasłużył i tak bardzo, bardzo się stara...

Posted

Radunia, jestes na pisarskiej fali, naprawde takie teksty piszesz, ze sama bym te wszystkie zwierzaki adoptowala, gdyby nie 4 futra w domu :lol:
Dzisiaj dam Jarusia na wyroznione allegro.

Cioteczki, zrobcie pls inne ogloszenia :modla:

Posted

dokładnie to samo poczułam- muszę adoptować Jarusia i Rufiego ;)
biorę się za ogłaszanie Jarunia
póki co wrzuciłam go na cafeanimal. Tekścik Ra_duni dorzucę :)

Jaruś w sieci:
kokosy.pl
przygarnijzwierzaka.pl
e-anonse.org
gumtree
szukajzwierzaka.pl

kontynuacja raczej po weekendzie... ale dzisiaj jestem prawdziwą maszyną od ogłoszeń :) naraz 8 psiaków i edycja innych ogłoszeń, jestem z siebie dumna ;)