halcia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 W domu jest szansa na zdjecia,bo na zewnatrz pzez pare dni nie...:shake: Quote
Murka Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Jaruś w domu jest grzeczny i nie szczeka w ogóle. Pięknie zachowuje czystość. Jest nadal wystraszony i trochę mu za ciepło: wzgardził kocykiem i koszyczkiem, woli siedzieć i leżeć na podłodze. Smaczki bierze z ręki, jak widać na zdjęciu ;) Nie lubi jednak przebywać w domu, boi się. Woli przebywanie w ogrodzie. Informuje o tym czasem gdy jest zamknięty w swoim pokoju: głośno drapie w drzwi. Jak się wychodzi z pokoju to tylko łypie by się prześliznąć. Najchętniej wróciłby do boksu... Nie wiem jak długo Jaruś będzie w domu, trafił tu przypadkiem. Mamy dylemat, bo w boksach jest psiak w sporej potrzebie wzięcia do domu. Nie chcemy też wciąż przestawiać Jarusia z miejsca w miejsce, bo go stresuje. Poczekamy i zobaczymy jak się będzie jego pobyt w domu rozwijał. Quote
Ulka18 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Moze Jarusiowi jest goraco w domu? Moze nigdy w domu nie mieszkal? Piekne zdjecia, wstawie na aukcje, jak allegro zacznie dzialac. Quote
kaskadaffik Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ale Jarecki ma niesamowite uszyska na tych fotkach, przepiękny jest:loveu: Quote
Ra_dunia Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Jaki on jest ŚLICZNY!!! :loveu: Z takim futrem to jasne, że mu za gorąco... Fajnie by było Jarusia troszkę z domowymi warunkami oswoić. Sporo osób mieszka w blokach i nie ma możliwości trzymania psiaka na podwórku... Quote
halcia Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Cudny jest,mój kudłaty Filip,tez niechetnie w domu siedzi,Nuty z kolei wrecz z łózka zgonic nie moge,musi być idealna pogoda by chciała byc na polku. Quote
Ulka18 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Jarusiowe allegro : Jaruś- jak sheltik / szpic - cud długowłosy (809161321) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Reno2001 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Znajdziemy domek, znajdziemy. Przyjdzie czas i dla Jarcia :p. Quote
Ulka18 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jeszcze tylko ciachanko, raczej bez tego nie wypuscimy Jarusia :razz: Quote
Ra_dunia Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Stanowczo bez ciachanka nigdzie nie pójdzie ;) W Poznaniu zrobili bardzo fajną rzecz - normalnie trzeba za psiaka płacić co roku i to jest kwota 50 zł (a że wszystkie psy muszą być zaczipowane, więc pewnie łatwiej będzie można dojść kto nie zapłacił... ) ale są dwa wyjątki - nie trzeba płacić za psiaki adoptowane z poznańskiego schroniska i za psy wykastrowane :) Quote
Ulka18 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Wielkopolska to zawsze byla Polska A, pod wzgledem madrosci i pracowitosci Wielkopolanie zawsze byli na czele. I prosze jest bardzo dobry pomysl i 'automatyczna' promocja adopcji psow ze schroniska. Ciekawe czy inne miasta pojda tym torem, u nas 'na wsi' podkarpackiej trzeba placic 40 zeta za psa :mad: Dobrze, ze koty nie sa opodatkowane. Quote
MagdaNS Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Kochane cioteczki, zapraszam na mój bazarkowy debiut - mini bazarek kosmetyczny na mieleckie psiaki w hoteliku u Murki: Mini-bazarek kosmetyczny na mieleckie psiaki w hoteliku u murki do 16.11. - Dogomania Forum Quote
anciaahk Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Radunia rzeczywiście Poznań to Polska A. U nas nie widać takich pomysłów. W kwestii kastracji - u nas nawet weci robią wielkie oczy, a co dopiero ludzie. Quote
halcia Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 W Rz-wie sie juz nie płaci.W Przemyslu darmowe czipowanie do konca roku,swoich i schroniskowych...byc moze idzie ku lepszemu,ale jeszcze kwestia czytników.Schroniska ich nie mają....Jarus ,hopnij w góre! Quote
kasienka001 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Właśnie przypadkiem trafiłam na Jarka. Śliczny psiak i mocno trzymam kciuki za szybką i udaną adopcję. A co do pomysłów miast... W Toruniu już od kilku lat psy ze schroniska toruńskiego mają za darmo szczepienie przeciwko wściekliźnie oraz nie płaci się za ich podatku(ale jest mała promocja tego zwyczaju) Quote
Ulka18 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Jarusiu, pokaż sie na pierwszej stronie. Quote
Ra_dunia Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 No dalej Jaruś - wędruj pokazać się na pierwszej - może ktoś jeszcze cię wypatrzy... Kasienka - no właśnie o to chodzi, że za mało się mówi o takich akcjach. U nas na szczęście była wielka promocja czipowania. Nawet jeździły specjalne ruchome punkty gdzie można było za darmo zaczipować psa. Wszystko odbywa się pod hasłem "Kejter też poznaniak": Kejter.pl - program miejski - Kejter też poznaniak (kejter to w naszej gwarze pies :) ) Quote
eloise Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 podniosę Jarusia a przy okazji zapytam ciocie kochane :evil_lol: która wie, co oznacza "pójść na dziorgę"? nie ma błędu w słowie :eviltong: tak brzmi:dziorga :lol: Quote
Ulka18 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 W Galicji takie slowo nie wystepuje, takze pewnie to inne regiony PL. Moze Radunia bedzie wiedziec, ja tam bym np. slowa kejter z psem nie skojarzyla, a w Wielkopolsce oficjalnie w programie takiego slowa uzyli urzednicy. Quote
eloise Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 chętnie zaczekam na inne ciocie :) może ktoś zna ja też nei znałam określenia Kejter :) Quote
Reno2001 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 iiiiiiiiiiiiiiii ... Ciotki tu w obcych językach zaczynają rozmawiac :diabloti: Quote
eloise Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 a nie :evil_lol: to po częstochowsku :lol: do moich ulubionych należą też słowa "zrywka" i "guguła" ja już co prawda osiadła w stolicy ale zawsze będę używać tych słów :evil_lol: Quote
Recommended Posts