Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Blog Jarusia jest faktycznie jak balsam na duszy na to, co się wokół dzieje, wielkie dzięki Jelena :)
A zdjęcia to w ogóle super sprawa, widać na nich, jaki Jaruś jest szczęśliwy u swojej panci :).
Nie ma co Jarusiu, długo czekałeś, ale domek ci się super trafił :)

Posted

Wszyscy, wszyscy czytaja przygody Jarusiowe :fadein:

Tutaj cos Jarus taki niezwykle powazny, troche naburmuszony wyszedl ;-) Czyzby uslyszal, ze znowu ma jechac autobusem?

Posted

Jarusiowe przygody to nieliczny promyczek na zachmurzonym od dawna niebie, dobrze że jest, mi się od razu robi weselej, jak czytam, co tam Jaruś znów przeżył ze swoimi ludziami :)

Posted

Witamy Was tu Saif i jego Ania :) Pani Jeleno! czy Pani zauwazyla podobienstwo Naszych Pieskow?Jak Panio Jelena go przygarnela do siebie to od razu mi sie przypomnialo jak to bylo gdy Sajfik zaczynal nowe zycie ze mna :) az trudno uwierzyc ze ja i Sajf juz jestesmy razem roczek bo 24maja mielismy rocznice naszego zwiazku :)

Posted

No faktycznie psiaki są bardzo podobne! I Jaro z Mielca też taki w podobie naszych chłopaków. Nam niedługo stuknie 2 miesiące jak Jaruńcio u nas jest, a jeszcze dalej się nas czasami boi, ale powoli go oswajamy.

A czy Saif je suchą karmę? Bo ten mój kudłacz robi strajki jedzeniowe, jak mu daję suchą karmę. I żebym jeszcze byle co kupiła! A tu oryginalna Purina!

Posted

Moje dziewczyny tez samej suchej karmy nie chca jesc. Polewam albo oliwa, albo rosolem, albo dodaje troche puszki (dobre,niemieckie puszki dla psow sa w Rossmanie).

Posted

Potwierdzam, Red i Kolusia też zdecydowanie bardziej wolą coś "na mokro" niż suchą karmę, choć ona najbardziej dla nich wartościowa, bo z witaminami, minerałami i czymś tam na stawy.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Moje dziewczyny tez samej suchej karmy nie chca jesc. Polewam albo oliwa, albo rosolem, albo dodaje troche puszki (dobre,niemieckie puszki dla psow sa w Rossmanie).

Potwierdzam, moja Łajka samej suchej karmy nie tknie, zawsze jej daje z czymś mokrym;) A i co do tych karm w Rossmanie, to też potwierdzam, naprawdę Łajka je uwielbia.

Posted

Witamy!!!:) Pani Jeleno jaaaaaaasne ze Moj Sajfik tez strajkuje jak ma jesc sucha karme :)oni to sa chyba bracia te same zachowania :) ale weterynarz powiedzial ze Sajfik ma duza nadwage i trzeba go odchudzic wiec zalecil sucha karme i dal mala gratiske :)

Posted

No dama w sam dla mojego Jarka, gdyby nie to, że on bezjajeczny! Wzięłabym ją do siebie, ale nie wyrobiłabym ze szczotkowaniem dwóch kudłaczy! :D

No wiecie ciotki, to ja się tu zamartwiam, że ten dzwoniec mój jeść suchej karmy nie chce, a tu się okazuje, że to jakiś gremialny strajk! Połączyłabym mu to z parówkami, ale coś mi się wydaje, że znam efekt. Podobna sytuacja była jak chciałam sprawdzić, czy będzie jadł kaszę albo ryż: wygrzebywał kawałki parówek a kaszę zostawiał.

Co do żarcia z Rossmanna (powinnam mieć u nich kartę stałego klienta i rabat na 50 %! i tak by na mnie zarobili!), to zastanawia mnie jakość tego jedzonka. Bo wiecie, chappi i pedigree to jakiś psi McDonald's. Np. chappi Jarek nie chciał w ogóle jeść - dosłownie mógł pościć dwa dni, a jak miał chappi w misce, to nie jadł. Poza tym, chyba go bolał brzuch po tym, bo zauważyłam, że nie dał się dotknąć i nieregularnie się wypróżniał. A ponieważ sprzątam po nim, to mogę wam powiedzieć, że konsystencja i zapaszek tegoż pozostawiały wiele do życzenia. Jak zaczęłam go karmić normalnymi rzeczami, to się odmieniło. Załatwia się normalnie, wystawia brzucho do głasków. Zdrowy pies.
Tak sobie myślę, że te karmy z Rossmanna (ta marka nazywa się Winston) to może być coś w podobie chappi.
Wiecie coś o tym?

Posted

Ja karmie jedno Hillsem ,drugie Arionem i dodaje karme jednego wytwórcy w batonie.Od Dudy,ale to moze byc rzeszowski wyrób...Ładnie wyglada,pachnie,a tej reszty to sie nieraz brzydziłam.Mozna przetestowac karmy na miesnych,czasem pani umie doradzic.

Posted

W Naszym przypadku Sajfikowi smakuje Chappi,Darling,Winston czyli ta puszka z Rossmana,praktycznie wszystko ale zeby bylo mokre :)Oczywiscie gdy do tego dostaje kasze lubi ja zostawac i wybierac miesko:)