Jelena Muklanowiczówna Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ciotki! Nowe zdjęcia z dedykacją na blogasku! Zapraszamy! Quote
Reno2001 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jelena, blog po prostu rewelacyjny!!! Tak miło go poczytac w przerwie pomiędzy tymi powodziowymi nieszczęściami dookoła. Quote
Filipki Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Przed chwilą poczytałam watek Buni i się podłamałam , ale blog Jarusia faktycznie poprawia humor. Quote
Ra_dunia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 sesja rewelacyjna :) Chyba większości długowłosych psiaków te włosy przy uszach się karbują :) Quote
MagdaNS Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Blog Jarusia jest faktycznie jak balsam na duszy na to, co się wokół dzieje, wielkie dzięki Jelena :) A zdjęcia to w ogóle super sprawa, widać na nich, jaki Jaruś jest szczęśliwy u swojej panci :). Nie ma co Jarusiu, długo czekałeś, ale domek ci się super trafił :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Jak wszyscy czytają, to zaraz coś napiszę nowego! ;-) (Cholerka, wszyscy czytają, a nikt nie komentuje! :D) Quote
Ulka18 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Wszyscy, wszyscy czytaja przygody Jarusiowe :fadein: Tutaj cos Jarus taki niezwykle powazny, troche naburmuszony wyszedl ;-) Czyzby uslyszal, ze znowu ma jechac autobusem? Quote
MagdaNS Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Jarusiowe przygody to nieliczny promyczek na zachmurzonym od dawna niebie, dobrze że jest, mi się od razu robi weselej, jak czytam, co tam Jaruś znów przeżył ze swoimi ludziami :) Quote
Reno2001 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Ja też poczytuje regularnie blog Jareckiego. A nie komentuję, bo to już nawyk z dogo - jak najmniej zabierac głos, a jak najwięcej robic ;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Ulka18 napisał(a):Tutaj cos Jarus taki niezwykle powazny, troche naburmuszony wyszedl ;-) Czyzby uslyszal, ze znowu ma jechac autobusem? O ile dobrze kojarzę, to był trochę spękany, bo grzmiało! ;-) Quote
Ulka18 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Saif, prawie brat Jarusiowy, tez boi sie burzy. Emka Emilka jego Pancia pisala, ze sie bardzo boi. Quote
Filipki Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Pewnie Jaro w schronisku też się boi, bo to taki " trzeci bliźniak". Quote
EmkaEmilka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Witamy Was tu Saif i jego Ania :) Pani Jeleno! czy Pani zauwazyla podobienstwo Naszych Pieskow?Jak Panio Jelena go przygarnela do siebie to od razu mi sie przypomnialo jak to bylo gdy Sajfik zaczynal nowe zycie ze mna :) az trudno uwierzyc ze ja i Sajf juz jestesmy razem roczek bo 24maja mielismy rocznice naszego zwiazku :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No faktycznie psiaki są bardzo podobne! I Jaro z Mielca też taki w podobie naszych chłopaków. Nam niedługo stuknie 2 miesiące jak Jaruńcio u nas jest, a jeszcze dalej się nas czasami boi, ale powoli go oswajamy. A czy Saif je suchą karmę? Bo ten mój kudłacz robi strajki jedzeniowe, jak mu daję suchą karmę. I żebym jeszcze byle co kupiła! A tu oryginalna Purina! Quote
Ulka18 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Moje dziewczyny tez samej suchej karmy nie chca jesc. Polewam albo oliwa, albo rosolem, albo dodaje troche puszki (dobre,niemieckie puszki dla psow sa w Rossmanie). Quote
MagdaNS Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Potwierdzam, Red i Kolusia też zdecydowanie bardziej wolą coś "na mokro" niż suchą karmę, choć ona najbardziej dla nich wartościowa, bo z witaminami, minerałami i czymś tam na stawy. Quote
karolciasz28 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ulka18 napisał(a):Moje dziewczyny tez samej suchej karmy nie chca jesc. Polewam albo oliwa, albo rosolem, albo dodaje troche puszki (dobre,niemieckie puszki dla psow sa w Rossmanie). Potwierdzam, moja Łajka samej suchej karmy nie tknie, zawsze jej daje z czymś mokrym;) A i co do tych karm w Rossmanie, to też potwierdzam, naprawdę Łajka je uwielbia. Quote
EmkaEmilka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Witamy!!!:) Pani Jeleno jaaaaaaasne ze Moj Sajfik tez strajkuje jak ma jesc sucha karme :)oni to sa chyba bracia te same zachowania :) ale weterynarz powiedzial ze Sajfik ma duza nadwage i trzeba go odchudzic wiec zalecil sucha karme i dal mala gratiske :) Quote
kaskadaffik Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 To Dziewczyny popatrzcie jaką Laskę mamy w hotelu dla Jarka i Saifa, futrzasta jak Oni i też suchego niet !!! http://www.dogomania.pl/threads/184647-Ma%C5%82a-d%C5%82ugow%C5%82osa-Lusia-miodzik-nie-sunia-prosi-o-pomoc-w-szukaniu-domu Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No dama w sam dla mojego Jarka, gdyby nie to, że on bezjajeczny! Wzięłabym ją do siebie, ale nie wyrobiłabym ze szczotkowaniem dwóch kudłaczy! :D No wiecie ciotki, to ja się tu zamartwiam, że ten dzwoniec mój jeść suchej karmy nie chce, a tu się okazuje, że to jakiś gremialny strajk! Połączyłabym mu to z parówkami, ale coś mi się wydaje, że znam efekt. Podobna sytuacja była jak chciałam sprawdzić, czy będzie jadł kaszę albo ryż: wygrzebywał kawałki parówek a kaszę zostawiał. Co do żarcia z Rossmanna (powinnam mieć u nich kartę stałego klienta i rabat na 50 %! i tak by na mnie zarobili!), to zastanawia mnie jakość tego jedzonka. Bo wiecie, chappi i pedigree to jakiś psi McDonald's. Np. chappi Jarek nie chciał w ogóle jeść - dosłownie mógł pościć dwa dni, a jak miał chappi w misce, to nie jadł. Poza tym, chyba go bolał brzuch po tym, bo zauważyłam, że nie dał się dotknąć i nieregularnie się wypróżniał. A ponieważ sprzątam po nim, to mogę wam powiedzieć, że konsystencja i zapaszek tegoż pozostawiały wiele do życzenia. Jak zaczęłam go karmić normalnymi rzeczami, to się odmieniło. Załatwia się normalnie, wystawia brzucho do głasków. Zdrowy pies. Tak sobie myślę, że te karmy z Rossmanna (ta marka nazywa się Winston) to może być coś w podobie chappi. Wiecie coś o tym? Quote
halcia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ja karmie jedno Hillsem ,drugie Arionem i dodaje karme jednego wytwórcy w batonie.Od Dudy,ale to moze byc rzeszowski wyrób...Ładnie wyglada,pachnie,a tej reszty to sie nieraz brzydziłam.Mozna przetestowac karmy na miesnych,czasem pani umie doradzic. Quote
EmkaEmilka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 W Naszym przypadku Sajfikowi smakuje Chappi,Darling,Winston czyli ta puszka z Rossmana,praktycznie wszystko ale zeby bylo mokre :)Oczywiscie gdy do tego dostaje kasze lubi ja zostawac i wybierac miesko:) Quote
Recommended Posts