Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za wszystkie kondolencje z powodu Strzałki. :(

To przykre jak odchodzi psiak. Mieliśmy ją od malutkiego, ssała mój palec. Ale przyznam, że żal było patrzeć jak się męczyła. Nie mogła chodzić, nie widziała, nie słyszała. Wynosiliśmy ją na dwór, stawialiśmy na trawniku, załatwiała się, a potem trzeba ją było zanieść do domu. I pomyśleć, że to był postrach całego osiedla. Dziamgała tak, że wszystkie dzieci się jej bały mimo, że to był mikropies. Ech...

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Filipki napisał(a):
A widziałyście na stronie mieleckiego schroniska kolejnego "Jarusia"? Nawet nazywa się Jaro. Uważam ,że uderzająco podobny.

Właśnie dlatego takie imię dostał :) też sobie lubi poszczekać :)

Strzałeczka miała wielkie szczęście mieszkać w cudownym domu i teraz też na pewno jest szczęśliwa....

Posted

Ja nieraz patrzac na ilosci podobnych psiaków,podejrzewam,ze ci sami nieodpowiedzialni ludzie,nie pilnujac swoich psiaków zapewniaja ciagłosc dostawy....do schroniska...

Posted

Uzupelnia nowymi Jarusiami. A my mamy coraz mniejszy wplyw na to ile ich bedzie :( Wczoraj oszczenila sie suczka ruda ze 139, ktora mialysmy wczoraj! wyciagac, 12.4. oszczenila sie sunia niskopodwoziowa, ktora tez mialysmy wyciagac i juz wszystko bylo zalatwione, w kolejce do oszczenienia czeka dobkowata od Dropa! Sorry Jarus za zasmiecanie Twojego watku.

Posted

Co do Jarusiowatych, Nerowatych i tak dalej... skoro ja w swoim życiu spotkałam wetów, którzy mają obiekcje co do sterylek i kastracji albo wręcz odradzają, to co dopiero się dziwić narodowi ... Próbowałam ostatnio namówić kilka właścicielek suczek do sterylek, ale zapomnijcie... Szczegółów rozmów nawet nie będę przytaczać, bo nie ma się co denerwować na próżno...
A jak tam temat kleszczy Jarusiowych? Odpuściły?
Red ma takie szorstkie futro, a i tak złapał jednego w tym tygodniu, oczywiście zabezpieczony...

Posted

Ja ostatnio prowadziłam rozmowę w sprawie adopcji z jedną Panią i proponowałam jej wykastrowanie psa, bo się bała, że będzie uciekał za sukami....a ona na to: A on mi nie zgłupieje po tym, nie będzie miał ciąż urojonych? Brak pytań:grab:

Posted

Jelena Muklanowiczówna napisał(a):
Jarek vel. Cwaniak, wyczaił, że jak wlezie pod biurko, to jedną ręką mogę operować myszką, a drugą ręką go drapię po głowie i za uszami! Nie szczędzi przy tym wyziewów z paszczy... :huh:

Sprytny piesek :) A jaki mądry i zorganizowany :) No nagroda w postaci głaskania bardzo mu się należy :)

Posted

majuska napisał(a):
A on mi nie zgłupieje po tym, nie będzie miał ciąż urojonych? Brak pytań:grab:

:???:

:D:D:D Ale się uśmiałam! :roll: Pies w ciąży urojonej! Trzeba było powiedzieć, że nie, ale, że trzeba go będzie codziennie przez godzinę masować w miejscu, które zostanie po jajkach! :]

Posted

Wiesz, takie radykalne posunięcie chyba nie jest potrzebne. Zwłaszcza, że z tego, co przeczytałam tabletki przeznaczone są dla psów z problemami żołądkowymi. Myślę, że Jarkowi pomoże po prostu umycie zębów! ;-)

I jeszcze zwiększają łaknienie. A to może grozić nadwagą u Jarka, który i tak sporo je, a na spacerach ogłasza strajki! ;-)

MagdaNS, jakoś mi zniknął Twój post, ale już się reflektuję i piszę:
Kleszcza jeszcze znaleźliśmy na głowie i pod łapą. Były już lekko przyschnięte, więc chyba środek działa. Chwilowo cisza. Ale też nie zabieramy Jarka w ogóle do lasu i czeszemy po przyjściu ze spaceru, więc może profilaktyka też pomaga.

Posted

Moje łapia kleszcze na łace,koło domu.Na ogrodzie pewnie tez mam.Jarek i Jelena,wyscie sie odnalezli jak w korcu maku.Ja znowu dzis definitywnie zakończyłam przyjazń.Usłyszałam stek bzdur+ zakonczenie"jak lubisz patrzec na stare psy które niedługo moga umrzec,to wez sobie jeszcze z 5"Bo pochwaliłam sie,ze mam Bunię.

Posted

No tak tylko, że Bunia nie jest chyba stara i wcale sie nie szykuje za TM:eviltong: Ciekawe co ja bym usłyszała, na temat, że mam starego psa chorego na padaczkę, który od czasu do czasu zasrywa mi dom i ostatnio mi fajny tatuaż zrobił na ręce:)

Posted

moja ulubiona anegdota jest taka:mój tata "zgubił" Kapsla na spacerze ( a Kapsel jest zwyczajnie brzydki ;) ) no i łaził i łaził i łaził i szukał tego kochliwego szczyla ;) na co moja babcia- eee, po co go szukasz, on jest taki brzydki! weźcie sobie ładniejszego, jak ten łaciaty (Jack Russel Terrier- nasz Dżek jest przepiękny! ;) ) musielibyśmy zerwać 3/4 znajomości chyba! :)

Jaruś, wybacz ;)
oto Kapsio

i Dżek

mój tata uparcie szukał małej zguby i znalazł- jak latał za sukami z całą watahą z dzielnicy ;) wracać nie chciał wcale :)

Posted

I po co Ci była ta ciekawosć?:evil_lol::diabloti:/jak szczeka?/Majuska usłyszałabys to co ja,ze nie jestes normalna i sie dowartosciowujesz:eviltong:Juz kiedys tak zakrzyczano Lowe jak wzięła sunie z krzywym pyszczkiem z Orzechowców,którą podwiozła i nocowała Reno.

Posted

Majuska Twój tatuaż jest cudowny :) Dobrze że Ci ręki nie odgryzł .... ja mam dużo tatuaży hotelowych, ale raczej mniejsze :)
Jarek szczeka, a ja sie pochwalę, że mój Lobo wczoraj pierwszy raz warknął i to na kogo ;) na mnie :) ale uczyłam Go tego bardzo długo, chciałam wzbudzić w nim jakieś pilnowanie swojego miejsca, swoich rzeczy, ludzi... i mam :)
Jaruś też pilnować zaczyna swojego ..... :) :) :)

Posted

halcia napisał(a):
Majuska usłyszałabys to co ja,ze nie jestes normalna i sie dowartosciowujesz:eviltong:

A spadówa, jak się komuś nie podoba, to się nie musi ze mną kumplować. Jak mnie denerwują tacy ludzie, którzy innych za wszelką cenę starają się przerobić na swoją modłę. Ja tam na bank przywlekę jeszcze jednego psa, żeby Jarciowi nie było smutno. Tylko nie na to mieszkanie, bo na razie wynajmuję.