Murka Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Jaruś mógłby nosić tytuł największego szczekacza w hoteliku :lol: Jest niezmordowany, szczeka na wszystko i na wszystkie możliwe okazje ;) Jak sie do niego idzie, to na powitanie, jak się odchodzi to żeby zwrócić na siebie uwagę, szczeka też na inne psy, jak coś usłyszy (jest baaaaardzo czujny)... Nic nie ujdzie jego uwadze :p Dobrze, że inne psy nie rozczekują się razem z nim :evil_lol: Poza tym jest bardzo radosny, biega, bryka jak szczeniaczek :loveu: Quote
eloise Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 to jak Ofik :) też się drze z byle okazji... :) to nie jest pies do bloków ;) Quote
Ra_dunia Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Szczekaczku kochany - niech ten rok przyniesie tobie wspaniały domek :) tylko rzeczywiście lepiej nie w bloku ;) Quote
Reno2001 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 To może tak go reklamowac, jako super alarm do domu i ogrodu?!!!!!!! Quote
halcia Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Słusznie,siersc ma sporą,a Murka kiedys chyba pisała ,ze cos niszczył,więc ogród byłby bezpieczniejszy Quote
Filipki Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Pewnie, ogród byłby dobry, ale z porządnym , cieplym schronieniem . Gdyby trafił tak jak np.Red. Quote
Reno2001 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Nie no, ja nie piszę, że ona ma mieszkac w ogrodzie tylko w domu z ogrodem ;). Mieszkanie trzeba wykluczyc. Quote
Ra_dunia Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Moi sąsiedzi w bloku mają taki alarm :) Nawet jak do mnie ktoś dzwoni to ich alarm się od razu rozszczekuje :D Mi to nie przeszkadza, ale wyobrażam sobie, że jak ktoś miałby mało psiolubnych sąsiadów mogłoby to stanowić problem... Quote
kaskadaffik Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Takie alarmy są najbardziej wyczulone na złodzieja ;) mój Ambo jak ktoś do nas do domu wchodzi, nawet się z miejsa nie rusza i milczy jak grób :) to szczekacz chyba lepszy :) Zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/177112-Hypnose-Lancome-PERFUMOWANE-BALSAMY-PSIE-KALENDARZE-ZAPALNICZKA-PAS-MEDYCZNY-14-01?p=13835565#post13835565 Quote
anciaahk Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Rzeczywiście to kwestia sąsiadów, ja miałam szczekaczkę, z którą mieszkałam w 3 różnych miejscach i znikąd nie chcieli mnie eksmitować ;). A jak japę rozdarła to cały blok słyszał i pół osiedla ;). W uszach dzwoniło tak, że masakra. Nie wiem, jakie to tony, ale dla ludzkiego ucha bolesne. I kochałam tą moją rudą wariatkę najmnocniej na świecie. Nawet jak się darła. Quote
Ra_dunia Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Niektóre psiaki też tak mają, że rozszczekują się na stare lata :) Może są przygłuche i nie słyszą co z siebie wydają :D Najważniejsze, że wiemy, że z Jarusia taki alarm ;) Quote
Ulka18 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Dzwoniła właśnie do mnie dziewczyna która poznałam w Boguchwalę w tamtejszym przytulisku dla bezdomniaków. Ona jest nauczycielką i dużo akcji w szkole prowadzi na rzecz psików. Jeden z jej uczniów wraz z rodzicami pytali o psiaka na ogród, nie na łańcuch , absolutnie, ale ma być generalnie na zewnatrz, ona tych ludzi zna i potwierdza, że sa w porządku.Typ psa: raczej mały, nie musi być super młody, 5-6-7 lat ok. skoro na zewnątrz to z jakimś lepszym, gęstym futrem, może fajnie jakby był wykastrowany ( to już moje wymagania ) Aktualnie w Boguchwale nie mamy takiego psiaka, więc pytam Ciebie. Jak możesz i uważasz , że do takiego domu można adoptować , podeślij mi prosze linki ( wystarczy ze 3 kandydatów ) to ja prześle tej dziewczynie. Dom byłby w Łańcucie. Chyba dobrze by było, żeby to był raczej niewycofany psiak... Majuska (od Halci) napisala do mnie, ze ktos z jej znajomych szuka kudlacza malego. Zaproponowalam naszego Jarusia. Moze Jarus sie spodoba, inne piesy z Mielca tez podeslalam, oby jakas bida sie spodobala :kciuki: Quote
majuska Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Poleciłam Jarusia, dosyć mocno, przesłałam im też filmik z Jarusiem, bo bardzo zachęcająco się tam kudłacz prezentuje...no i czekamy....posłałam tez jeszcze wytypowanych przez Agę kandydatów. Quote
kaskadaffik Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Oby jakiemuś szczekaczkowi się udało :) Quote
halcia Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 I o "szczekliwosci" tez trzeba pewnie powiedziec,ze czujny i szczekliwy,bo pamietamy jakie sa powody zwrotów.Jeden bo nie szczeka,drugi bo szczeka.A Jarus bedzie chyba sporo szczekał.:cool3: Quote
Filipki Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Zobaczymy czy się Jaruś spodoba. To jedna z nielicznych sytuacji ,że ktoś chce starszego pieska. Quote
Murka Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Ooo, to trzymam kciuki za naszego kudłaczka :) On jest wykastrowany :) Quote
majuska Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Moja znajoma rozesłała maila z Jarusiem i innymi kandydatami z Mielca juz do paru osób, musimy troche cierpliwie poczekać....może coś koło wtorku... Quote
Filipki Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jaruś się trochę zasiedział w hoteliku, ale w jego przypadku to chyba dobrze. Dzięki Murkom zmienił się nie do poznania. Quote
Murka Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Fajnie by było, gdyby został wybrany Jaruś. Jest niesamowicie wdzięcznym psiakiem. Na początku wystraszony, ale jak zaufa to na amen. Quote
majuska Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Też mnie bardzo Jarus ujął i bardzo go polecałam, ale wiecie jak to jest..... Quote
kaskadaffik Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Ja też Jarusia polecam, bo śliczny i grzeczny i polecam też nasz nowy bazarek :) http://www.dogomania.pl/threads/177326-CoA-dla-Babci-i-Dziadzia-na-ich-A-wiAE-to-nie-masz-pomysA-u-pomoA-emy-17-01-na-Mielec?p=13859822#post13859822 Quote
Recommended Posts