Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaruś mógłby nosić tytuł największego szczekacza w hoteliku :lol:
Jest niezmordowany, szczeka na wszystko i na wszystkie możliwe okazje ;)
Jak sie do niego idzie, to na powitanie, jak się odchodzi to żeby zwrócić na siebie uwagę, szczeka też na inne psy, jak coś usłyszy (jest baaaaardzo czujny)... Nic nie ujdzie jego uwadze :p Dobrze, że inne psy nie rozczekują się razem z nim :evil_lol:
Poza tym jest bardzo radosny, biega, bryka jak szczeniaczek :loveu:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moi sąsiedzi w bloku mają taki alarm :) Nawet jak do mnie ktoś dzwoni to ich alarm się od razu rozszczekuje :D
Mi to nie przeszkadza, ale wyobrażam sobie, że jak ktoś miałby mało psiolubnych sąsiadów mogłoby to stanowić problem...

Posted

Rzeczywiście to kwestia sąsiadów, ja miałam szczekaczkę, z którą mieszkałam w 3 różnych miejscach i znikąd nie chcieli mnie eksmitować ;). A jak japę rozdarła to cały blok słyszał i pół osiedla ;). W uszach dzwoniło tak, że masakra. Nie wiem, jakie to tony, ale dla ludzkiego ucha bolesne. I kochałam tą moją rudą wariatkę najmnocniej na świecie. Nawet jak się darła.

Posted

Niektóre psiaki też tak mają, że rozszczekują się na stare lata :) Może są przygłuche i nie słyszą co z siebie wydają :D
Najważniejsze, że wiemy, że z Jarusia taki alarm ;)

Posted

Dzwoniła właśnie do mnie dziewczyna która poznałam w Boguchwalę w tamtejszym przytulisku dla bezdomniaków. Ona jest nauczycielką i dużo akcji w szkole prowadzi na rzecz psików. Jeden z jej uczniów wraz z rodzicami pytali o psiaka na ogród, nie na łańcuch , absolutnie, ale ma być generalnie na zewnatrz, ona tych ludzi zna i potwierdza, że sa w porządku.Typ psa: raczej mały, nie musi być super młody, 5-6-7 lat ok. skoro na zewnątrz to z jakimś lepszym, gęstym futrem, może fajnie jakby był wykastrowany ( to już moje wymagania ) Aktualnie w Boguchwale nie mamy takiego psiaka, więc pytam Ciebie. Jak możesz i uważasz , że do takiego domu można adoptować , podeślij mi prosze linki ( wystarczy ze 3 kandydatów ) to ja prześle tej dziewczynie. Dom byłby w Łańcucie. Chyba dobrze by było, żeby to był raczej niewycofany psiak...
Majuska (od Halci) napisala do mnie, ze ktos z jej znajomych szuka kudlacza malego. Zaproponowalam naszego Jarusia. Moze Jarus sie spodoba, inne piesy z Mielca tez podeslalam, oby jakas bida sie spodobala :kciuki:

Posted

Poleciłam Jarusia, dosyć mocno, przesłałam im też filmik z Jarusiem, bo bardzo zachęcająco się tam kudłacz prezentuje...no i czekamy....posłałam tez jeszcze wytypowanych przez Agę kandydatów.

Posted

I o "szczekliwosci" tez trzeba pewnie powiedziec,ze czujny i szczekliwy,bo pamietamy jakie sa powody zwrotów.Jeden bo nie szczeka,drugi bo szczeka.A Jarus bedzie chyba sporo szczekał.:cool3: