majqa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 irenaka napisał(a):(...) Dziękuję Izuniu:loveu:. Jejku, daj spokój. :oops: :oops: :oops: Już napisałam. Quote
bico Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 u nas przy schronie nie ma hoteliku dla psów. czyli w grę na razie wchodzi: - ten hotel w Lublinie przy klinice na ul. Stefczyka, gdzie Marinka trzymała swoją sunię przez 7 miesięcy - opcja DS w Chorzowie - opcja płatnego DT - Basia i Brani wrzuciła namiary, może będą skuteczne Quote
majqa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 bico napisał(a): (...) opcja płatnego DT - Basia i Brani wrzuciła namiary, może będą skuteczne I każdy z tych domów, podobnie jak ten w Chorzowie, powinien być sprawdzony. Quote
bico Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 majqa napisał(a):I każdy z tych domów, podobnie jak ten w Chorzowie, powinien być sprawdzony. no jasne, że tak Quote
Basia i Barni Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 właśnie to jest to ,że każdy dom trzeba sprawdzić , ja uważam ,że najlepszy byłby ten od MArinki . Quote
magda222 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Dopiero wróciłam do domu.Najpierw na dogo do Karo. Kurde,nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy... :roll: Ale faktycznie lepiej,że pan rozmyślił się teraz niż np.miesiąc po wzięciu Karo do siebie... Quote
DORA1020 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Mozliwe,ze Karo znajdzie ds.w Chorzowie.Wyslala mi maila dziewczyna,ktora zaoferowala pomoc.Ds.jest w Chorzowie,jestem w trakcie zalatwiania wizyty przedadopcyjnej. Quote
majqa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zadzwoniła do mnie Tola, której serdecznie dziękuję za szybką reakcję :lol: i... Jest tak, jak myślałyśmy. Dla fundacji, czemu się nie dziwię, istotne są stałe deklaracje, a z takich jest tylko 50zł. Nauczeni smutnymi doświadczeniami, mając wiele psów na utrzymaniu, nie pójdą na śliskość niepewnych deklaracji (jednorazowych), a przecież, tak między nami mówiąc, różnie to może być i ze stałymi (czego, Boże broń nie odnoszę do deklaracji Irenki). Ich stanowisko jest dla mnie w pełni zrozumiałe. Umieszczając psa "na swoje konto" w hoteliku biorą go jednoznacznie pod swoją pieczę. Na tę chwilę ta opcja więc odpada. Z innej beczki emirowo - pomocowej... Dowiedziałam się, że Karo miał być u weta na szczepieniach (za które miała zapłacić fundacja), a nie był. (Jak widać pan z Lublina raczej go nie zaszczepi.) Doro, podobno rozmawiała z Tobą Zadra, pytając, dlaczego nie byliście na szczepieniach (podkreślę tu słowo podobno) i również podobno (uznaj za podkreślone) odpowiedziałaś, że nie chciałaś wyjazdowo fatygować Bena_Ani. Nie bardzo rozumiem, bo z tego, co czytałam na wątku taką pomoc właśnie Ben_Ani oferował. Idźmy dalej... (Znów) Podobno padła oferta pomocy samochodowej (auto fundacyjne) i tu nie było z Twojej strony reakcji. Możesz odnieść się do tego, co napisałam i wytłumaczyć, jak to wygląda w Twoich oczach i czemu Karo nie trafił na szczepienia? Informację tę wpisuję po wcześniejszym uzgodnieniu z Tolą. Quote
bico Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 DORA1020 napisał(a):Mozliwe,ze Karo znajdzie ds.w Chorzowie.Wyslala mi maila dziewczyna,ktora zaoferowala pomoc.Ds.jest w Chorzowie,jestem w trakcie zalatwiania wizyty przedadopcyjnej. Która ciotka za Śląska robi wizytę przedadopcyjną? Quote
Isadora7 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 bico napisał(a):Która ciotka za Śląska robi wizytę przedadopcyjną? No to kto robi wizytę na Śląsku, bo czas nieubłaganie ucieka. Quote
DORA1020 Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 [quote name='majqa']Zadzwoniła do mnie Tola, której serdecznie dziękuję za szybką reakcję :lol: i... Jest tak, jak myślałyśmy. Dla fundacji, czemu się nie dziwię, istotne są stałe deklaracje, a z takich jest tylko 50zł. Nauczeni smutnymi doświadczeniami, mając wiele psów na utrzymaniu, nie pójdą na śliskość niepewnych deklaracji (jednorazowych), a przecież, tak między nami mówiąc, różnie to może być i ze stałymi (czego, Boże broń nie odnoszę do deklaracji Irenki). Ich stanowisko jest dla mnie w pełni zrozumiałe. Umieszczając psa "na swoje konto" w hoteliku biorą go jednoznacznie pod swoją pieczę. Na tę chwilę ta opcja więc odpada. Z innej beczki emirowo - pomocowej... Dowiedziałam się, że Karo miał być u weta na szczepieniach (za które miała zapłacić fundacja), a nie był. (Jak widać pan z Lublina raczej go nie zaszczepi.) Doro, podobno rozmawiała z Tobą Zadra, pytając, dlaczego nie byliście na szczepieniach (podkreślę tu słowo podobno) i również podobno (uznaj za podkreślone) odpowiedziałaś, że nie chciałaś wyjazdowo fatygować Bena_Ani. Nie bardzo rozumiem, bo z tego, co czytałam na wątku taką pomoc właśnie Ben_Ani oferował. Idźmy dalej... (Znów) Podobno padła oferta pomocy samochodowej (auto fundacyjne) i tu nie było z Twojej strony reakcji. Możesz odnieść się do tego, co napisałam i wytłumaczyć, jak to wygląda w Twoich oczach i czemu Karo nie trafił na szczepienia? Informację tę wpisuję po wcześniejszym uzgodnieniu z Tolą. Odpowiadam majgo na Twoje "podobno".:nie mam takich mozliwosci zawiezienia Karo na szczepienia,nie dysponuje w tej chwili czasem,mam w domu ciezko chora osobe i nie moge calego wolnego czasu poswiecac dogomanii/tak jak bym chciala/.Oczywiscie padla oferta pomocy samochodowej,tylko ktos tym samochodem musi przyjechac.Prawda?Wyslalam sms wolontariuszce Emira/to moja reakcja/ z pytaniem czy dysponuje czasem i czy podjelaby sie zawiezienia Karo do wet.Czekalysmy na wynik wizyty przedadopcyjnej.Jutro skontaktuje sie z Emirem i bede wiedziala czy ktos podejmie sie tego zadania. Quote
majqa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 DORA1020 napisał(a): (...) Oczywiscie padla oferta pomocy samochodowej,tylko ktos tym samochodem musi przyjechac.Prawda?Wyslalam sms wolontariuszce Emira/to moja reakcja/ z pytaniem czy dysponuje czasem i czy podjelaby sie zawiezienia Karo do wet. (...) Jutro skontaktuje sie z Emirem i bede wiedziala czy ktos podejmie sie tego zadania. Oczywiście, że prawda. Samochodem, o ile podtrzymałby taką ofertę pomocy, mógł pojechać Ben_Ani, o ile on sam byłby w stanie zorganizować sobie kogoś do pomocy (ale tu rzecz jasna nie mogę się wypowiadać za Bena_Ani) - poprowadzenie auta, przytrzymanie psa. Nie wiem, czy na taki pomysł wpadłaś i czy z jakichś powodów ów pomysł padł. Skontaktujesz się z Emir? Dobry pomysł. Pozostaje trzymać kciuki, by ktoś z fundacji mógł się podjąć tego zadania. Quote
irenaka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Pozwoliłam sobie dzisiaj podzwonić. Po pierwsze, mam obiecane w hotelu w Lublinie, że jak przywieziemy psa, to będzie liczony przy wadze 30kg za 450,00 miesięcznie. Po drugie, napisałam do dziewczyny na mail : [email protected] ( brak jeszcze odpowiedzi) i nagrałam się na poczcie tej drugiej dziewczynie: 507289954 ( też brak jeszcze odpowiedzi). Zadzwoniłam też do kochanej Madzi:loveu: - Maggie 1971 z gorącą prośbą o pilne sprawdzenie domu w Chorzowie. Potrzebuję namiary na ten dom. Jeżeli tylko domkowi będzie pasować to Madzia jeszcze dzisiaj lub jutro może podjechać i sprawdzić go. Tyle na ten moment. Quote
Basia i Barni Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 irenaka :crazyeye::multi:szybko jak w piekarni :loveu: Quote
ala123 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='majqa']Oczywiście, że prawda. Samochodem, o ile podtrzymałby taką ofertę pomocy, mógł pojechać Ben_Ani, o ile on sam byłby w stanie zorganizować sobie kogoś do pomocy (ale tu rzecz jasna nie mogę się wypowiadać za Bena_Ani) - poprowadzenie auta, przytrzymanie psa. Nie wiem, czy na taki pomysł wpadłaś i czy z jakichś powodów ów pomysł padł. Skontaktujesz się z Emir? Dobry pomysł. Pozostaje trzymać kciuki, by ktoś z fundacji mógł się podjąć tego zadania. Majga - błagam wyluzuj trochę,rozumiem,że może irytować Cię ta sytuacja - zresztą wszystkich na tym wątku;że jest tyle niedomówień i brak powiedzmy przejrzystości ale Dora naprawdę robi co może ale wszystkiego sama nie jest w stanie ogarnąć. Na dogomanii są dwa wątki z "psami Dory" ,że tak powiem, a w rzeczywistości ma ona pod swoją opieką wiele psów ,które dokarmia, m.in. bezdomne psy z całego Szczebrzeszyna, gdzie nie ma schroniska i nikogo ,kto zauważałby ten problem włącznie z władzami samorządowymi. Kobieta jeździ również po okolicznych wsiach i pomaga fizycznie poprzez dokarmianie głodzonych bid na łańcuchach, uświadamianie ciemnoty na wsi (a jaka jest zamojska wieś, to ja akurat wiem i bałabym się z nią zmierzyć), czy wymuszanie na władzy niezbędnej pomocy zwierzętom, która im się należy, ale władza o tym nie chce wiedzieć. Byż może dzięki zabiegom właśnie Dory w końcu powstanie schronisko gminne. Forum i to, co się tutaj pisze to jedno, a rzeczywistość i koordynacja współpracy w konkretnym miejscu i przypadku nieraz bywa bardzo trudna. Tak też jest w tym przypadku i nie powinno się obarczać odpowiedzialnością za jej przebieg jednej osoby. Każdy z nas pomaga jak może i w granicach swoich możliwości. Ważne jest aby się wzajemne wspierać i forum między innymi temu powinno służyć. Nie powinno być tutaj miejsca na wytykanie kto czego nie zrobił, bo jeżeli rzeczywiście nie zostało coś zrobione to nie znaczy ,że powodem była zła wola czy zaniedbanie. Quote
DORA1020 Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Rozmawialam z wolontariuszka Emira,na obecna chwile nic konkretnego nie wiem,ale moze ktos z Emira pojedzie z Karo do weta,ale pewnie bedzie to wieczorem.Prosilam rowniez o sprawdzenie reakcji Karo na koty,poniewaz w przyszlym ds.sa koty i jest to wazne dla przyszlych opiekunow Karo,Ds.jest uprzedzony o wizycie przedadopcyjnej. Quote
Marinka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Klinika mieści się Lublinie przy ulicy Stefczyka 11 , dzielnica Bursaki, boczna Związkowej (Lubelskie Centrum Małych Zwierząt w Lublinie). Oto mapa: Lubelskie Centrum Małych Zwierząt - Klinika Weterynaryjna - www.lcmz.pl Należy rozmawiać z dyrektorem, p. Tadeuszem Zychem: Lubelskie Centrum Małych Zwierząt - Klinika Weterynaryjna - www.lcmz.pl Quote
irenaka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Marinko:loveu:! Ja już z Panem Dyrektorem rozmawiałam, zgodził się na kwotę 450,00 za miesiąc pobytu, tylko jak czytam zero odzewu. Quote
Marinka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 irenaka napisał(a):Marinko:loveu:! Ja już z Panem Dyrektorem rozmawiałam, zgodził się na kwotę 450,00 za miesiąc pobytu, tylko jak czytam zero odzewu. to może ja powiem jak było z rozliczeniami u mnie... Mari była już jakiś czas w hotelu zanim zaczynały się wpływy na konto...robione było allegro cegiełkowe, wpłaty od osób prywatnych (zarówno z dogo jak i n-k, własnych znajomych i moje również). Fakturę miałam wystawioną po zabraniu Mari do nowego domu (w sumie miałam tam 2 suczki i 8 szczeniąt Mari- wszystkie były na jednym rachunku), ale można poprosić o częstsze wystawianie faktur. jako osoba prywatna miałam 20 % zniżkę. Aha, nigdy niestety nie miałam deklaracji stałych, a Mari była tam 7 miesięcy Quote
majqa Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='ala123']Majga - błagam wyluzuj trochę,rozumiem,że może irytować Cię ta sytuacja - zresztą wszystkich na tym wątku;że jest tyle niedomówień i brak powiedzmy przejrzystości (...) Byż może dzięki zabiegom właśnie Dory w końcu powstanie schronisko gminne. Forum i to, co się tutaj pisze to jedno, a rzeczywistość i koordynacja współpracy w konkretnym miejscu i przypadku nieraz bywa bardzo trudna. Tak też jest w tym przypadku i nie powinno się obarczać odpowiedzialnością za jej przebieg jednej osoby. (...). Jestem wyluzowana Alu, czy uwierzysz w to już Twoja sprawa. Dobrze, że wymieniłaś chwalebne zasługi Dory (czego nie piszę absolutnie złośliwie). Pamiętaj jednak, że z drugiej strony ekranu są też ludzie ze swoimi większymi, czy też mniejszymi problemami, o których: życiu, ciężarze bolesnej sytuacji osobistej, zdrowotnej, wkładzie w pomoc zwierzętom, ludziom etc. etc. nic nie wiesz. Mam tu na myśli konkretne, znane mi przypadki i to ludzi zakładających wątki. Sęk w tym, że te prowadzą tak, że nie ma w nich niedopowiedzeń, wpisy (właśnie z powodów wymienionych powyżej) są sporadyczne za to konkretne, z pełnią informacji. To jest jedyne moje oczekiwanie wobec dowolnego założyciela wątku. Quote
RIVER Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='irenaka']Marinko:loveu:! Ja już z Panem Dyrektorem rozmawiałam, zgodził się na kwotę 450,00 za miesiąc pobytu, tylko jak czytam zero odzewu. Z Twoją deklaracją miesięczną mamy 250 zł na pierwszy miesiąc, brakuje nam 200 zł Na chwilę obecną mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie w opcji: pierwszy miesiąc 50 zł jednorazowa + 20 zł stała Rozumiem, że od kwoty 450 zł byłby upust gdyby pies był pod opieką fundacji? Quote
majqa Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 DORA1020 napisał(a):Rozmawialam z wolontariuszka Emira (...)moze ktos z Emira pojedzie z Karo do weta (...) Prosilam rowniez o sprawdzenie reakcji Karo na koty (...). No i super, czekamy więc na kolejną porcję informacji. Quote
Marinka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='RIVER']Z Twoją deklaracją miesięczną mamy 250 zł na pierwszy miesiąc, brakuje nam 200 zł Na chwilę obecną mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie w opcji: pierwszy miesiąc 50 zł jednorazowa + 20 zł stała Rozumiem, że od kwoty 450 zł byłby upust gdyby pies był pod opieką fundacji? Nie, kwota 450 złotych jest już z upustem Quote
majqa Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='majqa'](...) Stan kasy wygląda tak: Jednorazowe deklaracje: majqa - 50zł Ben_Ani - 100zł RIVER - 50zł bico - 50zł Stałe/ miesięczne deklaracje: Irenaka - 50zł RIVER - 20zł Czyli wyglądałoby to tak, jak w cytacie. Quote
majqa Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='irenaka'](...) Zadzwoniłam też do kochanej Madzi:loveu: - Maggie 1971 z gorącą prośbą o pilne sprawdzenie domu w Chorzowie. Potrzebuję namiary na ten dom. Jeżeli tylko domkowi będzie pasować to Madzia jeszcze dzisiaj lub jutro może podjechać i sprawdzić go. (...) Widzę, że Twoja propozycja, póki co, nie została zauważona, podobnie, jak i zapytania z kim Dora dogrywa sprawdzenie domku w Chorzowie. Quote
Recommended Posts