Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ben_Ani napisał(a):
Właśnie wróciłem z Lublina, Karo już jest w hoteliku.

Mam nadzieję, że wszystko odbyło się bez problemu :cool3:
W tym tygodniu sesja zdjęciowa :eviltong:

• Replies 816
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marinka napisał(a):
Mam nadzieję, że wszystko odbyło się bez problemu :cool3:

Ja też mam taką nadzieję, bo teraz wskakuję na wątek i czytam, że jednak były jakieś problemy a wyraźnie pisałam, że uzgadniałam hotel z dyrekcją i na dodatek Fundacja też.

Posted

irenaka napisał(a):
Ja też mam taką nadzieję, bo teraz wskakuję na wątek i czytam, że jednak były jakieś problemy a wyraźnie pisałam, że uzgadniałam hotel z dyrekcją i na dodatek Fundacja też.

Problem był tej natury, że o przyjeździe Karo nie wiedziała recepcja, ani hotel...ale to w sumie nie był duży problem :cool3:

Posted

Pieniążki należy wpłacać na konto fundacji:
[FONT=Courier New]Fundacja For Animals O /Wrocław
33 1370 1170 0000 1706 4855 2201
Z dopiskiem - "Darowizna dla Karo + nick"
[/FONT]

Posted

magda222 napisał(a):
Ciekawa jestem jak poszedł odbiór Karo.
Bo ten jego były właściciel chyba do przyjemnych nie należy.
No i jak Karo?Jak zniósł podróż?Jaki jest?

Fakt, były właściciel do przyjemnych nie należy, ale poszło bez problemu. Najważniejsze to się z nim nie wdawać w dyskusje, stanowczo i konkretnie... chciał dane kontaktowe do miejsca gdzie zawiozłem Karo, bo chciał za niego jakieś pieniądze dostać, ale nic mu nie mówiłem. Podpisał zrzeczenie i o żadnej kasie nie ma mowy. Zabrałem więc psa i w droge.
Karo był na spacerku dwa razy, przed wyjazdem i w połowie drogi. Ma nową obroże.
Rzecz jasna nie wiedział co się dzieje, to też był trochę spłoszony całą sytuacją. Całą podróż leżał z tyłu na kanapie, ciekawsko wyglądał przez okno, na postojach wstawał i się rozglądał po aucie... moja siostra go pilnowała. Na miejscu bardzo nie chciał wejść do kliniki, musiał obwąchać każdy centymetr podłogi.

irenaka napisał(a):

Marinka napisał(a):
Problem był tej natury, że o przyjeździe Karo nie wiedziała recepcja, ani hotel...ale to w sumie nie był duży problem

W recepcji też problemu nie było.
Jednak na śmierć zapomniałem wziąść jego książeczke zdrowia x (
Na miejscu był zważony, zabrali go na badania

Posted

Ben_Ani napisał(a):
Fakt, były właściciel do przyjemnych nie należy, ale poszło bez problemu. Najważniejsze to się z nim nie wdawać w dyskusje, stanowczo i konkretnie... chciał dane kontaktowe do miejsca gdzie zawiozłem Karo, bo chciał za niego jakieś pieniądze dostać, ale nic mu nie mówiłem. Podpisał zrzeczenie i o żadnej kasie nie ma mowy. Zabrałem więc psa i w droge.
Karo był na spacerku dwa razy, przed wyjazdem i w połowie drogi. Ma nową obroże.
Rzecz jasna nie wiedział co się dzieje, to też był trochę spłoszony całą sytuacją. Całą podróż leżał z tyłu na kanapie, ciekawsko wyglądał przez okno, na postojach wstawał i się rozglądał po aucie... moja siostra go pilnowała. Na miejscu bardzo nie chciał wejść do kliniki, musiał obwąchać każdy centymetr podłogi.

W recepcji też problemu nie było.
Jednak na śmierć zapomniałem wziąść jego książeczke zdrowia x (
Na miejscu był zważony, zabrali go na badania

No bo do tej pory zarówno w recepcji, jak i w hotelu wiedzieli, że Karo przyjedzie i czekali na niego, bo byłam tam dzisiaj i zarezerwowałam mu miejsce.

Posted

Obecny stan deklaracji wygląda tak:
Jednorazowe deklaracje:
Ben_Ani - (100zł - 60zł) 40zł
RIVER - 50zł

Stałe/ miesięczne deklaracje:
Irenaka - 50zł
RIVER - 20zł

Odjęłam stąd siebie i Bico, obie zrobiłyśmy przelewy zadeklarowanych 50zł (każda z nas) jako jednorazowe wpłaty. Skorygowałam deklarację Bena_Ani, pomniejszając ją o 60zł kosztu przejazdu (przewóz Karo) na trasie Zamość - Lublin - Zamość.

Doro, wrzuć, proszę, w 1 post obecny stan deklaracji, informację, gdzie i pod czyją opieką znajduje się teraz Karo.
Marinko, jeśli Ty będziesz naszą skarbnicą informacji o psiaku, podaj i swoje dane kontaktowe (jeśli się zgodzisz oczywiście). Warto również je wraz z Twoim nickiem umieścić w 1 poście, by osoba, która nie chce wałkować całego wątku wiedziała, u kogo zasięgnąć języka o psiaku.

Posted

[quote name='Marinka']
W tym tygodniu sesja zdjęciowa :eviltong:

dobra sesja zdjęciowa dla Karo jest obowiązkowa:cool3:
Mam nadzieje, że uda się o nią poprosić Muzzego:evil_lol:
Muzzy, to mój znajomy, a teraz także i znajomy Marinki, który dał domek naszemu Dropkowi i tu może podziwiać efekty jego pracy, bo pasjonuje się fotografią. Jedna z wielu próbek foto, w wykonaniu Muzzego, od postu 1660:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/lublin-dropek-ma-domek-dropek-ma-domek-132491/index166.html

Muzzy robił także zdjęcia suni Marinki, ktora przez 7 miesięcy był w hoteliku przy klinice właśnie na Stefczyka - teraz sunia też jest w nowym domku:multi:
foto od postu 1093:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/lublin-mari-juz-w-swoim-wlasnym-prawdziwym-domu-133248/index110.html

Posted

No to w środę zaznajomię się z Karo :loveu: ... spędzę w Klinice trochę czasu, bo mam tam jeszcze dwóch innych podopiecznych, a każdemu z nich należy się spacer i zabawa

Posted

[quote name='Ben_Ani']Wydałem na Karo ostatnie pieniądze, podróż do Lublina kosztowała mnie 60zł, w tym momencie nie mam deklarowanej kwoty. Wpłacę pod koniec tygodnia
Benie_Ani, post z deklaracjami to jedno, a życie to drugie, wstawiłam go tylko dla naszej orientacji. Nikt z wpłatą na Ciebie nie naciska ani nie będzie naciskał (nawet zadeklarowana kwota jest wyrazem dobrowolności, a nie musu). :shake: Zrobiłeś dla psiaka bardzo dużo, od ręki służąc pomocą i jemu i Dorze, za co jesteśmy Ci bardzo wdzięczni. :loveu: Zaraz skoryguję kolejny raz wiadomy post, ujmując z Twojej deklaracji 60zł (wydatek na paliwo).

Posted

Od rana próbuję się zalogować :angryy:
Po południu zrobię przelew, potrzymuję też miesięczną deklarację stałą.
Jak najbardziej zgadzam się z tym, że deklarowana przez Ben_Ani kwota powinna być pomniejszona o koszty paliwa.

Posted

[quote name='majqa']Obecny stan deklaracji wygląda tak:
Jednorazowe deklaracje:
Ben_Ani - (100zł - 60zł) 40zł
RIVER - 50zł

Stałe/ miesięczne deklaracje:
Irenaka - 50zł
RIVER - 20zł

Odjęłam stąd siebie i Bico, obie zrobiłyśmy przelewy zadeklarowanych 50zł (każda z nas) jako jednorazowe wpłaty. Skorygowałam deklarację Bena_Ani, pomniejszając ją o 60zł kosztu przejazdu (przewóz Karo) na trasie Zamość - Lublin - Zamość. (...).
Dla przypomnienia więc... sytuacja jak w cytacie.

Posted

[quote name='irenaka']Melduję;), że przelew poszedł.
I jeszcze raz przepraszam, jeżeli z moje strony było jakieś niedograna sprawa hoteliku:oops:

Irenko, nie masz za co przepraszać, wszak to Ty ruszyłaś sprawę do przodu przeprowadzając negocjacje z Dyrekcją Kliniki i Fundacją For Animals. To nie Twoja wina...nie mogłaś wiedzieć, że negocjacje z dyrekcją, a zarezerwowanie miejsca w hoteliku to dwie różne kwestie.
Od pewnego czasu wiedziałam, że prowadzisz rozmowy z Fundacją, ale do końca nie byłam przekonana, że chodzi o Karo...czekałam na kontakt...dopiero wczoraj na wątku przekonałam się o tym ostatecznie i zgłosiłam rezerwację (w wypadku dużych psów jest to niezbędne)

Posted

Witam, jestem mamą Marinki...nie mam na dogo własnego konta, ale to właściwie prowadzimy razem. Z uwagi na to, że córka dużo pracuje i nie zawsze może być obecna na forum ( a czasem jest to bardzo potrzebne) włączyłam się do akcji pomocy zwierzakom. Ja pracuję przed komputerem i mam stały dostęp, można się ze mną kontaktować również telefonicznie (nie ma z tym żadnego problemu), mój numer telefonu pozostawiam więc do Waszej dyspozycji :
694-585-001
Pozdrawiam
Mariola