Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Biafra']Wczoraj w godzinach wieczornych, Fundacja For Animals o/Częstochowa mając na uwadze dobro psów i w trosce o ich dalszą przyszłość przekazała zwierzęta pod opiekę Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą".

Prawnie, protokolarnie zostały nam przekazane cztery dorosłe Bernardyny, które wymagają czasu, opieki, leczenia i jak już pisała zuzlikowa przede wszystkim socjalizacji i pomocy psiego psychologa.
Obecnie psy są w bardzo złej kondycji psychicznej i fizycznej.
Nie nadają się do adopcji.
Dwa z nich znajdują się juz w dt u mosii, dwa pozostałe muszą do jutra zostać w miejscu kaźni do dyspozycji prokuratora, celem przeprowadzenia obdukcji. Jutro po oględzinach przewieziemy je do Krakowa.

Szczeniak Bernardyna znajdujący się na dt, ma już potencjalny ds.
Zostanie do niego wyadopowany przez Fundację For Animals.

Szczeniaki pinczerkowate i spanielowate znajdujące się na dt u mosii, są w dobrej kondycji i trzeba jak najszybciej znaleźć im domy stałe.

Dwa podhalany znajdują się na dt pod opieką Camary, która specjalizuje się w tej rasie. Psy są w dobrej kondycj i szukają domów stałych.

Natomiast collie zostanie przekazany pod opieką Fundacji specjalizującej się w tej rasie. Do jutra wraz z naszymi dwoma bernardynami zostaje do dyspozycji prokuratora.

Fundacja For Animals zabezpieczyła dalsze losy wszystkich uratowanych zwierząt. Teraz będzie mogła się skupić przede wszystkim na ciężkiej walce jaką przyjdzie im stoczyć w Sądzie aby doprowadzić do ukarania i napiętnowania oprawców.
Nieustannie trzymamy kciuki za powodzenie w tak trudnej sprawie.

Psom które potrzebują pomocy niebawem zalożymy nowy wątek.

Bardzo dobra wiadomość. Wszyscy SOS-owcy bardzo sie cieszą ! Będziemy sie starall pomóc w adopcjach na ile tylko się da!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

amikat napisał(a):
Bardzo dobra wiadomość. Wszyscy SOS-owcy bardzo sie cieszą ! Będziemy sie starall pomóc w adopcjach na ile tylko się da!

Dziękuję bardzo :calus:

Posted

Biafro, Amikat to Wam należą się podziękowania:loveu::loveu:
Nie tylko za serce dla zwierząt i profesjonalizm ale za klasę i współdziałanie!!!
WIELKI SZACUNEK!!:loveu:

emilia2280 o to pytasz?
[quote name='Biafra']

....
dwa pozostałe muszą do jutra zostać w miejscu kaźni do dyspozycji prokuratora, celem przeprowadzenia obdukcji. Jutro po oględzinach przewieziemy je do Krakowa.
.....
Natomiast collie zostanie przekazany pod opieką Fundacji specjalizującej się w tej rasie. Do jutra wraz z naszymi dwoma bernardynami zostaje do dyspozycji prokuratora.
......

Posted

o te suczki pytalam (5):

[quote name='andzia69']zaraz ci wyślę pw;)

Szukających jeszcze dt albo ds są 3 benie, 1 colak i 5 sunieczek takich do ok. 8 kg.

i o te koty:

[quote name='florida_blue']do zabrania bedą również koty - mam prosbę - czy mozecie zaczac działać w tym kierunku?
nie daję rady sama tego ogarnąć, kotów jest MINIMUM 6 szt, nie wiemy ile , bo nie są zamknięte nigdzie , chodzą po placu ... te które widziałam są młodziutkie, jeszcze małe...

Posted

Czy Fundacja"Zwierzę nie jest rzeczą" przejęła WSZYSTKIE ZWIERZĘTA czy tylko psy(wszystkie) odebrane w kłobuckiej ubojni?
Czy są zwierzęta,ktore pozostają pod opieką innych fundacji?

W pierwszym poście wątku jest podane konto PiSdZ i telefon kontaktowy -nie wiem czy nie trzeba go zmienic(założyciel wątku ewntualnie zglosic do moderatora).

Posted

Finetta napisał(a):
Czy Fundacja"Zwierzę nie jest rzeczą" przejęła WSZYSTKIE ZWIERZĘTA czy tylko psy(wszystkie) odebrane w kłobuckiej ubojni?
Czy są zwierzęta,ktore pozostają pod opieką innych fundacji?

W pierwszym poście wątku jest podane konto PiSdZ i telefon kontaktowy -nie wiem czy nie trzeba go zmienic(założyciel wątku ewntualnie zglosic do moderatora).

W ubojni jest jeszcze 8-10 malych piesków i koty.
Nie znam dokładnie sytuacji na miejscu.
Te zwierzęta są pod opieką Fundacji For Animals. Cały czas szukają domów tymczasowych.
Nie wiem niestety czy po jutrzejszych obdukcjach te zwierzęta opszczą mordownie.
Tutaj raczej powinny się wypowiedzieć dziewczyny z FFA.

Posted

lunarmermaid napisał(a):
Jak jest z tymi kotami? To są kotki czy kocury,zdrowe czy chore?

jest tylko jedno kociątko malutkie, czarne, znajdzie szybko dom, nie bedzie z nim klopotu. Widziałam tylko dwa kocury, te, ktore mają zdjęcia. Jeden młody podrostek i ma jakiś ubytek siersci, ale nie dał sie wziąc na rece, drugi około 2 letni kocur biało-rudy, nie wyglądał najlepiej. Oba wychudzone. Podobno przychodzą wieczorami na mleko... Kiedy byłam tam po raz pierwszy widziałam bure mlode - około półroczne 2 szt ale nie wiem jaka płec.
Kotami sie zupełnie nie przejmowali, one są bo są.....
Muszą zostać zabrane z tamtego przerażającego miejsca.

Posted

Ja nie moge wziąść ani małego kotka ani kocura.Mam swojego kota,10 -letniego kocura.Już raz jak się przyplątało kociątko to szybko musiałam mu szukac domku bo mój był do niego bardzo agresywny.Zwłaszcza,że jest to naprawdę duży kot.
Jedynie kotka wchodziłaby w grę.

Posted

Czytalam wczesniej, ze tam nic sie nie marnowalo, dlatego pomyslalam o skorach. A poza tym zabijano psy pradem, a tak chyba robi sie w hodowlach zwierzat na futra, by nie uszkodzic skor.