1w0na Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Dziewczęta, gadanie o prawie i właścicielce w tym wątku jest bezcelowe! Nic nie wnosi to do wątku. Potrzebna pomoc, a nie gadanie... Teraz znaleść domy dla psów jest najważniejsze, a przez xxxx postów o artykułach i uwagach na temat tego cenne informacje o pieskach są zakopywane. Co u piesków słychać? Czy już powstała aukcja na Allegro? Mogę wystawić aukcje na swój koszt, ale proszę o przesłanie mi gotowego kodu html i informacjami od osoby która ma związek z tą sprawą. Quote
kahoona Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kaja i Aza napisał(a):Przepraszam, ale po co mowic w wywiadzie prasowym, ze zaczynamy sie bac, zwlaszcza, ze jest to wypowiedz niejako oficjalna, bo przedstawicielki organizacji. Nie zaczynamy sie bac, tylko wszelkie grozby zglaszamy na policje, konsekwentnie za kazdym razem. Nie rozumiem tez jak wlascicielka posesji nie zgadza sie na cokolwiek, zdaje sie, sprawa zajmuje sie juz prokurator, poza tym oprocz ewidentnego przypadku znecania sie nad zwierzetami, mamy tu do czynienia z nielegalna dzialanosci gospodarcza, a i SanEpid powinnien chyba miec cos do powiedzenia. Przyznam, ze wszelkie stwierdzenia o nieudolnosci prawa mnie rozkladaja. Byc moze jest nieudolne, ale jesli bedzie sie uparcie zglaszac wszelkie przestepstwa, to predzej czy pozniej ktos zareaguje. mądrze gadasz, z prawa trzeba korzystać, nawet niedoskonałe przepisy można wykorzystać z korzyścią dla zwierząt nigdy nie miałam problemu z wprowadzeniem na prywatną posesję weta, najczęściej powiatowego, a nigdy nie miałam nakazu z prokuratury wystarczy policja i zgłoszenie przestępstwa - psy są wtedy dowodami w sprawie - prokurator na tym etapie nie jest potrzebne, bo łamane jest prawo Quote
Kaja i Aza Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Wiekszosc tych psow jest nieadopcyjna, potrzebuja domow tymczasowych, w ktorych ktos bedzie musial z nimi sporo popracowac, no i czesc z nich ciagle nie zostala odebrana, jesli dobrze rozumiem. Quote
kahoona Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kaja i Aza napisał(a):Wiekszosc tych psow jest nieadopcyjna, potrzebuja domow tymczasowych, w ktorych ktos bedzie musial z nimi sporo popracowac, no i czesc z nich ciagle nie zostala odebrana, jesli dobrze rozumiem. no to jest akurat zła wiadomość, ale podobno tam jest zrzeczenie a nie odebranie administracyjne z ustawy - karygodny błąd, niestety psy nie należą już do tego babsztyla i dalej są u niej na podwórku? znaczy to, że nie musi o nie dbać i kosztów finansowych np leczenia też nigdy nie poniesie a mówienie o strachu przed tymi stworzeniami na dwóch nogach, bo to przecież nie ludzie, nie bardzo rozsądne Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kto tu powinien się bać? :-o Z pewnością nie organizacje prozwierzęce, a osoby które były tak okrutne wobec psów. Dręczenie sięgające zenitu, psy zmuszone były do obserwowania okrutnej śmierci swoich towarzyszy..... przerażające, podłe i niecne. :angryy::angryy: Jeśli sprawą zajmuje się prokuratura, to wszelkie groźby należy także zgłosić na policji. Dlaczego tam pozostały jeszcze jakieś psy ? :shake: Gdzieś wyczytałam, że były tam goldeny i labki, czy to prawda? Jeśli tak, to co się z nimi dzieje teraz ? Quote
emilia2280 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Bac sié to mogá dzieci 10-letnie i "Zosie z Pana Tadeusza" a nie powazna organizacja... kicha na maxa, w gazecie takie "obwieszczenie" podac :shake: Albo robiá porzádnie, albo chcom ale siem bojom i wtedy przekazujá sprawé tym co siem nie bojom. Zdecydujcie sié mile panie. Quote
Ada-jeje Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Nie bojom sie tylko dajcie DT, gdzie niby maja zabrac te psy, jak malo osob zglasza DT a jest jeszcze okolo 6 malych psow do zabrania. Kto daje DT dla malych psinek. :crazyeye: Quote
aldira Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 może schronisko w Częstochowie zabrało by te pieski z tej strasznej mordowni? Quote
malagos Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kinya napisał(a):Kicha to byki robić - ortograficzne :roll: Emilia tak specjalnie, z sarkazmem napisała, ona nie robi błędów ort. Potrzebne domki tymczasowe dla małych piesków! Quote
ANETTTA Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 li1 napisał(a):Czytalam wczesniej, ze tam nic sie nie marnowalo, dlatego pomyslalam o skorach. A poza tym zabijano psy pradem, a tak chyba robi sie w hodowlach zwierzat na futra, by nie uszkodzic skor. kto ci to pwiedział sznur i siekiera Quote
ANETTTA Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 aldira napisał(a):może schronisko w Częstochowie zabrało by te pieski z tej strasznej mordowni? to żadne rozwiazanie te psy potrzebuja pomocy leczenia a nie boksu betonowego z jakiego wyszły!!!! Quote
Margo05 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Wpomniano, że niektóre psy poszły do ds. A czy one nie są "dowodem" w sprawie? Poniżeszego cytatu nie skomentuję, ale daje mi do myślenia. [quote name='waldi481']Pierwsze sygnały o procederze policja uzyskała w lipcu i od tego czasu gromadziła materiał. dowodowy. Quote
niufek Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Przepraszam z gory za zaklucenie watku ,ale moja wypowiedz dotyczy rowniez tych psow . Wlasnie sie dowiedzialam ,ze ktos gdzies ,bez mej wiedzy zbiera jakies pieniadze w mym imieniu na te psy z tej akcji .Gagata i Kahoona skoro wiecie gdzie mozna znales taki meldunek ,to prosze o napisanie gdzie jest taki meldunek , bym mogla zareagowac .Dodam moze ,ze ani z tymi psami ,ani z ta akcja nie mam nic wspolnego.Jesli ktokolwiek powolujac sie na mnie gdziekolwiek cos dla tych psow zbiera ,to niech to robi we wlasnym imieniu ,a nie moim . Quote
marlenka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ponieważ tutaj jest tak smutno może rozweselę choć troszkę ten wątek , choć na chwilkę ;) Mały szczeniak od Mosii dzis trafił do DS. przejechał kawał Polski żeby znaleźć ciepło i miłość jaką zaznać powinien każdy pies . Psiak całą drogę (z Mszczonowa do Warki ) spał spokojnie, pomrukując od czasu do czasu i wreszcie trafił tam gdzie będzie miał miłośc , spokój , opiekę i pełną miskę . Pani pieska jest nim zachwycona , dostał dziwne imię Tikerbel ( dzwoneczek) czerwona obróżkę na szczęście swoją miskę i swojego człowieka. Kiedy trafił na ręce Doroty ( pani szczeniaka) wdrapał się jej na szyję i wtulony ..... usnął . Jeszcze w prezencie ode mnie w najbliższym czasie dostanie adresówkę , choć na spacerki nie prędko wyjdzie dopiero po 2 szczepieniu czyli za około miesiąc . No dobra dosyć tu mojego paplania same zobaczcie..... przytulony do swojej Pani :evil_lol: i miziany przez nią Coś mi błyska po oczach :cool3: Co oni tak mnie oglądają :evil_lol: Coś mi na szyję założyli ratunku!!!!!! Quote
ANETTTA Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 piekna mordeczka wycałuj od nas wymiziaj ..i kochaj kto tu tak czysci szybko watek !!!!!:cool3::cool3::cool3: Quote
gameta Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 słodki maluch :loveu: Oby wszystkim się tak trafiło jak jemu :multi: Quote
kahoona Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 ANETTTA napisał(a):piekna mordeczka wycałuj od nas wymiziaj ..i kochaj kto tu tak czysci szybko watek !!!!!:cool3::cool3::cool3: mały szczęściarz! a wątek czyści przytomny moderator - i dobrze Quote
niufek Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 kahoona napisał(a):mały szczęściarz! a wątek czyści przytomny moderator - i dobrze No nie wiem czy dobrze.Ty wiesz ,ze ktos w mym imieniu kase na te psy zbiera i sie smiejesz?? Ktos po prostu okrada te psy , bo jak to nazwac ,jesli zbiera w mym imieniu ,a ja o tym nic nie wiem??To ma byc smieszne???:shake: Quote
zuzlikowa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Maleńki Dzwoneczku...Ty się wtul i śpij już spokojnie...jesteś bezpieczny i na szczęście jeszcze nie mógł Cię skrzywić dotychczasowy "dom"!!! Możesz żyć i dorastać szczęśliwie! Mosii,coronaaj,marlenko...dzięki-szybko,sprawnie i z dobrym skutkiem! Niech słodko dzwoni Wam głosik szczęśliwego Dzwoneczka!:loveu: Asiorku...szybki pomysł wart więcej niż piniondze!:loveu: Pani Doroto...kapelusz z głowy i szczęścia na przyszłość!:loveu: Quote
kahoona Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 niufek napisał(a):No nie wiem czy dobrze.Ty wiesz ,ze ktos w mym imieniu kase na te psy zbiera i sie smiejesz?? Ktos po prostu okrada te psy , bo jak to nazwac ,jesli zbiera w mym imieniu ,a ja o tym nic nie wiem??To ma byc smieszne???:shake: coś zmyślasz, daj spokój, tu nie będzie żadnej awanturki Quote
niufek Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 kahoona napisał(a):coś zmyślasz, daj spokój, tu nie będzie żadnej awanturki Ponawiam prosbe o udostepnienie info gdzie sa zbierane w mym imieniu pieniadze na te psy . Gagata , kahoona , obie wiecie ,ale jest wam to obojetne kto to robi?? Quote
Paulina_mickey Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ale maluszkowi się udało!!!!:loveu: Szczęścia śliczny! Quote
kahoona Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 to będzie pewnie maleńki piesek, nie wiecie, po co tej babie były takie maluchy? handlowała szczeniakami? Quote
coronaaj Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 =zuzlikowa;Maleńki Dzwoneczku...Ty się wtul i śpij już spokojnie...jesteś bezpieczny i na szczęście jeszcze nie mógł Cię skrzywić dotychczasowy "dom"!!! Możesz żyć i dorastać szczęśliwie! Mosii,coronaaj,marlenko...dzięki-szybko,sprawnie i z dobrym skutkiem! Niech słodko dzwoni Wam głosik szczęśliwego Dzwoneczka!:loveu: Asiorku...szybki pomysł wart więcej niż piniondze!:loveu: Pani Doroto...kapelusz z głowy i szczęścia na przyszłość!:loveu: Zuzlikowa, psa mi powiekszylas na zdjeciu:evil_lol::evil_lol:, to kruszynka :loveu:mniejsza o polowe od mojego najmniejszego kurdupla..cudna, sliczna...podroz zniosl cudownie, pil wode ze 3 razy:shake::shake:moje meksykany i Pako koniecznie chcieli go lizac:evil_lol::evil_lol:dobrze wiedzieli ,ze baby...pod koniec zaczal cos piszczec i nie skapowalam o co chodzi:shake::shake:myslalam,ze glodny, a Dzwoneczek nawalil piekna kupeczke i sie wyjasnilo...:razz:podroznik z niego jak ta lala..Mosii dzieki:loveu: Teraz juz w slicznym DS, z kochana pania..powodzenia:multi::multi:i samych szczesliwosci.. Quote
Recommended Posts