Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior napisał(a):
zauważyłyscie.. zupełnie inne spojrzenie... takie żywe.... będzie coś z tego.... załozę się :)

Dokładnie, już nieco inny wyraz oczu :multi::loveu: Piraciku, zdrowiej! :loveu:

Posted

To i ja skopiuję z wątku Jamora:

jamor napisał(a):
a z ciekawostek , nie moge sie oprzec , wiec powiem : Pirat, ten chłopak bez nogi, oczywiscie ciagle w budzie lezakuje. zawsze czy ja czy zona staramy sie nie robic postych przebiegów, czyli jesli wchodzimy do jego boksu to zwasze , ale to zawsze dostaje smałokyk po mordeczke, po to aby dobrze kojarzył odwiedziny. wczoraj wieczorkiem z micha pocietych parówek wszedłem do kojca, oczywiscie łepek wygladał z góry budy, bo dach podniesiony, muziu miziu , olzonella na rankę, i smakołyk po dzioba. wychodząc z boksu na chwile pozostawiłem muche z parówkami u niego,tuz przy wyjsciu, parówkami nagradzam te psy które na komende kojec wracają do swoich mieszkam. poszedłem zamknąc dorke, która bez tej komendy wraca do bosku jak sie wyszaleje, zajeło mi to ok 30 sekund, no moze 40, wracam, a micha pusta, pirat dalej jakdyby nic lezy sobie w budzie. czujecie jak musiał zapierdzielac ta tych trzech łapach. ucieszyło mnie to straszliwie. koles jest niesamowity.

Tak, nasz Pirat :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Przepraszam,że będę tak wklejać, ale nie wiem czy wszystkie piratowe ciotki czytają hotelikowy wątek, więc na wypadek kopiuję:

[quote name='jamor']spróbuje ustawic w kojcu aparat, nie mam kamerki wiec tego uzywam, sekwencje po 20 sekund, moze uda sie przyłapac tą niewidzialną rękę ktora czysci miski. sam jestem ciekawy, bo skubaniutki szybki musi byc. ten jego wczorajszy wzrok " a czesc, co tam, ja tu cały czas sobie siedziałem, a cos nie tak ? i kocie oczy. Pytam sie go " nie wiesz kto z michy opierdzielił ? a on " nie mozliwe, nie widziałem tu nikogo, moze sroka, kreciła sie tu ostatnio" :crazyeye:

A oto i Pirat w "Mamy Cię!" :lol: :lol: :lol:

Posted

jamior.. jesteś niesamowity... poplułam monitor :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a co do łapy.. hmm nie wydaje się Wam, ze trochę za duży kikut zostawili mu???
czy nie powinni usunąć też tej kosci dochodzącej do biodra??

Posted

jestem pełna podziwu i dla poświęcenia Jamiora i dla piękna Pirata.

dodam tylko, że z tym szyciem wet ma rację; przy ranach po amputacji często puszczają szwy.i jeśli nie rozwala się całość ,,nie doszywa,, się wtedy tylko ranę zalecza - jestem po amputacji u mojej suni więc wiedzę mam na bieżąco z własnego doświadczenia niestety:shake:

Posted

a ja dodam, że ozonella jest naprawdę dobra; Jamor debeściak:D:D
a Piracik... taki cholernie biedny:-( psiaku będzie dobrze, Jamor nie da Ci zginąć!!

Posted

Asior napisał(a):

a co do łapy.. hmm nie wydaje się Wam, ze trochę za duży kikut zostawili mu???
czy nie powinni usunąć też tej kosci dochodzącej do biodra??

mnie tez tak sie wydaje, ten kikut niczemu nie sluzy, a chyba w koncu przeszkadza.

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
mnie tez tak sie wydaje, ten kikut niczemu nie sluzy, a chyba w koncu przeszkadza.

nie nie nie, bardzo dobrze ze ma ten kikut. NIe przeszkadza mu a na pewno sie przyda, np. podpiera sie nim podczas wstawania. rana w oczach zarasta, niesmamowite. juz wiem co bede stosował na swoje rany, naprawde polecam.

Posted

Kaja i Aza napisał(a):

Mój Łapek po wypadku tramwajowym też miał amputowaną lewą tylną łapkę bardzo podobnie jak Piracik, kikut na pewno nie przeszkadza, dzięki niemu pies może ładnie siedzieć i tak jak Jamor pisał podpierać się przy wstawaniu.
Co słychać u Piracika?

Posted

jamor napisał(a):
nie nie nie, bardzo dobrze ze ma ten kikut. NIe przeszkadza mu a na pewno sie przyda, np. podpiera sie nim podczas wstawania.

Skoro tak mowisz, to Ci wierze. Ja sie obawialam, ze jak Pirat sie bedzie podpieral kikutem, to mu sie bedzie paprac rana po amputacji, ale widze, ze jest lepiej niz mozna bylo przypuszczac.
Jamor, dziekuje za wszystko co robisz dla Pirata, Rufusa i innych psow.
Chyba zostane Twoja, nie calkiem cicha, wielbicielka:evil_lol:

Posted

Nadrabiam zaległości na dogo po wakacyjnym wyjeździe. Dzielny skrzywdzony Pirat i Jego historia bardzo wzruszają...
Ten smutek w oczach Pirata... :-(:-( Pirat na trawie...:-(:-(
CO mu zrobiono i dlaczego tak okrutnie skrzywdzono, tego pewnie się już nigdy nie dowiemy, ważne, że los w końcu się odmienił i Pirat, jak prawdziwy pirat, zawinął do portu, na razie tymczasowego, ale z nadzieją na stały dom. Życzę Mu tego z całego serca !
Supergoga , Jamor, jesteście wspaniali !
Pieski na trzech łapkach radzą sobie doskonale i Pirat też będzie szczęśliwym psem. :thumbs::thumbs:

Jamor, a co do ostatniego filmiku, duży już Jesteś i nie wiedziałeś, że misie to na pewno nie kłamią ? :evil_lol::evil_lol:

Posted

hop! napisał(a):
Miałam okazję widzieć Pirata - jest strasznie smutny, wycofany i przerażony w obecności człowieka. Rana pięknie się goi.

Dobrze musiał mu się człowiek przysłużyć, oj dobrze...:-( Cieszę się, że "rana współpracuje".

Posted

[quote name='majqa']Dobrze musiał mu się człowiek przysłużyć, oj dobrze...:-( Cieszę się, że "rana współpracuje".

Majqa, kiedy Ty śpisz ? :crazyeye::crazyeye:
Pirat poznał człowieka chyba od najgorszej strony... :-(
Dobrze, że rana się ładnie goi. Poprawa stanu psychicznego może następować wolniej, niż gojenie się physis.... Urazy psychiki goją się trudniej... Z czasem Pirat zrozumie i uwierzy w dobre intencje ludzi. Ważne, że teraz jest pod dobrą opieką.

Posted

[quote name='Kaja i Aza']Skoro tak mowisz, to Ci wierze. Ja sie obawialam, ze jak Pirat sie bedzie podpieral kikutem, to mu sie bedzie paprac rana po amputacji, ale widze, ze jest lepiej niz mozna bylo przypuszczac.
Jamor, dziekuje za wszystko co robisz dla Pirata, Rufusa i innych psow.
Chyba zostane Twoja, nie calkiem cicha, wielbicielka:evil_lol:
dokładnie.. z tych właśnie powodów nie obcina się nigdy kawałka łapki, nawet jeśli uraz jest na samej "stopie" np.... No ale miejmy nadzieje, ze pirat nie będzie używał kikuta za często ;)