Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam za offa ale widze ze tutaj są osoby z poznania:placz:

3 sierpnia w Poznaniu na osiedlu Piastowskim (Rataje) uciekł mój psiak Topsik!
Jest to Grzywacz Chiński powder puff aktualnie ostrzyzony, odrasta mu siersc,(ma ok centymetrową siersc) jest srebrny z biało-srebrną grzywką, nie ma na sobie ani szelek ani obroży ( był na spacerze w szelkach, wystarszył sie i z nich wyszedł ;( )
Błagam pomóżcie mi go znaleźć.

Pies ma tatuaż nr M121.
Psiaka półtorej miesiąca temu wziełam z hodowli Barbacoma.
Pies cierpi na syndrom kennelowy, jest przerażony, strasznie boi sie miasta i hałasu, nie chce zeby wpadł pod samochód ;(

Jeżeli by ktos go gdzieś widział prosze o informacje, moze byc wszedzie.
mój nr 694945818
adres; os. Piastowskie 14/21

POMÓŻCIE ODNALEŹĆ PRZERAŻONEGO TOPSIKA!!

Posted

emdziolek - zrób wątek i wyślij wszystkim dogomaniakom na PM. Wyślij zwłaszcza Tomo2 - to wspaniały człowiek, który nie odpuszcza i szuka psiaków - nigdy nie odmawia pomocy.
Mnie nie ma do poniedziałku, Mam nadzieję, że się znajdzie.

Pirat - trzymaj się.

Konto do wpłat na Pirata w pierwszym wątku. Uzupełniam wpłaty - dotarły zagraniczne - wielkie, wielkie dzięki.

Posted

[quote name='emdziolek']POMÓŻCIE ODNALEŹĆ PRZERAŻONEGO TOPSIKA!!

współczuję :-( będe się rozglądać na wszystkie strony, ale mieszkam po drugiej stronie miasta

Posted

RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!!
Pod Częstochową została znaleziona UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli...psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!!
Mosii bierze kilka psów,szczeniaki....

PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla 2 bernardynów oraz 2 podhalanów(suni i psa!)...

Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!!

Posted

Przeklejam relacje Jamora:

pirat - łoj, to co chodzi mi ciagle po głowie, ta rana , co rozlazły sie szwy, jest to otwór ok 3 cm srednicy. czysta, bo pilnuje tego. konsultowałwem sprawę z kilkoma vetami. opinia jest taka, że troche za mało skory było zostawione podczas zszycia,i efekt jest jaki jest. ubzdurałem sobie, że trzeba to złozyc do kupy jak było porzednio, pomimo , ze vet twierdził ze nie nie da tak. ozonelle pakuje mu na ranę, ale bojac sie , że ta dziura jest za duza, zapakowałem pirata dzis w auto i pojechałem do veta. kolesia pod scianę i " szyj" koles pomiomo pistiletu przy głowie odmówł, potem przez półgodziny przekonywał mnie, że szycie to najgorszy pomysł w tej sytuacji. pokazywał mi zdjecia innych ran, ktore kiedys misuałby by byc szyte , ale obecnie ozonella ma to załatwic bez szycia. to co tu sie dało Ile może wytrzymac pies , czli skalpelkiem zrobienie na obrzerzach ran swieze wyciecie, naciagniecie skkory i zszycie, to w przypadku pirata nie wyjdzie, nie ma skad naciagnac tej skory, tam na lokciu była naciagnieta jak skóra na baranich jajach. obrzerza pirata rany są zygzakowatej linni, złaczy sie nie da itd itd. decyzja i opinia jest taka ; nie panikuj, rana jest sliczna, pieknie ziranuje, ozonella to na 100% wygoi. koles mnie zna, powiedział, że jesli bedzie nie tak jak mowi to przeszczepi swoja nogę dla pirata, i wie , że nie zawacham sie mu ją urabać, to mnie przekonało. rana jest czysciutka, dostał na osłonę antybiotyk i jescze jakies zastrzyki, nie pamietam. mam pudełkio w samochodzie. Pitrat dzielny, koles z vetu poiwiedział, że takiego psa w zyciu nie widział, ze taki mądry, że wie ze musi to zniesc, te wszystkie cierpienia. Pirat nie lubi wychodzic z budy, tam lezaczkuje, misiek siedzi przy nim, podniosłem dach, aby mieli jasniej . co za facet

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
koles mnie zna, powiedział, że jesli bedzie nie tak jak mowi to przeszczepi swoja nogę dla pirata, i wie , że nie zawacham sie mu ją urabać,

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: chciała bym to zobaczyć.....

Posted

Monia70 napisał(a):
Łzy napłynęły mi do oczu :placz:
I z powodu Piracika i serca Jamora .
Dziekuję jamor :loveu:

A ja właśnie za każdym razem czytając wieści o Piracie miałam mokre oczy, a tym razem pojawił się uśmiech. Mam nadzieje, że stopniowo będzie co raz więcej powodów do uśmiechów :) Piraciku myślami jestem z Tobą! Bądź dzielny! Jamor, a ja nie będę oryginalna i także dziękuję za wszystko co robisz dla Pirata!

Posted

przeklejam z watku Jamora:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

w sprawie pirata , wychodzi na to ze, vetowi nie bede musił ciąć nogi. z mojej dupy skóry nie dam, strasznie jest twarda i napieta , nie da sie naciągnąć. Uprzedze , nie składac wniosków bo i tak nie pokaże.

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):

Uprzedze , nie składac wniosków bo i tak nie pokaże.

sssskubany.. wyczuł nas.. wiedzał, że zaraz będą prośby o dowód :evil_lol:

Posted

Lilmo napisał(a):
Chyba są 3 nowe fotki Pirata w budzie u Jamora na fotosiku, ale nie wiem czy mogę się tak rządzić, żeby je tutaj wkleić :oops:

lilmo bierz i wklejaj Jamor mowił zeby sie czestowac...;)

Posted

Zgadzam się! :) W jego oczach teraz jest ciekawości, a nie lęk i rezygnacja. Niestety nadal jest smutek, ale i ja się założę, że niedługo zniknie :cool3:

A ten kicholek to tylko całować :loveu: