zuzia63 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 bardzo smutny pies:-( mam nadzieję, że kiedyś będzie miał kochający dom i szczęśliwie dożyje sędziwych lat Quote
szajbus Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Ala123 dziękujemy w imieniu Baranka Czyli na hotel u jamora byłoby nam potrzeba 390 zł na miesiąc. A tej chwili Baranek ma stałych deklaracji ma 350 zł :loveu: Wczoraj z hanka456 rozmawiałam telefonicznie. Mówiłam jej, że jamor przyjmuje psiaki z aktualną książeczką zdrowia i takową Baranek posiada. Dowiedziałam się, że w czwartek Baranek będzie miał robione usg brzuszka ( tak dla spokojności). Dla mnie jest to własnie ten przegląd. :evil_lol:Miał miec robiony dzisiaj, ale dopiero w czwartek ma być wetka wykonująca te badania. Czyli co? Zaczynamy wszystko dopinac na ostani guzik? Quote
madcat1981 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Tak dla porządku, to dodam tylko, że jesli chodzi o finanse, jest 20 zł więcej. Pełna kwota, jaką mam na koncie z bazarku to 167 zł. Czekam jedynie na potwierdzenie, czy rzeczywiście tyle miało być. Formalność. Widzę, że się rozkręca, więc podniosę troszku na duchu;) Quote
szajbus Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Poprawiłam w pierwszym poście. Na koncie Baranka jest 742 zł. Quote
MakS Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 szajbus napisał(a): Czyli na hotel u jamora byłoby nam potrzeba 390 zł na miesiąc. A tej chwili Baranek ma stałych deklaracji ma 350 zł :loveu: Wczoraj z hanka456 rozmawiałam telefonicznie. Mówiłam jej, że jamor przyjmuje psiaki z aktualną książeczką zdrowia i takową Baranek posiada. Dowiedziałam się, że w czwartek Baranek będzie miał robione usg brzuszka ( tak dla spokojności). Dla mnie jest to własnie ten przegląd. :evil_lol:Miał miec robiony dzisiaj, ale dopiero w czwartek ma być wetka wykonująca te badania. Czyli co? Zaczynamy wszystko dopinać na ostani guzik? jeśli o mnie chodzi, to ja jestem gotowa- tylko mi powiedzcie, kiedy wypada wielki dzień- w ndz czy pon.? jak już pisałam, nie chcę wprowadzać zamętu dlatego dostosuję się do Waszych ustaleń, ale super że Baranek w końcu będzie już spokojny:multi: Quote
szajbus Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Baranek ma już stałych deklaracji na kwotę 365 zł. Cetrusowa zadeklarowała miesięcznie 15 zł. DZIĘKUJEMY Elmiro, od kiedy hotelik by mógł przyjąć Baranka? Quote
elmira Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 szajbus napisał(a):Baranek ma już stałych deklaracji na kwotę 365 zł. Cetrusowa zadeklarowała miesięcznie 15 zł. DZIĘKUJEMY Elmiro, od kiedy hotelik by mógł przyjąć Baranka? Jamor nie stawial zadnych warunkow, co do terminu. Myslę więc, ze mozemy go wieźć od razu. Oczywiscie po wczesniejszym telefonie, ale to zrozumiale;) MaKs chce wieźć psiaka i jak najbardziej ufam jej ocenie sytuacji, ale czy jest sens narażać ją w tak wysokiej ciąży? Moze skrzykniemy sie jakoś i ktoś podrzuci Baranka do polowy drogi, ja odbiorę i zawiozę do jamora? I ważny tu jest czas. Oczywiscie bez przesady i nie na wariackich papierach. Quote
MakS Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 elmira napisał(a):Jamor nie stawial zadnych warunkow, co do terminu. Myslę więc, ze mozemy go wieźć od razu. Oczywiscie po wczesniejszym telefonie, ale to zrozumiale;) MaKs chce wieźć psiaka i jak najbardziej ufam jej ocenie sytuacji, ale czy jest sens narażać ją w tak wysokiej ciąży? Moze skrzykniemy sie jakoś i ktoś podrzuci Baranka do polowy drogi, ja odbiorę i zawiozę do jamora? I ważny tu jest czas. Oczywiscie bez przesady i nie na wariackich papierach. Zgadzam się z Elmirą- nic na gwałt- wszystko musi byc dopięte na ostatni guzik, bo tu chodzi o dobro psa- po co go narażac na niepotrzebny stres? Jeśłi chodzi o transport, ja dostosuję się do Waszych opinii, bo zdaję sobie sprawę, że moja propozycja jest obarczona ryzykiem, ale jeśli nikt się nie znajdzie to pamiętajcie, że ja chętnie:) Baranku, jak upływają ostatnie dni w schronisku?:lol: Quote
coronaaj Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 =szajbus;Baranek ma już stałych deklaracji na kwotę 365 zł. Cetrusowa zadeklarowała miesięcznie 15 zł. DZIĘKUJEMY Elmiro, od kiedy hotelik by mógł przyjąć Baranka? ;);)Poszlo dzisiaj ekstra na :loveu::loveu:Baranka 50zl na konto Madcat1981:loveu::loveu: :crazyeye::crazyeye:Czyli Baranek jedzie do Jamora??? Jamor go dobrze wysocjalizuje:multi::multi: Quote
anovip1 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Baranek uwielbia zabawę ze swoją koleżanką Centką . Quote
Onaa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Baranek jeszcze nie wie, że jego niewola się kończy. Że za dzień albo kilka dni ktoś przyjdzie, odepnie go z łańcucha i wyprowadzi za bramę schroniska. Pewnie jeszcze będzie zestresowany ale mam nadzieję że u jamora, pod troskliwą opieką, odzyska spokój i poczuje się szczęśliwy i bezpieczny. A potem, że znajdzie wspaniały kochający domek :lol:. Quote
jamor Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='anovip1']Baranek uwielbia zabawę ze swoją koleżanką Centką . u mnie jest dora, klon centki, wiec bedzie miał znów swoją kolezanke Quote
agata51 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Jutro pogadam z TŻ na temat transportu. Elmirko, jak byśmy Baranka do Rawy Maz. podrzucili, przejęłabyś go? W grę wchodzi wyłącznie sobota/niedziela. Jutro wieczorem dam odpowiedź. Quote
zuzia63 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Widzę, że Baranek za moment rozpocznie nowe życie:multi: bardzo się cieszę, że kolejna bidusia wyjdzie ze schroniska Quote
ala123 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Podajcie mi proszę na PW nr konta,chciałabym wpłacić kaskę. Quote
elmira Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='agata51']Jutro pogadam z TŻ na temat transportu. Elmirko, jak byśmy Baranka do Rawy Maz. podrzucili, przejęłabyś go? W grę wchodzi wyłącznie sobota/niedziela. Jutro wieczorem dam odpowiedź. agata51:Niestety weekend odpada, ponieważ ja nie mogę, a jamor mówił, że ma zajętą niedzielę. Bardzo dziękuję za odzew :) Sytuacja wygląda tak: Baranek ma mieć robiony, jak to szajbus określiła "przegląd". Wszystkie znaki wskazują, że transport przesunie się na przyszły tydzień. Ja mam wyjazd z pracy w okolice Łodzi, więc Baranka przejmę w drodze powrotnej. Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony, że działam partyzancko, ale chciałam dowiedzieć się, jak by wyglądała kwestia formalna wyciągnięcia Baranka ze schroniska i rozmawiając o tym, dowiedziałam się przy okazji informacji, które napisałam wyżej. Quote
MakS Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 elmira napisał(a): Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony, że działam partyzancko, ale chciałam dowiedzieć się, jak by wyglądała kwestia formalna wyciągnięcia Baranka ze schroniska i rozmawiając o tym, dowiedziałam się przy okazji informacji, które napisałam wyżej. najważniejsze, że nie chcesz go w nocy wykradać chyłkiem ze schroniska:evil_lol: moim skromnym zdaniem, nie działasz partyzancko, tylko- skoro bierzesz na siebie ciężar jego transportu do hoteliku- to naturalne, że starasz się o wszystko wywiedzieć i upewnić się, że pójdzie tip top:) Quote
madcat1981 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Oj, same dobre wieści :) Dotarło ekstra 50 zł od Coronaaj - serdecznie dziękujemy!!! Dodając do Barankowej skarpetki 167 zł z bazarku, o którym pisałam wcześniej, mamy w sumie na koncie 792 zł. Quote
szajbus Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Dziewczyny, jestem wkurzona jak diabli. Ale żeby wszystko dobrze zrozumieć napisze po kolei. Przyglądałam się fotkom Baranka i im bardziej się przyglądałam, tym bardziej dochodziłam do wniosku, że on ma za duży brzuszek. W związku z tym oprosiłam hanka456, żeby psikowi zrobiono wyniki z krwi, które, jak napisała na wątku były dobre. Jednak ten duży brzuszek nadal mnie niepokoił i prosiłam Hanię o to, żeby wykonano psiakowi badanie USG. Chciałam, żebyśmy miały pewność, że oddamy zdrowego psiaka pod opiekę jamora. Baranek miał mieć robione USG w poniedziałek, ale nic z tego nie wyszło. Miał mieć je robione dziś, ale pani weterynarz jak się okazało, nie za bardzo wierzy w swoje umiejętności jesli chodzi o odczyt obrazu USG. Pani dyrektor wyraziła zgode, żeby psiaka zwieźć do innej lecznicy na w/w badania. Wszysko pieknie, ale Baranek opróczkierowcy musiałby z kimś tam jechać , problem jednak w tym, że nie ma z kim. Przyznam , zę jak sie o tym dowiedziałam, to opadła mi szczęka, majtki i cycki też. Jestem tak wkurzona, że bez kija lepiej do mnie nie podchodzic, bo zagryzę! Quote
ewatonieja Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Aniu, jest tyle wolontariuszy a nie ma kto z nim, jechać :shake: Quote
coronaaj Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 szajbus napisał(a):Dziewczyny, jestem wkurzona jak diabli. Ale żeby wszystko dobrze zrozumieć napisze po kolei. Przyglądałam się fotkom Baranka i im bardziej się przyglądałam, tym bardziej dochodziłam do wniosku, że on ma za duży brzuszek. W związku z tym oprosiłam hanka456, żeby psikowi zrobiono wyniki z krwi, które, jak napisała na wątku były dobre. Jednak ten duży brzuszek nadal mnie niepokoił i prosiłam Hanię o to, żeby wykonano psiakowi badanie USG. Chciałam, żebyśmy miały pewność, że oddamy zdrowego psiaka pod opiekę jamora. Baranek miał mieć robione USG w poniedziałek, ale nic z tego nie wyszło. Miał mieć je robione dziś, ale pani weterynarz jak się okazało, nie za bardzo wierzy w swoje umiejętności jesli chodzi o odczyt obrazu USG. Pani dyrektor wyraziła zgode, żeby psiaka zwieźć do innej lecznicy na w/w badania. Wszysko pieknie, ale Baranek opróczkierowcy musiałby z kimś tam jechać , problem jednak w tym, że nie ma z kim. Przyznam , zę jak sie o tym dowiedziałam, to opadła mi szczęka, majtki i cycki też. Jestem tak wkurzona, że bez kija lepiej do mnie nie podchodzic, bo zagryzę! No to sie skomplikowalo, trzeba czekac na te wyniki USG...przypomnialo mi sie, ze moj Baxi(TM) mial powiekszony brzuszek i okazalo sie USG), ze prostata powiekszona... Quote
szajbus Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Może panikuje, nie wiem, ale strzeżonego, Pan Bóg strzeże. Baranek zachowuje sie normalnie, nic nie wskazuje na chorobę, ale wydaje mi się , że należy to sprawdzić dla świętego spokoju. Natalka, na to wygląda, ze nie ma kto z nim jechać. Jestem wdzięczna pani dyrektor, ze wyraziła zgodę na badanie w lecznicy na Janosika, ale kiedy się ono odbędzie ???? Quote
ewatonieja Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 rozumiem ze osoby podane w 1 poście czyli hanka i iwona nie poczuwaja sie do załatwienia tej sprawy, mimo że są w schronisku prawie codziennie? no tylko pozazdrościć Barankowi takich opiekunek Quote
Recommended Posts